Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stigla nova drugarica na ovaj pdf...
BEBA
ovo su joj prve dve slicice,bice jos drugi put :)
5fnqdz.jpg

ea4i8l.jpg

narode mozete li da mi date savet oko toga da li je bolje da uzmem zenkicu ili muskica labradora.
inace jedna devojka ce mi pokloniti pa nikako da se odlucim, a cula sam da se zenkice lakse dresiraju i da su privrzenije a sad ne znam da li je to tacno? pozdrav svima!

narode mozete li da mi date savet oko toga da li je bolje da uzmem zenkicu ili muskica labradora.
inace jedna devojka ce mi pokloniti pa nikako da se odlucim, a cula sam da se zenkice lakse dresiraju i da su privrzenije a sad ne znam da li je to tacno? pozdrav svima!

Узми оног/ону који/а ти први/а приђе. Употреби инстинкт, а и он/она ће исто.

Zenke su lakse sto se tice dresure, bar meni, lakse je sa njima i zbog teranja, muzjaci su skloniji da smugnu kad osete zenku u blizini a i tvrdoglaviji su.

Ja sam imao tu istu dilemu pa sam se odlucio za muzjaka. Zenke su umiljatije, vise privrzene gazdi, vise slusaju, kad ih izvedes ne moras da strepis, jedina veca mana je sto krvare i kad su u teranju moras da pazis... dok kod muzjaka vazi sve obrnuto. :) Tvrdoglavi su, teze se dresiraju, vise vuku, a ako naidje zenka ti vise ne postojis. I nikad nisi nacisto kad naidje drugi muzjak zato treba paziti. Ali po meni su muzjaci lepsi i ne kajem se zbog izbora. Teska odluka... :)

:think:Jacobe da li moze zenka biti zdrava ako se ne upari i nema stence nijednom u zivotu

Nece joj biti nista ako se ne upari, cak je stetnije za telo kuje da se upari i ima stence, trudnoca je veliki sok za kuju i moze ostaviti mnoge posledice i mogu ispasti razne komplikacije u toku trudnoce.

Jedini problem koji sse moze desiti sa kujom posle teranja koja nije uparena jeste lazna trudnoca ali to nije veliki problem.

Kuju ne treba upariti pre druge godine a najbolje je oko trece, tad je najspremnija i fizicki i psihicki

Nece joj biti nista ako se ne upari, cak je stetnije za telo kuje da se upari i ima stence, trudnoca je veliki sok za kuju i moze ostaviti mnoge posledice i mogu ispasti razne komplikacije u toku trudnoce.

Jedini problem koji sse moze desiti sa kujom posle teranja koja nije uparena jeste lazna trudnoca ali to nije veliki problem.

Kuju ne treba upariti pre druge godine a najbolje je oko trece, tad je najspremnija i fizicki i psihicki

Ovde moram da se nadovežem, tokom lažnih trudnoća se sise nalivaju mlekom i može da dođe do upale, što kasnije tokom života može da rezultira malignitetima. Dakle, na najmanju naznaku nalivanja mleka i upale treba primeniti terapiju a kasnije, kad kuja zađe u neke godine, treba voditi računa da se ne pojavi slučajno neka izraslina, čvorić ili nešto slično i na vreme intervenisati.

ok, ali to teranje mene vise brine, sta tacno podrazumevate da se malo vise pripazi (znam u sustini na sta se misli) ali da li bi mogla ona da bude u svom boxu tad recimo, pretpostavljam da ne mogu drugi psi da tu udju? i koliko traje teranje?

ok, ali to teranje mene vise brine, sta tacno podrazumevate da se malo vise pripazi (znam u sustini na sta se misli) ali da li bi mogla ona da bude u svom boxu tad recimo, pretpostavljam da ne mogu drugi psi da tu udju? i koliko traje teranje?

oko 21 - 25 dana traje, prvih 9 -11 dana nije opasno jer tad odbija udvarace, posle se mora paziti jer se sama namesta.

Ako ti je dobro ogradjeno dvoriste nije problem nikakv odbraniti je, samo nemoj da je vodis u setnju tih dana.

Zenke ulaze u prvo teranje oko 9 meseca starosti, zavisno od tezine, sto je teza ranije udje i posle na svakih 5 - 6 meseci ulazi u jedno teranje.

Zdravo svima

Posto koliko vidim svi ste po malo upuceni u rasu labradora, pa bi voleo da mi neko kaze lici li ovaj moj na nesto, dali ima i L od labradora, osim sto voli da se slika, i da ide u lov da se sepuri, ima dve godine inace je maza jak oposlusan. sto to koliko sam viddeo da nije za njih nista cudno, kako se postavljaju slike ovde moze li neko da mi pomogne.

Zdravo svima

Posto koliko vidim svi ste po malo upuceni u rasu labradora, pa bi voleo da mi neko kaze lici li ovaj moj na nesto, dali ima i L od labradora, osim sto voli da se slika, i da ide u lov da se sepuri, ima dve godine inace je maza jak oposlusan. sto to koliko sam viddeo da nije za njih nista cudno, kako se postavljaju slike ovde moze li neko da mi pomogne.

http://forum.krstarica.com/threads/148154
evo pogledaj ovaj link,lepo je objasnjeno.

Sada posto sam postavio slicice, voleo bih vase misljenje koje su mu prednosti i mane, jedino sto je malo mrsaviji, smanjena mu je hrana bila jer ove vrucine kada bile samo dahce, pa sam mislio da je debeo. Unapred hvala

Prilozi

• 22062010604.jpg
    22062010604.jpg
    46,9 KB · Pregleda: 23
  • 22062010609.jpg
    22062010609.jpg
    65 KB · Pregleda: 22
  • 22062010615.jpg
    22062010615.jpg
    43,6 KB · Pregleda: 21
dobar je pas ali su slike lose :)
stanite ispred njega i pokazite mu lopticu da se lepo namesti sam, ovako lose ispadne. meni se cini da je fin, malo mase i plivanja i to je to :)

p.s.bolje mu stoji kravata nego ova debela ogrlica hehehe ;)

Pa sto se tice kravate i naocara tu nema problema, pa mala je slikala telefonom i nisu zato dobre ali cisto da se vidi malo vreme je oblacno ali popravicemo se, imao je masu nego sam mu mal osmanjio hranu misleci da je debeo previse a bas mu smetala ova vrucina, hvala na savetu

Back