Lenji za samostalan zivot

Извини, ја сам мислила да си много млађи. :confused:

ja imam 29 godina,uskoro cu 30 napuniti.....ne znam koliko sam mladji od tebe...

Хех, сад наврћеш на људе од 50-60 година. А зашто не од 40-50? ;)

nista ja ne navrcem....ja sam spominajo ljude koji imaju 50 i vise godina....a oni spadaju u grupu ljudi koji imaju 50-60 godina.....i dalje tvrdim,sto je opstepoznato,da su cekaonice domova zdravlja i bolnice u Srbiji pune takvih ljudi,a ne ljudi od 20-30 godina...

А неки немају ни дана радног стажа. И шта сад? Причамо ли о просечном човеку или о појединачним случајевима?

pa o prosecnom coveku....

А сад ми објасни како су то само педестогодишњаци остајали без посла последњих година, а тридесетогодишњаци нису?

tako sto su po tim drzavnim i drustvenim firmama uglavnom radili ljudi koji imaju u proseku bas toliko godina...oko 50...to su firme koje su nastale jos u zlatno doba SFRJ kada su ti pedesetogodisnjaci imali 20-30 godina,a sada propadaju....tridesetogodisnjaka DANASNJIH gotovo da nije ni bilo po tim firmama,inace bi i oni bili otpustani...

Не, овде управо причамо о култу младости! О томе да влада предрасуда како су млади пуни духа и ведрине а како су старији скрхани животним проблемима па су зато генерално сви надрндани и сморови. Управо због тога многи данас ''не желе да одрасту'', желе да остану ''вечно млади'', а мисле да ће то постићи тако што ће живети и према животу се односити као тинејџери и са 35 година. :confused:

pa onda bolje da danasnji mladi zele da ostanu uvek puni duha i vedrine....koliko god godina imali...

Не знам шта ти подразумеваш под ''извести на пут''. Обично се то каже када се мисли да су деца почела да живе своје животе и да родитељи више немају толико обавеза око њих, да не морају толико времена да им посвећују, да више не брину њихове свакодневне бриге....значи - имају више простора и времена за себе.

pa za mene nije isvesti na put dete,tako sto ce ono da radi povremeno u nekom kaficu za dzeparac i da i dalje zivi sa roditeljima...

roditelji mozda nemaju obaveze vise "detetu" da menjaju pelene....ili da ga hrane ili doje...

А замисли оног који није добио отказ и има 60 00 плату.:p

a zamisli onog ko nije dobio otkaz i ima 600 000 platu........sta ce na to da kazu srpske sponzoruse? :)......ali takvi,a i oni sa 60.000 din mesecno,u odnosu na UKUPAN broj radno sposobnog stanovnistva u srbiji su IZUZETNO retki.....

ima PUUUUNO vise onih pedesetogodisnjaka koji ili su dobili otkaz ili rade za neke male pare.......a trebaju decu DA IZVEDU NA PUT........

pa ti razmisli kako je njima....

Dobro jutro svima!:hvala:

