Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja samo ne znam sta je tolika tragedija i ako obavi nuzdu u kuci, pokupis toalet papirom izbrises to mesto krpom i asepsolom i kraj price. mada sumnjam da ce ti obavljati nuzdu unutra sad kad se i navikao da to radi napolju. a samo mi nije jasno zasto mislis da ce da cvili u kuci?

zato sto mu je lepo tamo gde jeste,navikao se za ovih par dana,ali cu da vidim,nadam se da nece... sad cu da mu nadjem mesto gore kod mene,samo ne znam kako cu da namestim da mi ne padne niz stepenice,jer nemam ogradu,samo gelender...smislicu vec nesto

VAZNO: U NOVOM SADU, NA LIVADICI KRAJ SATELITSKE PIJACE UPRAVO SAM VIDELA NAPUSTENOG ILI POBEGLOG PRELEPOG CRNOG LABRADORA - IZUZETNO LEPE GLAVE, KRUPNOG, NEGOVANOG (IZGLEDA DA GA JE UDARIO AUTO JER MALO HRAMLJE NA ZADNJU NOGU).PAS JE POTPUNO PITOM, UMILJAVA SE OKO PROLAZNIKA. NISAM IMALA VREMENA DA SE VRATIM PO POVODAC I DA GA VODIM DO VETERINARA DA VIDIMO DA LI JE CIPOVAN, ALI AKO JE NEKO IZGUBIO LABA - EVO BAR INFOMACIJE !

MOLIM MODERATORE DA POSTAVE OVU INFORMACIJU I NA DRUGE FORUME (postavila sam na SVET LABRADORA) JER PAS DELUJE BAS KAO LJUBIMAC !!!

JEL KAKO DA MOJ PAS BUDE MALO AGRSIVINIJI SVIM I SE SMEJU JER NECE DANAPADNE ZNAM DA JE TO DOBRO ALI DOKLE

Pa ti si onda pogrešio rasu, ili krug ljudi u kom se krećeš, ali pre će biti ovo drugo. Labradorima je agresivnost diskvalifikaciona mana.

moje kuce nece da jede pirinac...samo proba i ostavi. Sta da radim? Danas cu probati da mu dam jedno jaje. Granule jede kao lud,bilo sa vodom ili sa jogurtom.

Probaj da mu umešaš sa granulama.

joj,ovaj moj je lud,samo se grize,nogu mi je raskrvario...ima samo 6 nedelja a opasan je. Moze da se mazi samo ponekad a inace samo jurca oko nogu i ujeda,ne znam sta da radim,hoce biti takav i kad poraste?

jel ti tesko da okrenes neku stranu iza,sve pise.citaj po netu sta rade stenci u tom uzrastu.
normalno je da grizu,rastu zubi i igraju se a ti ne daj tebe da grizu vec mu daj neke igrackice,razne loptice imas u pet shopu koliko hoces da se kupe.

joj,ovaj moj je lud,samo se grize,nogu mi je raskrvario...ima samo 6 nedelja a opasan je. Moze da se mazi samo ponekad a inace samo jurca oko nogu i ujeda,ne znam sta da radim,hoce biti takav i kad poraste?

jel ti tesko da okrenes neku stranu iza,sve pise.citaj po netu sta rade stenci u tom uzrastu.
normalno je da grizu,rastu zubi i igraju se a ti ne daj tebe da grizu vec mu daj neke igrackice,razne loptice imas u pet shopu koliko hoces da se kupe.

Eto, Jocika ti je već odgovorila....ja bih samo da dodam , da moraš da ga navikneš da bude nežan, jer sada su zubići mali, ali biće veliki i jaki...zamisli da te onda gricne...znači kad te počne grickati , onako grublje, onda uz glasan uzvik - joj- pokaži da to boli i smiruj ga rečima, -samo nežno.....ako nastavi grubo, prekidaj igru...dok se ne smiri...inače ja , Leni , kad krene da grize, uhvatim šapu i gurnem joj u usta, pa samu sebe ugrize.....da vidiš iznenadjenja...odmah prestane...Vrlo su praktične one presovane kao kosti , od govedjih žila, to je njima kao žvaka...Lena je u stanju satima da žvače to ....
Nadam se da sam malo pomogla....:)

hvala na savetu. Ovaj moj samo kad je umoran hoce da se mazi,inace samo grize. Cak i kad ga upnem malo on jos vise. uzme pa vrti glavom onako,kao da kida i udari glavu o stolicu,malo zacvili ali opet grize. Valjda ce prestati kad malo poraste inace ne znam sta cu sa njim. Ja ga lupnem malo jace ali ne odustaje,bas je uporan. A i grebe noktima strasno.... I neverovatno ostre zube ima. Stvarno je pravi djavo. A ne pali nista sad kod njega sto bi ga odviklo da grize,a nadam se da je to samo zato sto je jos mali i da cu uspeti za mesec-dva da ga naucim necemu.

