Lažna proročanstva !!!

Zapravo nisu svi drugi, nego konkretno Kananiti. Ovde se radi o pokušaju pravljenja što veće distinkcije između Jevreja i Kananita, jer su Jevreji veoma dobro znali nešto što su pokušavali da sakriju skoro tri hiljade godine, a što mi tek danas otkrivamo, a to je da su Jevreji i Kananiti jedan narod. Razlika je samo u tome što su Kananiti ostali pri jednom društvenom uređenju i starom panteonu, dok su Jevreji uveli Jahua, tj. Jehovu kao vrhovnog boga, te druga lokalna božanstva, opet radi distinkcije od Kananita.
Znaš kada dođu zatucani Srbin i zatucani Crnogorac, pa počnu da se prepucavaju, a skoro da je reč o istom narodu (iz meni nepoznatih razloga je politički nekorektno tvrditi da su Srbi i Crnogorci jedan narod :dontunderstand:).
U navedenom citatu je reč o istom principu.

Mislim da nema smisla ponavljati nešto što je očito da je sve židovma namjenjeno.
No nisam to htio u temi već da se izanalizira takav vid milosti koji je kao takav i danas u kršćanstvu u psihičkom životu da se moraš poniziti kao pas pred gospodarem da bi dobio mrvice.

Coliburni, pa zar si toliko nepismen da i ti mislis da je ociscenje isto sto i obrezanje?:eek:

Ne, nego je reč o tome da sam kucao više poruka istovremo, a grešku sam ispravio.
Uzgred, nisi u stanju da moje korisničko ime napišeš kako treba, a meni prebacuješ nepismenost. :roll:

Saslusavsi ga oni su slavili Boga , ali nisu mu zatajili da mnogi iz Hriscanskih zajednica imju neka predubedjenja zasnovana na laznim glasinama, da on toboz pokusava da odvrati Judejce rasejane po svetu od obrezanja i drugih obreda Mojsijevog zakona.
Ocigledno da su te glasine sirili isti oni pavlovi protivnici koji su uzbunjivali antiohisku i jerusalimsku crkvu, zahtevajuci da se cak i neznabosci obrezuju i drze Mojsijev zakon.
Dakle optuzba koja je sirena protiv pavla bila je ocigledna kleveta.

Iz celokupnog pavlovog ucenja vidi se da je pavle ucio istini da spasenje u Hristu nije usdlovljeno obrezanjem i drzanjem mojsijevog zakona,nego samo verom u Hrista , najkvaznija je vera u Hrista, i zakon Mojsije je pitanje nebitno za Hriscanina.
Odnosno drzi zakon Mojsijev ako hoces, ali se ne nadaj da ces kroz njega dobiti spasenje.
A videli smo da je apostol Pavle sam obrezao svog saradnika Timoteja, dakle ne treba gledati na njega kao protivnika mojsijevog zakona.

Ova dva pasusa su u kontradikciji. :think:
Ili je optužba da Pavle nije držao do Mojsijevog zakoja nije tačna, pa je prema tome kleveta, a to znači da drugi pasus nije tačan ili je optužba tačna, pa prema tome nije kleveta, a Pavle je došao u koliziju sa učenjem koje su propovedale vođe hrišćanskog pokreta.

Da bi otklonili ta predubedjenja protiv Pavla , jerusalimski prezveteri su mu savetovali da pred narodom pokaze postovanje Mojsijevog zakona.

Odnosno naredili su mu da javno pokaže da se drži Mojsijevog zakona, tj. da je Mojsijev zakon bitan.

Pavle bi izvrstio dobro delo koje bi bilo ocigledno izoblicavanje klevete.

Ako je učio da se mora držati do Mojsijevog zakona, kao što si i sam napisao, onda nije u pitanju kleveta, zar ne? :think:

Iz cina brijanja glave radi skidanja zaveta, vidi se da je to bio zavet dobrovoljnog privremenog nazorejstva.

Hm, taj čin je bio toliko dobrovoljan da su ga rimski legionari spašavali od pobesnele rulje. :hahaha:

Tako da taj savet nije protivrecio Pavlkovom ucenju, i zato se on i saglasio bez oklevanja, prikljucio se cetvorici nazarena izvrsio sve sto je zahtevano po zakonu, izjavivsi svesteniku u hramu o svoim ucescu i ispunjavanju zaveta i svojoj zelji da prinese potrebnu zrtvu za svakog od njih kada se ispune sedam dana ociscenja.