Evo ja dosao sa posla(nocni rad) i chitajuci ovu temu uvideo sam da se misljenja razlikuju(naravno tako i treba da bude,inace u suprotnom zivot bi bio dosadan :mrgreen: )pa bih i ja nesto da kazem(ako smem :D ) i bicu kratak...
citam neko pise da je to o.k. a neko se o5 ne slaze sa tim...itd...ali ja bih se "orijentisao2 na zemlje Zapadne evrope i ostale "bogate" drzave(znam da je tema o Srbiji ali mi necete zameriti,nadam se)...elem neko je rekao da u EU deca zive "gore" ili dole u kuci(svejedno) sto nimalo nije tacno....deca JEDVA CEKAJU da napune 18 da ODU u svojih 4 zida(starija cerka ce sad 14 a vec me "priprema" kako ce ona sa 17 da zivi sama...e sad ja razumem i vas da je to u Srbiji nemoguce(ili vrlo malo moguce)....ali nisam ja hteo to da kazem...hteo sam da kazem kako je to ipak "izazov"(pogotovo za mlade parove,narocito majke)...neko je napisao da je "preko noci sve naucio/la da radi" i da su deca uvek bila pikobelo...ali zamisli da rade i otac i majka(sto je u EU normalna stvar) da li bi ta majka imala vremena da pere,pegla,sprema,kuva,oblaci,presvlaci itd....jer da ne zaboravimo ipak je u zemljama EU radno vreme malo drugacije-radi se ceo dan....lako je u Srbiji (sad cete da me "napadnete" to vec znam :mrgreen: ) biti otac i majka...tu vam je baba,deda,strina,komsija i uvek ce neko da vam "pomogne"...ali kad NEMA NIKOG e onda POSTAJU PROBLEMI....
Dacu vam moj primer:starija cerka ide sama do skole i to je normalno o.k.
Supruga radi od pon. do petka od 7-14-15(kako kad) i svake druge subote....ja imam neku firmu u kojoj MORAM SAMO NOCU DA RADIM...e sad imam i mladju cerku koja je posla u 1 razred...znaci ja kad dodjem sa posla popijem kafu(trenutno je pijem :kafa: ) i probudim suprugu za posao....e onda kad ona ode ja odvedem malu u skolu(moramo da budemo do 7;45 u skoli)...skola je negde oko 1 km daleko od mene(a sad mi samo recite da je pustim samu u dvomilionskom gradu da prelazi preko ulice itd(da ne pricam o manijacima itd))....kad je odvedem dodjem kuci i legnem da spavam...sve do........11-12(zavisi kako kad ima skolu) pa ponovo idem po dete(jel nema ko drugi)...e onda yebes vise i to spavanje kad se stalno prekida....sacekam dragu da dodje sa posla i tu malo popricamo i sad treba da se ruca(odnosno u Srbiji bi se to nazvalo vecera :mrgreen: )i onda (ako uspem) prilegnem jos sat-dva i to mi je...e sad da vidimo da li je to lako...da li to moze SVAKO da izdrzi?Da li je bas tako lako u zemljama EU?Ali covek mora da ima testise i samo napred da ide,zar ne?Znaci nikom nije lako ali sve je to "deo zivota"....
Znaci samo ako se "dete" osamostali moze da "ochvrsne" za ovaj svet koji,slozicete se,trazi "cvrste momke"....

ja imam 29 godina,uskoro cu 30 napuniti.....
Kuku, ja sam baš bila u zabludi. Toliko gorčine i nadrndanosti na mladost na svim temama, bila sam ubeđena da KNIGHT ima oko 60 godina. :D

Što se tiče teme: ima ih i lenjih i onih koji zaista ne mogu. 'Ebo život ako treba krvariti. A ako je neko lenj za samostalan život, a ima preko 30, slažem se da je najveća krivica na roditeljima. Ova vrsta lenjosti se stiče u kući, niko se nije rodio takav...

Moja baba je do 80 godina odbijala bilo kakvu pomoc dece,zivela je 300 km razdaljine od dece i vidjali su je jednom godisnje. Unuke je cuvala kad smo bili manji cesce ali kad smo poodrasli to se proredilo na jednom godisnje. Kad je pregazila 80 pocela je da doziva stalno sinove da dolaze i da je obilaze i dosla na kraju da zivi kod sinova i snaja. Nije bila toliko bolesna,brinula je sama o sebi ali je uhvatio neki strah od samoce.
Osoba od 80 godina iz sasvim objektivnih razloga ne treba da zivi sama. Na koji ce se nacin to organizovati zavisi od situacije, ali taj njen strah nije bio neopravdan imajuci u vidu rastojanje i ucestalost vidjanja sa vama.

Nemoj da se ljutis, ali po mom misljenju nije u redu vidjati stare roditelje samo jednom godisnje cak i ako oni to ne traze.

Dobro jutro svima!:hvala:

