Latinka Perović o Srbiji: To je hajdučko društvo, taj mentalitet se zadržao

Ako se ovoj babuskeri ne svidja u Srbiji, zasto i dalje zivi ovde? Zasto ne napusti zemlju koju mrzi?
Ime Latinke Perović bi možda imala odijum slobodarstva da kojim slučajem nije proistekla iz ideološke grupe ljudi koji su ubijali svoje političke protivnike, nacionalizovali imovinu i pretvarali u svoju (useljavalu se u tuđe vile kuće i stanove) i da kojim slučajem nije ostala zapamćenja po zabranjivanju knjiga , filmova, predstava, izbacivanjima profesora sa fakulteta i hapšenjima ljudi koji su slobodno misili ( na primer hapšenju Lazara Stojanovića ili Mihailo Đurića).
Tako da njeni prekori u vezi liberalizma mogu se porediti jedino sa pridkama Idi Amina Dade u vezi mesožderstva jer za njega kao vegetarijanca to je neshvatljivo.
Ti tzv. liberali su najgori fasisti, pobili su i proterali predratne bogatase da bi sami isti postali...Oni samo hoce da se njima sve moze u ime demokratije, a drugima nista.. Oni hoce da odredjuju sta se cita, sta se gleda, u u sta da se veruje (u njih)..

NIsam stekao utisak baš da ona misli na sve. Na kraju krajeva, svako o sebi ima dobro mišljenje, pa ni Latinka tu nije izuzetak.

Nego koga bi ti recimo izdvojio kao osobu koja "umereno" i objektivno kritikuje stvari koje kod nas ne valjaju?
Odgovor je vucic..on kaze kelneri u nisu su lopovi, ali niko drugi nije...
Znaci ni Arkan ni Sloba ni Velja nevolja ni brat mu ni braca po stranci ni amerikanci...

Ako se ovoj babuskeri ne svidja u Srbiji, zasto i dalje zivi ovde? Zasto ne napusti zemlju koju mrzi?

Ti tzv. liberali su najgori fasisti, pobili su i proterali predratne bogatase da bi sami isti postali...Oni samo hoce da se njima sve moze u ime demokratije, a drugima nista.. Oni hoce da odredjuju sta se cita, sta se gleda, u u sta da se veruje (u njih)..
Vrlo moguce, i to lici na Srbe....roditelji bi da komanduju i stvore kopije od dece, a ne vide da su sami puni suprotnosti..

Odgovor je vucic..on kaze kelneri u nisu su lopovi, ali niko drugi nije...
Znaci ni Arkan ni Sloba ni Velja nevolja ni brat mu ni braca po stranci ni amerikanci...

Vrlo moguce, i to lici na Srbe....roditelji bi da komanduju i stvore kopije od dece, a ne vide da su sami puni suprotnosti..
Roditelji iz Srbije svakako zele svoje kopije, makar vecina..ali ja ovde mislim na ovu personu koja glumi intelektualnu elitu druge Srbije dok zivi na visokoj nozi od NVO fondova i sve gleda sa visine..

Да ли ти гледаш шта пишеш или озбиљно мислиш. Да смо били гори од усташа. А као доказ узимаш појединачне злочине и као што твоја муза, Латинка чини, приписујеш читавом народу. Јако изопачен поглед на свет и само ћу поновити, где су ти аутошовинисти попут Латинке, кажем ти да се погледаш у огледало са овим болештинама које си написао. Такви попут тебе су правдали масакр српских ђака у Крагујевцу јер су партизани наводно масакрирали неке немачке војнике. То је дефиниција аутошовинизма.

Или фантазија да су Срби протеривали Јевреје, да ли то важи и за Пољаке, Русе, Французе, Белгијанце, Холанђане и све друге који су дошли под немачку окупацију, који су имали инсталирану колаборационистичку власт, или то што ти кажеш важи само и једино за Србе и Србију?

