Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ljudi moji, ala smo se svi nešto izdeformisali !

Ma niko više ne komentariše tu prelepu dečicu (vidi ti na slici tog neustrašivog malog motoraša ili šta je to moćno vozilo sa suncobranom), već svi gledamo samo pse - glave, zubalo, dlaku, uglove........STRAŠNO ! Koliko puta uhvatim sebe da nakon priče sa gazdom nekog psa nemam poima kako gazda izgleda, a tek kako se zove !?, a o psu znam svaki detalj. I u mobtel unosim brojeve vlasnika po imenu psa - haos !

Prema tome, Ilija i Nikola su sjajni momci ! Njihovi ljubimci su prelepi ! ;:super:

II Specijalka retrivera - Paracin

Klub retrivera "Paraćin" u Paraćinu 26.9.2009. organizuje specijalku retrivera, jednu od najvecih na nasim prostorima. Naime, u jutarnjim časovima održava proširenu utakmicu retrivera kao i ispit urođenih osobina. Nakon toga, do početka specijalke (koja počinje u 19h) biće organizovano kuvanje kotlića i celodnevno druženje na obali Velike Morave.

Sudi, po planu, Rosmarie Wild (Toopines kennel), odgajivač labradora iz Svajcarske.(http://www.compiuter.ch/Toopines_Labrador.htm) Pozivamo vlasnike svih rasa retrivera da dodju.
Razredi pasa na specijalki:
Beby class 3-6 meseci,
Papy class 6-9 meseci,
Junior class 9-18 meseci (JCAC),
Intermedia 15-24 meseca (CAC),
Zreli + 15 meseci (CAC)
Radni (CAC)
Sampioni (CAC)
Veterani + 8 godina.
Upisnina za Ispit urodjenih osobina 1000,00 dinara.
Upisnina za Prosirenu utakmicu 1000,00 dinara.
Upisnina za Izlozbu u razred Beby,Papy i Veteran 1200,00 dinara.
Upisnina u ostale razrede 1500,00 dinara.
Uplate na racun 245-54428-98.
Prijave bez dokaza o uplati nece biti u katalogu.
Svaki izlagac dobija katalog.
Po cetiri prvoplasirana psa u svakom razredu dobijaju nagrade.
Po zavrestku ocenjivanja biraju se BOB, BOS, najlespi psi po razredima iz svih prijavljenih i ocenjenih rasa, BISS.
Sve informacije na telefon 064/1774707, 063/8297402 ili 064/0261001.
Fax 035/569-878,
mail:
astorela@yahoo.com
aleksandra.pn@neobee.net

Prevodilac na specijalki-Tamara Kristo.
Medalje dobijaju po četiri prvoplasirana psa u razredu Baby i Puppy.
Pehare dobijaju pobednici razreda, Mladi i Zreli klupski pobednici.
Po tri prvoplasirana para, grupa i grupa potomaka dobijaju pehare.
Najlepši pas retriver dobiće sliku ulje na platnu, sa motivima retrivera.
ROYAL CANIN i na ovoj izložbi nagradiće najuspešnije.

Dobrodosli!

Da li znate hoce li uskoro biti neka izlozba u blizini Novog Sada? Kako da pripremim Hektora za izlozbu,koje naredbe treba da zna i jel treba da ga oshisam :) (citala sam negde da trebaju da se sisaju pre izlozbe:think: :)) ? Treba da ga vodim da ga ocene.:lol:

Evo jedne novosti od nas :heart:

Najava legla - Astorela kennel
Najava-1.jpg

Stence ocekujemo krajem oktobra meseca! :)

Da li znate hoce li uskoro biti neka izlozba u blizini Novog Sada? Kako da pripremim Hektora za izlozbu,koje naredbe treba da zna i jel treba da ga oshisam :) (citala sam negde da trebaju da se sisaju pre izlozbe:think: :)) ? Treba da ga vodim da ga ocene.:lol:

DO 12. 09. je bila prijava za izlozbu u Turiji, do 21.09. je prijava za Cacib Novi Sad (Sajam), a u toku je prijava za specijalku na salasu 137. koja je valjda 2. oktobra. Ne znam da li je nakon toga neka izlozba u Temerinu. Pogledaj na sajtu kineoloskog drustva Vojvodine. Koliko je Hektor star ? da li je bio na izlozbama ?

