Lektire (teen)

da, citam lektire. trenutno sam 2. razred i do sad sam procitala sve sem jedne. Cak se i naslova ne sjecam, eto koliko sam bila zainteresovana. :think:

Omiljene od do sad procitanih su mi Sekspirove drame, Tvrdica, Ana Karenjina (jos ju nisam imala za lektiru, ali sam procitala unaprijed :) ), Starac i More (takodje sam ju procitala unaprijed) i jos nekoliko njih. Uglavnom mi se svide knjige koje nam budu date za lektiru, mada, iskreno, vise volim da citam nesto sto cu sama da izaberem. Nesto bas po mom izboru.

Rispekt za lektire! :ok:

da, citam lektire. trenutno sam 2. razred i do sad sam procitala sve sem jedne. Cak se i naslova ne sjecam, eto koliko sam bila zainteresovana. :think:

Omiljene od do sad procitanih su mi Sekspirove drame, Tvrdica, Ana Karenjina (jos ju nisam imala za lektiru, ali sam procitala unaprijed :) ), Starac i More (takodje sam ju procitala unaprijed) i jos nekoliko njih. Uglavnom mi se svide knjige koje nam budu date za lektiru, mada, iskreno, vise volim da citam nesto sto cu sama da izaberem. Nesto bas po mom izboru.

Rispekt za lektire! :ok:

I, da, zaboravih Antigonu... Ali, mnogo toga me jos ceka.

ne znam zasto,ali uvek sam preskakao vecinu lektira,pogotovo one drame/komedije koje su pravljene za glumu i predstave..To me toliko smara,a gotovo uvek imam neku drugu i bolju knjigu pri ruci koju ne zelim da ostavim po strani zbog skolskog smora ..

Lektira sluzi da ti ubije volju za citanjem knjiga

kad bi lektire bile malo zanimljivije i bolje odabrane za određeni uzrast, možda bi ih neko i čitao..

@trinitty Wrong padawan, wrong.

@okooki I ove lektire jesu zanimljive, samo sto nema zmajeva, magije, skandala, estrade, etc., pa vam se cine neinteresantnim. Te interesantne romane koje toliko trazite ne mogu vas edukovati kao Ana Karenjina ili Prokleta avlija.

Inace, lektire koje su mi se dopale u srednjoj skoli su: Ilijada, Dekameron, Tvrdica, Evgenije Onjegin, Cigani, Tvrdica(J.S. Popovic), Glava secera, Zona Zamfirova, Narodni poslanik, Na Drini cuprija, Balkanski spijun.

Niko ne trazi zmajeve u lektirama,postoji ogroman broj knjiga sa poentom i smislom koje opet nisu tu,a na njihovo mesto su knjige sa poentom i smislom koje su smorne :D

Evo ja sam prosle godine uzeo Stranca od Kamija da citam,i nisam ni znao da je to lektira za cetvrtu.
Prvo,knjiga jeste dobra,ali je glupo sto takve ne daju ranije,pa nismo mi retardirani ako smo neki nizi razred pa da nam daju Ujka Vanju i sve u slicnom srranju.

Ja mislim da bi najbolje bilo kad bi "Zelena Milja" bila lektira :D
Ima tu osnovu koja ce probuditi radoznalost svima,a opet mozda i drugi pozele da citaju knjige posle te,plus je prica jako dobro odradjena,i moze da se izvuce poruka iz celokupne price

Po meni je to verovatno jedna od najboljih knjiga koje sam citao,a i najbolja Kingova

Ima tu osnovu koja ce probuditi radoznalost svima,a opet mozda i drugi pozele da citaju knjige posle te,plus je prica jako dobro odradjena,i moze da se izvuce poruka iz celokupne price

Po meni je to verovatno jedna od najboljih knjiga koje sam citao,a i najbolja Kingova

Totalno se slažem... Pročitala sam je negde pre dve-dve i po godine, a film sam gledala nekoliko godina pre nego što sam pročitala knjigu. Odlična stvar!