Није ми јасно овим примерима Зг-Пг шта си хтео да кажеш. Хоћеш да кажеш да у Србији не постоји национализам, односно да ми не волимо сопствену земљу. Ако је то што покушаваш да кажеш, онда бих те замолио да на аутопројектујеш сопствене ставове на читав наш народ. Примери патриотизма и љубави према земљи увек постоје, посебно када је најтеже. То што си слеп за те ствари или што их другачије тумачиш је твој проблем.

Реч аутошовинизам иначе јесте скоријег века, као и национал-мазохизам, зато што је та појава почела да се манифестује одмах након почетка ратова 90их. Управо је екипа повлашћене црвене буржуазије, којој припада Латинка иако се изјашњава као неки либерал, почела да плаче за тим временима СФРЈ. Мој деда који је у рату био партизан, сигурно није био аутошовиниста. Као ни мој отац који је рођен у том систему и који је волео тадашњу Југославију. Као ни ја што волим своју Србију. То се односи на тебе са тако изопаченим ставовима које имаш.

И на крају, дај бре не зај.ебавај ме бре који су се црни Срби обучавали 80их година. Нас је по навици рат изненадио, до 1993. нисмо знали да ли смо Срби или Југословени. Тек су Станишић, Стаматовић и остатак ДБ екипе обучавали и наоружавали Србе да се организују, а самим тим и книнџе као једну од многих паравојних формација. Буди макар мало озбиљан, па када немаш аргумената за неке ствари онда их прескочи.
Pa jesu li Hrvati svi do jednog usase ili su i to pojedinacni primerci odnosno grupe? Isto vazi i za cetnike koji streljaju djake i partizane. Ja nigde nisam opravdavao taj postupak streljanja, kao ni Jasenovac. To su tvoji mokri snovi koje bi da mi nakacis na vrat obavezno i po svaku cenu, zato sto kao svaki samoprozvani nacionalista imas kompleks porazenog. Ja nemam problem da sebe pogledam u ogledalo i da stvari posmatram onakvim kakve zaista jesu, za razliku od tebe. Za tebe postoje "ljudi Srbi" i ostali, a za mene samo "ljudi".

Naravno da to vazi za sve. Samo ti postavljas uvek Srbe kao "bezgresnu" naciju. Ja sve vreme pisem da je svako svakome noz u ledja zabijao kada je stigao i koliko je stigao. Sve same patriote biznismeni. Od Lisabona do Urala. Zato mi se i gadi cela lazna patriotska pljacka, jer je sve svedeno na prost interes. Ponavljam, prost licni interes. Sve je cista patriotska pljacka. Bilo, ostalo i bice. (Primera radi, da je danas neki rat, umesto Arkana bi Velja Nevolja mleo u masini za mlevenje mesa neke muslimane ili koga vec. Sociopata i psihopata uvek ima.) Normalan covek ne moze ubijati ni zivotinje a kamoli ljude, ma koje da je vere ili nacije.

Da ti uprostim "nacionalizam". Pogledaj samo muzicki opus prosecnog srpskog "nacionaliste", odnosno soviniste (Baja mali k, Roki itd) pa mi reci da li je to ljubav prema domovini ili mrznja prema nekome? Isto to cu reci i za hrvatsku ekstremno desnu stranu u vidu Tompsona ili Vladi za Albance sa Kosova. Onda pogledaj zastave istih grupa? Velika Srbija, negiranje nacija, vera itd. Profil srpskog "nacionaliste" nije "Volim sve, ali svoju zemlju najvise". Prosecan "nacionalista" ne ide na letovanje u Albaniju ili Hrvatsku (mnogi ni u CG osim u HN) Prosecan "nacionalista" razbija izlog i krade patike uz povik "Kosovo je Srbija". I da ne duzim, takav nacionalizam, nije nacionalizam. Ne mozes praviti nacionalizam ako iskljucujes svoje sunarodnike po veri, rasi ili dugoj kosi ili necemu trecem. To sto se u Srbiji naziva nacionalista nije ono sto se naziva u Svedskoj ili Danskoj. Ovde je linija izmedju fasisticke i nacionalisticke organizacije izbirsana. Svuda je posredi obavezno kriminal i nasilje. I dobro je ako sam ja autosovinista zajedno sa ne znam kime, ako tebi ne smeta Pisa Vacic, Levijatan, i ostale bradonje i celavci sa tribina svih stadiona. Ne bih se valjao u istom blatu sa takvima nikada. Ja talog ne mogu da volim ma koliko bio "moj" ili "tudji". Trazim samo najlepse i kod svog i kod drugih naroda i isto nalazim. Valjda to tako ide, ko sta trazi, to i nadje.

