Lepota kao kriterijum

Naravno da unutrasnja lepota igra vaznu ulogu:)
I da nije glavni kriterijum lepota:) Ali zamisli da je u pitanju prijateljica sa kojom si stalno, svugde idete zajedno...Da li njen izgled mora da ti bude ber malo privlacan? Ili ne sme da smeta cak ni kad ima upadljivu fizicku manu??

mislim da ovde nije poenta u tome da drugarica bude fizički privlačna tebi, već okolini... po sredi je "šta će okolina reći" strah, šta će drugi pomisliti, kakav utisak ostavljam s njom itd....
ono što ti smeta je što misliš da ćeš s takvom u društvu izgledati manje moćno, da se čak blamiraš, dok da ste na pustom ostrvu takvo pitanje ti ne bi palo na pamet...
pitanje je dakle da li ti je bitnije to suštinsko prijateljstvo između vas dve, ili ta forma i tvoje poziranje u očima okoline...

Drago, kakav tije ovo gejptirić kao avatar? :lol:

Bolje da budu prihvaćeni, ali ko ga **** i ako nisu, nek' su i najgori
samo nek' su meni najbolji.
A imao sam taj bag, da samo sa 'prihvaćenima' budem u dobrim odnosima.
Ali to dok nisam video da se po tome ne meri prijateljstvo.
I sad' ovo liči na priču iz obdaništa... :D Ali takva je tema.
Ua postavljač... ;) :p

mislim da ljudi biraju slične sebi....
umetnik će se družiti sa umetnicima, filozof sa filozofima, lepotica opsednuta svojim izgledom tražiće takvo i društvo...
što se samog fizičkog izgleda tiče, često u gradu primetim grupicu visokih momaka ili devojaka kako su zajedno izašli.... zatim i one snobove sličnih vrednosti lako je spaziti i tome slično...
ne kažem da ne postoje i drugačije, raznovrsne kombinacije ali to su više iznuđeni potezi po principu bolje išta nego ništa....

Teoretičar evolucije Oliver Kari sa londonske Škole za ekonomiju predviđa da će se ljudska rasa u budućnosti razviti u dve potpuno odvojene vrste: višu rasu i neinteligentnu nižu rasu.
Prema rečima Karija, ljudska rasa će dostići svoj evolucioni vrhunac do 3000. godine, kada će započeti i njen pad, usled zavisnosti od tehnologije. Ljudi će postati izbirljivi u izboru seksualnih partnera, što će dovesti do toga da će se ljudska rasa podeliti na dve podgrupe.
Potomci genetske više klase, tvrdi Kari, biće visoki, tanki, zdravi, privlačni, inteligentni i kreativni, dok će oni niže klase biti sve suprotno: priglupi, ružni i zgrbljeni. ..

ovo sam citao u politikinom zabavniku, a sad iscitirah s nekog bloga na netu.. u prvi mah se sve u meni pobunilo protiv ovakvog nastavka evolucije, a onda se malo saberem i pocnem da razmisljam realno.. pa moguce je, evo pogledaj samo teta elenu i mene... pa covece, kakava ce nasa deca da budu.. pravi vunderkindi.. a visoki, lepi, rumeni i okrugli ko bundevice...

evo pogledaj samo teta elenu i mene... pa covece, kakava ce nasa deca da budu.. pravi vunderkindi.. a visoki, lepi, rumeni i okrugli ko bundevice...

htikvacovjekm3bt.jpg
htikvacovjekm3bt.jpg

znate, teta elena, mnogo sam razmisljao kako da nam pravim decu.. pred jedan tako sveti cin, mesec dana necu da pijem i da pusim... i posticu, naravno.. a onda kad vas dofatim, to ce obavezno biti celomudreno.. i da vish kakva deca ce da budnu.. da, da

mislim da ljudi biraju slične sebi....
umetnik će se družiti sa umetnicima, filozof sa filozofima, lepotica opsednuta svojim izgledom tražiće takvo i društvo...
što se samog fizičkog izgleda tiče, često u gradu primetim grupicu visokih momaka ili devojaka kako su zajedno izašli.... zatim i one snobove sličnih vrednosti lako je spaziti i tome slično...
ne kažem da ne postoje i drugačije, raznovrsne kombinacije ali to su više iznuđeni potezi po principu bolje išta nego ništa....

e ovo crveno je bas glupost... ne mozes generalizovati, to je mozda tvoje iskustvo, a ne opstevazeci princip. ja bih pre rekla da "raznovrsne kombinacije" znace sirinu i bogatstvo u izboru prijatelja, kao i toleranciju, zrelost, a to druzenje samo sa sebi slicnima je teenage fazon-nezrelo i jednostrano. zasto mislis da su to ( raznovrsnost prijatelja) iznudjeni potezi?

