Lepota kao kriterijum

fizicka lepota? cak ni ljubavnike ne biram po tom kriterijumu:D
i reci biramo prijatelje je prilicno besmisleno.prijateljstvo se desi, kao ljubav.makar meni.
zapustenost? smeta mi. i imam obicaj da kazem drugarici da ne sme dodji na posao sa prljavom kosom, ma koliko je bila umorna sinoc.jer covek koji drzi do sebe mora da vodi racuna o tome kako izgleda. ne nesto preterano, ali osnove moraju da se postuju.uvek.
apa drapa? hm. ne razumem.volim zene kojje imaju svoj stil.bez obzira da li su pank, rok, ili dame..
ma sve moje drugarice su carice! realno.:)

Radi se o NEDOSTATKU SAMOPOSTOVANJA. Prijatelji su ljudi koje volimo i koje cenimo kao ljude. Neko ko sebe smatra krpom ima i citav niz drugih osobina koje idu u kompletu, i bez obzira sto ta osoba moze biti dobar covek, ne inspirise ni na sta, pa ni na prijateljstvo, naprotiv!

Управо то.

А иначе, што се тиче физичке лепоте која нам је Богом дана...
Имам једног колегу, старији човек, изразито ружан, рошав у лицу, непријатне спољашњости...али он је толико пријатан, забаван, друштвен, увек уноси неко ведро расположење, пун је ентузијазма иако је већ пред пензијом...и на послу се радије дружим са њим него са неким празним и леденим лепотицама и лепотанима!

Pa ne znam... Meni stvarno nije bitno kako neko izgleda... Imam neke drugarice koje uopste nisu lepe, ali nemaju komplekse, i zaista mi je super da se druzim sa njima...Nikada mi nije palo na pamet da ih odbacim zato sto su ruzne, debele, ili shta ja znam shta... u sustini, nisam ni ja lepotica nevidjena
A sto se estetike i higijene tiche, ne znam... stvarno, osoba koja je konstantno zapushtena moze dosta toga reci o sebi, pa zbog toga se i ne druzim sa takvim osobama...

l
Upravo to i pitam. Siguno da takav stav govori dosta o osobi, koja bira da izgleda tako. Najcesce barem malo prezire one "sminkere" :), kaciperke, fenserke...I ne svidjaju joj se bas...

iskreno ne prezirem... iako su moji izbori drugaciji...ono sto meni smeta kad neko na stiklama od 10cm, utegnut u tesni brus i u suknji takvoj da ne moze da se sedne krene da propoveda kako ne razume ljude koji se buse(pirsing), tetoviraju i na sl. nacine "samopovredjuju" radi fizickog izgleda...cekaj a ti ne trpis? kao stikle su udobne ko' patike? daaaj!

postujem tudje izbore, dok oni postuju moje...svi imamo svoje bube...
meni ne smetaju "sminkerke" dok ne pocnu da propovedaju da je to jedni pravi izbor...

Svejedno mi je kakav joj je trenutni stil, ako imamo zajednicka interesovanja, ako imamo o cemu da pricamo, jednostavno ako nam je lepo kad smo zajedno, ako mogu sa njom da podelim i dobre i lose vesti... Odnos prema oblacenju, sredjivanju se dosta i menja kroz zivot. Dok sam bila u srednjoj skoli ja sam bila bas u apa-drapa fazonu, sad se to dosta promenilo :smile: Znam masu zena koje su kao devojke bile skockane od glave do pete u svako doba dana i noci, a sad kad imaju malu decu kosa pokupljena u repic, sljampava trenerka... I to mi je sasvim razumljivo, i bilo bi bzvz da necu da se druzim sa nekom mladom mamom zato sto se "zapustila", a ja cu verovatno biti jos gora od nje u tom periodu :D

Da li se prijatnije osecate u drustvu lepih ljudi, nego onih manje lepih?
Da li mozda nenamerno vrsimo takvu selekciju prijatelja, jer nem necije lice nije prijatno za gledanje?

Okrenula sam se oko sebe i videla da sam imala samo jednu manje lepu drugaricu, ali samo spolja. Kao osoba je bila divna.
Imam jednu koju jako volim, a dugo sam pokusavala da je promenim. Ali njoj se desavaju neverovatne stvari, kao Mister Binu:lol: Tako joj se desi da na putu do posla hemijska ispusti mastilo, torba propusti i ona ceo dan provede u mastiljavim pantalonama...
Imate li neki stav o izgledu vasih prijatelja, ili vam je to zaista nebitno, kako bi mozda trebalo da bude?:):)
P.S. Neko rece ".. uvek je lako prezirati kao zapushtene zhene :I":-?
Da li je to tako?

