Da li se prijatnije osecate u drustvu lepih ljudi, nego onih manje lepih?
Da li mozda nenamerno vrsimo takvu selekciju prijatelja, jer nem necije lice nije prijatno za gledanje?
Okrenula sam se oko sebe i videla da sam imala samo jednu manje lepu drugaricu, ali samo spolja. Kao osoba je bila divna.
Imam jednu koju jako volim, a dugo sam pokusavala da je promenim. Ali njoj se desavaju neverovatne stvari, kao Mister Binu

Tako joj se desi da na putu do posla hemijska ispusti mastilo, torba propusti i ona ceo dan provede u mastiljavim pantalonama...
Imate li neki stav o izgledu vasih prijatelja, ili vam je to zaista nebitno, kako bi mozda trebalo da bude?
P.S. Neko rece ".. uvek je lako prezirati kao zapushtene zhene :I":-?
Da li je to tako?
Caki, tema ti je super. Sve pohvale.
U principu, lepotu obozavam. Volim da gledam lepe ljude, a takvi su uvek svesni toga, tako da su uvek doterani, pa se ta lepota jos vise istice. Nekako je uvek tako bilo da je oko mene bilo lepih devojaka odnosno zena, zaista su bile prave lepotice i nisu bile glupe - da dodam i to. Normalno, bile su svesne svoje lepote i tu lepotu su lepo, da ne kazem korisno koristile. Druzile smo se normalno... mene nisu ugrozavale, hajde da se tako izrazim... nismo bile suparnice, ali da smo bile, ne garantujem da ja kao ja ne bih bila ljubomorna na njihovu lepotu.
Priznajem, trebala sam malo vise da se eksponiram, da tu neku ''moju lepotu'' ma kakva ona bila, malo vise prikazem svetu, jer bih se osecala bolje. Ovako, samu sam sebe skrajnula sa nekih desavanja verujuci da sam ''gradjanka drugog reda'', da nisam dovoljno atraktivna, lepa, pametna, nazovite to kako hocete, valjda ste shvatili sta sam htela da napisem. Verujem da se ovo desavalo i drugim devojkama, a ne samo meni. To su ti neki kompleksi koje i dalje vucem...
Imala sam i one manje lepe drugarice i to mi nije smetalo u druzenju. Cak sta vise. Bile su mi mnogo blize, mnogo prijatnije sam se osecala u drustvu sa njima. Bile smo valjda u istoj kategoriji, da ne kazem socijalnoj grupi... kapirale smo se bolje.
Sada sam se potpuno zatvorila, nemam ni jednu drugaricu, ali zato imam ovaj forum ;-)
Da nastavim... kao sto neko rece, ne mogu da drugujem sa nekim ko ne vodi racuna o sebi, to je vec neka druga prica. Takve osobe se u ovom drustvu, a i u svakom drustvu obilaze u sirokom krugu.
Ali opet se ogradjujem, jer ne treba generalizovati kada je lepota u pitanju.
To su neka moja iskustva.
P.S. Priznacete da je lepo biti lep.