pridružujem se klubu. pre nedelju dana, na poklon, sam dobio kuće cnog labradora. veliki sam ljubitelj pasa, ali znao sam vrlo malo o ovoj rasi. pročitao sam dosta toga u poslednjih nedelju dana, koliko je Luna sa nama, a danas sam, eto, iščitao i veći deo teme.
mogu samo da potvrdim o živosti ove rase. nikada nisam imao energičnije kuče : ), a imao sam ih dosta.od dobermana, nemamčkog ptičara, pekinezera, nemačkog terijera... do raznih pasa koji se ne mogu svrstati ni pod jednu rasu, ovaj pas je najživlji do sada : ).
lagano se navikavamo na jedni na druge. starija mačka se gotovo navikla, ali sa mladim mačorem imama problem. prilično je istraumiran u poslednje vreme. da li zbog momačkih okršaja u kojima učeestvuje ili zbog lične prirode, nije prihvatio kuče baš najsjanije. naime, preplašen je i reži kad god je Luna u blizini, time je pomamljuje, a ova mu zbog toga ne ostaje dužna, pa laje i trči za njim kad god ga spazi. izigravam milicajca u tom duelu. nadam se da će se uskoro uklopiti.
stvari će, nadam se, postati lakše i kada budem mogao da šetam i istrčavam. iako pas boravi u kući, imam i dvorište po kojem može da trčkara. ali za psa ovolike energije i to je izgleda malo. do sada su mi stradale slušalice od mp3 playera, par olovki, ali to je bilo samo u prvim danaima. sada se navikla na svojih par stvatri za glodanje, pa gotovo da ne dira ostale stvari po kući. doduše uz stalnu prismotru, inače bi, sigurno : ). ja sam takođe izgeban i izgrižen. imam ogrebotinu na sred čela, natalu usled šapatanja, i par lepih ugriza po ruci, nastalih kada promašimo lopticu u sred igre, pa nam se ruka učini zgodnom za fin zagriz : ).
rečeno mi je da ima dobar rodoslov. mada, to je manje bitno, a i ne znam ga jer nisam još nisam dobio papire, meni je prelepa. slike ću okačiti uskoro, kada je uslikam. i kada iščitam ostatak.
ovom prilikom samo prve impresije. a mogu reći da su više nego pozitivne.
pozdrav.