Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav i dobro dosla nazad (ako si se vec vratila)... :)

Sigran sam da te se Obi seca, mislim da oni ne zaboravljaju tako lako. Posebno ne nekoga ko je bio sa njima dok su bili mali.

Secam se pre kako je moj prethodni pas (koker spanijel), kog smo uzeli sa 4 meseca, reagovao kada vidi devojku od koje smo ga uzeli... Znaci i posle vise godina, samo kada je vidi negde odmah trci prema njoj i prakticno poludi - sve zato sto je bio sa njom do 4 meseca.

Tako da mislim da nemas brige.

Ajde javi se kada budes u Novom Sadu...

E, Basti, pa gde si ti??? :)
Jedva cekam da se vidimo, kako je Leo???

E, imam tuzne vesti, mozda znas, Aja je uspavana, imala je neki maligni poremecaj, kako rekose, mucila se mesec i po dana... Marijana zvala Tamaru da se setaju i to bas tog dana... :(
A da, Marijana je u NS-u sa Obijem, dala sam joj tvoj telefon! ;)

Dano...
Svojevremeno sam uzela kuče od parenja i donela ga kući (imao je 6 nedelja) da ga malo "dovedem u red" (bio pregojen, samo u stanu...). Bio je kod mene oko mesec dana, mažen, pažen (znala da ne mogu da ga ostavim - pa da bar uživamo ;)) i nakon toga poklonjen porodici sa troje dece. malo je reći da su se obožavali! :D Beše to pun pogodak!
I, da... Uvek je ostao proždrljiv.
Elem, kad ja dođem, ipak je sve bilo u drugom planu: i gazde, i klinci i klopa! Čini mi se da mi se ni moji psi nikad toliko nisu radovali kao Debeli!
Dakle... apsolutno nema dileme - poludeće od sreće! :D

Jao, bas vam hvala! Ja sam se stvarno plasila da me je zaboravio, mada Tara kaze da se obradovao kad je usao u stan u NS-u... Jooj, sad sam gledala i njegove slike koje sam ponela ovde, i krenule mi suze, jedva cekam da ga vidim, ali jedva!!! :)

pridružujem se klubu. pre nedelju dana, na poklon, sam dobio kuće cnog labradora. veliki sam ljubitelj pasa, ali znao sam vrlo malo o ovoj rasi. pročitao sam dosta toga u poslednjih nedelju dana, koliko je Luna sa nama, a danas sam, eto, iščitao i veći deo teme.
mogu samo da potvrdim o živosti ove rase. nikada nisam imao energičnije kuče : ), a imao sam ih dosta.od dobermana, nemamčkog ptičara, pekinezera, nemačkog terijera... do raznih pasa koji se ne mogu svrstati ni pod jednu rasu, ovaj pas je najživlji do sada : ).
lagano se navikavamo na jedni na druge. starija mačka se gotovo navikla, ali sa mladim mačorem imama problem. prilično je istraumiran u poslednje vreme. da li zbog momačkih okršaja u kojima učeestvuje ili zbog lične prirode, nije prihvatio kuče baš najsjanije. naime, preplašen je i reži kad god je Luna u blizini, time je pomamljuje, a ova mu zbog toga ne ostaje dužna, pa laje i trči za njim kad god ga spazi. izigravam milicajca u tom duelu. nadam se da će se uskoro uklopiti.
stvari će, nadam se, postati lakše i kada budem mogao da šetam i istrčavam. iako pas boravi u kući, imam i dvorište po kojem može da trčkara. ali za psa ovolike energije i to je izgleda malo. do sada su mi stradale slušalice od mp3 playera, par olovki, ali to je bilo samo u prvim danaima. sada se navikla na svojih par stvatri za glodanje, pa gotovo da ne dira ostale stvari po kući. doduše uz stalnu prismotru, inače bi, sigurno : ). ja sam takođe izgeban i izgrižen. imam ogrebotinu na sred čela, natalu usled šapatanja, i par lepih ugriza po ruci, nastalih kada promašimo lopticu u sred igre, pa nam se ruka učini zgodnom za fin zagriz : ).
rečeno mi je da ima dobar rodoslov. mada, to je manje bitno, a i ne znam ga jer nisam još nisam dobio papire, meni je prelepa. slike ću okačiti uskoro, kada je uslikam. i kada iščitam ostatak.
ovom prilikom samo prve impresije. a mogu reći da su više nego pozitivne.
pozdrav.

Back