Lektire... Jao...
Antigona je onako... Nije nesto posebno, ali nije ni smor... Ali Romeo i Julija.... %)
angry024.gif
|
Ja sam to citala sto brze to bolje... Jedino mi je zanimljiv deo kada umiru... :D Jer stvarno... :D A Ana Karenjina... Knjigu nisam procitala, ali sam stigla do 50 strane... To je smor. ( za toliko strana ) Ne znam zasto, ali me ne privlace lektire.. :D Volim da citam ono sto je bas za mene, a ne tamo nekog Njegosa. :s

Lektire... Jao...
Antigona je onako... Nije nesto posebno, ali nije ni smor... Ali Romeo i Julija.... %)
angry024.gif
|
Ja sam to citala sto brze to bolje... Jedino mi je zanimljiv deo kada umiru... :D Jer stvarno... :D A Ana Karenjina... Knjigu nisam procitala, ali sam stigla do 50 strane... To je smor. ( za toliko strana ) Ne znam zasto, ali me ne privlace lektire.. :D Volim da citam ono sto je bas za mene, a ne tamo nekog Njegosa. :s

Nisam ni ja pročitala Karenjinu, ali je dobra za raspravu i sukobljavanje mišljenja... Ja sam ocenu dobila tako što sam branila Anu i krivila onog njenog prvog muža što nije umeo da iskaže ljubav... :lol:

Nisam ni ja pročitala Karenjinu, ali je dobra za raspravu i sukobljavanje mišljenja... Ja sam ocenu dobila tako što sam branila Anu i krivila onog njenog prvog muža što nije umeo da iskaže ljubav... :lol:

To je za mene spansko selo ( za sada ). :D Nisam procitala lektiru, a znam nesto.. Ali i to sto znam, pogubilo se u mozgu. :D
Meni se bas jako svidela lektira druzina "Sinji galeb". :D E to je ono... Veoma sam je brzo procitala, a toliko mi se svidelo... :D

Ahahhaha... :D Jao, pa ja cu zavoleti ovaj forum... :D Eh, blago se tebi. :D Moja profesorka zna ko cita, ko ne... :D I onda... :D Jadan onaj koji nije procitao. :D

Ma mi nismo morali da čitamo... razredna mi predavala književnost, pa mi davala 5 jer sam bila odlikaš... i ja se, naravno, nisam bunila. :D

Pročitala sam samo grčke mitove, bilo mi zanimljivo. :)

Ja zaebo profesorku ,nisam procitao celu Karenjinu nego samo skracenu verziju,ali sam skontao sustinu,i samo sam kenjjao o likovima,izneo neko svoje misljenje i ona mi dala peticu :D
retko ko je i dobio
a neki koji su procitali i nisu xD

..Mada sam kasnije ionako uzeo da citam knjigu,kad sam imao zelju..Ne volim kad me neko forsira da citam nesto odredjeno,ako imam zelju,uzecu

Niko ne trazi zmajeve u lektirama,postoji ogroman broj knjiga sa poentom i smislom koje opet nisu tu,a na njihovo mesto su knjige sa poentom i smislom koje su smorne :D

Evo ja sam prosle godine uzeo Stranca od Kamija da citam,i nisam ni znao da je to lektira za cetvrtu.
Prvo,knjiga jeste dobra,ali je glupo sto takve ne daju ranije,pa nismo mi retardirani ako smo neki nizi razred pa da nam daju Ujka Vanju i sve u slicnom srranju.

Zmajevi su tu figurativno. Kao i ostale navedene stvari. Skolarci i skolarke mogu da steknu volju za citanjem knjiga i posle nasih epskih i lirskih spevova, koji su interesantni, a opet poucni. :) Da bi neku knjigu uvrstio medju lektire, potrebno je da dobro obrazlozis istu. Ne mozes osnovcima i srednjoskolcima tek tako uvaliti nesto.

Back