Lepota kao kriterijum

ja vas ne razumem..o kakvoj lepoti vi pricate..ili bolje reci o kakvoj
'ruznoci" o ljudima toliko ruznim da pred njima ustuknete...:?za ceo svoj zivot srela sam samo jednu osobu za koju bih se usdiola da kazem da je "ruzna",to je bilo jos u osnovnoj skoli, avi pricate o njima kao da su na svakom koraku..i jos su toliko ruzni da ustuknete,stresete se i slicno...kako ih ja ne srecem?ili mozda ipak ima nesto u ocima onog ko gleda...

Da li se prijatnije osecate u drustvu lepih ljudi, nego onih manje lepih?
Da li mozda nenamerno vrsimo takvu selekciju prijatelja, jer nam necije lice nije prijatno za gledanje?

Okrenula sam se oko sebe i videla da sam imala samo jednu manje lepu drugaricu, ali samo spolja. Kao osoba je bila divna.
Imam jednu koju jako volim, a dugo sam pokusavala da je promenim. Ali njoj se desavaju neverovatne stvari, kao Mister Binu:lol: Tako joj se desi da na putu do posla hemijska ispusti mastilo, torba propusti i ona ceo dan provede u mastiljavim pantalonama...
Imate li neki stav o izgledu vasih prijatelja, ili vam je to zaista nebitno, kako bi mozda trebalo da bude?:):)
P.S. Neko rece ".. uvek je lako prezirati kao zapushtene zhene :I":-?
Da li je to tako?

ja vas ne razumem..o kakvoj lepoti vi pricate..ili bolje reci o kakvoj
'ruznoci" o ljudima toliko ruznim da pred njima ustuknete...:?za ceo svoj zivot srela sam samo jednu osobu za koju bih se usdiola da kazem da je "ruzna",to je bilo jos u osnovnoj skoli, avi pricate o njima kao da su na svakom koraku..i jos su toliko ruzni da ustuknete,stresete se i slicno...kako ih ja ne srecem?ili mozda ipak ima nesto u ocima onog ko gleda...

Malo smo skrenuli sa teme:) A i ja je nisam jasno postavila:oops: hajde da se podsetimo uvodnog posta:D
@Tara: Nije poenta price ruznoca, vec uopste stav prema lepoti ljudi koji vas okruzuju, a i stvari. Estetika. :)

P.S. Radije bih da tema padne u zaborav zato sto je dosadna:), nego da se zakljuca zbog skretanja i ulazenja u nesto drugo. Ucinite mi;) :)

Sve mi, pa i muskarci uostalom zele da budu lepi.
Ja jos nisam srela osobu koja ne bi zelela da bude ako ne lepa, a ono bar simpaticna.
Uvek neko kukanje, te kakva sam, te sto nisam bar malkice lepsa, pa one price - joj zapasce mu ona lepotica za oko, mene nece ni pogledati, sta sam ja pored nje... otirac... ubicu se... i ne, to nisu bile tinejdz price, vec price odraslih osoba, koje su vec zaradjivale hleb radeci...
To je neki strah od konkurencije, biti manje lep od ostalih, to je greh u ovom drustvu. Treba se istaci, po svaku cenu... ako ne lepotom, onda nekim otkacenim oblacenjem ili necim drugim, pricom, nekim otkacenim stavom.
Takvi smo mi ljudi, to nam je u genima. Da se takmicimo. U svemu, pa i u lepoti.
Da budemo zapazeni u drustvu. Da imamo sta da pokazemo i poznatima, a i nepoznatima.
Da se prica da lepo izgledamo i da mi to cujemo...
Jos kad ta lepota dolazi iznutra i pokazuje se u svoj svojoj velicini - e to je onda prava stvar.
Da se neko ne naljuti, ovo je moje i samo moje misljenje.

Lepota je najvaznija za ljude koji zele slavu i popularnost, ovako kao ja.

pa nije bash smara danas svi oce da budu lepi.. bolje cesh proci kao ruzna bar ce da te primete.. aj vidi danashnje mlade glumce svi su isti a pre 20-30 godina bilo ih je raznih i bili su zanimljivi.. kod nas.. a tad su bili i ruzni i debeli i lepi i .. mislim uslovno ruzni tipa pavle vujsic mada meni on nije ruzan ali valjda bi ga neko tako opisao

pa pre bih ruzno dete, naravno, pa da se zna chije je..ovako bih se mislila da su mi podmetnuli........... hahah ili odraste pa ono bude lepse od mene pa ga mrzim...covek slon josh bi moglo i u cirkus...u stvari bila bih srecna jer zna se kako nastaju deca..pa nek je i iz neke nevolje...

pa nije bash smara danas svi oce da budu lepi.. bolje cesh proci kao ruzna bar ce da te primete.. aj vidi danashnje mlade glumce svi su isti a pre 20-30 godina bilo ih je raznih i bili su zanimljivi.. kod nas.. a tad su bili i ruzni i debeli i lepi i .. mislim uslovno ruzni tipa pavle vujsic mada meni on nije ruzan ali valjda bi ga neko tako opisao

Meni se svijda kad sam pre dva dana isla ulicom a prolazili su jedan decko i devojka i on se zagledao u prolazu u mene, pa me je i ona pogledala, i on je njoj rekao "Lepa devojka". Mene takvi trenuci ispunjavaju.