Hm, bez oklevanja se složio, dok se okolo motala masa raspoložena za linč... :roll:

Nisu li i Jakov i Juda govorili protiv odricanja od Mojsijevog zakona?
Nije li Juda u "Didahe" napisao pismo protiv frakcije koju je predvodio Pavle? :think:

Daj da vidimo gde to pise, daj nam kordinate teksta:mrgreen:

Ovde je izbio nesporazum, ovih knjiga nema u protestantskom prevodu (Daničić-Karadžić) biblije, tu bibliju danas koriste svi pravoslavci. Iako pravoslavna crkva priznaje i deuterokanonske knjige, kao što je ova Knjiga Mudrosti, ali ih čita na crkveno slovenskom ili grčkom jeziku. Tako da taj tekst spada u deuterokanonske knjige tj. Knjigu Mudrosti koja je smeštena u Bibliji Kršćanske Sadašnjosti (katolička biblija) između Pesme nad pesmama i Isaije. :mrgreen:
Ponavljam: pravoslavna crkva priznaje ovu knjigu, ali se nije nikad potrudila da je prevede sa grčkog na srpski, zato ti Boki ne znaš za nju. (opet ispadoše hrvati pametniji) :dash:

za sve pravoslavce: http://www.ks.hr/biblija.php?show=3&pad=1

Poslednja izmena:
Ovde je izbio nesporazum, ovih knjiga nema u protestantskom prevodu (Daničić-Karadžić) biblije, tu bibliju danas koriste svi pravoslavci. Iako pravoslavna crkva priznaje i deuterokanonske knjige, kao što je ova Knjiga Mudrosti, ali ih čita na crkveno slovenskom ili grčkom jeziku. Tako da taj tekst spada u deuterokanonske knjige tj. Knjigu Mudrosti koja je smeštena u Bibliji Kršćanske Sadašnjosti (katolička biblija) između Pesme nad pesmama i Isaije. :mrgreen:
Ponavljam: pravoslavna crkva priznaje ovu knjigu, ali se nije nikad potrudila da je prevede sa grčkog na srpski, zato ti Boki ne znaš za nju. (opet ispadoše hrvati pametniji) :dash:

za sve pravoslavce: http://www.ks.hr/biblija.php?show=3&pad=1

Sumnjam da će je više itko priznavati kad razglasim cjelom balkanu na taj dio koji otvoreno osuđuje demiurga jahvu kojeg Sofija kori i krivi za potop itd
Mislim da će je izbaciti uskoro i katolici.

Sumnjam da će je više itko priznavati kad razglasim cjelom balkanu na taj dio koji otvoreno osuđuje demiurga jahvu kojeg Sofija kori i krivi za potop itd
Mislim da će je izbaciti uskoro i katolici.

Sta mislis koliko tek ima jevandjelja koja nisu kanonizovana iz raznih razloga.Citaj,nisu se dopadale onima koji su ih stavljali u N.Zavet.Koliko bismo se iznenadili kad bi shvatili da "Novi"zavet ni ne postoji.Muslimani stalno spominju jevandjelje po Varnavi,ima ih jos mnogo koji opisuju zivot Isusa,ali nisu priznata.Sta ces,knjige su satavljali pobednici.

Caliburn;10646190]Ne, nego je reč o tome da sam kucao više poruka istovremo, a grešku sam ispravio.
Uzgred, nisi u stanju da moje korisničko ime napišeš kako treba, a meni prebacuješ nepismenost. :roll:

Coliburni, ja te tako zovem, nije nikakva greska:)
Tako da .....:hahaha:

Ova dva pasusa su u kontradikciji. :think:
Ili je optužba da Pavle nije držao do Mojsijevog zakoja nije tačna, pa je prema tome kleveta, a to znači da drugi pasus nije tačan ili je optužba tačna, pa prema tome nije kleveta, a Pavle je došao u koliziju sa učenjem koje su propovedale vođe hrišćanskog pokreta.

