Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
al' smo slatki

Prilozi

• Fotografija0047.jpg
    Fotografija0047.jpg
    32,7 KB · Pregleda: 26
jedva cekam da poraste malo vise da mogu da ga setam na povodcu...jel ti tvog setas tako? Sa koliko starosti vec moze da se izvodi u setnju?

setamo svaki dan redovno.igra se sa i ostalim psima super se uklapa.
imas jos mnogo da secekas do njegove prve setnje.prvo da primi vakcinu,pa zatim revakcinu,posle vakcina je u karantinu 15dana.
znaci odprilike prva setnja je sa 3meseca.

ja bih ga vakcinisala sa nekih 50 dana i onda ide 10 dana karantina, ne sme ti boraviti napolju jer vrlo lako moze da se zarazi sad, svakakvih bolestina ima. Nemoj da ti sad boravi napolju bez vakcine bez zastite od parazita... stene sa 5 nedelja treba da je uz majku.... ako mu dajes jednu casu od jogurta granula dnevno onda je to malo. Daj mu 4 obroka po 70 g, prelih ih toplom vodom ili jogurtom ili supicom. Koje mu granule dajes?

joj ne znam sad koje granule tacno,neke sitne za stence,naglasio sam da je mali oko 5 nedelja i on mi je tamo u radnji preporucio neke...stvarno ne znam sad kako se zovu... ne mogu da ga drzim u garazi ili supi jer cvili kada je sam tamo,a drzim ga na terasi,ali sam mu napravio kao 'boks' mali na terasi,tako da ne dolazi u kontakt sa mackama koje jurcaju po dvoristu. A inace kad se igram sa njim izvadim ga iz 'boksa' i igramo se na terasi ali ne ostavljam ga samog van 'boksa' upravo zbog macaka... Jel to ok?

joj ne znam sad koje granule tacno,neke sitne za stence,naglasio sam da je mali oko 5 nedelja i on mi je tamo u radnji preporucio neke...stvarno ne znam sad kako se zovu... ne mogu da ga drzim u garazi ili supi jer cvili kada je sam tamo,a drzim ga na terasi,ali sam mu napravio kao 'boks' mali na terasi,tako da ne dolazi u kontakt sa mackama koje jurcaju po dvoristu. A inace kad se igram sa njim izvadim ga iz 'boksa' i igramo se na terasi ali ne ostavljam ga samog van 'boksa' upravo zbog macaka... Jel to ok?

u garazi nece sam jer ga je strah sam da bude.nabavi neku igracku u koju stavis sat da kuca i misli ce da je mamino srce i tu ce biti smiren i spavace.
a to za box je po meni ok.
a sad za hranjenje ne znam ni ja sama vise.

videcu,mozda ga stavim u garazu posle prve vakcine. A tabletu za ciscenje da mu dam nekoliko dana pre svake vakcine,jel tako? Joj,ja se mnogo opterecujem oko kuceta,ne mogu nikako da se opustim. A to mi je i veterinar rekao,da nema potrbe da se toliko nerviram i brinem,sve ce to ici svojim tokom... :P

videcu,mozda ga stavim u garazu posle prve vakcine. A tabletu za ciscenje da mu dam nekoliko dana pre svake vakcine,jel tako? Joj,ja se mnogo opterecujem oko kuceta,ne mogu nikako da se opustim. A to mi je i veterinar rekao,da nema potrbe da se toliko nerviram i brinem,sve ce to ici svojim tokom... :P

pa i ja moje samo gledam pipkam da mu nesto ne fali,ja sam sigurno gore opterecena nego ti.
da joj 5dana pre vakcine u veterinarskoj apoteci ce ti reci kako da mu das.

a zasto bi ga zatvarao samog? pa to je stene od 5 nedelja, nije otrovno uvedi ga u kucu kod sebe, stavi mu korpu za spavanje i kad primi vakcinu i 2 revakcine neka boravi u dvoristu. previse rizikujes, nemoj me shvatiti kao neku ostrokondzu ili kriticarku samo bih da ti dokazem da je OPASNO tako malog i nevakcinisanog psa drzati napolju.

Prvo, 5 nedelja je PRERANO za odvajanje iz legla, još bez vakcina i bez čišćenja od glista. I prerano je da bude u dvorištu kroz koje prolaze mačke, pokupiće neku boleštinu samo krećući se po terasi na kojoj su mačke boravile. Trebalo je ipak da se malo informišeš pre nego što si nabavio psa, bar na internetu ima dovoljno podataka. Kao što kaže Luthiena, nije to kritika radi kritike, jednostavno je briga za to jadno štene.

navikao je vec tu gde jeste,a ja bas vodim racuna o njemu. Drzao bih ga u kuci ali sam cuo da stene ne treba drzati u kuci ako posle ne planiram da ga pustam u kucu...a i nisam bas za to da mi piski i kaki u sobi po tepihu i krevetu...

ne nameravam da ga drzim u kuci,vec samo ove 2-3 kriticne nedelje dok ne primi vakcinu...a posle je slobodan da jurca po dvoristu a i pravim mu box...

Najkriticniji period stenaca je od trena kada se odvoje od majke pa sve do 18 nedelja,cak i stene koje je primilo vakcinu moze da zaradi virus,zato se radi revakcinacija.

Stene sa 5 nedelja i dalje treba da sisa,granule se ubacuju u ishranu jos u trecoj nedelji,ali stenci i pored hrane sisaju. Moji stenci imaju dva meseca i tek sad ih postepeno odvajam od majke.

No tebe je neko zeznuo pa ti uvalio tako mlado stene jer ga ocito bas briga sta ce sa njim biti,ali tom psu si sad ti sve i moras voditi racuna o njemu. Pa zar je nekoliko kaka po tepihu ista naspram onog sto njemu moze da se desi napolju...

ma nije mi problem...bas se brinem za njega mnogo iako mi izgleda sasvim dobro,ne cvili,trckara i igra se,cak i laje ponekad... Bas sam se posvetio njemu skroz i nadam se da ce biti zdravo. Mislim da ne bi trebalo puno da utice na njega sto je odvojen od majke ako se redovno hrani i ako mu se pruzi dovoljna nega i ljubav... Nije to kao kad je pored majke ali mislim da mnogo znaci i da ce sve biti u redu...

Stene je prerano odvojeno od majke i ne mogu da shvatim takvu osobu koja moze prodati neocisceno, nevakcinisano stene?
Ako se brines za to stene, onda ces ga uvesti u kucu i izvoditi samo kad treba da vrsi nuzdu, znaci, najcesce je to nakon obroka. Stene prvo moras ocistiti od parazita, pa vakcinisati inace, vakcina nema nikakvog efekta.
Svi smo mi prosli kroz fazu kada stenad jos uvek ne znaju gde da vrse nuzdu, ali vrlo brzo oni to nauce :) Zato, polako, ocisti, vakcinisi stene, pozovi coveka od koga si kupio stene, pitaj da li je ocisceno, cime je hranjeno, nabavi kalcijum, kvalitetnu granuliranu hranu i nadaj se da ce sve biti ok jer je stenetu sada potrebno mnogo vise od obicne brige.
Srecno! :)

hvala na savetu. Stene je jednom ocisceno,receno mi je da jos treba da se ocisti pre svake vakcine... Danas ga uvodim u kucu,drzacu ga tu 2-3 nedelje. Bojim se da ce cvileti,ali neka ga,nek se navikne malo. Sto se tice nuzde,sklonicu tepih pa neka kaki na plocice. Samo me zanima ako mu napravim 'krevetic' od neke gajbice,da li ce hteti tu da legne bas?

Back