Lenjost

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa da, mozda je to vredan kad neko zavisi od tebe, npr roditelji ili deca, ostali ne moraju da zavise
ok ne moraju i ovi ali to je vec odricanje
prokleta porodica :roll:
nekom su mozuda neki prijatelji
ok i posao i tu zavise od tebe. znaci valjda ako nekog svojim neradom ispalis. e sta ako ispalis sebe npr zapustis stan do bolesti
e, da znate, moze stan bas dosta da se zapusti i da se zivi
ono dovede lenjost do nekog kriminala ... ali i to je stvar i drugih

e ali to vredni, to kao nekom vredis. a kome oces da vredis mozda
ne znam, valjda je obicno da imas neki cilj
ili je vrednoca najcesce kao cvrcak i mrav, pa ovaj bio lenj i zezao se a mrav se snabdeo za zimu nije crkao od gladi. ali u drustvu je mrav verovanto bio gnjavator
Gnjavator, itekako. Svi više vole crvčka jer bleji, peva i raspoložen je :lol: i šta sad odabrati :think: msm mrav je po difoltu faca.
Decu su hteli u školama da uče pomoću projektora, mislili su lakše će upiti..... mislim da je učenje zapravo tako divna aktivnost u kojoj se oslikava lenjost, mada je u tom slučaju najčešće nazivamo nedostatak koncentracije.

A zar nam nije baš mrsko da radimo ono što moramo svaki dan? Rutina i ne valja jer dosadi...

mora samo da se umre...i naravno moraju se zadovoljiti osnovne fizioloske potrebe
da li se iko mrsko vuce do klonje?ne bih rekao...dobro primer je banalan jer nije rad
ali lenjost se ogleda u raznim aspektima...mentalna,duhovna lenjost..."mrzi me procitati knjigu,spremiti ispit"
lenjost je prevashodno osmisljena kao motivator coveka...mada...covek je u univerzumu punom cudesa izmislio dosadu
...a mozda je bio samo nadahnut...

E baš to mi je i interesantno u pojmu lenjosti. Toliko ljudi je vredno kada rade ono što vole, lenji su kada rade nešto što moraju a apsolutno im ne donosi nikakvo zadovoljstvo. Tako da ostaje samo jedno pitanje: da li su vredni oni koji rade stvari koje ne vole da rade, redovno i kvalitetno? Npr. ne verujem da iko (čas retkim eventualnim izuzecima) voli da pere sudove, ali mnogi će reći da vole da trče..... a trčanje vodi zdravom telu, dobar početak dana i td. i eto bolje da je to radio nego da je presedeo uz kvalitetni jutarnji program na televiziji koju plaćamo.
I malo koga mrzi da skuva kafu, ko je pije..... ako ima neko drugi da je skuva super - ako nema onda ćemo sami.

Da li smo vredni ako vredno radimo stvari koje volimo da radimo :think:

pa sve se opet svodi na postojanje volje i zelje.

To se npr. vidi kada dve osobe rade nesto sto moraju...onaj ko radi i cuti..ili se jos bolje smeje je vredan u tom trenutku...onaj ko radi i kuka, besni i svi su mu krivi, je lenj.
A oboje podjednako rade.

A zar nam nije baš mrsko da radimo ono što moramo svaki dan? Rutina i ne valja jer dosadi...

radnici, robovi ili roboti : ) : ) koji odmene
mada neki bogatasi namerno valjda rade obicne poslove da budu prizemljeni
a da, brak, zajednice, cimeri, pa kuvaju jedni, pa drugi... to su problemi samaca sve sami

Pa je l i nedostatak koncentracije ustvari lenjost? I šta bi onda bila paralela nedostatku koncentracije za učenje, kad je čist rad u pitanju? Hoćete da oribate kupatilo, na primer, ali ne možete satima da se maknete sa stolice..... tv ili komp :neutral: je l se to onda zove nedostatak motivacije? Ili je stvanro kritično tek kad neko zavisi od našeg rada (gladno dete ebemliga, ne verujem da je iko baš toliko lenj..... a i tu postoji jasna motivacija)...

