Lenjost

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dok sam citao tvoj prosli komentar a i ovaj zadnji bio sam u tripu da to ustvari moja zena pise. Kako ona to mrzi, to je tek strasno. Nagomila maksimalno, dok nema nista covek vise da obuce...onda joj je najveca muka da sedne i pocne. E kad to uspe, onda ide lako....onda ne staje, sto ti kazes. Ali da sebe natera na to da uopste pocne, to su muke strasne. :lol:

I svaki put joj kazem da ne gomila, da ce joj biti jos veci bedak kad nakupi po tone vesa...ali dzabe, ne vredi. I svaki put ista prica....kukanje, skoro pa da pocne da place, hahaha.

:lol:
Dobro, ja ne kukam, ali uvek imam nešto preče da uradim... ustvari "preče"... :lol:
Pa kad dodje, što kažeš, dotle da se baš baš mora, onda popijem kafu, pa ovo, pa ono i na kraju... a mora se, šta ću... :lol:

Dobro, ja ne kukam, ali uvek imam nešto preče da uradim... ustvari "preče"... :lol:
Pa kad dodje, što kažeš, dotle da se baš baš mora, onda popijem kafu, pa ovo, pa ono i na kraju... a mora se, šta ću... :lol:

Ona kad kaze "Peglacu veceras", ja znam da to nece biti veceras. A nece ni sutra. Verovatno ni prekosutra. I onda ja dodjem posle 3-4 dana i ptam je "Pa zar nisi htela neki dan da peglas, draga?". I kao odgovor uglavnom dobijem "Htela sam, ali sam morala blablabla...Sutra cu, ali stvarno". :mrgreen:

Ona kad kaze "Peglacu veceras", ja znam da to nece biti veceras. A nece ni sutra. Verovatno ni prekosutra. I onda ja dodjem posle 3-4 dana i ptam je "Pa zar nisi htela neki dan da peglas, draga?". I kao odgovor uglavnom dobijem "Htela sam, ali sam morala blablabla...Sutra cu, ali stvarno". :mrgreen:
Pomiris se s tim da zene uvek lazu i ne pitas ih nista niti im pricas sta ces ti da uradis.I kad te pitaju da nesto obecas,ti uvek kazes nesto neodredjeno.I onda je pustis da misli da si glup i da bude srecna.

Sad se zamislih na drugoj temi oko toga šta je lenjost..... šta je lenjost zaista i da li ona uopšte postoji?
Kao što smo svi za nešto sebični, za nešto smo i lenji. Govorim o odraslim ljudima, kod dece je uočljivije da postoje baš lenja i ona koja to nisu. Srela sam ljude koji ne žele da rade (posao) ali su zato u kući zmajevi, ne staju. Mnogi bi njih okarakterisali kao lenje. Srela sam one koji jure lovu (rade po dva posla) ali zato sami sebi nisu oprali čarapu decenijama. Srela sam neuredne, ali čiste, prljave ali uredne... o da bilo je i likova koji su fizički toliko spori da se čovek zapita da li su uopšte budni na poslu.
Srela sam one koji rade i posao i kući i dobri su prema drugima, nisu isfrustrirani i kod njih sve bude nekako..... napola završeno, da ne kažem traljavo.

Šta je za vas lenjost? Kada je čovek lenj? Za šta ste vi lenje? Lenji?
mislim da je vecina ljudi lenja za ponesto, a to moze da se razlikuje jako puno od coveka do coveka u zavisnosti od toga sta nam jeste ili nije bitno.
npr u mom slucaju krevet nisam namestila godinama a i ne nameravam da ga namestsam jer ne vidim poentu ako cu u nekom trenutku opet da uskocim u isti i razdrljam ga. ranije sam ga namestala pod pretnjama i insistiranjem ali sad nema sanse. ali posteljinu redovno menjam i uvek je cista jer mi je to bitno. kad neko udje u sobu uvek mi je odredjena vrsta nereda u istoj (ne ekstremnog ali recimo da vise volim da drzim stvari na stolici nego u ormanu)...ali prljav ves odmah ide za pranje...sveske, beleske i planovi su mi uvek jako uredni, i da neko vidi moju sobu i moju svesku rekao bi da ne pripádaju istoj osobi jer je moja soba u haosu, prepuna slika, postera, detalja a sveska mi je kranje sematizovan pregled onoga sto sam slusala,radila, isplanirala itd....kuhinja mi je cista i uredna i haos i prljavstinu tamo ne podnosim...nakon upotrebe odmah pranje i sredjivanje. na mobilni/fiksni telefon se ne javljam osim ako ne ocekujem poziv jer me uglavnom mrzi da pricam sa ljudima preko istog, neka vrsta lenjosti pretpostavljam. al na mejlove uglavnom odmah odgovaram. kada imam neku obavezu i obecanje uvek se drzim vremena i ogranicenja i tad uvek mnogo bolje funkcionisem...a kad je nesto otprilike, nedefinisano i "ima vremena" tad se uvek razvlacim :neutral: i tako ja imam svoj mracan deo licnosti a pretpostavljam da su manje vise svi takvi...sve zavisi od toga koji su nam prioriteti i sta nam je bitno :confused: a bas hronicno lenja osoba mi je ona koju mrzi da se okupa, oceslja, mrdne guzicu, samo kuka, nista mu ne valja a ne radi nista ni da bi to promenio...ostali smo tu negde izmedju ekstremno vredne i aktivne osobe i lenjivca.

