lepota & hirurgija

• Začetnik teme Začetnik teme Sonja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ja bi eventualno:

• povećala bih grudi

• napumpala bi usta

• uradila bi liposukciju

• zategla bi kožu lica

• smanjila nos

• popravila bi malo uši

• abdominoplastika

• zatezanje vrata

• nešto drugo

• apsoultuno ništa

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nekoliko pitanja za sve one koji su izricito protiv silikona: da li znate da ima zena koje imaju velicinu grudi ne trojku, dvojku ili jedinicu, nego NULU?!!! Priroda ume surovo da se poigra sa ljudima, neki se rode bez ruke, noge, bez nekih unutrasnjih organa, pa tako ima i zena kojima kada dodje vreme za to uopste ne izrastu grudi. I sad, u 21. veku, kada za ovakav problem postoji relativno jednostavno resenje, one treba da kazu ne hvala, bicemo invalidi do kraja zivota, LEPO JE SAMO ONO STO JE PRIRODNO?!! Zasto onda svi ne idemo sa PRIRODNO dugackim dlakama, PRIRODNO sedom kosom, zasto stavljamo krunice i mostove kad nam izvade zube - zasto ne idemo PRIRODNO krezubi? Da li znate da bi te zene koje nemaju grudi jako volele da imaju i tu nekima bednu, ali njima nedostiznu jedinicu ili dvojku? Lako je zenama koje imaju normalne grudi da osudjuju one kojima je priroda uskratila jedno od osnovnih zenskih obelezja, i da budu protiv silikona (sit gladnom ne veruje). A posebno mi nisu jasni muskarci koji se oglasavaju povodom ove teme - ko njih sta pita? To nijedna (normalna) zena ne bi uradila zbog muskaraca nego iskljucivo zbog toga ako je ona licno nesrecna i nezadovoljna svojim izgledom.
I jos jedno pitanje za one sto pljuju estetsku hirurgiju i tvrde kako nikad zarad izgleda ne bi "isli po noz" (jer, boze moj, prirodno je najlepse): da su se rodili sa klempavim usima ili "orlovskim" nosem, i da su ceo zivot predmet podsmeha, ruganja i grubih sala, da li bi resenje ipak potrazili kod estetskog hirurga, ili bi uzivali u zivotu sa TAKO PRIRODNO klempavim usima i grbavim nosem? Da vam dete svaki dan dolazi uplakano iz skole jer mu se deca rugaju zbog klempavih usiju, da li biste ga ubedjivali da je "prirodno najlepse" i pustili ga da pati i dozivljava traume, ili biste ga odveli na kliniku i resili problem za pola sata u lokalnoj anesteziji?
Naravno, estetsku hirurgiju podrzavam kao granu medicine koja pomaze ljudima da rese svoje zdravstvene (psihicke i fizicke) probleme, a nikako kao sredstvo za ispunjavanje hirova ili zelje da se lici na ovog ili onog glumca, pevacicu i slicno.

Honeylady:
Nekoliko pitanja za sve one koji su izricito protiv silikona: da li znate da ima zena koje imaju velicinu grudi ne trojku, dvojku ili jedinicu, nego NULU?!!! Priroda ume surovo da se poigra sa ljudima, neki se rode bez ruke, noge, bez nekih unutrasnjih organa, pa tako ima i zena kojima kada dodje vreme za to uopste ne izrastu grudi. I sad, u 21. veku, kada za ovakav problem postoji relativno jednostavno resenje, one treba da kazu ne hvala, bicemo invalidi do kraja zivota, LEPO JE SAMO ONO STO JE PRIRODNO?!! Zasto onda svi ne idemo sa PRIRODNO dugackim dlakama, PRIRODNO sedom kosom, zasto stavljamo krunice i mostove kad nam izvade zube - zasto ne idemo PRIRODNO krezubi? Da li znate da bi te zene koje nemaju grudi jako volele da imaju i tu nekima bednu, ali njima nedostiznu jedinicu ili dvojku? Lako je zenama koje imaju normalne grudi da osudjuju one kojima je priroda uskratila jedno od osnovnih zenskih obelezja, i da budu protiv silikona (sit gladnom ne veruje). A posebno mi nisu jasni muskarci koji se oglasavaju povodom ove teme - ko njih sta pita? To nijedna (normalna) zena ne bi uradila zbog muskaraca nego iskljucivo zbog toga ako je ona licno nesrecna i nezadovoljna svojim izgledom.
I jos jedno pitanje za one sto pljuju estetsku hirurgiju i tvrde kako nikad zarad izgleda ne bi "isli po noz" (jer, boze moj, prirodno je najlepse): da su se rodili sa klempavim usima ili "orlovskim" nosem, i da su ceo zivot predmet podsmeha, ruganja i grubih sala, da li bi resenje ipak potrazili kod estetskog hirurga, ili bi uzivali u zivotu sa TAKO PRIRODNO klempavim usima i grbavim nosem? Da vam dete svaki dan dolazi uplakano iz skole jer mu se deca rugaju zbog klempavih usiju, da li biste ga ubedjivali da je "prirodno najlepse" i pustili ga da pati i dozivljava traume, ili biste ga odveli na kliniku i resili problem za pola sata u lokalnoj anesteziji?
Naravno, estetsku hirurgiju podrzavam kao granu medicine koja pomaze ljudima da rese svoje zdravstvene (psihicke i fizicke) probleme, a nikako kao sredstvo za ispunjavanje hirova ili zelje da se lici na ovog ili onog glumca, pevacicu i slicno.
Draga moja vi ste to onako emotivno ... sto na um to na drum ... pa nije to ni tako bas ko sto vi kazete ... i te zene koje imaju nulu tj nemaju grudi , u stvari imaju grudi i kad ostanu u drugom stanju imaju neke i vise od trojke ... a da vam pravo kazem vise bi voleo da mi je zena ravna ko daska nego da ima sese 7 ili 8 ili ne daj boze vece ...!
A to sta se muskarci javljaju povodom toga , pa sta i zene se javljaju po pitanjima gde ih nije niko nista pitao ... i sta onda pa svako ima pravo na misljenje i pravo da ga izrazi!

