lgbtiqa svet

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao začarani krug, niko ne negira postojanje niti njihova prava, govorim o tome da svojom preagresivnom kampanjom sami sebe čine posebnom grupacijom.
Vidis taj utisak stvaraju oni koji tvrde da je heteronormativnost defolt i mora to da ostane...a realnost govori da nije jer evo tu je gomila svega sto nije heteronormativno sta cemo s tim? Gde je onda defolt? zasto mora da postoji ista sto se smatra defoltom? Pa ne mora? I to je poenta. Defolt ne postoji ili nesto univerzalno pristojno i nepristojno za sve orjentacije ili nije...ne moze da postoji izuzetci za koje je nesto ok a za koje to isto nije

Да ли би се осећао неугодно да неко прстом показује на тебе (макар и виртуелним) и говори:"Види овог дерпеа или види овог хомофоба, или...види овог инвалида..или...било која друга квалификација.
Ovde to niko nije uradio.Ne razumem o cemu pises.

Ovde to niko nije uradio.Ne razumem o cemu pises.

Ово је написао на другој теми (повезаној са овом), па су ту тему затворили, а ја хтедох да му одговорим, па сам одговор пребацио на ову тему, уместо оне затворене.

Vidis taj utisak stvaraju oni koji tvrde da je heteronormativnost defolt i mora to da ostane...a realnost govori da nije jer evo tu je gomila svega sto nije heteronormativno sta cemo s tim? Gde je onda defolt? zasto mora da postoji ista sto se smatra defoltom? Pa ne mora? I to je poenta. Defolt ne postoji ili nesto univerzalno pristojno i nepristojno za sve orjentacije ili nije...ne moze da postoji izuzetci za koje je nesto ok a za koje to isto nije
Ni ti ne pratis temu.Govori se o nametanju i guranju necega.

Мислим да твоји неистомишљеници имају проблем са одређеним политичким групама и њиховим ставовима, а не са људима другачије сексуалне оријентације.

Слично као што ти, у ствари, имаш проблема са одређеним политичким групама чији су репрезенти људи које називаш хомофобима (Миша Вацић, Паја Дудлач и сл.).

Za mene je sasvim ok da vidim normalan i pristojan par na ulici, nevezano za orijentaciju, zgražavalo bi me da vidim da praktikuju 'laki petnig' na javnom mestu, nevezano za orijentaciju . Meni je to stvar pristojnosti a ne pripadnosti .

Ima li kraja?Koji novi termin ce izmisliti sutra?Postajemo li mi manjina i da li ce svet postati LGBTIQA svet?
Неће постати цео свет, само западни свет, а пре свега Америка и ЕУ. Као што су 73. због секуларизације
изгласали да то више није ментална болест, тако сада иду у другу крајност и минорној групи дају превише
простора, као да просто желе да то сви постанемо… у медијима их представљају у много бољем
светлу, као све је то добро, треба то бити и слично...

Mislim da se govori o pravima , na kojima potenciraju LGBT organizacije , njihovo nametanje . Kada se nešto nameće većinski hetero orijentisanoj grupi, stvara se otpor, to je taj kontraefekat o kome govorim .

Ne moze da se nametne sekualna orjentacija.To je bukvalno neizvodljivo.
A dizanje svesti o postojanju nije nametanje vec informisanje...prenosenje informacije o postojanju...
A to se ustvari radi da bi se obrisala imaginarna granica koju pojedi i prave.

Може да се наметне.

некоме је сексуална оријентација урођена, а неко стиче одређена сексуална понашања под утицајем спољних утицаја.

Доказ за наведено је

пре неколико дана је изашло истраживање по коме је у Америци доста већи број младих људи се идентификује као елџибити него што је то било раније.

Зашто је то тако (сад извлачимо закључак)?

Не зато што се нешто променило у биологији младих људи (или биологије пре 20-ак година). Не зато што су слободнији да се изразе,

већ зато што су под спољашњим утицајем.