hvala na savetu. Ovaj moj samo kad je umoran hoce da se mazi,inace samo grize. Cak i kad ga upnem malo on jos vise. uzme pa vrti glavom onako,kao da kida i udari glavu o stolicu,malo zacvili ali opet grize. Valjda ce prestati kad malo poraste inace ne znam sta cu sa njim. Ja ga lupnem malo jace ali ne odustaje,bas je uporan. A i grebe noktima strasno.... I neverovatno ostre zube ima. Stvarno je pravi djavo. A ne pali nista sad kod njega sto bi ga odviklo da grize,a nadam se da je to samo zato sto je jos mali i da cu uspeti za mesec-dva da ga naucim necemu.

sve zavisi od tebe kako vaspitas psa.
od prvog dana se uci sta sme a sta ne.ali tvoje je stene tako malo,nikad nisam imala tolcno stene,ono bi se sad igralo sa drugim stencima i grckala sa njima,ali sad posto njih nema mora sa tobom.

ma i neka gricka,izdrzacu sad jos dve nedelje i onda ga saljem u dvoriste. A iznervira me toliko da se zatvorim u sobu i pocnem da placem :( , ali neka ga,samo da bude ziv i zdrav :) .Kad ga premestim u dvoriste,imace oko 2 meseca i tad cu da pocnem da ga ucim,sad je mali,ni ne obraca paznju na ono sto mu kazem.

Ja bih ti preporučila da cijeli život psa močiš granule. Čula sam za nebrojeno puno torzija želuca koje su bile posljedica ne namakanja granula. Čak je i mojim prijateljima zamalo uginula kuja baš iz tog razloga :( U posljednji tren su ju spasili.
Ne znam koje granule kupuješ, ali ne vidim zašto je loše što neće jesti rižu. Umjesto riže ubaci mu koji komadić kuhanog mesa.
I ne zaboravi da kod jedenja mekane hrane taloži se kamenac na zubima pa mu je najbolje dati one velike juneće kosti da si očisti zube a i hrskavica je zdrava :)

Ja bih ti preporučila da cijeli život psa močiš granule. Čula sam za nebrojeno puno torzija želuca koje su bile posljedica ne namakanja granula. Čak je i mojim prijateljima zamalo uginula kuja baš iz tog razloga :( U posljednji tren su ju spasili.
Ne znam koje granule kupuješ, ali ne vidim zašto je loše što neće jesti rižu. Umjesto riže ubaci mu koji komadić kuhanog mesa.
I ne zaboravi da kod jedenja mekane hrane taloži se kamenac na zubima pa mu je najbolje dati one velike juneće kosti da si očisti zube a i hrskavica je zdrava :)

Pozdravljam savet! Iako ja ne dajem granule kao osnovnu hranu, nego kuvam, isto savetujem kosti. Osim što su izvor kalcijuma, čiste i zube.

Recept: Skuvaš supu od goveđe koske, srž izvadiš, namažeš na hleb, posoliš i u slast pojedeš, a kosku ohladiš i daš kuci da se zabavlja :)

Ah, da, ako daješ granule, supa u kojoj si skuvao kost je odlična za namakanje!

hvala astorela znaci da je on extra:lol: ali sad ovo da li je noramlno da ga krpelji napaduju kao mamac za krpelje stavio sam mu i ogrilcu protiv njih ali ope slabo lice mu je puno svaki dan ga trebima li on ikako da stane sa krpeljiam:dash:

Stavi mu Frontline. Košta oko 1000 din., traje i do 3 meseca, i vrlo je efikasan. Pročitaj ovo:

http://www.royalvet.rs/pitanja_odgovori.htm

Ja ga, to jest moja kuca ;) , koristim i vrlo sam zadovoljan. Preporučujem Spot On verziju.

Back