LEPA ILI PAMETNA

Lepa ili pametna?

• Ukupno glasova
    57
  • Anketa je zatvorena .
Niko ko je užasno inteligentan (pametan, u bilo kom smislu) ne može da gleda svet ravnodušno niti da mu se potpuno prepusti, niti da istinski uživa, bude srećan, takva se osoba čak i raduje sa rezervom. A ponašanje je (stereotipno, zar ne?) po pravilu ekscentrično, takav se čovek ne zadovoljava onim što ovde ima na izvol'te. Dovoljno razloga da njegovo ponašanje bude okarakterisano kao poremećaj..... bilo kakav. ?)
evo alal mozda je lexa ovde to lepse rekla nego sto bih ja.neces mi zameriti sto necu da navedem konkretne primere iz zivota,mada vidim da insistiras na odgovoru

i hani ne odgovori mi na pitanje... sta ti je lose pamet donela, ajde bas me zanima...

evo alal mozda je lexa ovde to lepse rekla nego sto bih ja.neces mi zameriti sto necu da navedem konkretne primere iz zivota,mada vidim da insistiras na odgovoru
ma kapiram nego mene su zanimali bas licni primeri, jasno je u teoriji, nego mislim da to nije tako u praksi, pa sam zato pitala...npr.ja kad mislim da sam samu sebe zaj.b.la u zivotu, ili da sam zbog pameti lose prosla, uvek skapiram da nije do viska pameti nego do pogresnog koriscenja iste, sto ima vise veze sa licnoscu, karakterom nego sa IQ. sem kada strcis pa svi imaju zelju da te skrate za glavu, e onda pamet moze da te zezne ako u datim situacijama ne umes da je pokazes na pravi nacin ili bar da je zakamufliras.:lol:

pa sve je to nekako povezano karakter-iq ,ja verujem da je svaka rec ostala utisnuta u nasem secanju oblikovala jedan nas deo
inace ne volim da pisem neka visokoumna s**** na forumu pa se maksimalno kontrolisem:lol: te tako i izbegavam da ulazim u ovak'e diskusije
pametne osobe imaju mnogo veci problem sa savescu,sa prozivljavanjem teskih situacija jer ih analiziraju i predvidjaju,sa prostim pitanjem ko sam ja i koja je svrha zivota.ne znam ko je rekao da je sumnja odraz inteligencije,i slazem se, a kako se moze biti srecan u sumnji?
ps ovaj neko je neki filozof,ne jelena karleusa ;)

pa ne znam sve se nesto mislim ali meni je ipak draze da budem pametna i da mislim o smislu zivota,da zelim da znam i saznajem,vidim cujem i slicno nego da se zadovoljim svojim mikrokosmosom u kojem mi je glavna preokupacija sta cu tog dana obuci ili za koga se udala jelena karleusa ili koje su joj boje cega,kad je vec pomenu hanibal :lol: a sta mozes kad si lep i glup?mozes da se udas za nekog seika ili da simpaticno trepces u drustvu dok drugi pricaju i da budes najobicniji prolaznik ili da se malkice provlacis dok ne nadjes na nekog ko ce da te odjebe a to se desi pre ili kasnije.
sta ja znam smatram sebe prosecno pametnom i prosecno lepom,kad bih imala priliku da biram sta da bude bolje svakako bih izabrala pamet...bolje da zivim sa svojim mislima kakve god bile nego da mi bude svest o svetu i svemu uostalom na nivou golubije...izmedju pameti i neke blazene srece kao direktne posledice onoga sto je suprotno od pameti vise volim pamet....a lepota kazem moze da se popravi toliko da je to za nepoverovati...
na kraju lepota se vremenom gasi i sta ti ostane..glupost?
i onda budes i ruzan i glup.

inace,mislim da bih bila krajnje potresena da mi cerka bude lepa glupaca :?

a sto srednju inteligenciju povezujes sa manjkom ukusa?
pa nije obavezno da neko pametan slusa iskljucivo cajkovskog a neko da kazem srednji karleusu:? ja to apsolutno ne povezujem
znam sta ces da kazes :p
i drugo ja sam izabrala srednju normalnu inteligenciju i lepotu,a ne glupost.zapravo niko ovde nije izabrao bas glupost.
ih lako je pricati o krajnjostima

na kraju lepota se vremenom gasi i sta ti ostane..glupost?
i onda budes i ruzan i glup.
ja ponovo moram da odreagujem na ovo.
i da ponovim: glupi ljudi ne znaju da su glupi, ružni ljudi znaju da su ružni...