mislim da je vecina ljudi lenja za ponesto..sve zavisi od toga koji su nam prioriteti i sta nam je bitno :confused: a bas hronicno lenja osoba mi je ona koju mrzi da se okupa, oceslja, mrdne guzicu, samo kuka, nista mu ne valja a ne radi nista ni da bi to promenio...ostali smo tu negde izmedju ekstremno vredne i aktivne osobe i lenjivca.
Sasvim se slazem sa ovim.
Kad pogledam ljude u svojoj okolini to je bas tako .Npr. moj otac-radi od ranog jutra do mrklog mraka ( penzioner) oko kuce ,u basti, na njivi jer to voli .Dok je bio zaposlen iste te poslove je radio popodne a ono sto mu je zanimanje -zidar- nisi mogao da ga namolis da uradi nesto posle radnog vremena .
Ja recimo jako volim da radim napolju,volim da kuvam ( od kucnih poslova- na poslu sam uvek bas,bas vredna,ako sam placena onda trebam i da dam sve od sebe ) ali da brisuckam prasinu i da peglam -samo kad moram.I ne mislim da sam lenja , naprotiv, ali nesto radim sa zadovoljstvom i prosto mi se ne mili da prekinem a nesto radim -zato sto to mora neko da odradi .

Ево, ја волим да пеглам, то ми је омиљени кућни посао! :)
Јес да нисам удата, али пеглам целој својој породици и ретко кад ме то мрзи, јер фино седнем, упалим на тв-у неку страну емисију или серију и само повремено дигнем главу када не разумем неку фразу или ме нешто посебно заинтересује. Тако успут обнављам и енглески, ма милина!
Али, зато бих била неописиво срећна када не бих морала да усисавам или да имам тако моћан усисивач, да пређем само једном, а не да дрљам тепих и презнојавам се. Живели шарени теписи! :klap:

Мене мучи интелектуална лењост, када немам воље да прочитам новине, што радим сваки дан, када ме мрзи да погледам шта значи нека реч или да се подсетим неке ствари из опште културе. Волела бих да имам неки леп хоби, а за сваки нађем разлог зашто ме не привлачи и сада сам у некој фази када после посла само седнем за комп, проверим ФБ и у стању сам да играм игрицу коју сам већ сто пута прешла. Зато гледам и да не будем у кући док ме не прође та фаза.

За мене је појам лењости била једна рођака, која никада није била запослена ни пре ни после удаје и која је за сваку прославу наручивала комплетно послужење, евентуално би направила неку салату и толико причала о њој као да је саставила робота, толико се јадна намучила! Не смета мени наручивање хране, волим ја и домаће и кетеринг, али немој толико да смараш да си пала с ногу спремајући, смешно је и нико не жели да слуша жалопојке кад ти дође у госте, као да једем њен зној и зобамо њен тешки труд.:roll: Славу су славили пуне три године и онда одлучили да "то није за њих".:)

Јес да нисам удата, али пеглам целој својој породици и ретко кад ме то мрзи, јер фино седнем, упалим на тв-у неку страну емисију или серију и само повремено дигнем главу када не разумем неку фразу или ме нешто посебно заинтересује. Тако успут обнављам и енглески, ма милина!
Али, зато бих била неописиво срећна када не бих морала да усисавам или да имам тако моћан усисивач, да пређем само једном, а не да дрљам тепих и презнојавам се. Живели шарени теписи! :klap:

Мене мучи интелектуална лењост, када немам воље да прочитам новине, што радим сваки дан, када ме мрзи да погледам шта значи нека реч или да се подсетим неке ствари из опште културе. Волела бих да имам неки леп хоби, а за сваки нађем разлог зашто ме не привлачи и сада сам у некој фази када после посла само седнем за комп, проверим ФБ и у стању сам да играм игрицу коју сам већ сто пута прешла. Зато гледам и да не будем у кући док ме не прође та фаза.