Sećam se iz početnih godina bilo je par ispita koje sam jedva čekala. knjiga od 1000 strana, po malo sam je tamanila iz dosade, dok nije došlo vreme da se zapravo spremi taj ispit..... auuuuu koliko me je tada mrzelo da je taknem :eek:
Ni sada ne mogu to da objasnim. Samo zato što sam znala da moram.

pa sve se opet svodi na postojanje volje i zelje.

To se npr. vidi kada dve osobe rade nesto sto moraju...onaj ko radi i cuti..ili se jos bolje smeje je vredan u tom trenutku...onaj ko radi i kuka, besni i svi su mu krivi, je lenj.
A oboje podjednako rade.

nisam lenj,nisam lenj...uuuuuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :zskace:

Gnjavator, itekako. Svi više vole crvčka jer bleji, peva i raspoložen je :lol: i šta sad odabrati :think: msm mrav je po difoltu faca.
Decu su hteli u školama da uče pomoću projektora, mislili su lakše će upiti..... mislim da je učenje zapravo tako divna aktivnost u kojoj se oslikava lenjost, mada je u tom slučaju najčešće nazivamo nedostatak koncentracije.

ma sta znam, ljudi su razliciti, meni se ne bi svidjalo da mi neko crta pcelice na matematici, ali na nekoj istoriji ok. a u odeljenju vecini bi verovatno bilo obrnuto, voleli su istoriju a voleli bi pcelice na matematcii :evil:
jedino se broji kad te direkno neko uvredi mozda ostalo su mogucnosti
tako bar kod mene

kod mene to sa odlaganjem obaveze jedini lek je da uzmem i da je uradim, pa ili ne uradim savrseno obavezu znaci oribam (?) koliko mogu, ili teoretski nadjem neki nacin da mi odgovara. pa nekad i uraidm obavezu a nekad ne. i nemas previse obaveza. kod mene ucenje (? 2) trpi
ok nekad uradim i dobro potrudim se

u stvari prvo ionako sedis pa radis, mozes da radis pa da sedis, ali i taj argument donekle radi

Poslednja izmena:
mora samo da se umre...i naravno moraju se zadovoljiti osnovne fizioloske potrebe
da li se iko mrsko vuce do klonje?ne bih rekao...dobro primer je banalan jer nije rad
ali lenjost se ogleda u raznim aspektima...mentalna,duhovna lenjost..."mrzi me procitati knjigu,spremiti ispit"
lenjost je prevashodno osmisljena kao motivator coveka...mada...covek je u univerzumu punom cudesa izmislio dosadu
...a mozda je bio samo nadahnut...
Paaa kad pokvariš stomak pa moraš na svakih 10 minuta, prilično dosadi :rumenko:
Ne znam da li postoji radnja koja je zabavna svima (nekome je dosadno i da ide u bioskop, npr). Postoje čak i najgori poslovi koje neki vole..... većina bi se smorila od posla računovođe ali nekima leži.

Обавиш посао и зарадиш парице па си купиш оне летње чизме. Не мораш да тражиш од мужа или татице. На пример...

e bas ne da ga obavis, nego neki posao koji ti je merak, mada iz iskustva i merak posao ima svetle i manje svetle trenutke . ne da izdrzis 8 sati posla, mada i to se zavoli
neki imaju visi cilj koji im sve cini lepsim mislim da mi je i to poznato.
znaci kao ono sto kazu veselo "radim ono sto volim imam srecu" to vole sta znam mozda glumci da kazu, mada oni zive netipicno za vecinu
mada danas i to zaradis je pitanje, kasni plata sta ces onda
meni je u stvari to bez veze radim ono sto ima, mada neki posao bi me naterao da pomerim granice i mozda unistio kao i mnoge

Pa je l i nedostatak koncentracije ustvari lenjost? I šta bi onda bila paralela nedostatku koncentracije za učenje, kad je čist rad u pitanju? Hoćete da oribate kupatilo, na primer, ali ne možete satima da se maknete sa stolice..... tv ili komp :neutral: je l se to onda zove nedostatak motivacije? Ili je stvanro kritično tek kad neko zavisi od našeg rada (gladno dete ebemliga, ne verujem da je iko baš toliko lenj..... a i tu postoji jasna motivacija)...