Zaboravih ... Te zene sa silikonima jel one mogu da doje svoju decu? ili to sve zene treba da slede primere pevaljki i sponzorusa ( to mu je sve isto) ?
Pa niste realni gospodjo ... a sto se mene tice ja podrzavam plasticnu hirurgiju kao korektivnu i onu koja moze da pomogne ljudima da smanje probleme u zivotu tipa to sa klempavim usima i slicno ...

Imam komsinicu od 50 godina koja je vitka i vrlo zgodna za svoje godine ali moze sise da zatakne za pojas , pa posto sigurno nece dojiti bebu sto se mene tice trebalo bi da ode i regulise to jel ako se vec fura da je nevidjena riba onda bi to trebalo da sredi nje radi , a ne da oblaci majce iznad pupka bez brusa pa da joj vire bradavice ispod njih ! :shock:

ps mislio sam na majce!

ODGOVOR ZA CAPTAIN JACK SPARROW: Gospodine, ja nisam govorila o sedmicama i osmicama, naprotiv, naglasila sam da sam protiv bilo kakvih ekstrema i koriscenja estetske hirurgije radi ispunjavanja necijih bolesnih hirova - govorila sam o zenama koje samo zele da izgledaju normalno.Takodje, trebalo bi da znate da se vecini zena posle porodjaja grudi opuste i sparuse, pa izgledaju cak i manje nego sto su bile pre trudnoce. Ja licno ne znam ni jednu zenu kojoj su grudi posle porodjaja, a da je dojila, postale vece za dva-tri broja kao sto vi tvrdite - osim ako se nije mnogo ugojila i takva i ostala, ali to je vec nesto sasvim drugo. A cak i da se uvecaju, uglavnom ostanu opustene i visece. I da, postoji razlika između zena koje imaju nulu i onih koje imaju male grudi, samo sto to okolina ne moze da primeti jer one svoj nedostatak maskiraju grudnjacima sa umetcima. O.K. je da se muskarci javljaju na ovakve teme, ali vecina njih povrsno razmislja i misli da zene estetske operacije rade zbog njih. Koja bi normalna zena koja je zadovoljna svojim izgledom isla pod noz samo zato jer bi njen momak ili muz to voleo? I obrnuto, ako je zena nesrecna i iskompleksirana zbog svog nedostatka, i misli da je operacija jedini izlaz, ona ce to uraditi, ma koliko njen muz ili momak bili protiv. I vecina ljudi (vidim i vi) misli da zene ugradjuju silikone jer zele da izgledaju kao narodne pevaljke, sto uopste nije tacno. Obicne, normalne zene samo zele da nadomeste ono sto ima je priroda uskratila, i da to izgleda prirodno. Da li treba osudjivati celave muskarce zato sto zele da nadograde kosu, ili mozda da operisu klempave usi ili grbav nos, skinu veliki mladez sa lica i sl?