Vidi kao sto sam vec objasnio , on je pripovedao da Mojsijev zakon mozes drzati ali da njime neces dobiti spasenje, nego verom u raspetoga Hrista a da licno nije branio Mojsijev zakon nekome to je cinjenica, cak je kako sam vec rekao obrezao svog saradnika Timoteja po istom tom zakonu.

Odnosno naredili su mu da javno pokaže da se drži Mojsijevog zakona, tj. da je Mojsijev zakon bitan.

Da, jer su se kako sam naveo jos pridrzavali Mojsijevog zakona u Jerusalemskoj crkvi, ali su mu isto stavili do znanja da sve sto su doneli na saboru za neznabosce ostaje na snazi i punojvaznosti.

Ako je učio da se mora držati do Mojsijevog zakona, kao što si i sam napisao, onda nije u pitanju kleveta, zar ne? :think:

Opet slicno pitanje? odgovor imas iznad.

Hm, taj čin je bio toliko dobrovoljan da su ga rimski legionari spašavali od pobesnele rulje. :hahaha:

Ne, tek u nekom danu dok je drzao zavet, znaci da jos nisu bila istekla sedam dana, Pavla su videli Judejci iz Efesa i okoline , koji su tu verovatno bili na praznik pedesetnica, i razjareni a i radosni sto imaju priliku da se obracunaju sa Pavlom a u nadi da ovde mogu da dobiju i njegovu glavu, i njima je poslo za rukom dauzbune sav narod, sto je bar bilo lako u to vreme, Zgrabili pavla i da se nije umesao Klaudije Lisije zapovednik odreda rimske vojske , Pavle bi sigurno bio pogubljen

Hm, bez oklevanja se složio, dok se okolo motala masa raspoložena za linč... :roll:
Pisah iznad o tome
Nisu li i Jakov i Juda govorili protiv odricanja od Mojsijevog zakona?
Nije li Juda u "Didahe" napisao pismo protiv frakcije koju je predvodio Pavle? :think:[/
Ove tvrdnje zahtevaju opsirnu proveru,mozes li konkretnije navesti citat ili makar mesto gde se to nalazi?

Ocigledno da su te glasine sirili isti oni pavlovi protivnici koji su uzbunjivali antiohisku i jerusalimsku crkvu, zahtevajuci da se cak i neznabosci obrezuju i drze Mojsijev zakon.
Dakle optuzba koja je sirena protiv pavla bila je ocigledna kleveta.
Iz celokupnog pavlovog ucenja vidi se da je pavle ucio istini da spasenje u Hristu nije usdlovljeno obrezanjem i drzanjem mojsijevog zakona,nego samo verom u Hrista , najkvaznija je vera u Hrista, i zakon Mojsije je pitanje nebitno za Hriscanina.
Odnosno drzi zakon Mojsijev ako hoces, ali se ne nadaj da ces kroz njega dobiti spasenje.

Boki, zaista nije lepo kad ignorises ono sto ti se nekoliko puta napise. Glavni razlog sukoba i potreba da Pavle pokaze pokajanje nastala je jer je Pavle nagovarao i Jeverje da se odreknu obrezanja svoje dece i ostalih Mojsijevih zakona i da samo prihvate Isusa i Hriscanstvo.

Njemu NIJE data dozvola to da radi, njemu je data dozvola da oslobodi nejevreje obaveze obrezivanja i nista vise od toga. Tako da on pricajuci ono sto je boldovano prkosi saboru, koji je Isus ostavio da odlucuje o daljim pitanjima. Tj. sabor je odlucio, Pavle pogazio.

Evo jos dva stiha:
DA 20:20-21

Kako ništa korisno ne izostavih da vam ne kažem i da vas naučim pred narodom i po kućama,

Svedočeći i Jevrejima i Grcima pokajanje k Bogu i veru u Gospoda našeg Isusa Hrista.

Boldovano iz tvog posta je Pavlovo ucenje, donji stihovi su njegovo priznanje da ga je objavljivao i Jevrejima i Grcima. Tako da on nije oklevetan, vec je zaista radio ono zasta je optuzen.

Potpuno je druga stvar, sto ti mislis da je ap.Pavle bio u pravu tako da tumaci, ali tu treba da budes oprezan, jer je on svoje tumacenje dao na svoju ruku, a ne uz blagoslov sabora.