Evo ja dosao sa posla(nocni rad) i chitajuci ovu temu uvideo sam da se misljenja razlikuju(naravno tako i treba da bude,inace u suprotnom zivot bi bio dosadan :mrgreen: )pa bih i ja nesto da kazem(ako smem :D ) i bicu kratak...
citam neko pise da je to o.k. a neko se o5 ne slaze sa tim...itd...ali ja bih se "orijentisao2 na zemlje Zapadne evrope i ostale "bogate" drzave(znam da je tema o Srbiji ali mi necete zameriti,nadam se)...elem neko je rekao da u EU deca zive "gore" ili dole u kuci(svejedno) sto nimalo nije tacno....deca JEDVA CEKAJU da napune 18 da ODU u svojih 4 zida(starija cerka ce sad 14 a vec me "priprema" kako ce ona sa 17 da zivi sama...e sad ja razumem i vas da je to u Srbiji nemoguce(ili vrlo malo moguce)....ali nisam ja hteo to da kazem...hteo sam da kazem kako je to ipak "izazov"(pogotovo za mlade parove,narocito majke)...neko je napisao da je "preko noci sve naucio/la da radi" i da su deca uvek bila pikobelo...ali zamisli da rade i otac i majka(sto je u EU normalna stvar) da li bi ta majka imala vremena da pere,pegla,sprema,kuva,oblaci,presvlaci itd....jer da ne zaboravimo ipak je u zemljama EU radno vreme malo drugacije-radi se ceo dan....lako je u Srbiji (sad cete da me "napadnete" to vec znam :mrgreen: ) biti otac i majka...tu vam je baba,deda,strina,komsija i uvek ce neko da vam "pomogne"...ali kad NEMA NIKOG e onda POSTAJU PROBLEMI....
Dacu vam moj primer:starija cerka ide sama do skole i to je normalno o.k.
Supruga radi od pon. do petka od 7-14-15(kako kad) i svake druge subote....ja imam neku firmu u kojoj MORAM SAMO NOCU DA RADIM...e sad imam i mladju cerku koja je posla u 1 razred...znaci ja kad dodjem sa posla popijem kafu(trenutno je pijem :kafa: ) i probudim suprugu za posao....e onda kad ona ode ja odvedem malu u skolu(moramo da budemo do 7;45 u skoli)...skola je negde oko 1 km daleko od mene(a sad mi samo recite da je pustim samu u dvomilionskom gradu da prelazi preko ulice itd(da ne pricam o manijacima itd))....kad je odvedem dodjem kuci i legnem da spavam...sve do........11-12(zavisi kako kad ima skolu) pa ponovo idem po dete(jel nema ko drugi)...e onda yebes vise i to spavanje kad se stalno prekida....sacekam dragu da dodje sa posla i tu malo popricamo i sad treba da se ruca(odnosno u Srbiji bi se to nazvalo vecera :mrgreen: )i onda (ako uspem) prilegnem jos sat-dva i to mi je...e sad da vidimo da li je to lako...da li to moze SVAKO da izdrzi?Da li je bas tako lako u zemljama EU?Ali covek mora da ima testise i samo napred da ide,zar ne?Znaci nikom nije lako ali sve je to "deo zivota"....
Znaci samo ako se "dete" osamostali moze da "ochvrsne" za ovaj svet koji,slozicete se,trazi "cvrste momke"....

To sam ja napisala...i da to jeste cesta pojava u EU.....;) uostalom jedno je ziveti sam a drugo je finansirati sam sebe .... pretpostavljam da devojka ima zelju da studira i da nesto raducka da kupi sebi manje prnjice i tako to...jer ako oce da bude dobar student i da dobro zaradi (jedino tako moze sve troskove da pokrije ) tesko izvodljivo...pa pretpostavljam da ce mamica i tatica osnovne stvari placati a devojcica ce da zivi sama ili sa cimerkom u nekom domu ili sobi....

Tako da tu prica o samostalnosti pada u vodu, jer ce da te zove fonom treba mi ovo i ono...;)
Pod samostalnoscu smatram osobu koja zaradjuje sama sebi za zivot i placa svoje troskove....jedno je zeleti sto pre otici a drugo je kad se stvari ne odvijaju onako kako neko zeli....i to se moze desiti i u drzavama koje su ekonomsko stabilnije....

Uostalom radno vreme od 7-15 i rad u 1 smenu je normalno radno vreme....mnogi rade mnogo vise nego sto ti napominjes u svom postu ( po 4 smene ili non stop kako bi svoju firmu vodili kako treba )...isto tako imaju decu, obaveze itd....sve je stvar organizacije...
Post mi deluje pomalo neozbiljno....sa jedne strane "mastas" o nekim stvarima ( a ne znas sta te ceka ) a sa druge se "zalis" na obaveze i radno vreme...

Osoba od 80 godina iz sasvim objektivnih razloga ne treba da zivi sama. Na koji ce se nacin to organizovati zavisi od situacije, ali taj njen strah nije bio neopravdan imajuci u vidu rastojanje i ucestalost vidjanja sa vama.

Nemoj da se ljutis, ali po mom misljenju nije u redu vidjati stare roditelje samo jednom godisnje cak i ako oni to ne traze.

Ali ne treba ni da živi sa svojom decom...