Mi cemo najverovatnije samo gledati izlozbe - dovoljno je i to ! Alf se tamo sjajno zabavlja.:hahaha:

URL=http://img141.imageshack.us/i/picture008af.jpg/]
picture008af.th.jpg
[/URL]/2003/picture007o.th.jpg[/IMG][/URL]

Hektor ima 16 meseci,nije bio na izlozbama do sada. Gledala sam na netu njegovo poreklo i volela bi da ga vodim najvise da bi ga ocenili.Proverila sam sve na sajtu kinoloskog drustva,i samo jos da uplatim :).
ovo su neki rodjaci:

http://labrador-kennel.com/Charmed_Daddemma_Lady/charmed_daddena_lady.html <---Baka
http://danubian.pondi.hr/Champions.html <---tata BAGZY DADDEMMA BOY
http://www.malevillelab.com/grady.html <--deda
a nasla sam i sve ostale :D
Mislim da bi bilo zabavno da ga odvedem :hahaha:
Alf je prelep!!!

Prilozi

• DSCN6835.jpg
    DSCN6835.jpg
    63,8 KB · Pregleda: 15
  • DSCN6845.jpg
    DSCN6845.jpg
    81,6 KB · Pregleda: 18
Posto zivim u Petrovaradinu,ima kod nas jedna dolma tj nasip pa tuda uglavnom setamo,kad je lepo vreme idemo na oficirac a ponekad se prosetamo u do keja,bas smo sinoc bili na keju :). Vi,idete na kej?
Samo sto mi je jako tesko kad ga vodim na kej jer nece da seta na povodcu pa me ruka boli jer jako vuce,ne znam kako da ga navikne da ide polako a ne smem da ga pustim bez povodca jer se plasim da ce ga udariti kola jer ni malo ne pazi...??

Imala sam i ja labrador retrivera. Bio je prelep, ali nista nije hteo da slusa jer je bio previse hiperaktivan. Mene se ni malo nije bojao jer sam mu dozvoljavala da radi sta hoce. Nismo ga vodili na dresuru i jedan dan ga je udario auto, jer je bio blentav i trcao je kao bez glave. Ziveo 7 dana i uginuo. :sad2::sad2::sad2:

Mazuljice zao mi je zbog tvog psa.Zato ja kada setam Beu uvek je na povocu ili bar imam isti pri ruci.

Astorela imam jedno pitanje.26 je specijalka.E sad,gde ce ona da se odrzi?Mislim bas u Paracinu ili na nekom okolnom jezeru?Posto nam Crnica nije bas dovoljno duboka za ispit rodjenih osobina.Pitam jer bismo voleli da dodjemo i pogledamo kako sve to izgleda i da vidimo misljenja o Bei.:lol:

Ovako, utakmica se odrzava ujutru, na terenima pored Velike Morave u Paracinu, a u 19h pocinje specijalka u centru grada, na gradskom trgu. Prijave se primaju do 23.septembra na mail: aleksandra.pn@neobee.net , a na moj mail astorela@yahoo.com do petka 18.septembra, posto cu biti na putu, pa necu moci da proveravam. Veliki broj pasa je do sada prijavljen, a ocekujemo jos prijava narednih dana.
Nina, ja cu biti uvece u Paracinu, pa se mozemo videti :)

Vidim da imamo i rodjake na forumu hehehehe Peper je inace prijavljen na specijalku u Paracinu, pa ga mozete videti i uzivo, kao i ostale nase najbolje pse :)

Back