@ honeylady
Pa draga moja da ste bolje procitali sta sam napisao nebi bilo potrebe za odgovorom ...
1 . pitao sam tj rekao da kad zena ostane u drugom stanju onda joj obicno od 1-2 porastu grudi cesto i u 4. ili to mislite da nije tako .!
2 . kad zena stavi silikone moze li da doji dete ? ili ne znate odgovor, ili ga izbegavate ! ja sam rekao da nemoze da doji sa ugradjenim silikonima !
3 . Kad sam pomenuo 7-8 rekao sam da ih je normalno smanjiti a ne praviti !

Pozdrav i bolje citajte sta sam napisao :roll:

Pozdrav i za vas!
1. U pravu ste, u trudnoci zenama porastu grudi za dva do tri broja, i budu velike i lepe :), takodje, dok zena doji one su pune mleka, pa su i dalje velike i lepe, ali kada prestane da doji i kada se mleko povuce... i grudi se smanje :sad: Uglavnom se vrate na velicinu od pre porodjaja, ali im se promeni oblik i to nazalost na gore - ili se izduze, ili spljoste (takozvane "tanjirace"), pa izgledaju jos manje. Jedino ako se zena ne vrati na kilazu od pre trudnoce, pa ostane buckasta, onda ce joj i grudi ostati malo vece, ali onda je ona debela :) i to je novi problem.
2. Naravno da zena moze da doji sa silikonima, toliko se o tome govori i u medijima i u strucnoj literaturi pa nisam mislila da je potrebno da to uopste i spominjem. Implatat se smesta ispod grudnog misica i nema nikakve veze sa mlecnim zlezdama.
3. "vise bi voleo da mi je zena ravna ko daska nego da ima sese 7 ili 8 ili ne daj boze vece ..." Ne vidim da ovde govorite o smanjivanju, a posto su tema silikoni, logicno je da sam pomislila da mislite na uvećanje.
Eto tako, dragi Captain Jack, postujem pravo svakog da ima drugacije misljenje, ali mislim da se o nekoj temi treba prvo dovoljno informisati da bi se mogle iznositi bilo kakve tvrdnje. A sto je najvaznije, nemamo prava da osudjujemo druge za njihove postupke jer nismo u njihovoj kozi i ne znamo kako se oni osecaju i kakve probleme imaju.

Reci cu ti najiskrenije iz licnog iskustva,jer te razumem u potpunosti.
PRE SVEGA,moras da se odlucis za profesionalca,pravog strucnjaka,ja ti preporucujem ordinaciju DR Colic.
Uvek postoji mogucnost da se jave razlicite vrste komplikacija,to nije bio slucaj sa mnom,ali jeste a jednom mojom prijateljicom koja je posle 2 nedelje morala da ih vadi i stavlja nove zato sto njen organizam nije mogao da ih prihvati.Ono cega moras da budes svesna je da je to strano telo u tebi,nije pri dodiru najprijatnije ,i ti moras da prihvatis to kao deo sebe.Psihicki moras biti svesna sta zelis i sigurna u to.Preporucila bih ti da ti implantante stavljaju ispod zlezde jer su tada komplikacije manje.Nakon operacije,bol je nevidjeno jak i da ne bi doslo do problema moras ici na redovne kontrole ,moras se pridrzavati apsolutno svega sto ti je rekao doktor.Ako sve radis kako treba i kod koga treba,sve ce biti ok.
AKO TE ZANIMA JOS NESTO PITAJ SLOBODNO.

Reci cu ti najiskrenije iz licnog iskustva,jer te razumem u potpunosti.
PRE SVEGA,moras da se odlucis za profesionalca,pravog strucnjaka,ja ti preporucujem ordinaciju DR Colic.
Uvek postoji mogucnost da se jave razlicite vrste komplikacija,to nije bio slucaj sa mnom,ali jeste a jednom mojom prijateljicom koja je posle 2 nedelje morala da ih vadi i stavlja nove zato sto njen organizam nije mogao da ih prihvati.Ono cega moras da budes svesna je da je to strano telo u tebi,nije pri dodiru najprijatnije ,i ti moras da prihvatis to kao deo sebe.Psihicki moras biti svesna sta zelis i sigurna u to.Preporucila bih ti da ti implantante stavljaju ispod zlezde jer su tada komplikacije manje.Nakon operacije,bol je nevidjeno jak i da ne bi doslo do problema moras ici na redovne kontrole ,moras se pridrzavati apsolutno svega sto ti je rekao doktor.Ako sve radis kako treba i kod koga treba,sve ce biti ok.
AKO TE ZANIMA JOS NESTO PITAJ SLOBODNO.

