LEPA ILI PAMETNA

Lepa ili pametna?

• Ukupno glasova
    57
  • Anketa je zatvorena .
Ja tek sad procitala prvi post, iako sam vec odgovorila da bih vise volela da sam lepa... :lol:

Za cerku bih odabrala da je pametna...
a što svom najmilijem biću želiš nešto što prvo sebi ne bi poželela?
ili je u pitanju ipak sujeta, kao neprijatno je kad ti je dete glupavo, na roditeljskom svi gledaju u tebe i viču c c c. (ne osećaj se lično pogođenom, za sve važi)

Ал биће ти лепи кад постанеш пензионерка! :wink:

И укус се мења са годинама, и перцепција лепоте такође...:wink:
moguce...ne mogu da kazem da nije tako,ali trenutno su mi ruznjikavi...:)
kriterijumi lepote se definitivno menjaju,a pre svega su subjektivni...tako da sve je moguce...

Nisu samo kriterijumi u pitanju... nego tek kada ti se neko obrati sa "Teta Muvalo" (uzas :) mrzim nevaspitanu decu) ukapiras da je i onaj dedica koga ni ne gledas nekad - mozda - bio opasan frajer i da se i dalje tako oseca... eh, zivote

da
da smo kreteni navlakuse sociopate gubitnici (vremena pre svega) zaludni itd
a ja sam naucila i procitala bas dosta zanimljivih stvari ovde :(
i ne moram da gledam vesti samo odem na politiku i vidim sta se desava

a sad ja off - neko mi je digo cetku za kosu i nemam cime da cesljam ruse kose sveze oprane i sad ne znam sta da radim,ovo sve ostalo mi cupa kosu :neutral:

da i ja dodam malo offa: barem sto se kose tice: ja sam svu svoju kreativnost i pamet ulozila u pravljenje jednog dreda u kosi koji ninasta ne lici ali meni je neodiljiv8-)

pa sve je to nekako povezano karakter-iq ,ja verujem da je svaka rec ostala utisnuta u nasem secanju oblikovala jedan nas deo
inace ne volim da pisem neka visokoumna s**** na forumu pa se maksimalno kontrolisem:lol: te tako i izbegavam da ulazim u ovak'e diskusije
pametne osobe imaju mnogo veci problem sa savescu,sa prozivljavanjem teskih situacija jer ih analiziraju i predvidjaju,sa prostim pitanjem ko sam ja i koja je svrha zivota.ne znam ko je rekao da je sumnja odraz inteligencije,i slazem se, a kako se moze biti srecan u sumnji?
ps ovaj neko je neki filozof,ne jelena karleusa ;)

a temica: pa cim nesto dobijes moras nesto i da izgubis, nazalost u zvotu uvek biras neko jare ili neke pare, neku plavu ili crvenu pilulu oba ne mogu... ako dobijes "dubinu" (+) dobijes uz nju i malo izazova koje ako ne svladas daju (-), ako si sposobniji da sponas vise neminovno ces uz sve dobro spoznati i gomilu losih stvari, ne znam, meni je sve to logicno ki matematicke jednacine, mora da ima balans... eto ja na primer volim da "pisem neka visokoumna s**** na forumu" izgleda...

moze se biti srecan u sumnji, kontradikcije su pozeljne i moguce, ne valja biti jednostran... mozda za to covek treba da poludi...ku-ku-ku-ku

da postoji nacin da menjate taj visak pameti (sprze vam par mesta u mozgu i paf vi srecni i glupi) za porilicno lepote, bi li ste to uradile? vazi za vas ne za decu. bez rizika. da postanete glupe i prelepe, sta kazete?

da postoji nacin da menjate taj visak pameti (sprze vam par mesta u mozgu i paf vi srecni i glupi) za porilicno lepote, bi li ste to uradile? vazi za vas ne za decu. bez rizika. da postanete glupe i prelepe, sta kazete?

