Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
2mfxdhs.jpg

@Arizona
Koliko je star? Za utakmice mora da ima 56-57 (idealno), ali minimum se određuje na samoj izložbi... 54 je malo, ali, ako je mlad još će rasti. Ne opterećuj se visinom, gledaj stav. Svaki (normalni) sudija će pre oceniti stav, ličnost i opšti eksterijer, nego se držati knjiga o standardima, pa diskvalifikovati psa za centimetar-dva.

ljudi,zamolio bih vas za malu pomoc. Pre 3 dana sam kupio crnog labradora muskog starog 5 nedelja,veterinar kaze da ne treba da mu dajem vakcinu pre 8. nedelje, a ja se brinem da se ne desi nesto....jel to ok da primi prvu vakcinu tek sa 8 nedelja? I stalno kad se igram sa njim,non-stop me gricka i na terasi grize obucu,ja ga malo lupnem ali on opet...Ne znam je li to normalno i ne znam kako i kad da pocnem da ga ucim nekim komandama tipa sedi,lezi,daj sapu... Da li to vec sad treba da ga ucim ili da sacekam jos malo da poraste jer je mozda mali jos za to... Prosto je nemoguce da ga naucim jer kao da me ne cuje,samo trckara,gricka i igra se,a ne obraca puno paznju na ono sto mu kazem... u tripu sam da mi je pas gluv :( . Ovo mi je prvi kucni ljubimac i brinem se za njega da mu se nesto ne desi... Molim vas za neki savet... Unapred hvala

ljudi,zamolio bih vas za malu pomoc. Pre 3 dana sam kupio crnog labradora muskog starog 5 nedelja,veterinar kaze da ne treba da mu dajem vakcinu pre 8. nedelje, a ja se brinem da se ne desi nesto....jel to ok da primi prvu vakcinu tek sa 8 nedelja? I stalno kad se igram sa njim,non-stop me gricka i na terasi grize obucu,ja ga malo lupnem ali on opet...Ne znam je li to normalno i ne znam kako i kad da pocnem da ga ucim nekim komandama tipa sedi,lezi,daj sapu... Da li to vec sad treba da ga ucim ili da sacekam jos malo da poraste jer je mozda mali jos za to... Prosto je nemoguce da ga naucim jer kao da me ne cuje,samo trckara,gricka i igra se,a ne obraca puno paznju na ono sto mu kazem... u tripu sam da mi je pas gluv :( . Ovo mi je prvi kucni ljubimac i brinem se za njega da mu se nesto ne desi... Molim vas za neki savet... Unapred hvala

jel je primio pas prvu vakcinu protiv bolesti?
prva vakcina se daje sa 45dana starosti steneta i posle revakcina za 45dana.nemoj ga izvodite medju druge pse i na ulicu dok ne primi obe vakcine.
moze da se daje i treca vakcina da bi imalo sto bolji imunitet.
ja bi mu davala i AD kapi jer je bas rano odvojen od majke.
ti si bas rano uzeo stene,mnogo rano je odvojeno od majke.
a to sto gricka je normalno jer mu rastu zubici.kupi mu neke igrackice da se igra sa tim.a to mu ne daj.i kad dira papuce reci mu glasno NE da bi naucio sta to znaci.
koliko je dugo pas kod tebe?mislim da je jos mali da nauci to nisam sigurno,sacekaj dok lepo nauci da se odaziva na svoje ime pa ga uci ostalo
za to ucenje imas temu http://forum.krstarica.com/threads/93402&page=18
sa cime ga hranis i koliko puta dnevno?

Poslednja izmena:
nije jos primio nikakvu vakcinu,veterinar kaze da je najbolje da primi prvu vakcinu sa 8 nedelja... Hranim ga granulama za stence,rastopim mu u mleko ili vodu i ostavim oko 45 minuta da nabubre i smeksaju i to jede bas lepo,ima i stolicu dobru,od mleka malo meksu ali ok je ja mislim...A dajem mu 3-4 puta dnevno,ujutru napunim casu od jogurta granulama i onda rasporedim na 3-4 obroka i to mu je za ceo dan...jel to ok? Tako mi je rekao covek kod koga sam uzimao, I rekao mi je da mu pre svake vakcine dam tabletu za ciscenje...Ne dovodim ga u blizinu drugih pasa,ima ogradjen prostor na velikoj terasi,nekad ga izvedem na terasu van ogradjenog prostora,igra se malo sam,malo ja sa njim,onda mu dam da jede i spava,to mu je svakodnevnica,jel to ok..? Molim za jos neki savet koji bi mi koristio. Sad sam zbunjen oko te vakcine,ne znam kada da mu dam,mada nije dug period od 45 dana do 8 nedelja kada je veterinar rekao da mu dam,pa me zanima da li moze da mu se desi ako sacekam tih 8 nedelja od rodjenja,da li je to striktno kad da mu dam vakcinu ili moze u tom periodu izmedju 6 i 8 nedelja od prilike...? I kad da mu promenim ishranu,da povecam kolicinu a smanjim br. obroka... I sta bih jos mogao da mu dam da jede...?

moze jos davati pirinac i meso,skuvas onako bez zacina i das joj.
mleko joj izbaci najbolje je jogurt od toga nema mekanu stolicu.
a sad o kolicini granula ja sam gledala u jednoj tabeli,sad cu je postaviti.
a to za vakcinu ce odgovoriti neko drugi.

Prvo nisi trebao da uzimas tako mladog psa.

Ne treba da primi vakcinu pre dva meseca, mada sam ja mojim stencima davao vakcinu oko 56 dana.

Jos je mali da bi ga ucio necemu, u tom je uzrastu kad se igra i da je u leglu i dalje kako bi trebalo to bi radio sa svojim bracom i sestrama.Sacekaj dok ne napuni 2 meseca tek onda ulazi u fazu kad moze nesto da nauci

Back