Ne razumijem ljude koji su toliko ogorceni na djevojke sa silikonima, to je licna potreba, samo je bitno da je razlog pravio. Imam 26 god., visoka sam 175 cm, a teska 56 kg., sve je rasporedjeno kako treba osim grudi, nikada nisam imala komplex zbog toga, cak sta vise nosim providne majcice, ne nosim brus da bi vizuelno izgledale vece ali smatram da mi to jedino treba da bih zaista izgledala top i napokon nosila haljinice, majcice...kakve bas, nas zelim. Vecina mojih drugova smatra da mi nije potrebna korektivna mjera, cak i moj decko misli da nema potrbe ali sam zakazala termin i za mjesec dana idem na operaciju zato sto ja to zelim, a ne zbog muske populacije, oni dodju i odu, kada bih se zbog njih mijenjala ko zna na sta bih do sada licila, to bi bilo zaista zalosno!!! Odlucila sam se za jaku trojku zbog moje gradje, ne zelim da izgleda vulgarno, i sto prirodniji izgled, ali sam se isto tako odlucila da ih stavim ispod misica jer onda su toplije, prirodnije i duze traju, jeste bolnije i duzi je period oporavka ali mislim da vrijedi istrpiti toliko. Djevojke, sta god muska populacija pricala nije vazno, uradite kako vi zelite, jer cete tako biti srecne, samo vas savjetujem da paznju obratite na razlog zbog kojeg to radite, tro je najbitnije.

Ja nisam za silikone .Imam male grudi ali navikla sam se na njih.One su deo mene. Ne bih mogla da se osecam prijatno sa tim silikonima u sebi , ma kako sa njima dobro izgledala.Jbg , kome se svidjam ovakva-ok, kome ne , neka seta .Meni je dobro

Ako su nekome stvarno potrebni silikoni, ako je nedostatak grudi ometa u normalnom zivotu, funkcionisanju... zasto da ne?
Ako vec ima grudi, sta ce joj vece? Nije sexepil u grudima! Ne znam... ja svega imam koliko mi treba...
Neki ljudi su megalomani:)

Zavisi od organizma kako ce neko proci sa slikonima...Dve moje drugarice su ugradile silikone i teraju mene...Medjutim...Jedna od njih ima grudi kao da su zacementirane na grudi kos. Uzas jedan. Drugoj su lepe. Takodje sam pre nekog vremena udebljavala usne i imala sam problema jer mi je usna oticala. Nije joj prijao materijal. Takodje lekar mi je rekao da silikoni nisu dovoljno ispitani..
Zatim kao primer uzela bih jednu nasu pevaljku...Koja ima ogromne silikone. I koja je na grudima imala prosirene vene koje su izgledale uzasno, a i nekakva zadebljanja, pa su morali da joj kriju te slike da ne izadju u novinama...Te je pomenuta morala vise puta kod esteticara na korekciju...Znaci nisu ni silikoni toliko bezbedni...Svacije telo drugacije reaguje na njih

Dve moje drugarice su ugradile silikone i teraju mene...Medjutim...Jedna od njih ima grudi kao da su zacementirane na grudi kos. Uzas jedan. Drugoj su lepe. Takodje sam pre nekog vremena udebljavala usne i imala sam problema jer mi je usna oticala.

JBT! Postali smo Evropa!

Mada licno ne verujem da ni jedna riba na forumu ima silikone....

jao udebljavanje usne :shock:
sto mlade zene to sebi rade.

a kod silikona mi se ne svidja sto se te sise ne pomeraju,izgledaju totalno nepokretno ko lopte...znam jednu i uvek izbudzi sise a one se ne mrdaju...neprirodno cvrste,ko ono trudnicama kad porastu sise i budu tvrde ustvari...koja je car u sisama koje pod rukom deluju ko kosarkaska lopta :?

JBT! Postali smo Evropa!

Mada licno ne verujem da ni jedna riba na forumu ima silikone....

Imala sam, pa sam pokusavala da izvadim iz usana...Operativno se radi. Otical su usne..A ovde imas dve koje imaju u grudima (koje ja poznajem)...Tako da...
To nije tako skupo kao sto se misli...Zene koje pristojno zaradjuju mogu sebi da priuste silikone u usnama sigurno. Privatne klinike omogucavaju placanje na rate, karticama, cekovima itd..Ko ima vezu u drzavnoj klinici, na pimer u Zvecanskoj moze za male pare da uradi to.

Jao, devojke, ne morate i usne da stavljate silikone:(
Sve koje poznajem i koje ih imaju, morale su da idu na doradu... Pomeraju se po usni!
Uzasno izgledaju...

1-7.jpg

Di bre? Izgledaju do yaya! :)

Back