Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
brzo raste,nemoze se ugojiti samo raste :).ali ne bih da je opterecujem zbog nogica.
hvala za ogrlicu :).sa njom smo prava devojcica ovako svi misle da smo musko :).

Ja imam plavi am i plavi povodac svi misle da smo musko :hahaha: al ja ne volim da moj pas nosi roze. :lol: a ovako mi je lepo kad vidim na drugim,al moj ne ne nikako :mrgreen: btw,danas smo se kupali i merili imamo oko desetak kg :) ne znam dal je okej to?

Ja imam plavi am i plavi povodac svi misle da smo musko :hahaha: al ja ne volim da moj pas nosi roze. :lol: a ovako mi je lepo kad vidim na drugim,al moj ne ne nikako :mrgreen: btw,danas smo se kupali i merili imamo oko desetak kg :) ne znam dal je okej to?

ma ne bitna je kilaza.svaki pas je drugaciji,ima drugaciju gradju,ima sitnih i krupnih.moja Dora izgleda ko da ima 2meseca a ne 3.porasce i ona ne sekiram se ;).
postavi sliku tvog psa?

Dona,3 meseca :) verovatno se ne vidi tekst iako je poenta cele slike :dash: :roll: inace,usi ne drzi tako al je jako iritira blic :lol: :zcepanje:

Prilozi

• 231020.jpg
    231020.jpg
    61,7 KB · Pregleda: 21
Rendani dulek ili šargarepa su daleko bolji od AD kapi. AD kapi su veštački vitamini, koliko su dobri za nas, toliko su dobri i za njih. Naravno, osim kada su štenad, tada im treba davati AD kapi. Preporučujem vodeni rastvor, manje se oseća u hrani. Da podsetim, D vitamin je vrlo važan za pravilan razvoj skeleta. Ukoliko se štene prerano odbije od sise, moraju mu se davati AD kapi.

Celo živo jaje štetno je zbog holesterola u belancetu. Samo žumance treba, i to jednom u 5-6 dana, ili jednom nedeljno (živo, naravno).

O značaju četkanja nema priče - četkati najmanje jednom dnevno (dvostruka korist za one koje žive u stanu, em manje dlaka, em srećniji pas). Četka nije ista za štenad i za odrasle pse. Za štenad (a rekao bih i za odrasle crne jedinke) je gusta, žičana. Za ostale... Pa, procenite sami šta bi vam prijalo a šta smetalo kada se češljate. Pas će vam jasno pokazati šta mu prija, a šta ne.

Kulja (palenta, ili kako je ko već zove, radi se o kuvanom kukuruznom grizu (krupici)) je isto vrlo značajna za zdravlje digestivnog trakta. Najprostije rečeno "čisti creva". Jednom nedeljno je treba davati, može i sa jogurtom, ili malo masti (ne ulja), mada ova rasa nije "gadljiva" ni na šta :)

Dodao bih i značaj posta kod pasa. Pas ne jede koliko mu treba. Pas jede koliko mu date. Kod ove pasmine lako dolazi do neželjene gojaznosti. Kod nekih pasa zato treba uvesti post. Post znači da za ceo dan dobije samo, na primer, goveđu kost. Očišćenu, naravno. Vode koliko hoće (to je ionako pravilo, da uvek imaju sveže vode). Jednom nedeljno, slobodno, neka posti. Neće umreti od gladi, verujte mi!

Sve što sam napisao, odnosi se na odrasle pse. Štenad su druga priča, i na ovom forumu je već pisano o tome (a i o ovome, ali mnogi novi članovi su lenji da pročitaju temu od početka).

Kamo sreće da se i mi, vlasnici, pridržavamo ovih uputstava... Bili bi mnogo zdraviji!

(Na pitanje koji je lepši, žuti ili crni lab, neću da odgovorim zbog potpune subjektivnosti...)