Boki, zaista nije lepo kad ignorises ono sto ti se nekoliko puta napise. Glavni razlog sukoba i potreba da Pavle pokaze pokajanje nastala je jer je Pavle nagovarao i Jeverje da se odreknu obrezanja svoje dece i ostalih Mojsijevih zakona i da samo prihvate Isusa i Hriscanstvo.

Njemu NIJE data dozvola to da radi, njemu je data dozvola da oslobodi nejevreje obaveze obrezivanja i nista vise od toga. Tako da on pricajuci ono sto je boldovano prkosi saboru, koji je Isus ostavio da odlucuje o daljim pitanjima. Tj. sabor je odlucio, Pavle pogazio.

Evo jos dva stiha:
DA 20:20-21

Kako ništa korisno ne izostavih da vam ne kažem i da vas naučim pred narodom i po kućama,

Svedočeći i Jevrejima i Grcima pokajanje k Bogu i veru u Gospoda našeg Isusa Hrista.

Boldovano iz tvog posta je Pavlovo ucenje, donji stihovi su njegovo priznanje da ga je objavljivao i Jevrejima i Grcima. Tako da on nije oklevetan, vec je zaista radio ono zasta je optuzen.

Potpuno je druga stvar, sto ti mislis da je ap.Pavle bio u pravu tako da tumaci, ali tu treba da budes oprezan, jer je on svoje tumacenje dao na svoju ruku, a ne uz blagoslov sabora.

Celokupno ucenje pa i poslanice Pavlove bile su poznate drugim apostolima
I kao sto rekoo oni su samo snishodili Judejcima koji su slabi u veri, a u stvari podrzavali ucenje apostola Pavla, sto smo i videli iz poslanice apostola Petra u kojoj se jasno vidi da podrzavaju njegovo ucenje, i tu je kraj.
Taj apostol pavle bese uznet do treceg neba i cuo ono sto niko nije od ljudi cuo,trudio se vise od ostalih objavio mnoge tajne vezane za Hriscanstvo, a bio je pre toga zakrvljeni farisej .
A ovo sto ti kazes da je objavljivao i grcima i Jevrejima , to je normalno , pa objavljivao je Hristovo jevandjelje.

Sta mislis koliko tek ima jevandjelja koja nisu kanonizovana iz raznih razloga.Citaj,nisu se dopadale onima koji su ih stavljali u N.Zavet.Koliko bismo se iznenadili kad bi shvatili da "Novi"zavet ni ne postoji.Muslimani stalno spominju jevandjelje po Varnavi,ima ih jos mnogo koji opisuju zivot Isusa,ali nisu priznata.Sta ces,knjige su satavljali pobednici.

Znam ja za to, i pročitao skoro sve od tih zabranjenih pa i toga Varnavu.
Ali zato ljudi imaju um da shvate kako su nasamareni bili.

Jevanđelje po Varnavi je muslimanski falsifikat, pisan čak i posle qurana :rtfm:

Celokupno ucenje pa i poslanice Pavlove bile su poznate drugim apostolima
I kao sto rekoo oni su samo snishodili Judejcima koji su slabi u veri, a u stvari podrzavali ucenje apostola Pavla, sto smo i videli iz poslanice apostola Petra u kojoj se jasno vidi da podrzavaju njegovo ucenje, i tu je kraj.
Taj apostol pavle bese uznet do treceg neba i cuo ono sto niko nije od ljudi cuo,trudio se vise od ostalih objavio mnoge tajne vezane za Hriscanstvo, a bio je pre toga zakrvljeni farisej .
A ovo sto ti kazes da je objavljivao i grcima i Jevrejima , to je normalno , pa objavljivao je Hristovo jevandjelje.

Pa nije kraj, jer na neka bitna pitanja mi nisi odgovorio.

Ali i ne ocekujem od tebe fleksibilnost u ovome. Ono sto je sigurno Jerusalimska Crkva je postovala drugacije obicaje, nego sto je Pavle propagirao, kada je ona unistena, razaranjem Jerusalima, unisten je njen uticaj, ostao je samo Pavle i Petar koji ga je priznao, svi ostali su zaboravljeni i mi smo dobili Hriscanstvo kakvo ga danas znamo.:)

Back