Apropo zadnjeg, gresis. Istrazi dubinski i videces da je svako radio odavno na pripremi krvoprolica druge strane. Kao sto se nisu odjednom pojavile Zenge i El Mudzahid, tako se ni paravojska Srbije nije stvarala preko noci. Vec od 89' si mogao rat da vodis. Svi su bili "spremni". Srbija (JNA i paravojske) je imala najvecu moc i propisno se obrukala u svakom smislu. Na svakom ozbiljnom ispitu je pala. Fukare su se obogatile i tako do kraja sistema vrednosti ja sam gori od "Arkana", a za Latinku da ne govorimo. Heroj i nacionailista se postaje tek onda kada opljacakas drzavu, ili barem uzmes patike iz izloga. Ta cura sto je to 2008 uradila je veci nacionalista od mene i uvek ce biti u tvojim ocima. Na moju srecu, uradio sam dovoljno za ovu drzavu u svom poslu da mogu da idem gde hocu a i da setal uzdignute glave i da nikome ne polazem racune.

Moj pristup je za drugacije rezultate trebaju ti drugaciji alati..
To znaci osoba koja ima praziluk u dupetu, a iz tvoje price Latinka je takva...ne moze biti korektor nego samo sitan kriticar manifestacija odredjenih pojava..

A testirao sam da li Srbi ili Jugosloveni primecuju kad neko nema praziluk u dupetu...
Srbi ne, Jugosloveni da, oterana generacija , znaci ovi sad sredovecni 1970 1980, oni primecuju , ali em nisu u Srbiji , em to primecuju drugacije, oni to zovu gospodin covek i totalno im drugacije znaci od generacija pre 70te i generacija posle 90 i 00...
Gospodin covek npr ako cujes od dekice iz 1930 1940 1950 znaci upravo suprotno , covek koji drzi do noblesa, znaci bar umereno snob...ili po volji elitista i snob...

Hajde to pitanje da otvorimo , jesu li Hrvati do jednog Ustase..

Pazi okruzenje im je zestoko Ustaskovaspitno....kao u Srbiji animalno agresivno uniformno vaspitno.....
U Srbiji kao posledicu toga imas tu zelju da imaju jednoumlje, pa makar i pod diktatorom....

U Hrvatskoj se kao u istini o fash Nemackoj onda javlja snishodjenje Ustastvu...
Snishodjenje donosi opravdano strah od jednoobraznosti...
Ustaska jednoobraznost..

Inace u Srbiji imate jako puno onog jednoobraznog, nije to kulturno , tj ne ide...ne ide je najcesca oznaka za razmimoilazenje sa trendom namestaja, uklapanja uredjaja, iznosenja misli , prihvatanja floskula..
Npr imam pronalazak i on menja nacin uredjenja kuce...
Ma nije to za nas da se narod cudi...
(70% manji troskovi grejanja, 40% ugodniji vazduh...dzabe)

Tako i kod ustaske jednoobraznosti....zaebano je to , lako bukne u minimalno stanje okretanje glave dok drugi sili , siluje i kolje...

U Srbiji je , iako Hrvati ne veruju, do skora bilo mnogo bolje stanje...znaci ma koliko bi pretile batine i nasilje, uvek se nadje Srbin koji se pobuni nad necovecnim izivljavanjem..
U istom trenutku taj isti Srbin moze da bude izudaran sto ukazuje na nekulturu bacanja pikavaca ili papira, guranje u prevozu, ali nece biti izudaran kad ukaze na necovecno nasilnistvo nad ljudima...
A danas vec nisam siguran.....
Prvo su zene trazile izuzece, da ne postoji covecnost, nego dzentlmenstvo , pa onda se to prosirilo na zivotinje, tj ljubimce, pa su psi zrtve iako je komsija preklan....a sad vec imamo i kod klinaca jasno nepostovanje kad neko ukazuje na nasilnistvo , tj ne postoji nedodirivost necovecanskog ...

