Lenjost

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U jenom trenutku čitanja ove teme učinilo mi se da čitam onu predivnu knjižicu Olovka piše srcem, jer je skoro svaki post započinjao sa "lenj je onaj..." ili "lenjost je..." :lol::lol::lol:
Aj sad i ja - lenj je onaj... :lol:

Elem...
Onoga kome ništa nije teško, kada su u pitanju njegova zadovoljstva i ono u čemu uživa, ma kakav to posao ili rad bio, a pogotovo ako je to permanentno stanje, ja bih nazvala hedonistom. Nije on lenj za ostalo, već ga ne zanima da radi ostalo. Radiće samo ono što voli, i šlus.
Ali, postoji tu i druga strana priče - može mu se, dozvoljeno mu je. Ima neko ko će da radi one stvari koje on neće. Da mora, radio bi i to drugo, al kad ne mora, a hedonista je po prirodi, šta ga pa briga. A ono što radi, u tome uživa do zadnjeg atoma. Poznajem takve... i po tome i zaključujem da im se može. Skočiće kao zec da uradi ono što mu paše, ali čašu vode sebi da uzme - neće. Ne jednom, ne dvaput - uvek je tako!

Svi smo lenji za ponešto. Ja konkretno moram da bocnem sebe iglicom u komandu pozadine da bih se naterala da uzmem peglu u ruke. Ajao, ala to ne volim... A opet, mora se i to raditi. Pošto mi se obavezno nakupi ohohoooo, mrsko mi je i da pogledam, a kad se nema šta obući - nema druge... I onda kada počnem nema stajanja dok ne ispeglam, ako ne sve, onda ogroman deo. I to sve biram prema vremenskim prilikama i prilikama u ormaru - toplo je, znači više se peglaju kraće i laganije stvari. Ili - mužu je ostala jedna opeglana majica, a meni tri, znači posle dečijeg ( koje uvek i u svemu ima prednost ), prvo peglam njegovo, pa moje i ako ne budem sad stigla, nema veze, imam još opeglanog :rumenko:
Eto, za to sam lenja.
A sa druge strane, da me ćerkica ili muž pitaju, makar i u ponoć, da napravim nešto za klopu, slano ili slatko, nešto konkretno ili bilo šta, nema problema, na stolu je u najkraćem roku. :) Jednom sam pravila pogaču u 1 noću, eto, mužu se jela, ma sad ću ja, očas posla. ( jest' bio sam početak braka, kada po defaultu ništa nije teško učiniti za onog drugog, ali isto bih i danas ) :)

Ata, aj' napravimo deal: ja ću tebi peglati, to me opušta i mogu da gledam TV dok to radim, a ti meni da kuvaš i praviš pogače. Pliiiiz!:D

Sad se zamislih na drugoj temi oko toga šta je lenjost..... šta je lenjost zaista i da li ona uopšte postoji?
Kao što smo svi za nešto sebični, za nešto smo i lenji. Govorim o odraslim ljudima, kod dece je uočljivije da postoje baš lenja i ona koja to nisu. Srela sam ljude koji ne žele da rade (posao) ali su zato u kući zmajevi, ne staju. Mnogi bi njih okarakterisali kao lenje. Srela sam one koji jure lovu (rade po dva posla) ali zato sami sebi nisu oprali čarapu decenijama. Srela sam neuredne, ali čiste, prljave ali uredne... o da bilo je i likova koji su fizički toliko spori da se čovek zapita da li su uopšte budni na poslu.
Srela sam one koji rade i posao i kući i dobri su prema drugima, nisu isfrustrirani i kod njih sve bude nekako..... napola završeno, da ne kažem traljavo.

Šta je za vas lenjost? Kada je čovek lenj? Za šta ste vi lenje? Lenji?

Moja pokojna baba je govorila-Od lenjosti nema vece bolesti.
I tacno tako.
Kad sam za nesto lenja kao da sam bolesna. Ne da mi se, pa ne da. Upadnes kao u zacaran krug. I umesto da se nesto prosto uradi, x pitanja-zasto, kako, ma necu...
A u zadnje vreme sam lenja za mnogo toga...
Od onih bezazlenih pokreta/radnji, do itekako krupnih. Faza, valjda...

Sad se zamislih na drugoj temi oko toga šta je lenjost..... šta je lenjost zaista i da li ona uopšte postoji?
Kao što smo svi za nešto sebični, za nešto smo i lenji. Govorim o odraslim ljudima, kod dece je uočljivije da postoje baš lenja i ona koja to nisu. Srela sam ljude koji ne žele da rade (posao) ali su zato u kući zmajevi, ne staju. Mnogi bi njih okarakterisali kao lenje. Srela sam one koji jure lovu (rade po dva posla) ali zato sami sebi nisu oprali čarapu decenijama. Srela sam neuredne, ali čiste, prljave ali uredne... o da bilo je i likova koji su fizički toliko spori da se čovek zapita da li su uopšte budni na poslu.
Srela sam one koji rade i posao i kući i dobri su prema drugima, nisu isfrustrirani i kod njih sve bude nekako..... napola završeno, da ne kažem traljavo.

Šta je za vas lenjost? Kada je čovek lenj? Za šta ste vi lenje? Lenji?

gledano iz mikrokosmosa, lenjost postoji , gledano iz makrokosmosa lenjost je zanemariva

Misliš da me zato ljudi izbegavaju?:sad2:
Ili ima veze i to što sam ružna i debela?:think:

Pa dobro, debela nisi...necemo preterivati. :mrgreen:

A to sto ljudi umeju da desmr, to je necuveno....ovaj jedan kod mene na stanici ima uvek celu cekaonu za sebe samog. Ljudi i na -25 cekaju radje napolju nego da dele cekaonu sa njim... :bljak:

Back