@Arozon Dream
Svi su kovrdžavi dok su mali. Zato ih ne treba četkati dok su mali, osim ako se ulepe žvakom... ima i toga... drugi razlog je što dlaka nije formirana, nije dobila pravac rasta, a mi ne želimo da je usmeravamo. Moj savet je da ideš četkom ravno niz kičmu (od samog kraja lobanje do početka repa), par pokreta, pa onda niza rebra i sapi u pravcu u kojem dlaka pada. Ako ti dozvoli, okreni ga/je na leđa, pa sve četkaj ukoso prema repu. Na taj način ćeš dobiti dobar pravac dlake. Što se tiče nogu i repa... pa, tu može biti i frizeraja. Ne treba da ima zastavice. Uši samo neka lepo padaju, to je dobro. Ispod guše, isto četkanje, sve prema dole. Simetrično, naravno. U suštini, svuda pratiti kako raste dlaka. Osim na repu, ako ima zastavice. Onda treba energičnim pokretima (to oni ne vole) iščetkati prema kraju.

evo men posle dugog vremena malo sam se zagubi :mrgreen: alihvala na odgovoru preobacu to i hvala sto si se namucio/la da to ispises

e sad da li je nromalno da moj labrador ne laje ni na kuce ni na mace!!! Kad neka dzukela napaadne on je odkulira i tako macak mu prdje on je njuska i nista vise slabo rezi edva sam ga 3 puta cuo da kaze grrrrr!! pa sta vi mislite o tome da li su i vasi takvi ili je samo moj razmazen toliko

Tri sata je malo, naročito ako je "u komadu". Nema veze da li je u dvorištu ili u stanu, malo je. Opisaću ti naš dan: Ustajem u 5, šetamo od 5.15 do 6.15, u 8 je klinac šeta do 9, u 14.30 do 16 opet moja smena, i uveče od 21 do xx opet klinac. Njima treba stalno kretanje, a pošto to ne možemo da im obezbedimo, onda je bolje šetati više puta po malo, nego jednom u komadu.
Ako šeta sa drugim psom, to je ok, ne može da smeta. To što ne laje, i to je ok. To što se ne "svađa" sa drugim psima (i životinjama) isto je ok. Nije to znak razmaženosti, nego stabilnosti. Veruj mi da ti zavidim na tome.

Btw, danas je počelo prvo teranje kod nas. Interesanto je da sam kod prethodnih kuja to video, i znao, po ponašanju, a kod ove tek kada je na pločicama ostavila tragove. Sutra odlazim kod veta po savet kako da je sprečim da se svakome podmetne...

Tri sata je malo, naročito ako je "u komadu". Nema veze da li je u dvorištu ili u stanu, malo je. Opisaću ti naš dan: Ustajem u 5, šetamo od 5.15 do 6.15, u 8 je klinac šeta do 9, u 14.30 do 16 opet moja smena, i uveče od 21 do xx opet klinac. Njima treba stalno kretanje, a pošto to ne možemo da im obezbedimo, onda je bolje šetati više puta po malo, nego jednom u komadu.
Ako šeta sa drugim psom, to je ok, ne može da smeta. To što ne laje, i to je ok. To što se ne "svađa" sa drugim psima (i životinjama) isto je ok. Nije to znak razmaženosti, nego stabilnosti. Veruj mi da ti zavidim na tome.

Btw, danas je počelo prvo teranje kod nas. Interesanto je da sam kod prethodnih kuja to video, i znao, po ponašanju, a kod ove tek kada je na pločicama ostavila tragove. Sutra odlazim kod veta po savet kako da je sprečim da se svakome podmetne...

vi setate bas puno ;).
mi prepodne pola sata manje vise,i popodne idemo u dugu setnju preko sat i po,i druzimo se sa drugim psima.

Pa, ako se saberu naši sati provedeni u šetnji, bude tu do 4-5 sati dnevno. Što je i dalje malo, jer smo u stanu na IV spratu, a šetnje su kako zbog kondicije, tako i zbog fizioloških potreba.
Kada se preselimo u kuću sa dvorištem, mislim da će biti manje šetnje, a i bićemo stariji i manje zahtevni :)

Hvala svima :)
* Kaca - Zna se cena, samo cekamo potvrdu veterinara da je Dingi skotna i pocinjemo sa primanjem rezervacija :)
* easyB - Da, Kan ima polozenu i prosirenu utakmicu retrivera i IUO (ispit urodjenih osobina). IUO moze gotovo svaki labrador poloziti koji je upoznat sa divljaci i koji voli plivati i aportirati, a za utakmicu ipak treba malo vise rada :)

Evo jos nekoliko slika Kana, Dingi i Dendija (Astora):
svi-1-1.jpg

Ding Dong Danubian Blues:
Ding-1-1.jpg

ding1-1.jpg

Kan
kan1-2-1.jpg

Kan1-1-1.jpg

hvala za odgovor i da li je dobra visina 54 cmza muzujalka:dash:

Back