Poslednja izmena:

Neverovatno je koliko u svemu tome nema ni trunke samorefleksije kao da se ista čitavog žvota bavila aranžiranjem ikebana.

mesozder-2.jpg

Иначе увек сам за слободу мишљења. Није проблем што Латинка тако мисли и то што мисли слободно треба да каже. Али зашто онда кука када су јој резултати такви да све оно за шта се залаже има подршку шачице људи.

Koji su rezultati u poslednjih 50 godina osobe koja ne ucestvuje u izvrsnoj, zakonodavnoj i sudskoj vlasti 50 godina? Pa cak, da je ta osoba cuj, kriva za to sto su Srbi danas nacionalisti i za ono sto se Srbima desava (a ne desava im se nista lepo).

Vrlo inteligentno zakljucivanje, sto navodi na zakljucak, da oni koji JESU u vlasti u proteklih 50 godina, NISU krivi, vec su kriva razmisljanja jednog vrhunskog intelektualca sa kojim se tek sacica ljudi slaze.

Ovo je za anale gluposti a iz te gluposti po pravilu ide bezobrazluk.

Sve u svemu , sta god radili necete promeniti mentalitete...
Bar taj nekulturni , kultivisani animalni sebicni , podrivacki mentalitet , aka seljak na svom imanju i spolja ga interesuje samo da se ukrade...
To nije nestalo ni za vreme socijalizma, pa nece ni sad kad se hrani nevidjeno...

Svejedno ja savetujem da ponekad pomognete nekome ko zeli da uvede svevazece pravilo ....neki nivo ....a obicno se radi suprotno ljudi gde osete korist ili trgovinu interesa pomazu jer se nadaju ogrebotini....okoristenju od onog kome kao pomazu u kao plemenitom delu..

Koji su rezultati u poslednjih 50 godina osobe koja ne ucestvuje u izvrsnoj, zakonodavnoj i sudskoj vlasti 50 godina? Pa cak, da je ta osoba cuj, kriva za to sto su Srbi danas nacionalisti i za ono sto se Srbima desava (a ne desava im se nista lepo).

Vrlo inteligentno zakljucivanje, sto navodi na zakljucak, da oni koji JESU u vlasti u proteklih 50 godina, NISU krivi, vec su kriva razmisljanja jednog vrhunskog intelektualca sa kojim se tek sacica ljudi slaze.

Ovo je za anale gluposti a iz te gluposti po pravilu ide bezobrazluk.

Није ми баш најјасније шта си покушао да кажеш, верујем да ћеш пребацити на овај наш ниво. То што нечији утицај видиш само ако се бави политиком, или странчарењем, говори о прилично суженом погледу на читаву ствар.

Латинка је једна од оних интлектуалаца који су покушали да преваспитају Србе. Имали су после 5. октобра 2000. године и власт која је ишла уз то што је пропагирала. Резултати су итекако разочаравајући. Срби и даље националисти, на велику жалост ње, тебе и шачице других. Није успело просветљење да покажу Србима где греше. И сада је пред смрт остало да кукају у оваквим емисијама.

Дакле ово што кажем је чињеница, лако проверива, видиш и сам какво је стање. Није чак ни безобразлук. Ја волим што постоји Латинка и све оно што је из ње изашло, од разних НВО до странака, јер они данас имају такву подршку у Срба која се мери промилима.

Није ми баш најјасније шта си покушао да кажеш, верујем да ћеш пребацити на овај наш ниво. То што нечији утицај видиш само ако се бави политиком, или странчарењем, говори о прилично суженом погледу на читаву ствар.

Латинка је једна од оних интлектуалаца који су покушали да преваспитају Србе. Имали су после 5. октобра 2000. године и власт која је ишла уз то што је пропагирала. Резултати су итекако разочаравајући. Срби и даље националисти, на велику жалост ње, тебе и шачице других. Није успело просветљење да покажу Србима где греше. И сада је пред смрт остало да кукају у оваквим емисијама.