Drago, kakav tije ovo gejptirić kao avatar? :lol:
:lol:

Bolje da budu prihvaćeni, ali ko ga **** i ako nisu, nek' su i najgori
samo nek' su meni najbolji
.

Znaci povezujes prihvacenost sa estetskim kriterijumima? Obrati paznju da nije svakome isto lepo. I da su negde idealom lepote smatrani punacki i mali, a negde mrsavi i poput zirafa :)

A imao sam taj bag, da samo sa 'prihvaćenima' budem u dobrim odnosima.
Ali to dok nisam video da se po tome ne meri prijateljstvo
.

Ja uvek volim da branim neprihvacene, narocito ako se slazem sa njima, navijam za slabiji tim. Ali nekad naidjem na podozrenje autsajdera :(

I sad' ovo liči na priču iz obdaništa... :D Ali takva je tema.
Ua postavljač... ;) :p

Tsu, napravi neki kolacic, dosta si galamio po forumu, hajde...:lol:8-)

Da li se prijatnije osecate u drustvu lepih ljudi, nego onih manje lepih?
Da li mozda nenamerno vrsimo takvu selekciju prijatelja, jer nem necije lice nije prijatno za gledanje?

Okrenula sam se oko sebe i videla da sam imala samo jednu manje lepu drugaricu, ali samo spolja. Kao osoba je bila divna.
Imam jednu koju jako volim, a dugo sam pokusavala da je promenim. Ali njoj se desavaju neverovatne stvari, kao Mister Binu:lol: Tako joj se desi da na putu do posla hemijska ispusti mastilo, torba propusti i ona ceo dan provede u mastiljavim pantalonama...
Imate li neki stav o izgledu vasih prijatelja, ili vam je to zaista nebitno, kako bi mozda trebalo da bude?:):)
P.S. Neko rece ".. uvek je lako prezirati kao zapushtene zhene :I":-?
Da li je to tako?

Zanimljivo je ovo pitanje, sto je natuknuo Tsutomu.
Da li se kriterijum lepote povezuje sa prihvacenoscu, pa je zato logicno da budemo okruzeni sa pripadnicima iste "estetske kaste"? Hm... Samo hipoteza:)

Hajde, Tsu, diskutuj malo:) Nadala sam se nekoj pametnoj filozofiji od tebe;)

ko bi voleo da ima ruzno dete?ne mora da bude specijalno pametno,tj neka ima sve sto vec ima ali da bude ruzno
mislim da niko nece da se javi(samo molim bez onog al da bude sarmantan,ili da bude pametna)

ja bih pre rekla da ne mora da bude lepo, tj.neka ima sve sto treba na svom mestu, ali da bude glupo to stvarno ne bih... ako razumem ti si rekla bolje lepo nego "specijalno pametno", ja bih pre rekla bolje pametno u smislu: srecno i zadovoljno svojim zivotom (pa i izgledom), sa mogucnoscu da se ostvari u zivotu u necem drugo sem u divljenju povrsinskim stvarima... lepota ovde ima vise ulogu bolje prihvacenosti od sredine i nista vise. a to bas i nije nesto sto po meni mora biti ostvareno u zivotu...

ja bih pre rekla da ne mora da bude lepo, tj.neka ima sve sto treba na svom mestu, ali da bude glupo to stvarno ne bih... ako razumem ti si rekla bolje lepo nego "specijalno pametno", ja bih pre rekla bolje pametno u smislu: srecno i zadovoljno svojim zivotom (pa i izgledom), sa mogucnoscu da se ostvari u zivotu u necem drugo sem u divljenju povrsinskim stvarima... lepota ovde ima vise ulogu bolje prihvacenosti od sredine i nista vise. a to bas i nije nesto sto po meni mora biti ostvareno u zivotu...
pa mislila sam da nedostatak lepote ne mozete da birate da kompenzujete pamecu,lovom,sarmom..
mislila sam prosecno dete ali ruzno
ili prosecno dete ali lepo
vecina tvrdi kako lepota nije bitna,pa i sama sam spremna to da kazem,ali kad pomislim ipak bolje da moje dete bude lepo ;) pa se onda postavlja pitanje je l zaista bas nije bitna

dobro tebi je dete vec lepo sta se brines.

