Koliko je poverenje građana u institucije u Srbiji na najnižem nivou i da li je to opasno za državu?

Pa, nije da nije bilo perioda. Negde pomenuh, čak i kod omrznutog Tita, poverenje u institucije je bilo veće. Sada jesmo svedoci strmoglavog pada tog poverenja, na stranu mentalitet našeg naroda.
Tito je prvo počistio sve Srbe bundžije kroz nekoliko ključnih poteza (Sremski front, direktno ubijanje odmah nakon oslobođenja i kasnije Goli Otok). Znao je kako da istrenira narod da izađu iz fabrika i škola da ga ushićeno dočekaju ili isprate kada negde putuje.

Koga zmija ujede, i guštera se plaši, te su ondašnje institucije radile ko sat (jer niko nije ni smeo da zucne ili proverava). Ne znam samo odakle nama ona izreka "Ne mogu oni mene toliko malo da plate koliko ja mogu malo da radim"

Tito je prvo počistio sve Srbe bundžije kroz nekoliko ključnih poteza (Sremski front, direktno ubijanje odmah nakon oslobođenja i kasnije Goli Otok). Znao je kako da istrenira narod da izađu iz fabrika i škola da ga ushićeno dočekaju ili isprate kada negde putuje.

Koga zmija ujede, i guštera se plaši, te su ondašnje institucije radile ko sat (jer niko nije ni smeo da zucne ili proverava). Ne znam samo odakle nama ona izreka "Ne mogu oni mene toliko malo da plate koliko ja mogu malo da radim"
Ovde se ne radi o tome ko koliko radi, ni šta radi, ni šta je Tito uradio i dalje govorimo o nedostatku poverenja, tj naglom padu. Ne znam da li sve ovo što si naveo mogu biti uzroci, jer dešavanja od pre 50 godina teško. I ne pričamo o kultu Tita, znamo kako je izgrađen.

Ovde se ne radi o tome ko koliko radi, ni šta radi, ni šta je Tito uradio i dalje govorimo o nedostatku poverenja, tj naglom padu. Ne znam da li sve ovo što si naveo mogu biti uzroci, jer dešavanja od pre 50 godina teško. I ne pričamo o kultu Tita, znamo kako je izgrađen.
po ovome napisanom , reko bi nas narod,ne znas ti gde si suplja

ili znas i te kako ali se pravis naivna.
titoizam u tebi cesto isplivava pogotovo kod vidjenja ratova devedesetih

nekad pomislim da to komentarise ibro iz kaknja...

taj sistem je jos tu , od 48me i sve nase sluzbe su pod komandom zapadnih sluzbi ...

poverenje u institucije zavisi od toga za koga zapravo rade institucije (a za koga bi trebalo da rade)

Bilo neko istrazivanje skoro na tu temu, ali ne vido rezultate, a ne verujem ni njima.

nasao sam. ali nema objavljenih rezultata jos koliko vidim

https://kompasrbije.idn.org.rs/zavrseno-prikupljanje-podataka-u-okviru-projekta-kompas-srbija

imamo svu mogucu tehnologiju ali sad su pitanja drustva goruca. Drustvenjaci treba da vode sledeci period, tehnolozi su odradili mogucnosti ukljuciv i AI

Ti si ga pomenula.

Ali, da se vratimo na temu:
Postavila si rezultate istraživanja nevladine organizacije od pre godinu dana. To je suviše dug period da bi još uvek bilo relevantno.

po ovome napisanom , reko bi nas narod,ne znas ti gde si suplja

ili znas i te kako ali se pravis naivna.
titoizam u teb icesto isplivava pogotovo kod vidjenja ratova devedesetih

nekad pomislim da to komentarise ibro iz kaknja...
Gde ti, u mojim postovima, vidiš veličanje Tita i komunizma? Pričam o poverenju u institucije, navodim slučajeve kada je bilo veće, nevezano za vlast. Time ne govorim da je taj period bio srećan za srpski narod.

Tačno, zato sam malo iznenađena. Ako je tada bio samo 14% možeš li zaključiti koliko je sada?
Ako pročitam da su skorašnja istraživanja zaključila da bi SNS (trenutna vlast koja kontroliše institucije) ubedljivo pobedio u ovom trenutku, onda mi je logično da pomislim da je poverenje veće od 14%

Gde ti, u mojim postovima, vidiš veličanje Tita i komunizma
niej velicanje ovaj put vec to da po tebi nesto od pre 50 godina tesko moze biti uzrok ... pa ono od 74 te je uzrok svega.
a to 74 te je poceto da se pravi jos od avnoja ...
naravno da su uzroci i vise od 50 godina , tacnije od 48me

taj sistem dan danas vlada. anti srpski sistem.
menjaju se vlasti , sustina ne

e sada idu u paketu i vlasti opozicija i nvo aktivisti

zato su toliko nervozni i agresivni...
? Pričam o poverenju u institucije, navodim slučajeve kada je bilo veće, nevezano za vlast. Time ne govorim da je taj period bio srećan za srpski narod.
u vreme tita JE BIO TOTALITARIZAM , jer ako zines protiv tita zna se...

dok se ne oslobodimo psolednjeg koji misli da je taj tito bio dobar za nas necemo krenuti napred

znaci dok se poslednjeg ne resimo

Ako pročitam da su skorašnja istraživanja zaključila da bi SNS (trenutna vlast koja kontroliše institucije) ubedljivo pobedio u ovom trenutku, onda mi je logično da pomislim da je poverenje veće od 14%
Ako uzmeš u obzir da su ovo rezultati od prošle god kada je takođe sns bio na vlasti a da jei sada na vlasti a pad je primetan, šta ti to govori?

Nevladina organizacija?
Ovi su vršili ispitivanje 2014.
1759870862694.png

Back