Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
od mnogo toga zavisi cena steneta.a ljudi ne znaju da cene labradore,jer se ne razumeju.a cene su male jer ih ima previse.ko zeli odlicnog labradora nece zaliti da da novac i dobro ce se raspitati i o zdravlju i o pedigreu.ko zeli ljubimca na prvom mestu treba da bude da je stene zdravo i da ima sve predispozicije da takvo bude i kad odraste,a izgled ce biti manje bitan pa ce manje i platiti.
moje je misljenje da za labradora ni 1000 eura nije puno ma kakav on eksterijerno bio,samo da je zdrav jer su oni jedinstveni i nezamenljivi i u mom srcu ce uvek imati posebno mesto.ja prednost dajem njihovom izvanrednom temperamentu :)
poz za sve ljubitelje ove divne rase:)

od mnogo toga zavisi cena steneta.a ljudi ne znaju da cene labradore,jer se ne razumeju.a cene su male jer ih ima previse.ko zeli odlicnog labradora nece zaliti da da novac i dobro ce se raspitati i o zdravlju i o pedigreu.ko zeli ljubimca na prvom mestu treba da bude da je stene zdravo i da ima sve predispozicije da takvo bude i kad odraste,a izgled ce biti manje bitan pa ce manje i platiti.moje je misljenje da za labradora ni 1000 eura nije puno ma kakav on eksterijerno bio,samo da je zdrav jer su oni jedinstveni i nezamenljivi i u mom srcu ce uvek imati posebno mesto.ja prednost dajem njihovom izvanrednom temperamentu :)
poz za sve ljubitelje ove divne rase:)

Nažalost, ljudi se zalete zato što im se na ulici ili na TV svideo neki pas neke rase pa ta rasa postane popularna (kao recimo zlatni retriveri posle Badija-psa košarkaša) pa krenu da se štancuju štenci, ide se na incest, na parenje pasa sa diskvalifikacionim manama tipa teške displazije, lošeg karaktera... I meni su labradori uvek bili među omiljenim psima što se tiče karaktera, to je ujedno jedna od retkih rasa za koje smem skoro da vrdim da mi ne bi npr. povredili dete ili mačku... Zato i razmišljam (vrlo glasno) o nabavci jednog ponosnog predstavnika dotične rase. Ne mora to da bude ni neki exterijerac, niti aporter, radni ispit neće ni da polaže, možda će imati jedno leglo a možda ni toliko, samo mi je bitno da imam divnog, staloženog i prijateljski nastrojenog psa.

Interesuje me koliko treba da traju šetnje na ovim minusima -11 stepeni ?

Šetali smo se za vikend sasvim redovno, ali je nakon toga Alf dobio prehladu nerava?(tako nam je vet objasnio - jedva je stajao na zadnjim nogama) i 3 dana je primao inekcije . Naravno da psima koji su u stanu, na 24 stepeni,predstavlja šok kad ih izvedemo na debeli minus.

Još jedno pitanje: on se sada linja kao usred leta ! DA LI SE I VAŠI PSI LINJAJU

e joj...nabavi mu one platnene cipelice ako ima snega i ako je tako hladno...imas to u pet shopovima.
i moja se linja kao luda...pretoplo im je u stanu sigurno pa zbog toga.a prosle godine u avgustu joj je krzno bilo tako gusto da nas je sudija na izlozbi pitao gde zivimo,odakle smo dosli na izlozbu :D
moj pas je lud skroz :D

Joj, bas mi zao Alfa... :(

Nadam se da je sad dobro, ljubi ga. :)

:ukras5: Sad je bolje, ali imamo dilemu oko dužine šetnji po ovom mrazu.

Alf uživa na snegu, ali ima ovih dana nekih tegoba sa stomakom i varenjem ! Da li ga prehladi od snega i lizanja ....... vrag će ga znati ! Lud je svakako.

Sinoć smo gledali film "Marli i ja" - nije baš toliko lud !

Kako se Obi navikava na Smederevo i dvorište ?

A ti na dane bez njega ?

Moram uskoro staviti neku ":odraslu" sliku - Alf je sad momak od 14 meseci i uskoro će godinu dana kako je sa nama.:ukras5:

:ukras5: Sad je bolje, ali imamo dilemu oko dužine šetnji po ovom mrazu.

Alf uživa na snegu, ali ima ovih dana nekih tegoba sa stomakom i varenjem ! Da li ga prehladi od snega i lizanja ....... vrag će ga znati ! Lud je svakako.

Sinoć smo gledali film "Marli i ja" - nije baš toliko lud !

Kako se Obi navikava na Smederevo i dvorište ?

A ti na dane bez njega ?

Moram uskoro staviti neku ":odraslu" sliku - Alf je sad momak od 14 meseci i uskoro će godinu dana kako je sa nama.:ukras5:

Ako jede sneg, bolje mu ponesi od kuće neku igračku i njom se igrajte, jako je česta pojava da se pas prehladi aportirajući grudve.

Psi koji zive u kuci, malo teze podnose hladnocu, ali nije to tako strasno :) Mogu slobodno u svakodnevne setnje. Alf, verovatno je tvoj pas dobio upalu krajnika od hladne vode ili snega koji je jeo. Pokusaj da ga odviknes od toga i svece biti ok ;) Zbog tih promena temparature (kuca-dvoriste), odnosno toplo-hladno, dolazi do naglog menjanja dlake, takav je slucaj i sa mojim psima.
Evo i moje Alfe na snegu, sinoc :)
P9250026-1.jpg

Back