Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
posmatracu je jos malo,svasta sam nacitala pa mozda sve umisljam,treska glavom ponekad ne bas tako cesto.
kad upadne trava ono popino prase,ono se samo ocisti i to je to?

Neeee....popino prase se ne čisti samo, nego prodire sve dublje i dublje....ako primetiš da je to pokupila probaj sama da izvadiš, ako ne možeš, odmah kod veta, jer može napraviti probleme....

Da, trava je "čest gost" njihovih ušiju, i može dovesti do ozbiljnih komplikacija. Posle svake šetnje treba pregledati uši - znamo kako vole da se valjaju po travi a i da se zavlače po kojekakvom grmlju i travuljinama, pa se lako desi da se neka travka zadrži u uhu. Najgora varijanta je to popino prase zbog kukica na semenkama.
Kada ima upalu uha, ne brini, prepoznaćeš.
Hm, to što "treska glavom", kako kažeš, može biti i zbog ogrlice (mada ne vidim na slikama da ima ogrlicu), može biti zbog golicanja (ume da ih golica i sopstvena dlaka), a može biti i sve ostalo navedeno.
Prati situaciju, pa javljaj. Tu smo da pomognemo, ako ništa drugo, bar savetom i iskustvom :)

Eh, ima li šta slađeg od šteneta laba...
I meni Lena zvuči bolje, naročito kada se prodereš: "Leeeeeeeeeeeeeenoooooo" :)

Btw, neverovatno koliko vole papuče... Zara je pokušala da pojede: par drvenih klompi, par nike papuča i par kineskih papuča. Ako je za utehu, to ih drži samo do 4-5 meseca... Posle kreću na cveće, grane sobnih biljaka i granje uopšte (posebno vole šiblje)... A da ne pričam da jure sve što se mrda (uključujući i lišće koje vetar nosi). I to ih drži do nekih 10 meseci. Posle ne grizu ništa što nije jestivo, i ne jure ništa što neće da se igra sa njima :)

Ponoviću se, ali zaista mislim da su labovi naj naj rasa pasa! Verovatno da će vlasnik npr. NO reći isto, ali ni od jedne druge rase ne možeš dobiti tu "povratnu informaciju" koju od labradora dobiješ!

Eh, ima li šta slađeg od šteneta laba...
I meni Lena zvuči bolje, naročito kada se prodereš: "Leeeeeeeeeeeeeenoooooo" :)

Btw, neverovatno koliko vole papuče... Zara je pokušala da pojede: par drvenih klompi, par nike papuča i par kineskih papuča. Ako je za utehu, to ih drži samo do 4-5 meseca... Posle kreću na cveće, grane sobnih biljaka i granje uopšte (posebno vole šiblje)... A da ne pričam da jure sve što se mrda (uključujući i lišće koje vetar nosi). I to ih drži do nekih 10 meseci. Posle ne grizu ništa što nije jestivo, i ne jure ništa što neće da se igra sa njima :)

Ponoviću se, ali zaista mislim da su labovi naj naj rasa pasa! Verovatno da će vlasnik npr. NO reći isto, ali ni od jedne druge rase ne možeš dobiti tu "povratnu informaciju" koju od labradora dobiješ!

videla sam da i na lisce lajem,juri gricka,cvece je pogrickala sve u svom okruzenju,juri kajsije koje padaju sa drveta.
ovih dana cesce laje i na nekog kad prodje ali do sad slabo.cujem ja jedan dan laje ona izadjem na prozor a ona laje na pivsku flasu oborila je i laje :lol:.

sad se igramo sa frizbijem koji joj jedva zagrize ali se izbori,stavicu slicicu.

Poslednja izmena:
2hgffgy.jpg

Hvala vam svima na pohvalama i lepim željama.....:)

Prva noć nam je dosta dobro prošla, dva puta sam je iznosila u dvorište, samo kratko da pišne, a i malo je plakala....pa je došla pored mene i legla pored troseda na tepih i tako spavala jedan deo noći....doručkovala je lepo, i evo je sad spava pore mojih nogu , a meni se oči sklapaju....

Poslednja izmena:
kod mene je prvih 3-4 noci,plakala oko 5-6h i onda sam ustajala pomazim je i vratim se u krevet,sad vise ne cvili.
ali prvo jutro je bilo najgore,cvili ona,ja reko da malo sacekam mozda ce da prestane,nista ona ne staje,izadjem ja ona skace ko blesava,pomazila sam je i otisla.pogledam ja sebe,sva sam bila crna od ulja a ona se zavlacila se ispod kola pa me sve isprljala :D

kod mene je prvih 3-4 noci,plakala oko 5-6h i onda sam ustajala pomazim je i vratim se u krevet,sad vise ne cvili.
ali prvo jutro je bilo najgore,cvili ona,ja reko da malo sacekam mozda ce da prestane,nista ona ne staje,izadjem ja ona skace ko blesava,pomazila sam je i otisla.pogledam ja sebe,sva sam bila crna od ulja a ona se zavlacila se ispod kola pa me sve isprljala :D

:hahaha: popravljala je auto...

Ova moja sad spava....ali kad se probudi , ide malo u boks, jer moram da odem po unuku, da je dovedem da vidi Lenu...

Neverovatno kako jaku potrebu imaju da vrate sve što im se baci! Zara je sa 3 meseca bila u stanju da progrize košarkašku loptu da bi mogla da je donese! Iz puke šale sam joj bacio staru loptu, misleći da će da se pomuči (i ostavi me na miru), ali ne: našla je ventil, zagrizla ga, i donela mi loptu!

pametni su ;)
jel moja dora mnogo mrsava?
2kogld.jpg

Back