ocigledno ti lose ide tumacenje.....![]()
Obrazloži možda shvatim gdje samm pogrešio??
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ocigledno ti lose ide tumacenje.....![]()
Vidi kao sto sam vec objasnio , on je pripovedao da Mojsijev zakon mozes drzati ali da njime neces dobiti spasenje, nego verom u raspetoga Hrista a da licno nije branio Mojsijev zakon nekome to je cinjenica, cak je kako sam vec rekao obrezao svog saradnika Timoteja po istom tom zakonu.
Da, jer su se kako sam naveo jos pridrzavali Mojsijevog zakona u Jerusalemskoj crkvi, ali su mu isto stavili do znanja da sve sto su doneli na saboru za neznabosce ostaje na snazi i punojvaznosti.
Ove tvrdnje zahtevaju opsirnu proveru,mozes li konkretnije navesti citat ili makar mesto gde se to nalazi?
Celokupno ucenje pa i poslanice Pavlove bile su poznate drugim apostolima
I kao sto rekoo oni su samo snishodili Judejcima koji su slabi u veri, a u stvari podrzavali ucenje apostola Pavla, sto smo i videli iz poslanice apostola Petra u kojoj se jasno vidi da podrzavaju njegovo ucenje, i tu je kraj.
Mateja [5:17]
Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.
A ovo sto ti kazes da je objavljivao i grcima i Jevrejima , to je normalno , pa objavljivao je Hristovo jevandjelje.
Ono sto je sigurno Jerusalimska Crkva je postovala drugacije obicaje, nego sto je Pavle propagirao, kada je ona unistena, razaranjem Jerusalima, unisten je njen uticaj, ostao je samo Pavle i Petar koji ga je priznao, svi ostali su zaboravljeni i mi smo dobili Hriscanstvo kakvo ga danas znamo.![]()
Pa nije kraj, jer na neka bitna pitanja mi nisi odgovorio.
Ali i ne ocekujem od tebe fleksibilnost u ovome. Ono sto je sigurno Jerusalimska Crkva je postovala drugacije obicaje, nego sto je Pavle propagirao, kada je ona unistena, razaranjem Jerusalima, unisten je njen uticaj, ostao je samo Pavle i Petar koji ga je priznao, svi ostali su zaboravljeni i mi smo dobili Hriscanstvo kakvo ga danas znamo.![]()
Caliburn;10650315]Ovo je u suprotnosti sa onim što malo kasnije tvrdiš.*
Pavle je propovedao i Jevrejima.
Inače je ovo u kontradikciji sa onim što malo kasnije tvrdiš.**
Ne, jer da znam tačno mesto u "Didahe" gde se pismo nalazi već bih ga naveo i ne bih pisao pitanje nego bih izneo konkretan citat.
Jer su se mnogi judejci tesko odricali od svoje izvorne vere. bilo je potrebno vreme.Ako je učenje bilo poznato, onda ne može biti reči o kleveti, zar ne?
Zbog čega su Judejci koji drže do Mojsijevog zakona "slabi u veri"?
Zar se oni ne pozivaju na
![]()
Dalje, tvrdiš ovde da se starešine hrišćanskog pokreta slažu sa Pavlovim učenjem, iako su mu naložili da se javnim aktom istog učenja odrekne?
Kakvu poruku misliš da time šalju? Da je Pavlovo učenje dobro ili loše?![]()
Ja ti vec rekoh da su apostoli podrzali ucenje svetog apostola Pavla,
Nikako, mozda si me pogresno shvatio?
Nikako.
Onda nemoj da tvrdis.
Ne, jer da znam tačno mesto u "Didahe" gde se pismo nalazi već bih ga naveo i ne bih pisao pitanje nego bih izneo konkretan citat.
Jer su se mnogi judejci tesko odricali od svoje izvorne vere. bilo je potrebno vreme.
Cak i danas mnogo malo ima Hriscana koji su Jevreji.
Kao sto rekoh , da su se zbog straha jos u Jerusalemu pridrzavali Mojsijevog zakona
Ja ti vec rekoh da su apostoli podrzali ucenje svetog apostola Pavla,
Obrazloži možda shvatim gdje samm pogrešio??
uh *** , stvarno bi to zeleo, znaci treba da odem dva km do babe da bi uzeo bibliju , zbog par citata , pa onda ti ubacio nekoliko svojih i tako i krug ... mene malo to mrzi...![]()
Četvrto, hrišćanska mitologija obiluje delima mučeništva hrišćana koji su navodno umrli za veru, a ovde tvrdiš da starešine hrišćanskog pokreta podilazili vernicima i menjali učenje koje propovedaju u skladu sa stavovima vernika. Šta ih je onda sprečavalo da to isto čine i u drugim krajevima Rimskog carstva?
Odnosno, opet se postavlja pitanje kredibiliteta Novog zaveta i odstupanja istog od Hristosovog učenja.
Naravno, ima još posledica, ali i naveden četiri su veoma zanimljive.![]()
Što se onda mješaš i tu donosiš zaključke kad argumentirano jednako 0???
Imš chat za takve stvari pa piši što ti padne na pamet,ovo je forum.
Pošto se postavljač nije udostojio da kaže izvor navešću ga ja kako bi
sprečila eventualno postavljanje i ostalih tekstova sa tog sajta koji su sami sebi svrha...
http://www.angelfire.com/scary/svetopismo/4015.html
A ja ću da zamolim postavljača da navede izvor za ovaj copy tekst..
Imamo vrlo bliske poglede.Moze li se znati Eleleth da li pripadas odredjenoj verskoj skupini?
Ja ne pisem sta mi padne na pamet , samo sam hteo da kazem u prethodnoj poruci da je uzaludno nametanje tumacenja biblije i da me poprilicno ubiaj u pojam bavljenje uzaludnim stvarima... narvno ti to koristis tako da osporis moju upucenost, ali da si malo vise iscitavao sve sto se pise na forumu vrlo bi brzo shvatio da je sve suva zajebancija i obicno presipanje supljeg u prazno... takodje idalje mislim da je prvo stvoren Adam, a nakon njega lilit ili Eva ...
dakle ja sam rekao svoje misljenje ne slazes super to je tvoja stvar, ali batali me argumentovanja necega sto je ne moguce argumentovati, inace da nije tako ne bi pre svega postojali JS i slicni pozzz.