I ne možemo ovo uopštavati ovako, jer sve zavisi od zdravstvenog stanja osobe... mm ima babu koja ima 82 godine, volu bi rep iščupala... čuva dvoje dece(jedno 6 drugo 2 godine)... stalno joj je puna kuća... kuva, pere, pegla, čisti... ne bi ste verovali kako je čisto kod nje...
A čitav život je radila...

I sad kad bi ti njoj rekla da osoba od 80 god ne treba da je sama, ona bi ti rekla, da jedva čeka da ovi njeni odu u stan, da dane dušom...:D

Nisam ni rekla da je neophodno da zivi sa decom, ali nije ni za samostalan zivot u vecini slucajeva, a cak i da moze volu rep da iscupa kako ti rece, nije u redu da se vidjaju samo jednom godisnje posto ne zive na drugom kontinentu.
I ne možemo ovo uopštavati ovako, jer sve zavisi od zdravstvenog stanja osobe... mm ima babu koja ima 82 godine, ...
Ovo je izuzetak. Ljudi u tim godinama u ogromnoj vecini slucajeva nisu u mentalnom i/ili fizickom stanju ono sto su bili. Kada su parovi u pitanju to solidno funkcionise ako su oboje pokretni i to je nesto drugo, ali ziveti sam u tim godinama, imati decu i unucad i vidjati ih jednom godisnje je tuzno i iz drugih razloga, a ne samo zbog necije eventualne smanjene sposobnosti.

No, nije to tema sada i ovde....

Poslednja izmena:
Samostalna i nezavisna je ona osoba koja radi i zaradi za kiriju, račune, hranu ( najosnovnije potrebe) i sve ostalo što treba.

Te priče - otišao neko od kuće sa toliko i toliko godina, najčešće na studije, a mama i tata plaćali sve, to nije samostalnost, ili je prividna samostalnost.

Samostalna i nezavisna je ona osoba koja radi i zaradi za kiriju, račune, hranu ( najosnovnije potrebe) i sve ostalo što treba.

Te priče - otišao neko od kuće sa toliko i toliko godina, najčešće na studije, a mama i tata plaćali sve, to nije samostalnost, ili je prividna samostalnost.
Tacno. Niti fizicki zajednicki zivot mora da znaci nesamostalnost, niti fizicki odvojen zivot mora da znaci samostalnost

I ne možemo ovo uopštavati ovako, jer sve zavisi od zdravstvenog stanja osobe... mm ima babu koja ima 82 godine, volu bi rep iščupala... čuva dvoje dece(jedno 6 drugo 2 godine)... stalno joj je puna kuća... kuva, pere, pegla, čisti... ne bi ste verovali kako je čisto kod nje...

I sad kad bi ti njoj rekla da osoba od 80 god ne treba da je sama, ona bi ti rekla, da jedva čeka da ovi njeni odu u stan, da dane dušom...:D

Ne bih se slozila sa tim. Zamisli da su ti roditelji bolesni i ne mogu da brinu sami o sebi. Da li bi mogla da das svoje roditelje npr. u dom, jer ne zelis da zive sa tobom? :sad2:

Nije,ali kad u startu se deca pripreme za samostalan zivot to automatski tako se pozicionira. Moj cale je sa 14 godina otisao iz roditeljskog doma. Njegov brat sa 15. Obojica su sa 18 godina poceli da rade i placaju sami sve svoje troskove. Sto je jos veci apsurd za ovo vreme, to je bila zelja njihovih roditelja. Strasno je kad u proslost gledas kao nesto naprednije od ovoga sto se desava u sadasnjem momentu.

Lepo sam ja rekao, generacija nasih baba je poslednja napredna generacija u ovoj zemlji.

Лење за самосталан живот су особе којима је омогућено да тако живе. А то омогућавају родитељи својој деци, тако што им и у 15 и 20, и недајбоже 30 година постављају пржено јаје на тацни и белом столњаку. То је по мени једина дефиниција лењости за самостални живот.

Е нажалост у Србији постоји још фактора који спречавају младе да се одвоје од родитељског дома, а то је нестабилан посао. Данас га имаш, сутра ко зна, плата мала или је нема по два, три месеца, а кирија се плаћа на 30 дана. Рачуни такође. Опет и са друге стране, ако су "деца" и даље са својим родитељима, из горе наведених разлога, онда би требали подједнако, или сразмерно могућностима да учествују у породичним трошковима, пословима итд... Значи, колико деца могу да буду лења, толико их и родитељи могу "онеспособити" за живот ван родитељског дома.