За мене је појам лењости била једна рођака, која никада није била запослена ни пре ни после удаје и која је за сваку прославу наручивала комплетно послужење, евентуално би направила неку салату и толико причала о њој као да је саставила робота, толико се јадна намучила! Не смета мени наручивање хране, волим ја и домаће и кетеринг, али немој толико да смараш да си пала с ногу спремајући, смешно је и нико не жели да слуша жалопојке кад ти дође у госте, као да једем њен зној и зобамо њен тешки труд.:roll: Славу су славили пуне три године и онда одлучили да "то није за њих".:)

e tjao :rumenko:

Stvarno voliš da peglaš? :eek: Priznajem, za ovo sam prvi put čula. A i dalje ne poznajem ni jednu žensku osobu koja to voli :lol:
... i da se pohvalim da sam sinoć opeglala brdo stvari, ostalo mi još malo. Ali zato se dva sušača suše i jedna mašina čeka na pranje. Biće veša za peglanje, uuuuraaaa :roll:

Što se boldovanog tiče... poznajem i ja jednu, doduše zaposlenu, što jeste jeste, vrlo sličnu. Žena joj jednom nedeljno sredjuje kuću od poda do plafona, kad šta treba uraditi. Od brisanja prašine, preko peglanja veša, do pranja prozora. Mama i svekrva joj kuvaju na smenu. Dete joj svi čuvaju, najmanje ona i stalno kuka - kako druge žene mogu i ručak i kuću i sve uz dete, ja kad čuvam dete, ne mogu ništa drugo da radim. Ako nekad nešto i uradi, pa to samo što mediji ne znaju :roll: U stanju je da satima priča o tome kako je "sinoć napekla brdo palačinki, ma sat vremena nije mrdnula od šporeta!" I slično...
I samo se učvršćujem u svom zaključku da takvi tako žive i (ne)rade, jer im se može, jer im je dozvoljeno. Ima ko za njih da radi, da povuče.... bar do jednog trenutka...

Па шта фали шерпасима. Цео дан жваћу коку насмејани и орни.
Кокс је креативна дрога, адреналиска, све што раде могу да раде као змајеви док траје, а после иду опет код Шонета по дозу лол..

Па шта фали шерпасима. Цео дан жваћу коку насмејани и орни.
Кокс је креативна дрога, адреналиска, све што раде могу да раде као змајеви док траје, а после иду опет код Шонета по дозу лол..

Sone, Budala, Bora Tocilo, Dragan Konj i ostale zvezdice srpskog narko-trzista sa sve divnim nadimcima. :mrgreen:

Stvarno voliš da peglaš? :eek: Priznajem, za ovo sam prvi put čula. A i dalje ne poznajem ni jednu žensku osobu koja to voli :lol:
... i da se pohvalim da sam sinoć opeglala brdo stvari, ostalo mi još malo. Ali zato se dva sušača suše i jedna mašina čeka na pranje. Biće veša za peglanje, uuuuraaaa :roll:
:lol:...

I ja volim da peglam ali mi je bilo glupo da se javim:lol:. Zapravo volim sve "ciste" poslove, posebno one koji mirisu na cisto a sveze opran ves je uvek mirisan. Nikada ne peglam puno stvari vec kako perem tako i peglam a peglam samo sebi pa nije ni tesko.

Ono sto ne podnosim je ciscenje kupatila i kuvanje na duze staze. Brzopotezno spremanje gotivim ali se ne secam da sam potrosila vise od sat vremena u kuhinji sa sve pranjem sudja:lol:.
Kad razmislim bolje nikada nisam bila u vezi sa muskarcem koji mi nije kuvao i koji nije znao da kuva. Bice da mi je to bas vazno ali imam opravdanje - koza mi se upali od vrucine, zacrvenim se i spolja i iznutra, muka mi da pipnem sveze meso i vecinu svezih, gnjecavih stvari, usmrdim se na spremano i k'o po pravilu posle to sto sam pripremala ne mogu ni da jedem...bas mi mrsko dodje.

A sto ti sam ne opeglas te kosulje kad ona vec toliko mrzi da pegla?

Kak'i ste to ljudi:lol:. Sto je pa njena duznost vise nego tvoja, sam nosio, sam uprljao, sam mozes i da se ispeglas, nisi sakat u ruke.

A sto ti sam ne opeglas te kosulje kad ona vec toliko mrzi da pegla?

Kak'i ste to ljudi:lol:. Sto je pa njena duznost vise nego tvoja, sam nosio, sam uprljao, sam mozes i da se ispeglas, nisi sakat u ruke.

Nije da nisam nikad sam ispeglao svoje kosulje. Nije u tome frka. S´obzirom da kod nas u 90% slucajeva ja kuvam i s´obzirom da je ona u proseku 2-3 dana u nedelji vise kod kuce nego ja, mislim da je fer raspodeljen posao. ;)

Back