Lažna proročanstva !!!

Što je to bitno?
Vidim našla si stranicu našu i što je poanta???

Poenta je što je to pravilo a i način da zaustavimo postavljanje ostalih tema
sa tog sajta ovde..
Pretpostavljam da bi sledeća tema bila:
-Gle, uspjet će Sluga moj, podignut će se, uzvisit' i proslaviti! ..pa onda..
-Prepisivačina Isusovih riječi iz Knjige o Henoku
-Sveta pričest i presveti sakrament kruha i vina - kopija...itd, itd...ovako je sve
na jednom mestu pa ko voli nek izvoli..

Nastavite raspravu...

Poenta je što je to pravilo a i način da zaustavimo postavljanje ostalih tema
sa tog sajta ovde..
Pretpostavljam da bi sledeća tema bila:
-Gle, uspjet će Sluga moj, podignut će se, uzvisit' i proslaviti! ..pa onda..
-Prepisivačina Isusovih riječi iz Knjige o Henoku
-Sveta pričest i presveti sakrament kruha i vina - kopija...itd, itd...ovako je sve
na jednom mestu pa ko voli nek izvoli..

Nastavite raspravu...

Ne brini !
Svaka tema će biti za rasprav,koja ne bude briši što se mene tiče.

Istina je sto kaze Caliburn,ali mi ne ide u glavu zasto bi patrijarsi i druga svestena lica zadrzali ove stihove kad je ocigledno da nemaju nikakvu pouku vec ocrtavaju stanje jevrejskog naroda toga doba.
Bez obzira kom narodu pripadali,Hrist nas sve prihvata. Svi smo mi deca Bozja.

A onda naletim na ovakvo nesto. Istina je da u Bibliji 70% stiva govori o Istoriji Jevreja,zapravo,ali ovako nesto.........ne znam sta da mislim.:think:

Mislim , shta reci , Biblija je knjiga zbinjena ko dva ludaka u buretu.

More shta mislite na ovo ( da ne otvaram temu za dzhabe )?
w8lrv6.jpg

Zbog oreola bih rekao da je možda neki crni svetac.

Istina je sto kaze Caliburn,ali mi ne ide u glavu zasto bi patrijarsi i druga svestena lica zadrzali ove stihove kad je ocigledno da nemaju nikakvu pouku vec ocrtavaju stanje jevrejskog naroda toga doba.
Bez obzira kom narodu pripadali,Hrist nas sve prihvata. Svi smo mi deca Bozja.

A onda naletim na ovakvo nesto. Istina je da u Bibliji 70% stiva govori o Istoriji Jevreja,zapravo,ali ovako nesto.........ne znam sta da mislim.:think:

Da trebali su sve odbaciti i ostao bi samo Pavle i njegova doktrina da je za cijeli svijet a ne za židove kako Krist kaže u NZ.

Iz slijedećeg teksta se vidi da Pavle tvrdi da je primio otkrivenje od Krista tj evanđelje.

Gdje je to evanđelje zapisano?
Zašto Pavle u 12 djelu napominje da njegovo evanđelje nije od čovjeka?
Znači da u ono doba je bilo i takvih izgleda??
Izgleda da je to još uz neka druga postojalo u ono doba negdje oko 32 -40 g. p,n.e

A znamo da zvanična 4 evanđelja je najstarije napisano ne prije 70 godine poslije Krista.

Što se tu dešavalo pa da su trebala 4 nova biti sastavljena nakon skoro 40 godina poslije i
zaključno s Ivanovim skoro 80 godina poslije.
Kad je očito po Pavlovom pisanju da su postojala i prije evanđelja.
Gdje su sad ta evanđelja?

Galaćanima 1
6 Čudim se, da se tako brzo od i vraćate od onoga, koji vas pozva milošću Kristovom, na drugo evanđelje;

7 A drugoga ipak nema; samo što su neki, koji vas zbunjuju i hoće da iskrive evanđelje Kristovo.

8 Ali ako i mi, ili anđeo s neba navijesti vam evanđelje drukčije, nego što vam navijestismo, neka bude proklet!

9 Kao što prije rekosmo, i sad opet velim: "Ako vam tko navijesti evanđelje drukčije, nego što primiste, neka bude proklet!

10 Jer zar ja sad gledam da dobijem naklonost kod ljudi, ili mi je do toga, da se dopadnem Bogu? Ili zar nastojim da ugađam ljudima? Kad bih još ljudima ugađao, ne bih bio sluga Kristov

11 Ali vam dajem na znanje, braćo, da evanđelje, koje sam ja propovijedao, nije po čovjeku.

12 Jer ga ne primih od čovjeka, niti naučih, nego otkrivenjem Isusa Krista.

Poslednja izmena:
Što mislite o ovome?

Može li tko od kršćana da analizira riječ po riječ ovaj dio iz knjige Solomonove(biblija stari zavjet)

10 Ona je štitila prvooblikovanog oca svijeta, koji je stvoren sam, istrgla ga iz grijeha njegova 2 i dala mu jakost da vlada svemirom. 3 A kad se u jarosti svojoj grešnik odmetnu od nje, poginu u mržnji svojoj bratoubilačkoj. 4 I kad je zemlju zbog njega potop stigao, opet ju je mudrost spasila brodeći s pravednikom na krhkom drvetu. 5 I kada se, složni u opačini svojoj, narodi bijahu pomutili, ona je našla pravednika i sačuvala ga Bogu nezazorna i uzdržala jačim od ljubavi prema djetetu. 6 Kad su bezbožnici izgibali, ona je izbavila pravednika koji je bježao od ognja što je s neba pao na pet gradova.

Daj mi tacno koja glava i koji pasus. Cini mi se da ti imas neku nadribibliju. I nije Krist, y..o te Krist, drzi se originalne grcke rijeci.

Poslednja izmena:
Павле је био у почетку против хришћана док се није дозвао памети а онда је постао један од највећих бораца за хришћанство.
п.с.која ти је ово хришћанска садашњост?

Ovde je izbio nesporazum, ovih knjiga nema u protestantskom prevodu (Daničić-Karadžić) biblije, tu bibliju danas koriste svi pravoslavci. Iako pravoslavna crkva priznaje i deuterokanonske knjige, kao što je ova Knjiga Mudrosti, ali ih čita na crkveno slovenskom ili grčkom jeziku. Tako da taj tekst spada u deuterokanonske knjige tj. Knjigu Mudrosti koja je smeštena u Bibliji Kršćanske Sadašnjosti (katolička biblija) između Pesme nad pesmama i Isaije. :mrgreen:
Ponavljam: pravoslavna crkva priznaje ovu knjigu, ali se nije nikad potrudila da je prevede sa grčkog na srpski, zato ti Boki ne znaš za nju. (opet ispadoše hrvati pametniji) :dash:

za sve pravoslavce: http://www.ks.hr/biblija.php?show=3&pad=1

Daj mi tacno koja glava i koji pasus. Cini mi se da ti imas neku nadribibliju. I nije Krist, y..o te Krist, drzi se originalne grcke rijeci.
:bye:

Ja bih dodao na prethodni gore post jer Hristos nije došao za svet već samo za jevreje zato nije ga bilo briga ni zakoga drugog, tek posthumno pošto su ga jevreji odbacili:"svojima dođem i svoji me ne primiše zato idem neznabošcima". Tada je izabran Savle kasnije prekršten u Paju da propoveda evanđelje za sve....

Back