Дакле ово што кажем је чињеница, лако проверива, видиш и сам какво је стање. Није чак ни безобразлук. Ја волим што постоји Латинка и све оно што је из ње изашло, од разних НВО до странака, јер они данас имају такву подршку у Срба која се мери промилима.

1971.г. Латинка је са Никезићем и још неколицином произвела Леве Либерале од којих су убрзо настали у ужој Србији разни Стамболићи, у Војводини Аутономаши, а на КиМ-у сепаратисти. Све је то резултирало 1974.г. уставом, да би на крају та струја Левих Либерала, после СМилошевића створила ДругоСрбијанце.

Све су то Титоисти !

Sve u svemu , sta god radili necete promeniti mentalitete...
Bar taj nekulturni , kultivisani animalni sebicni , podrivacki mentalitet , aka seljak na svom imanju i spolja ga interesuje samo da se ukrade...
To nije nestalo ni za vreme socijalizma, pa nece ni sad kad se hrani nevidjeno...

Не лупај ти главу о томе...зна се како се то мења.

Eto ga opet pokolj u najavi...
Kao neko zna, a ti bas ne znas puno , samo si procitao jednu knjigu i mislis da znas...

Od nasilja nema dobog zivota za sve...samo za nasilnike....ali Srbi vole to pa vole..

Evo i na temi cete videti da svi promovisu neku promenu ali nasilno je u svakoj opciji, nema ko hoce...nego nasilje nad ko nece..

Ja pozivam ko god ima kesha, nekog uticaja, pozicije, da se javi , da pravimo nesto sto je izbor ucesnika a ne nasilje nad neistomisljenicima..
Ili ste kao vecina megalomani....?

Moj sistem je sigurno i moguc i ostvariv, ali nije za sve....

Da preskocim tvoju edukaciju nego da pokazem u temi sta je to.

Znaci sama teznja vecine Srba je da nametnu neko nasilje i sprovedu jednostranost.....
To je upravo jedan od dokaza teze koju zastupa ova Gospoja Latinka...znaci Srbi su toliko duboko ogrezli u podrivanju svakog sistema, da jedino veliko nasilje ih zadrzava da iz zabave, koristi ili inata ne podrivaju i uniste svaki sistem..ma koliko koristan im bio....
Nesto nalik lomljenju klupa iz ciste obesti , ali se tako oseti fizicka moc kod onog ko lomi klupe na stanici ili u parku..

Dakle ne mora puno da se ceka, i dobicete 99,99999% podrske od raznih vrsta kvaziintelektualaca za isti hajducki pristup i nasilje nad narodom kao jedini nacin zivota u Srbiji i sa Srbima..

I od nasilnika i od intelektualaca i od naucnika i od ucitelja i od svih...
I jos se pitate sta to znaci......
I naravno da ne zaboravim zene itekako odobravaju i podsticu tu i jos neke vrste nasilja..
Zadrzimo se na ovoj vrsti nasilja....
Zene su ne samo navijaci nego i rigorozni sprovodnici bas ovakvog nasilja, sputaj drugog, spusti mu opcije , cak i kad nije radi nekog cilja nego iz ciste 1 1 utakmice...ako ja ne mogu ili ne smem, e neces ni ti...

Nedoslednost i licemerje u narodu , kao i niska svest tu samo pomazu da se lako ispolajvaju sve te brutalnosti radi viseg cilja, a ja uvek kazem ebes cilj koji obuhvata tvoje orgazmicko zadovoljstvo uspostavljanja diktature i moci nad drugima koji u svom statusu ne uzivaju i osecaju mucenje...

Постоји једна само напомена, Латинка Перовић није мајка друге Србије, већ је и мајка српског национализма. Да она није говорила овакве гадости и да није инспирисала многе који су измилели из те лешине, попут Наташе Кандић, Соње Бисерко и сличних наказа, да није инспирисала странке које су се представљале као грађанске, ми данас не бисмо ни били овакви националисти.

