Ovako....8 Jula smo krenuli iz NS-a ka Lefkasu....prvi deo puta je odlican do Gravene, gde smo spavali da bi bili odmorni za drugi deo koji je nesto losiji zbog krivina i uzvisenja....tako da smo 9 Jula stigli u Lefkas odakle smo krenuli u popodnevnim casovima za Nidri, gde smo i prespavali....meni je Nidri bas super mesto...jeste da je prepun radnjica, i da je ona gl. ulica kao na pijaci u nedelju jutro ali meni je bilo super uvece...
! zatim smo se sledece jutro uputili na Itaku u gl. grad Vathy...gde smo isto bili samo jedno vece...lepo, ne tako veliko mesto...sa velikim setalistem duz obale i trgom u centru mesta...sledece jutro smo krenuli ka Kefaloniji u mesto Sami...veoma malo i mirno mesto sa restoranima duz obale i malom lukom...plaze na kojima smo bili su bile odarane dok smo jedrili i nemaju kao sto sam i bila rekla pristup sa kopna....tako da ni ne znam da li imaju imena...ali smo na puno plaza bili i stvarno su bile fenomenalne....
!posle Samija smo se uputili ka Zakynthosu, gde smo bili u gl. gradu Zakynthos i na ttom ostrvu smo ostali 2 dana...isli smo na plazu Bannana Beach...veoma lepa plaza, jako dugacka, sa peskom i u pocetku je u vodi veoma plitko pa kasnije posle duzeg pesacenja u moru i stignete do dela kada vam je glava pod vodom
! podseca na one dugaceke Kalifornijske plaze
! bili smo jos na mestima kao sto su Laganas ( po mom ukusu ocaj, onome kome se nije svideo Nidri...e pa ovo je jos 5 puta gore od Nidrija...puno engleza, pijanih, pogotovo nocu...mesto je ludnica), Kalamaki, Keri....na zapadnoj strani ostrva nismo stigli nazalost sve da obidjemo...
iz Zakynthosa smo krenuli ka Kefaloniji, ponovo, ali ovaj put u gl. grad Argostoli....to je najveci grad koji smo posetili i zaista je bio predivan...nalazi se u uvali tako da se ne vidi uopste kada mu prilazite...prekoputa njega je i drugi po velicini grad Lixouri. Argostoli je imao velike i siroke gl. ulice koje su bile pune raznih butika, kafica, diskoteka, zatim centralni trg je bio zaista neverovatno velik...grad je iznova sagradjen posle velikog pozara koji ga je zahvatio proslog veka...zaista smo bili na divnim plazama na Kefaloniji...u Argostoliju smo bili 3 dana jer je vetar jako duvao i more je bilo veoma nemirno...kasnije smo jedva zivi stigli do Vassilikija na Lefkadi, gde se voda od tog silnog vetra veoma rashladila...u Vassilikiju smo cak sledece jutro videli i jato od nekih 15 delfina...bili su prelepi
na Lefkadi smo jos bili na Kathismi, koja je za mene jedna od najlepsih plaza na Lefkadi ( imam dosta slika ali nazalost ne znam kako da ih postavim )!...
Isli smo preko, nisam bas sigurna, mgnavemar agencije(nisam se mnogo petljala u organizaciju toga )
Ali sto se tice mesta na koja smo isli, svako vece se dogovaramo gde cemo dalje i sta hocemo da vidimo...zaista smo puno toga videli....sto se sem brodom nikako ne moze videti....ako ima neko nesto da pita, slobodno!!
!
darja, nadam se da sam ti bar malo uspela prepricati kako je meni bilo divno tamo...
!

Isli smo preko, nisam bas sigurna, mgnavemar agencije(nisam se mnogo petljala u organizaciju toga )
Ali sto se tice mesta na koja smo isli, svako vece se dogovaramo gde cemo dalje i sta hocemo da vidimo...zaista smo puno toga videli....sto se sem brodom nikako ne moze videti....ako ima neko nesto da pita, slobodno!!

darja, nadam se da sam ti bar malo uspela prepricati kako je meni bilo divno tamo...