inace ima roditelja koji su u fazonu jao moje dete je najlepse na svetu.a dete ruzno do jaja.a ja ne volim da lazem bas i onda kad me pitaju jao vidi sto je slatka,pravi secer ja samo ovako :shock: i neprijatno se smeskam :lol:

jer roditelji stvarno ne vide kad su im deca ruzna/glupa/zla...

mislim ja nisam u fazonu da kazem jao sto je lepo dete ako nije lepo,to sto je malo ne znaci da je po definiciji i lepo...a onda kad dodju babe i tetke i sve se raspilave nad takozvanom lepotom deteta meni padne mrak na oci.

ahaha to je grozno
kad ti neko predstavi dete obicno ocekuju da mu das neki kompliment a ja to ne umem,cak ni kad ima realnih razloga,a tek kad nema qq
ma nisam ja za svoje nego onako,za ljude koji kazu da im je lepota nebitna
meni je lepota osrednje bitna,u smislu da bih zaposlila nekog ko ce da pravi pare a ne da seta svoje zategnuto doope,da mi je drugarica stvarno drugarica:iskrena a ne miss male krsne 2007
zaposlila sam bas ruznu dadilju,kad sam je prvi put videla moram priznati da sam ustuknula
tadasnji stan joj nije bio po mom ukusu
ali ono sto mi je ona rekla mi je bilo dovoljno da napravimo ugovor.evo vec nekoliko godina cuva moju cerku a nekog pouzdanijeg nisam imala,spremnog u po noci da joj dovedem dete ako imam neka posla,ne broji sta moje dete jede,vodi je na bazen o svom trosku(naravno da joj to posle bude vraceno,ali ona ne trazi)
i sta sad,da sam pomislila joj laura ce se plasiti od ove ja bih propustila jednu DOBRU dadilju

kad sam je prvi put videla moram priznati da sam ustuknula

Ovo mi je bas zanimljivo. Ne mogu da zamislim da u neposrednoj blizini imam stalno nekog od koga bih ustuknula. Ali valjda vremenom i te crte lica postaju mekse, lepse, naviknemo se na njih, ako nam je osoba draga.

Ovo je bio opis poslovne situacije,a koliko covek treba da bude sirokogrud, ili nepovrsan, da jednostavno ne primeti kad mu je prijatelj jako neprijatne spoljasnjosti.
I koliko mozemo da se zblizimo sa nekim pred kim se stresemo:)

Ne smatram sebe povrsnom osobom, ali navode me neke stvari da se zapitam, kakav stav ja imam prema lepoti u ljudiam i stvarima, svemu... i koliko mi je bitno da me okruzuje.

ahaha to je grozno
kad ti neko predstavi dete obicno ocekuju da mu das neki kompliment a ja to ne umem,cak ni kad ima realnih razloga,a tek kad nema qq
ma nisam ja za svoje nego onako,za ljude koji kazu da im je lepota nebitna
meni je lepota osrednje bitna,u smislu da bih zaposlila nekog ko ce da pravi pare a ne da seta svoje zategnuto doope,da mi je drugarica stvarno drugarica:iskrena a ne miss male krsne 2007
zaposlila sam bas ruznu dadilju,kad sam je prvi put videla moram priznati da sam ustuknula
tadasnji stan joj nije bio po mom ukusu
ali ono sto mi je ona rekla mi je bilo dovoljno da napravimo ugovor.evo vec nekoliko godina cuva moju cerku a nekog pouzdanijeg nisam imala,spremnog u po noci da joj dovedem dete ako imam neka posla,ne broji sta moje dete jede,vodi je na bazen o svom trosku(naravno da joj to posle bude vraceno,ali ona ne trazi)
i sta sad,da sam pomislila joj laura ce se plasiti od ove ja bih propustila jednu DOBRU dadilju

Naravno da nisi uzela lepu dadilju, pa da brines hoce li ti muz stici pre tebe kuci???:lol::lol::lol:
Bolje da je gaborka pa si ti riba pored nje..................

Back