Можда ћу мало скренути са теме, али мало бих прокоментарисао генерацијски јаз. Узете су вредности 30 и 50. Па, сагласан сам са форумашима који су навели податак, који је дефинитивно тачан, да педесетогодишњаци, када су имали 30, упадали у разне државне фирме, по моделу 5 на 1(петоро запослених на једно радно место), па данас у 50 и некој години се боре за своје место под сунцем и парче леба. Наравно, није њихова кривица што је такво време било, али дефинитивно да изазива, макар и благу нервозу. Чекаонице домова здравља су препуне старијих људи. Не бих да грешим душу, али има оних који гласно кажу да су дошли "само да измере притисак, нешто им време не одговара..." :roll: па онда заузимају место онима који су заиста болесни... ИКС пута ми се дешавало да ми старија особа (значи узели смо вредности 30 и 50), преузме ред испред шалтера у пошти, најбахатије и без икаквог питања, а онда када се млади(ја) побуне, онда настаје онај генерацијски јаз под изговором, како су млади безобразни, и онда све вуче једно друго, нерадници, ленштине...итд..

Толико за сада од мене :mrgreen:

позз за Хеллен :whistling:

Ne bih se slozila sa tim. Zamisli da su ti roditelji bolesni i ne mogu da brinu sami o sebi. Da li bi mogla da das svoje roditelje npr. u dom, jer ne zelis da zive sa tobom? :sad2:

Ko ima para za dom ima i da iznajmi stan... što dalje implicira, da u takvom slučaju koji si ti navela, iznajmila bih(ili kupila) nešto vrlo blizu mene... ali zajednički život ne dolazi u obzir...

Ko ima para za dom ima i da iznajmi stan... što dalje implicira, da u takvom slučaju koji si ti navela, iznajmila bih(ili kupila) nešto vrlo blizu mene... ali zajednički život ne dolazi u obzir...

Kupiti mozda, ali bi meni bilo vrlo ruzno da nekoga koga volim i ko je brinuo za mene onda kada je to bilo potrebno pod stare dane ostavim u iznajmljenom stanu. Pored toga vise bih volela da mi je mama na oku najveci deo dana, ma koliko bi taj drugi stan bio blizu. Najverovatnije bih nocu bila zabrinuta i iamla u glavi misli tipa "sta ako ustane i padne negde u stanu, a nije joj blizu telefon" ili nesto slicno tome.

Ok, svako ima svoje misljenje, samo mi neka misljenja nisu jasna i zato pitam.

To sam ja napisala...i da to jeste cesta pojava u EU.....;) uostalom jedno je ziveti sam a drugo je finansirati sam sebe .... pretpostavljam da devojka ima zelju da studira i da nesto raducka da kupi sebi manje prnjice i tako to...jer ako oce da bude dobar student i da dobro zaradi (jedino tako moze sve troskove da pokrije ) tesko izvodljivo...pa pretpostavljam da ce mamica i tatica osnovne stvari placati a devojcica ce da zivi sama ili sa cimerkom u nekom domu ili sobi....

Tako da tu prica o samostalnosti pada u vodu, jer ce da te zove fonom treba mi ovo i ono...;)
Pod samostalnoscu smatram osobu koja zaradjuje sama sebi za zivot i placa svoje troskove....jedno je zeleti sto pre otici a drugo je kad se stvari ne odvijaju onako kako neko zeli....i to se moze desiti i u drzavama koje su ekonomsko stabilnije....

Uostalom radno vreme od 7-15 i rad u 1 smenu je normalno radno vreme....mnogi rade mnogo vise nego sto ti napominjes u svom postu ( po 4 smene ili non stop kako bi svoju firmu vodili kako treba )...isto tako imaju decu, obaveze itd....sve je stvar organizacije...
Post mi deluje pomalo neozbiljno....sa jedne strane "mastas" o nekim stvarima ( a ne znas sta te ceka ) a sa druge se "zalis" na obaveze i radno vreme...

