LENJOST

Evo, ja sam danas buba lenja.Da sam kucao, umesto što sam čitao novine, telefonirao i blejao, mogao sam da završim posao do 12h. Potrebno je samo da prekucam nešto, a ja se razvlačim i gnjavim i ne mislim ni o čemu. Da sam završio, bio bih free i mogao bih da izađem napolje i uživam u lepom vremenu...
To je lenjost.

meni u opis radnog dana spada čitanje novina, telefoniranje i blejanje :lol:
ali - danas imam slob. dan 8) I nemam plan za danas :P
šta ćeš napolju? Ima svega 10ak stepeni, hladno je.

da, objektivne okolnosti te sprečavaju :D ne da se, pa to ti je :P
ja sam juče otišla do kioska 8)
1) juče nije bilo proleče nego prleazak između zime i proleća
2) to znači da je moglo da bude vruće samo onima koji su poneli zimske jakne
3) ja sam obukla prolećnu jaknu (najtopliju doduše)
4) smrzla sam se
i neću više napolje :D

(kaži, kakva mi je argumentacija, opet sam u pravu 8)

Kod mene je izrazena neka selektivna lenjost, npr vozim biciklu 2,3 sata, ali mi je straaasno tesko da samo izvadim sudove iz masine za pranje, nego sve to tamo stoji dok se nova gomila prljavih formira na svim slobodnim povrsinama u kuhinji, a i sire

gurmanci:
Ma potpuno te razumem :mrgreen:

proleće je dezinformacija :mrgreen:

btw. mislim da u tom nizu koji si plasirala prosto MORA negde da se omane. Zaista. Pa nismo šive sa 100 ruku :lol:
btw2 . a zabole me ćošaq što sam lenja (ako sam lenja), ne grize me savest
znači da sam izgubljen slučaj? :P

pazi, s jedne strane treba da radimo na "prihvartanju sebe takvih kakve smo"
a s druge strane da se ubijamo od postignuća na svim planovima
tu nešto nije kako treba?

gurmanci:
Skrenusmo mi opet sa teme ;)
Ajde pogledajte temu i recite mi STA je za vas lenjost u skladu sa postavljenim pitanjem (neoprani sudovi, nezavrsen fakultet, nezaradjen novac, prljava kosa, ...)

Poenta je bila da ma koliko bili vredni niko ne moze da postigne sve zato sto nismo zmajevi.

Sta tacno smatrate lenjoscu?

Znam osobe koje mogu beskonacno da glancaju po kuci ali ne daj boze da nesto novo nauce u zivotu (mislim na neko skolovanje)

Znam osobe koje su doktorirale ali nikako "ne mogu" da nameste ni svoj krevet.

Znam osobe za koje kazu vredan je zaradjuje puno, radi puno , a u zivotu nije procitao nijednu knjigu

Znam ljude koji su fenomenalno obrazovani ali nista u zivotu nisu stekli.

ljude koji ustaju kasno ili spavaju popodne ili spavaju mnogo

ljude koji se ne bave rekreacijom

Svi su oni po jednim kriterijumima vredni, a po drugim lenji.

Za koga biste od njih rekli da je lenj? :rolleyes:

(imajuci u vidu da jos niko nije sve stigao i da se obrazuje i da zaradi i da izglanca i da se kvalitetno bavi decom i da stalno bude u top formi i da uvek ima vremena i znage da pomogne prijateljima i da ...nastavi niz)

Smatram da je lenjost u stvari postojanje previse "praznog hoda". Ako smo ceo dan posveceni necemu, lista prioriteta je sasvim individualna, onda svakako nismo lenji. Ako neko posveceno radi doktorat, pa jedva stigne da se istusira i nesto pojede, svakako da nije lenj, pa neka mu je i bomba pala u kucu. Ali ako organizuje svoje vreme da dozvoli sebi pauzu, a opet se saplice po stvari u kuci, onda jeste lenj.

Ja sam lenja na etape. Neko vreme radim sve ko crnac i stizem da uradim posla za 5 ljudi a to zameni faza kada mi nista ne smeta, posao se gomila a ja ne radim skoro nista. Cini mi se da mi za svaki posao treba neki motiv. Mrzim poslove koje ja zovem uzaludni poslovi kao sto su brisanje prasine. Radim to 5 puta redje od drugih jer ucinak je cini mi se isti. Kod mene zavisi lenjost i vrednoca o inspiraciji i energiji koja ide iz krajnosti u krajnost.

Selektivno lenja, kada je rec o kucnim poslovima. Komotna. Moram da uradim i ono sto ne volim, ali bar biram kada cu. Npr. rado perem zavese - prozore retko.

:lol:
ma u redu je da ne voliš kućne poslove :P (ko ih pa voli? )
lenja sam za ono što me mrzi :mrgreen: A otkako sam došla s mora, lenja sam i da se pofajtam ko čovek :P Život je TAKO lep:D

Back