Sećam se iz početnih godina bilo je par ispita koje sam jedva čekala. knjiga od 1000 strana, po malo sam je tamanila iz dosade, dok nije došlo vreme da se zapravo spremi taj ispit..... auuuuu koliko me je tada mrzelo da je taknem :eek:
Ni sada ne mogu to da objasnim. Samo zato što sam znala da moram.

paaa...postoje dva odgovora ali drugi moze biti uvredljiv za neke pa cu ga izbeci...elem...
kazu da je covek prozivod svoga vremena...zamislimo sebe u staroj jugi...moze i predratnoj
gde nije bilo elektronskih uredjaja,gde je luchana sveca jedini izvor vestackog svetla,gde je starosna dob bila upola kraca no danas
sa danasnjeg stanovista voce je skupo...a do pre 50 godina nije bilo frizidera...tantalovskih muka ubiranja plodova rada liseni su bili hereditarni plemici
motivacija ili okupacija...preokupacija zapravo...ono sto verujemo da moramo teze nam pada jer ubedimo sebe da bi radije radili sta drugo...relaksirajuce

ovaj...e izivni...netju ti vishe spamujem temu :rumenko:

to se logicka i nelogicka hemisfera svadjaju, razum, osecanja, nagoni, seh i ostalo
pa ih nekad bijemo da rade a oni se bune
al nekako se provuce, oni sto manje misle oni valjda lakse sve rade

e neki ti sto manje misle imaju svoje cistace mozga, neki neke opakije, neki muzziku seh fizuicko otkud znam ali onda su i to obaveze : )))
sad im se slihtam ali necu da ih diram

Poslednja izmena:
danas je kvaka sto mora intuicija da se koristi jer kasni ti plata... a istovremeno moras da radis ko kompjuter
eto : (
pa kako ces da se snadjes ako ti kasni plata, buna, ucena, stezanje, pozajmica ...
mozda je resenje u porocima ali nisam bas eksperimentisala

paaa...postoje dva odgovora ali drugi moze biti uvredljiv za neke pa cu ga izbeci...elem...
kazu da je covek prozivod svoga vremena...zamislimo sebe u staroj jugi...moze i predratnoj
gde nije bilo elektronskih uredjaja,gde je luchana sveca jedini izvor vestackog svetla,gde je starosna dob bila upola kraca no danas
sa danasnjeg stanovista voce je skupo...a do pre 50 godina nije bilo frizidera...tantalovskih muka ubiranja plodova rada liseni su bili hereditarni plemici
motivacija ili okupacija...preokupacija zapravo...ono sto verujemo da moramo teze nam pada jer ubedimo sebe da bi radije radili sta drugo...relaksirajuce

ovaj...e izivni...netju ti vishe spamujem temu :rumenko:

e covece manje godina i plemici, ono manje godina ok
nije bitno kad ce smrt nego kakav uzas je pravi
odo nesto da radim : ))

Je l tačno da je većini ipak najteže početi? A kad počnemo, onda nekako ide mnogo bolje..... posle pola sata, reicmo.....

zamaza mi klinka prozor danas i kao hebem mu sve, po ovoj vrucini sad da ga perem... al ajde, caskom cu... i tako ti ja operem sve prozore na gajbi... dobro, posle toga dosle komsije sa klincem, on ostavi ponovo malo cokolade i kasastog soka od breskve po prozoru, al to nije poenta price
eto, ziv sam primer... al kad krenem onda ne umem da stanem... i sad sam se opet setila nekog narodnjaka koji tako krece :dash: sve je to od zlozi :ljutko: kad smo kod zlozi, jao sto imam avatar spec za nju!

zamaza mi klinka prozor danas i kao hebem mu sve, po ovoj vrucini sad da ga perem... al ajde, caskom cu... i tako ti ja operem sve prozore na gajbi... dobro, posle toga dosle komsije sa klincem, on ostavi ponovo malo cokolade i kasastog soka od breskve po prozoru, al to nije poenta price
eto, ziv sam primer... al kad krenem onda ne umem da stanem... i sad sam se opet setila nekog narodnjaka koji tako krece :dash: sve je to od zlozi :ljutko: kad smo kod zlozi, jao sto imam avatar spec za nju!

dobro, nije mi bas tolika gajba... nismo mogli da je priustimo, prioritet su nam bili traktor, krava i dve koze :lol:
i oCva ofkors
ovca210-1.gif

Poslednja izmena:

Back