Caki, tema ti je super. Sve pohvale.
U principu, lepotu obozavam. Volim da gledam lepe ljude, a takvi su uvek svesni toga, tako da su uvek doterani, pa se ta lepota jos vise istice. Nekako je uvek tako bilo da je oko mene bilo lepih devojaka odnosno zena, zaista su bile prave lepotice i nisu bile glupe - da dodam i to. Normalno, bile su svesne svoje lepote i tu lepotu su lepo, da ne kazem korisno koristile. Druzile smo se normalno... mene nisu ugrozavale, hajde da se tako izrazim... nismo bile suparnice, ali da smo bile, ne garantujem da ja kao ja ne bih bila ljubomorna na njihovu lepotu.
Priznajem, trebala sam malo vise da se eksponiram, da tu neku ''moju lepotu'' ma kakva ona bila, malo vise prikazem svetu, jer bih se osecala bolje. Ovako, samu sam sebe skrajnula sa nekih desavanja verujuci da sam ''gradjanka drugog reda'', da nisam dovoljno atraktivna, lepa, pametna, nazovite to kako hocete, valjda ste shvatili sta sam htela da napisem. Verujem da se ovo desavalo i drugim devojkama, a ne samo meni. To su ti neki kompleksi koje i dalje vucem...

Imala sam i one manje lepe drugarice i to mi nije smetalo u druzenju. Cak sta vise. Bile su mi mnogo blize, mnogo prijatnije sam se osecala u drustvu sa njima. Bile smo valjda u istoj kategoriji, da ne kazem socijalnoj grupi... kapirale smo se bolje.
Sada sam se potpuno zatvorila, nemam ni jednu drugaricu, ali zato imam ovaj forum ;-)
Da nastavim... kao sto neko rece, ne mogu da drugujem sa nekim ko ne vodi racuna o sebi, to je vec neka druga prica. Takve osobe se u ovom drustvu, a i u svakom drustvu obilaze u sirokom krugu.
Ali opet se ogradjujem, jer ne treba generalizovati kada je lepota u pitanju.
To su neka moja iskustva.
P.S. Priznacete da je lepo biti lep.

Hvala, kiso! :)
Zamislila sam se nad tim sto su ljudi oko mene lepi, prosto se brinem da ne postupam u praksi drugacije nego sto verujem.;)
U svakom slucaju, volela bih da se tema shvati malo sire, naravno da niko ne bira drugarice bas po fizickoj lepoti:D Zato sam htela da prosirim malo na pitanje estetike uopste, stil i ostalo...
Skoro sam skuvala drugarici i sebi kafu i njoj stavila tacnu, da je ispostujem kao gosta:) a i kao estetu, a sebi nisam. Njenom oku je to zasmetalo, pa je insistirala da i sebi stavim tacnu, "pa nismo na vikendici!" :D Nisam poslusala, uhvatilo me neko buntovnicko raspolozenje;)

[.... sam skuvala drugarici i sebi kafu i njoj stavila tacnu, da je ispostujem kao gosta:) a i kao estetu, a sebi nisam. Njenom oku je to zasmetalo, pa je insistirala da i sebi stavim tacnu, "pa nismo na vikendici!" :D Nisam poslusala, uhvatilo me neko buntovnicko raspolozenje;) [/COLOR][/QUOTE]

E Caki, takva sam i ja!

Nije mi bitno da li su mi prijatelji lepi ili ne, ali zapušteni eee to me užasava.... Imam jednu prijateljicu koja ne zna, ali ne zna da se obuče... katastrofa...
Pošto se družimo dugi niz godina nas pet, sve četiri smo pokušavale da joj pomognemo ali bezuspešno... Primer: idemo u grad, nas 4 ful skockane a ona u patikama, trenerci, sa masnom kosom, ne našminkana, a lice joj katastrofa puno akni...
Pokušavale smo da joj pomognemo sa odabirom garderobe, pudera, ma sve... ne vredi... mačka uzme i stavi puder samo na lice i to neku 4-orku-nešto tamno a vrat joj beo kao sneg, pa stavi senku bez maskare, pa crveni ruž(koji nikako ne pristaje njenom tenu)...
Ona nije zapuštena ali je operisana od lepog, uvek izbere najgoru moguću stvar... a oko sebe ima ljude koji se normalno oblače... i nikad joj nije palo na pamet da pogleda šta se nosi...

