Kviz :}

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Film je sjajan, svima ga preporučujem. Može da bude malo mučan, nekima je i bezveze.

p.s. Izvinjavam se ako ovim uzurpiram temu.

Kao i mnogi Larsovi filmovi, mora da ima mucnine. :P
Meni nikako ne smeta, cak bih volela da se vise prica o vezama izmedju filma i slikarstva, ostalih umetnosti.

Tim povodom - koji slikar je rezirao film Covek iz hrastove sume?

Mica%20Popovic1.jpg

Evo pomoc.
Odgledah Melanholiju, i sve slike znam, osim jelena! Pokusavam da nadjem i ne ide mi bas najbolje. A znam da cu pronaci ciji je kad ne budem trazila. :P
Inace, odlican je film.

A,MićaPopović,imam jednu njegovu sliku,zapravo grafiku.!Samo nisam znala za film Čovek iz hrastove šume
Ko je uradio portret i ko je na portretu (pisao je o srpskoj moderni i predavao na katedri za istoriju umetnosti).
Petar_Om%C4%8Dikus,_Portret_Lazara_Trifunovi%C4%87a,_1973.jpg

Kanovin sledbenik,neoklasicista Bertel Torvaldsen.
Slikar čiji je rad ovde radi slike ogromnih formata,trenutno ima izložbu u Berlinu:
neorauch.jpg

Stil mu je negde izmedju socrealizma,pop arta,nadrealizma,svega ima.

Može.
Rodjen 1960.u Lajpcigu,roditelji su mu stradali u železničkoj nestreći kad mu je bilo mesec dana,odrastao sa grandparents,školovao se na lajpciškoj akademiji,bio asistent i profesor takodje u Lajpcigu.Evo i portreta:
220px-Rauch_neo_bruehl_maxernstmuseum_281007_06.jpg

Poslednja izmena:
Bravo, moje drage ucenice, dobile ste obe 10 :mrgreen:
Heh, nije nije mi bila namera da izigravam profesorku, pitanje sam postavila zato sto mislim da je besmisleno a i nemoguce memorisati bas sve umetnike i dela, dovoljno je ponekad smestiti ih u neke okvire.. a i Sofija je bila na dobrom putu kad je pomenula Miroa jer je apst. ekspresionizam nastao, izmedju ostalog, i pod njegovim uticajem (nadrealista)...
A umetnik je Clyfford Still ;)

moze novo pitanje..

Znamo da se desnim klikom moze mnogo toga saznati,ali svejedno,opet je zanimljivo igrati se.
Ovo je Der blaue Reiter,slika Kandinskog nastala 1903.g,a isti naziv je dobilo i umetnicko udruzenje osnovano 1911. ili 1912,ne secam se,koje je nastavilo aktivnosti minhenskog Neue Kuenstlervereinigung-a koje se tada upravo raspalo.
448px-Aristotle_Altemps_Inv8575.jpg
?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back