Drage devojke,
imam 30 godina i rodila sam dvoje dece. Grudi su mi dvojka, ali sam zato uspela da sacuvam oblik i nisu mi pale. Nemam kompleks, na plazi ne nosim gornji deo... moj muz je doktor i to plasticni hirurg. Zivimo u inostranstvu, tako da, razumecete, imam i materijalnih sredstava i strucnjaka. Medjutim, moj muz kaze da mi nikad ne bi to dozvolio, kao ni nasoj kcerki ni negovoj sestri. Iz sledecih razloga.
1. Moguce infekcije.
2. Odbacivanje stranog tela, a kada se posle toga izvade silikoni, ne mozete da verujete koliko se koza rastegne i kako grudi nakazno izgledaju.
3. Moguce komplikacije zbog anestezije, sto moze
pogubno da se zavrsi. Totalna anestezija u ozbiljnim medicinskim krugovima opravdava kada je operacija neophodna i kada je zdravlje u pitanju. Sada se sve vise i za carski rez koristi epiduralna anestezija, totalna se uvek kad je to toguce izbegava.
4. Nije tacno da im je rok 20 god, vec posle nekoliko godina se koza razvuce i one pocnu da padaju (sila zemljine teze)
5. Onda treba da se stave nove, vece, a to ti je vrzino kolo.
6. Nije tacno da sve zene mogu da doje sa silikonima, to je prica doktora koje su svoj moral prodali. Ne jednom je moj muz urgentno vadio silikone da ne bi doslo do sepse kad je porodiljama nadoslo mleko i kad su silikoni pukli. A ne daj boze da do sepse dodje.
7.Ima studija koje povezuju rak dojke sa silikonima, zato sto organizam ume da stvori maligne celije oko stranog tela.
Ljudi, zivite u izolaciji, u Srbiji, ne znate kako to izgleda u Evropi. Sve sto sam vam napisala, potpisuje pacijentkinja kada se odluci na operaciju,
da zna koji su rizici i da sama snosi odgovornost.
Kod nas su lekari ocigledno nemoralni, niko ti ne pruza pravu informaciju.
A ako i pored toga zelite da ugradite silikone, samo izvolite, to je stvar izbora, ali mislim da je posteno da znate moguce komplikacije.