Lose pretpostavljas:mrgreen: !Odgovor koji je od mene dobila je:ako zelis da odes onda moras i sama da snosis "sve konsenkvencije"
Znaci zasto bi neko ko je oz BG i koji studira u BG otisao "od kuce"(osim ako mu roditelji nisu neki namcori") i nastavio da "uziva" u istom gradu i na studijama a roditelji izigravali "sponzore"...pa niko nije lud(ili ima i takvih :mrgreen: )...NE...nego je takav MENTALITET dece na zapadu(to i jeste bio cilj mog posta da "uvidimo" razliku)...to je ovde sasvim normalna pojava!Ustvari ono sto su u Srbiji leteci tanjiri ovde je to normalna pojava!

Znam ja da "neki" rade i u 4 smene...ali ja sam ti naveo moj primer pa ti vidi da li je to lako?Kakva organizacija tu pomaze?Mislim pricas o nekim stvarima koje mozda "nisi iskusila"....pricam ti da spavam manje od 4-5 sati dnevno....ustajem,bre,"pre kreveta"!
I to je takodje cilj mog posta-da se "uvidi razlika"!Kod nas su uvek tu baba,deda i "ostali" pa ti isti deluju mozda na decu negativno(ljubi ga baba,sad ce baka da ti napravi strudlu i da ti da malo dzeparca a nemoj da kazes mami).Ovde je to sasvim drugacije-baba i deda rade do 65-te godine(zbog peMzije)...kapiras?

I na kraju smatram tvoj post "smesan i neadekvatan" kao odgovor na moj,jer je ocigledno da nisi razumela sta mi je bio cilj!

нешто што ми јако боде очи на целој теми је
1.ко живи са родитељима је лењ за самосталан живот
2. ко живи одвојено је самосталан
а у коју категорију спадају они људи који живе у заједници са родитељима, раде и зарађују и улажу новац у кућу (реновирање, храна, комуналије) и помажу родитељима (надопуњују се материјално, возе старе родитеље код доктора итд)
да ли су они лењи за самосталан живот или брину о родитељима под старе дане?

нешто што ми јако боде очи на целој теми је
1.ко живи са родитељима је лењ за самосталан живот
2. ко живи одвојено је самосталан
а у коју категорију спадају они људи који живе у заједници са родитељима, раде и зарађују и улажу новац у кућу (реновирање, храна, комуналије) и помажу родитељима (надопуњују се материјално, возе старе родитеље код доктора итд)
да ли су они лењи за самосталан живот или брину о родитељима под старе дане?
U Kineze!:mrgreen:

Kupiti mozda, ali bi meni bilo vrlo ruzno da nekoga koga volim i ko je brinuo za mene onda kada je to bilo potrebno pod stare dane ostavim u iznajmljenom stanu. Pored toga vise bih volela da mi je mama na oku najveci deo dana, ma koliko bi taj drugi stan bio blizu. Najverovatnije bih nocu bila zabrinuta i iamla u glavi misli tipa "sta ako ustane i padne negde u stanu, a nije joj blizu telefon" ili nesto slicno tome.

Ok, svako ima svoje misljenje, samo mi neka misljenja nisu jasna i zato pitam.

A mozda mama nece da bude nekom "na oku" non-stop.
Zaboravljate da stariji ljudi nisu bebe i da oni i te kako imaju potrebu (kao i svako!) za svojim prostorim, zivotom, svojom organizacijom. Zasto se misli da je sve sto stari ljudi zele da se neko o njima stalno brine?
Gde je tu njihova autonomija ako im je neko stalno na vratu i organizuje im svaki minut zivota jer ih smatra potpuno nesposobnim?
Meni je ovo potpuno ista logika kao i roditelji i 30-godisnja "deca" zajedno.

Da, mozda je lakse da mu neko donosi, prinosi, brine se. Ali covek se ne svodi samo na osnovne potrebe. I ostale potrebe nisu rezervizane samo za kategoriju od 30 do 40. :confused:
Mozda je onome ko se "brine" zapravo lakse jer ne mora da se nosi sa necim sto je van njegove kontrole (ovo je vec tema za psihologa).

Ja sam izricito protiv zivota u gomili, bilo o kakvoj kombinaciji da se radi jer svako treba da ima makar mogucnost da svoj zivot zivi i organizuje kako on smatra da treba i bez da mu se bilo ko mesa, bilo to deca ili roditelji.

"Ostavljanje u iznajmljenom stanu" necu da komentarisem - ovako zivi pola planete, samo mi iz nekog razloga to smatramo tragedijom i ostavljanjem. I uzgred, sto bi roditelj uopste isao u iznajmljeni stan? :eek: Da ucini deci? Ne razumem.

Back