Ja nemam visak pameti, al kad bih ga imala, ne bih ga menjala za poprilichno lepote - zivim od pameti, ne od lepote, i ne zelim to da menjam... a naravno bih zelela da napravim malu ekskurziju u zivot lepotice - na nedelju dana recimo, da vidim kako je to :)

Meni bi u stvari trebalo jos pameti... al ne bih dala ovo malo lepote za nju :lol:

vidis ja mozda i bih...ali prvo da mi pokazu na sta cu da licim ako pristanem na tu trampu:lol::lol::lol: jel' moram odmah na pusto ostrvo ili nije toliko strasno. znaci dajem ovo malo izgleda za jos malo pameti... i ondak cu da postanem zli genije buahahaha

ja kažem veliko DA.
razmslila sam dovoljno o ovome.
nisam verovala, ali ima dobrovoljaca...

očekujem da ne primetim ništa što se pameti tiče (mislim, biću glupa ko noć tako da nema šanse da primetim)
a što se lepote tiče.. dovoljno sam lepuškasta da sam već uočila da su ljudi nekad blagonakloni prema meni zbog toga. e, onda bi bili još blagonakloniji.
a i lepo je biti lep..
a i da sam malo mlađa započela bih manekensku karijeru. a ako mi se uzme više pameti nego što mi se doda lepote, postala bih voditeljka na pinku možda.

a što svom najmilijem biću želiš nešto što prvo sebi ne bi poželela?
ili je u pitanju ipak sujeta, kao neprijatno je kad ti je dete glupavo, na roditeljskom svi gledaju u tebe i viču c c c. (ne osećaj se lično pogođenom, za sve važi)
Ima li sta lepse od dobre keve na roditeljskom sa detetom-najpametnijim i najboljim djakom u odelenju, a i sire? :)

Parka, pa taj moj prvi post je bio sala, ili da i ja krenem sa zutom bojom? :lol:

I za sebe bih vise volela da sam pametna, a i za dete. Lepota je samo teret i proguta te na kraju, neces moci da se izboris sa tim, mozes postati samo lutka, sto u principu i jesi (posto tako tema nalaze-lepa i glupa).

Samo hrabro :) Da se radi o tvom detetu, da li bi ti bilo vaznije da je lepa ili da je pametna? Jos ako kazes i zasto - ih, nema kraja veselju.
Pa kako nisi razumela da pitanje smatram apsurdnim i da mogu samo da te gledam belo povodom toga? Ti mozda mozes, ali ja nisam u stanju da razmisljam na nacin koji trazis od nas.

Svejedno, evo kopiranog odgovora na temu:
... Pitanje je em besmisleno, em pomalo uvredljivo za roditelje. Ne mogu da zamislim da roditelj razmislja o te dve solucije kao o necemu sto bi mogao - kad bi morao, da bira.
Mislim da roditelj razmislja samo o tome da mu dete bude zivo i zdravo. A ovakava pitanja su na nivou pitanja na Tinejdzerima.

Elem, ja bih voleo da verujem da je muvalo ipak iznad tog nivoa, te da je u maniru Tuznog_patka postavila trik pitanje za razmisljanje, istrazivajuci javno mnenje i pokusavajuci da pokaze kako su i same zene jos uvek robovi milenijumskih stega koje pretpostavljaju lepotu na ustrb intelekta.

Mislim da je uspela u dokazivanju toga, ali verujem da ce opet muski sovinisti biti krivi za ovakvo izjasnjavanje jednog dela zena.

Julian,ne mogu vjerovati da si tako preozbiljno shvatio...ali opet koliko mi svi bjezali od nekih nasih misli u podsvjesti,one su tu...a ovu temu sam ja,sto i muvalo kaze,shvatila kao neki opusten razgovor.U globalu,sta god da se kaze kao odgovor,on nije potpun,valjda smo svi toga svjesni,svi smo se slozili oko toga koje su ipak prave ljudske vrijednosti...ako bi se gledalo onako najozbiljnije...u trudnoci prvo sto sam brinula za dijete jeste da samo bude zdravo...vjerujem da svi roditelji prvenstveno to zele...

Back