ne ne
nisi me razumela ovde konkretno ne pricam o manjku ukusa.jelenu karleusu sam navela kao primer jer sam je videla u tvom postu pa mi je ostala kao poslednja u glavi,i prva spremna za izbacivanje po potrebi :lol:
sustina je bila u tome da je nekome glavna zanimacija i domet u zivotu da se bavi tako nekim stvarima tipa sta radi jelena karleusa,cajkovski ili ko god,sta obuci danas,sta kupiti sutra,koju sminku obuci,koji je najnoviji telefon i slicno...nadam se da sam dobro ilustrovala...uopste nije bilo na racun muzickog ukusa.

drugo ja sam temu shvatila kao ekstreme,ali i da nisu ekstremi znaci da biram prosecna pamet i natprosecna lepota i obrnuto opet biram natprosecnu pamet.jednostavno prosecna lepota je sasvim prihvatljiva i prijatna,natprosecna lepota je trenutno opcinjujuca (bar mene ne drzi dugo),prosecna pamet je opet nesto sto svako ima,a natprosecna pamet je ( opet bar meni) krajnje fascinantna i prilicno korisna ako znas da je usmeris na prave stvari i upotrebis kako valja :)

Pamet, uvek bih birala pamet, narocito onu pamet, koja te u zivotu uvek navede tamo da ti kazu, imas vise srece nego pameti. A ne znam sta bih sa onom pameti koja je neupotrebljiva, kad mnozis trocifrene brojeve napamet, i kad si djak za primer, ali nista vise od toga. U tom slucaju bih mozda cak i birala lepotu. Cisto bih je izabrala i da vidim kako je to biti lepotica.

parka moram i ja da odreagujem,penzioneri mi jednostavno nisu lepi,bar vecina a neki su veoma ruzni i to je to. i pomirila sam se sa tim da cu i ja da se proruznim kad omatorim...ne vidim nista lose vezano za to,jednostavno je cinjenica isto ko i cinjenica da cu da riknem jednog dana...neprijatna cinjenica,ali neizbezna :)

parka moram i ja da odreagujem,penzioneri mi jednostavno nisu lepi,bar vecina a neki su veoma ruzni i to je to. i pomirila sam se sa tim da cu i ja da se proruznim kad omatorim...ne vidim nista lose vezano za to,jednostavno je cinjenica isto ko i cinjenica da cu da riknem jednog dana...neprijatna cinjenica,ali neizbezna :)
a, pa oni su garant bili ružni i u mladosti + život ih nije štedeo.
ja sam rešila da ću da budem lepa baba barem koliko sam lepa devojka.
ali verujem da ću ovim tempom sebi da spržim mozak negde uz put, pa će pamet da mi bude barem isto toliko prolazna.

:( da
btw little offtopic(mislim dala sam doprinos je l da? mogu i ja malo :lol: ) da li vam je nekad neko komentarisao forum,a ko nema tu naviku?ja sam svasta cula(ne bas dobro po nas)
da
da smo kreteni navlakuse sociopate gubitnici (vremena pre svega) zaludni itd
a ja sam naucila i procitala bas dosta zanimljivih stvari ovde :(
i ne moram da gledam vesti samo odem na politiku i vidim sta se desava

a sad ja off - neko mi je digo cetku za kosu i nemam cime da cesljam ruse kose sveze oprane i sad ne znam sta da radim,ovo sve ostalo mi cupa kosu :neutral:

offtopic (aka teško žabu u vodui naterati)
meni brat reko pre nedelju dana: "TI si član foruma krstarice?! idi bre."
sa najzgroženijim mogućim izrazom na licu

edit:
off 2
ja se nisam češljala od četvrtka.
mada to možda nije off, ima veze sa lepotom.

a, pa oni su garant bili ružni i u mladosti + život ih nije štedeo.
ja sam rešila da ću da budem lepa baba barem koliko sam lepa devojka.
ali verujem da ću ovim tempom sebi da spržim mozak negde uz put, pa će pamet da mi bude barem isto toliko prolazna.
pa i moja jedna baba je lepuskasta onako ali ni blizu ko sto je bila u mladosti
sto znaci da se proruznela
tako cu i ja posle cemo postavljati slike na forumu da uporedjujemo ko je najveci gabor :)

Back