Za mene je sasvim ok da vidim normalan i pristojan par na ulici, nevezano za orijentaciju, zgražavalo bi me da vidim da praktikuju 'laki petnig' na javnom mestu, nevezano za orijentaciju . Meni je to stvar pristojnosti a ne pripadnosti .
Upravo to i govorim...ali je na primer sasvim prihvatljivo da se heteroseualni par dzapa na javnom mestu ali je zato jako nepristojno za na primer homosekualni par i neki skroz pristojan gest na primer drzanje za ruke,mali poljubac...kapiras o cemu pricam

Неће постати цео свет, само западни свет, а пре свега Америка и ЕУ.
Ти, очигледно, слабо познајеш Русију, а?

Где се информишеш о Русији?

Овде на форуму?

Сексуалне слободе у Мосцви су још веће него у Њујорку.

Ja i dalje ne mogu da prihvatim da se nekome nametne seksualno opredeljenje ako za to nema genetskih predispozicija. Zvuči mi kao zarazna bolest , pa se prenosi putem tv emisija. Moja oba deteta su bila veoma informisana o tome, imala su drugove i drugarice različitog opredeljenja pa nisu zbog toga postali gay osobe.

Mislim da se govori o pravima , na kojima potenciraju LGBT organizacije , njihovo nametanje . Kada se nešto nameće većinski hetero orijentisanoj grupi, stvara se otpor, to je taj kontraefekat o kome govorim .
Ali nije vecinski heteroseualna u tome je stvar...u potenciranju da jeste kada zapravo to nije...i onda se javlja problem jer se namece svim da se proglasavaju heterosekualnim oni koji nisu

Ljudi samo hoce ista prava. Ne zele nikakve privilegije, nego ista prava.

Zamisli kada bi, recimo, vecina ljudi koji nisu paraplpegicari, resila da zabrani paraplegicarima da medjusobno sklapaju brakove i usvajaju decu, jer eto, vecini se to ne svidja?

E, identicno ti je kada heteroseksualna vecina ne dozvoljava pravo koje ta vecina ima, da ima i homoseksualna manjina.

Ja i dalje ne mogu da prihvatim da se nekome nametne seksualno opredeljenje ako za to nema genetskih predispozicija. Zvuči mi kao zarazna bolest , pa se prenosi putem tv emisija. Moja oba deteta su bila veoma informisana o tome, imala su drugove i drugarice različitog opredeljenja pa nisu zbog toga postali gay osobe.

Треба ти времена да прихватиш.

Нпр. слажеш ли се да одређена сексуална понашања могу да се стекну под утицајем околине?

U čemu se , tačno ogleda ugroženost njihovih prava ? Nisam možda dovoljno upućena .Osim što znam da nije prihvaćeno da u javnosti iskazuju svoja osećanja zbog raznih fanatika .

Niko nikome ne moze da nametne seksualno opredeljenje. Evo, ja se ceo svoj zivot druzim sa homoseksualcima, lezbijkama, biseksualcima, u braku sam sa biseksualkom, i jel mi neko promenio homoseksualnost? Nije. Jer je to nemoguce.

U čemu se , tačno ogleda ugroženost njihovih prava ? Nisam možda dovoljno upućena .Osim što znam da nije prihvaćeno da u javnosti iskazuju svoja osećanja zbog raznih fanatika .

U Srbiji, na primer, nemaju pravo sklapanja braka, niti jedno pravo koje proizilazi iz tog prava (recimo, nasledno pravo).

Jedan LGBT partner umre a nije napisao testament - ovaj drugi nema pravo ni na sta, nigde nije prepoznat.
Jedan LGBT partner umre, napise testament gde sve ostavlja svom partneru, a onda se pojavi rodbina koja kao od sale pobije taj testament na sudu, te opet partner ostaje bez icega. Dok, da su u braku, i jedan partner umre, supruznik je debelo zasticen zakonom od pohlepne rodbine.

Треба ти времена да прихватиш.

Нпр. слажеш ли се да одређена сексуална понашања могу да се стекну под утицајем околине?
Naravno, ako za to imaš interesovanja, ako nemaš, ne može te niko, recimo, naterati da učestvuješ u grupnjaku .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back