letovanje na jedrilici

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
NA POČETKU I KRAJU

Evo ovo je bilo krstarenje sa prijateljima od sedam noći i dana po raznom vremenu i moru
Dugo vremena smo svi nosili u sječanju tih sedam dana ..svatko na svoj način :heart:

Svim koji su pratili temu i sa nama plovili po ovaj puta čudljivom Jadranu te imali strpljenje i živaca zahvaljujem se a napose mojoj posadi sa krste koja me je bodrila i gurala napred umjesto maestrala:gace::brus:

Poslednja izmena:
Tokom pisanja javilo mi se nekoliko forumaša sa željom da provedu tjedan dana na jedrenju po otocima, malo pomalo pa se već jedna posada odlučila da probije led početkom juna.

Javit ćemo se direktno sa jedrilice ako uspijemo da zajedno .. sa slikama koje će netko slikati ,,vidimo što se događa hrabroj posadi:gace:

A mi ćemo krenuti u međuvremenu na plovidbu prema severu KORNATI..I dalje :)
:gace::brus:

uvalapalmiana.jpg

Od zubića ovih ježeva pravila sam ogrlice kao dete :lol:

Ovo sam MORALA ponoviti . Jedno davno vreme za sve nas preko 40 i neke koji se jos secaju i ostalo im je zapisano u mirisima koji se pamte za ceo zivot,

Daa, draga, mirisi su ostali zapisani u mozgu :cool: Po nekad prosto ih osećam u nosu, tu su, mokri i slani...ehh:(

KRENUTI ĆEMO NA NOVO PUTOVANJE IZ FRAPE

Ovaj puta idemo prema severu iz Rogoznice .

Oplovit ćemo akvatorij srednje damacije ..bolje rečeno Kornatskis arhipelag pa Dugi otok idalje na sjever :gace:

Ovaj puta čemo to uraditi u jedrilici Bavarija 36

Jedrilica koja se često koristi u charteru jer je relativno poviljna sa cijenom u odnosu na veličinu i broj osoba kojih može da primi.

Na Bavariji 36 može da boravi 8 osoba u tri kabine po dvije i dvije mogu komotno da spavaju u dnevnom boravku ...ako to tako možemo da nazovemo:per:

DA SE NE PROBUDE NASTAVIT ĆEMO ALI TIHO

BAVARIJA 36

Dužina ukupno: 11.40 m
Dužina broda: 10.96 m
Dužina u nivou vode: 9.40 m
Širina: 3.60 m
Gaz: cca. 1.95 m
Težina: cca. 4700 kg
Standardna težina balasta: cca. 1340 kg
Rol glavno jedro: cca. 27.00 m2
Rol genoa: cca. 36.00 m2
Visina jarbola iznad razine vode: cca. 15.40 m
Motor: MD 2020 14 kW / 19 KS
Spremnik za gorivo: cca. 90 l
Električni sidreni vinč
Tenda (bimini-top)
Vjetrobran (sprayhood)
Dubinomjer + brzinomjer
Mjerač brzine i pravca vjetra
Autopilot
GPS + plotter
Blister

Spremnik za vodu: cca. 300 l
Električni hladnjak
Topla voda
CD player/radio/kasetofon
VHF Radio stanica
Utičnice za 220V i 12V

Verzija s 3 kabine
6 ležajeva u kabinama + 2 ležaja u salonu
Jedan toalet
Jedan tuš + tuš u kokpitu

Jedrilica vrlo komotna za šest osoba a podnaša i osam

a jedri se lako i sa velikim ushičenjem ..možda i ne za posadu

:rotf: :rotf: :rotf: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Joooj Tejo , gde me nadje !! Ovo je moj slucaj , ali BAS !!!

Evo , svecano obecavam :lol: da necu nositi ni mobilni ni budilnik , ni sada, ni sledeci put kad i ti krenes sa nama .
Budice nas Sunce i rani jutarnji miris sveze skuvane kafe ( za taj deo sam se vec izborila :manikir: ).... ... :klap:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back