Da li se prijatnije osecate u drustvu lepih ljudi, nego onih manje lepih?
Da li mozda nenamerno vrsimo takvu selekciju prijatelja, jer nem necije lice nije prijatno za gledanje?
Na zaboga. I koliko je samo plitak način takve selekcije. Ja se nadam da zaista ne postoji i da, kad govorite tako, zapravo tražite smisao temi, a ne govorite iskreno i od srca, grozna mi je i sama pomisao. Malo je što pravimo tako strogu selekciju kada tražimo partnera, još treba i prijatelje da podvrgavamo takvim glupostima.

U zabavištu sam imala pik na jednu devojčicu, nije bila ružna ali se niko nikada nije družio sa njom i bila je onako... crna ovca..... mada ni ja nisam bila mnogo bolja (a malo jesam), nalazila sam da je jako ružna i dugo mi je njeno ime bilo odvratno i asociralo me na siroto dete... posle smo išle i u osnovnu zajedno, i dugo mi je bila neprijatna iz nekog meni nejasnog razloga. Deca to rade. Ali, to rade deca!!

Kada se osvrnem, imala sam i jako lepe, lepe i "manje lepe" drugarice, al' ja bih se ograničila na "manje atrakvitne". Jer se ustvari sve i svodi na to. Da su mi tražile, verovatno bih od njih napravila nešto mnogo privlačnije, po sopstvenom ukusu, ali nisu i drago mi je zbog toga. Mene su hteli da menjaju, čak sam i pokušala par puta...
Svaki čovek treba sam da otkrije svoju spoljašnjost i da nađe najlepše u onome što smatra svojim. Fizički. Ili se nikada neće osećati dobro u svojoj koži. I mnogo mi je žao što prolazniku izgledam kao da idem sa groblja, pa mrzelo me da se počešljam...

I ovde čak se ne radi o tome da ima ljudi koji su "nama lepi" nenene, to je ono što prevaziđemo, valjda... nadam se do neke desete godine života... najkasnije. Radi se o tome da jeste istina da je neko danas ružan, sutra lep. Dva pogleda na jednu osobu potpuno menjaju osećaj, ako sebi dozvolite taj drugi pogled, ako dotle dođete. Patetično je deliti ljude na taj način i ne postoji ništa što to opravdava, nikakva stereotipna rečenica. Negiram je.

Lepota najbolje moze da posluzi za slavu i popularnost. Za druge stvari u zivotu nije toliko vazna, to sam htela da kazem. Ne pricamo o slavi, pricamo o lepoti.

pa dobro ti zivi u tom uverenju ako hoces ali prvo - u cemu popularnost? eno i piksi i kneza je popularan pa ne znam verovatno bi ga opisali kao cudovishte... ili vise nije popularan.. ali svako je pre znao ko je piksi.. ne znam nisi procitala ima masa ljudi koji ne idu n atu crtu pa su popularni. ali svejedno bitna ti je neka strategija i verovatno tim koji stoji iza tebe i cela organizacija a ne ti sama.. ili kao medju drugarima popularnost??

pa dobro ti zivi u tom uverenju ako hoces ali prvo - u cemu popularnost? eno i piksi i kneza je popularan pa ne znam verovatno bi ga opisali kao cudovishte... ili vise nije popularan.. ali svako je pre znao ko je piksi.. ne znam nisi procitala ima masa ljudi koji ne idu n atu crtu pa su popularni. ali svejedno bitna ti je neka strategija i verovatno tim koji stoji iza tebe i cela organizacija a ne ti sama.. ili kao medju drugarima popularnost??

Stoji cela organizacija iza mene, samo zbog toga sto sam htela sebi da napravim jednu viziju kako me drugi vide, prezentaciju, a bila sam popularna oduvek, samo sto sam ja drugacije gledala na to, okretala sam se drugim stvarima u zivotu.

A radi se o popularnosti, moze se reci medju drugarima, odnosno, ne svidja mi se da budem na posterima koje svi, bas si gledaju, i da budem popularna medju seljacima, nego, sto sam vise kod nekog popularna, to znaci da mi je taj vise "drugar", odnosno, taj je na nekom nivou koji je moj nivo. Sto je neko manje moj fan, taj je na manjem nivou. Takva vrsta popularnosti.

" Lepota, najveca od svih varki covekovih: ako je ne uzmes nema je, ako pokusas da je uzmes prestaje dapostoji I ne znas da li to ona privlaci nas svojom snagom, ili je to snaga koja izvire iz nas i lomi se kao voda o kamen tamo gde sretne lepotu"

"Lepota je vidljiva, ali nedostizna i neizdrziva, ne da se uhvatiti, ne moze se ukrasti, nema se za sta kupiti, niti se moze od ljudi oteti, ni od Boga izmoliti, kao prividjenje je nestvarno i kratkovekovno, a draze od svega sto je zivo, stvarno i na dohvat ruke"

Ivo Andric

Back