Ma volim ja nju, ona je moj extra prijatelj ali izged užas...

Ne može sve to gore napisano da me iznervira, koliko može kad mi dodje ta ista drugarica i žali se kako ne može da nađe momka, nju niko nije ni pogledao, njoj niko ne prilazi... e onda bi je zadavila... jbt pokušavaš da joj pomogneš... ona te ne yebe 2 % i onda dodje da mi se žali...

da prosirim malo na pitanje estetike uopste, stil i ostalo...
Skoro sam skuvala drugarici i sebi kafu i njoj stavila tacnu, da je ispostujem kao gosta:) a i kao estetu, a sebi nisam. Njenom oku je to zasmetalo, pa je insistirala da i sebi stavim tacnu, "pa nismo na vikendici!" :D Nisam poslusala, uhvatilo me neko buntovnicko raspolozenje;)

ma samo tacnu:)? sledeci put pod obavezno i keks-cokoladicu na tacnu, na kafu slag sa onim valjkastim-kako-se-vec-zove sto ide u slag i kao vrhunac za estete a i da ispoljis buntovnu ti prirodu prilozene salvete: (ja inace samo cekam priliku da ih upotrebim):
IMG_3567-1.jpg
IMG_3568-1.jpg

samo pazi da neko ne shvati ozbiljno:)

Da li mozda nenamerno vrsimo takvu selekciju prijatelja, jer nem necije lice nije prijatno za gledanje?

Okrenula sam se oko sebe i videla da sam imala samo jednu manje lepu drugaricu, ali samo spolja. Kao osoba je bila divna.
Imam jednu koju jako volim, a dugo sam pokusavala da je promenim. Ali njoj se desavaju neverovatne stvari, kao Mister Binu:lol: Tako joj se desi da na putu do posla hemijska ispusti mastilo, torba propusti i ona ceo dan provede u mastiljavim pantalonama...
Imate li neki stav o izgledu vasih prijatelja, ili vam je to zaista nebitno, kako bi mozda trebalo da bude?:):)
Da li je to tako?

Upravo je ovo mesto gde se potvrđuje da lepota, fizička, ne igra nikakvu ulogu, mada sam uhvatila sebe da dobre ljude (forumaše) zamišljam sa prijatnim licem (i to po mom ukusu).
Da budem iskrena do kraja. Da, čak i avatar utiče na opšti utisak.

Sve u svemu, mislim da nije kriterijum.:D

Lepota je lepa kao okruzenje , ali mnogi ljudi ne umeju videti lepotu pa je poistovecuju sa praznim lutkama bezosecajnih ociju,a najvishe radi njihove fizicke gradje,odece,sminke itd. (tragicno je kad devojke gledaju tako na stvari,muskarcima je nekako i urodjeno)
U svakom slucaju , na kraju , unutrasnja lepota ce se odraziti i spolja , kao i sve sto iznutra nosimo...
Sigurno vam se desilo da skrenete pogled od veoma atraktivne osobe , jer vas je odbio njen izraz u ocima.

Ja se trudim da iskorenim svaki tracak povrsnosti, cim ga primetim, ali...
Ponekad, kad upoznam osobu koja ima neki veci nedostatak, na licu, narocito, moram da se kontrolisem i da se trudim da ne gledam previse, da ne ispadne da buljim, ali i da ne skrecem pogled, jer je to stvarno uvredljivo...

Da li je to tako?

Hm... nemam ruzne drugarice niti ruzne prijatelje. Mislim da su svi bas lepi... ali mozda su mi lepi zato sto ih volim, volim ih zbog toga kakvi su, pa su mi onda i radost za oci... Da li su (smo) stvarno lepi ne znam... mislim da niko od nas ne bi dobio ulogu u nekom Holivudskom filmu :lol: ali mnogi bi mogli da budu zvezde evropskog ili nezavisnog filma :)

mislim da ljudi biraju slične sebi....
umetnik će se družiti sa umetnicima, filozof sa filozofima, lepotica opsednuta svojim izgledom tražiće takvo i društvo...
što se samog fizičkog izgleda tiče, često u gradu primetim grupicu visokih momaka ili devojaka kako su zajedno izašli.... zatim i one snobove sličnih vrednosti lako je spaziti i tome slično...
ne kažem da ne postoje i drugačije, raznovrsne kombinacije ali to su više iznuđeni potezi po principu bolje išta nego ništa....

Back