Јер је увек реакција на свако вређање нашег народа, историје, традиције, вере било још јачи улазак у национализам. Увек је Латинка и деривати које је изродила, много ефикасније својим вређањем будили јака национална осећања од било којег књижевног дела, песме или филма.

Да није било аутошовинистичког атака на Србију, данас бисмо били нека нација попут Чеха, Словака, Пољака, Естонаца, Литванаца и сличних, слуге страном господару.
Ustvari nije ni majka druge Srbije , a potpuno je imbecilna tvrdnja da je srpski nacionalizam nastao kao reakcija na Latinku Perović . Naime to su sve halucinacije psihijatrijskog pacijente Zorana Ćirjakovića koji je imao tu nezdravu bolesnu opsesiju baba Latinkom,al koji je to svoju bolest manifestovao u javnom prostoru tek pre 10 najviše 15 godina kada već uveliko postoje i srpski nacionalizam i tzv. druga Srbija .Pre ludog Ćirjaka 90% stanovništva nije imao pojma ko je baba Latinka ,eventualno su se oni stariji sećali kao jednu od mnogih starih Titinih funkcionera za koje nisu imali pojma više ni dal su živi ,a kamoli čime se sada bave,pogotovo nisu čitali njena pisanije ,niti intervuje za neke marginalne novine , a na mainstream medijima je nikad nije ni bilo .

Nije nikakva uvreda da osoba poput Latinke, njene analize i razmisljanja imaju podrsku u Srba(sto kazes) koja se meri u promilima. Sto bi nas narod rekao, to je bacanje bisera pred svinje.

U Srba, mnogo vecu podrsku, Bogu hvala, imaju Seseljeve i njemu slicnih besede, koje glade njihov napukli ego, kada se pogedaju u ogledalo, vide gde su i sta su realno, ali kad cuju "ali ti si clan jednog velikog naroda, koji je uvek bio na pravoj strani i uvek bio zrtva", onda se nekako lakse prezive i sankcije i nemastina i svakodnevno ponizavanje onih koji na toj lepoj prici vladaju decenijama.

Dakle, to sto ti iznosis, nisu nikakve cinjenice, vec izvrtanje teza. Ima bas Latinka knjigu na tu temu "Dominantna i nezeljena elita". Umesto sto bacas krivicu na jednu osobu, trebalo bi da razumes(ako nisi suzene svesti) da je ipak ona dominantna elita, koja je imala podrsku u tom istom narodu u znacajnim procentima, daleko odgovornija za to u kom pravcu je ovo drustvo otislo i zasto je tu gde jeste (najsiromasnija zemlja, najsiromasnijeg regiona) od jedne marginalne licnosti, cije ideje nemaju nikakvu prodju u opstoj populaciji i nikad nisu ni imale.

1990 osim jedne stranke koja je bila sasvim nebitna, sve ostale su bile za rat i Milosevicu su zamerile samo to sto ih je izgubio.
Ништа Милошевићу нису те западне странке замерале што је изгубио, не знам одакле ти то.
И његова странка уопште није била толико небитна, него је он био заклети пацифиста, па није хтео да се умеша у рат и постане битан.

Srpski nacionalizam ne postoji, To o cemu ti pricas je srpski nacizam, sovinizam i fasizam. Taj "nacionalizam" ne "place" ni za kim, vec samo zali sto Srbi nisu ti koji su imali tu snagu da kolju kao Hrvati po Jasenovcu, ili da se ponasaju kao Dahije ili ti ko vec.

Класична новоусташка реторика, а уствари по догађајима на терену смо видели да се догађало сасвим супротно. Србе који су нудили све могуће комбинације да се рат заобиђе и Словенце и Хрвате који су били спремни да започну рат и жртвују тренутни улазак СФРЈ у ЕУ само да би наудили Србима.

Обавештајни подаци о активностима страних служби које су организовале и плаћале клерофашистичке и сецесионистичке активности на територији СФРЈ су постојали још пре Титове смрти, а након тога је почело још отвореније да се ради на томе.

Back