Kviz :}

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto je stalo?

Caillebotte_med.jpg

Neka bude pitanje iz grupe za popravni

u pitanju je poznati meksicki umetnik (ali samo puno ime se usvaja kao tacan odgovor :p)

Inace Sofi, videla sam vec delic te Burberry kolekcije, a sad sam odgledala celu reviju, divna je :heart:

Dijego Rivera,Portret
Da li je odgovor zadovoljavajuci :) ?
Drago mi je da ti si uzivala u reviji.
Inace,ja sam na ovo pitanje odgovorila ia na onoj drugoj temi Cije je delo,ali zboravila da posaljem!
Posto volite fotografiju vi mladji,evo jednog takvog pitanja:
Blog_WV_Sam_Samore_4.jpg

Posto se pitanje odnosilo na puno ime umetnika, odgovor je trebalo da glasi: Dijego Marija de la Konsepsion Huan Nepomuseno Estanislao de la Rivera i Barijentos Akosta i Rodrigez :mrgreen:

salim se, naravno da je zadovoljavajuci :)

imam neke asocijacije, ali moze ipak mala pomoc za ovo pitanje?

:) :) :) I mislila sam da na to ciljas!
A mala pomoc za americkog fotografa koji je poc.2007.imao prvu samostalnu izlozbu u Americi u MoMa-i neka bude ovaj tekst sa izlozbe:
Playing the role of both actor and director, ... stages his own death in various ways—strangled with a telephone cord, asphyxiated, overdosed—and examines a macabre psychology in works that are both cinematic and documentary. These black and white pictures evoke both contemporary film noir and a crime scene investigation, and also offer an eerie take on the self-portrait. A sense of absurdist humor and the tragicomic is evident in a number of works in the exhibition. In one picture from the 1973 series, a poster in the background offers an image of a hand holding a flower, and the encouraging words: "Hang onto life for all it's worth." In another, the victim has had the air sucked out of his lungs with a vacuum cleaner. ...'s work suggests a narrative beyond that which is immediately evident. The viewers, questioning what appears before them, are themselves investigators at the scene of a drama.

Prelepo je! Videla sam mu i druge radove,vrhunski esteta!Nisam znala za njega,sad sam našla preko gugla,pa neću napisati odgovor,možda će se neko ko zna javiti.
Jos jedna .
Horst%20P%20Horts.jpg

Dakle ipak moram ja:autor je Horst P. Horst,modni fotograf (1906-1999).
Madona ga je kopirala u svojim spotovima i rešenjima za kostime:http://3.***************/_joEtjQNzthU/SH0q5NHnIuI/AAAAAAAAAaQ/BzHb5ihRCWU/s400/madonna_horst+photo.jpg
http://1.***************/_joEtjQNzthU/SH0rOGr1D7I/AAAAAAAAAao/Sk8OVfr7HQA/s400/madonna_horst+photo4.jpg
http://madonnarevelations.blogspot.com/2008/07/horst-phorst-shes-copy-machine.html

Poslednja izmena:
. .

:mazi:

Znas

sliku ravnice, gde duz ivice horizonta graciozno izviruje jednored vitkih stabala

cije se krosnje ovlas dodiruju iznad i ispod pitomog plavetnila neba

sa sve (oz)biljno ustalasanom vizurom izmedju posmatraca / osetioca i svih nijansi umiru(ju)ce zelene boje

i gde Sunce, bez ikakvih prepreka, rasipa svoju toplotnu Svetlost kao da je senka vazda nemoguca

niko ne mora da naslika

jer ona svake godine skoro istovetna na istom mestu (po)stoji

Sklad

mirisa gotovo zaboravljenog (jer sve ovde sada samo okom lici na ono sto bi trebalo da bude)

& zvuka zunzavosti insekata (umesto konstantnog nivoa uznemirujuce gradske buke sklonjenog u podsvest)

niko ne moze

cak i da hoce..

Ne znam za druge

ali dok masina radi tu zaista osecam kako me vetar obavija, odnosi nekome moje culne misli

i samo tada trenutno shvatam (a mozda i trajnije prihvatam) - koliko mi / nam odudara Srce.

:bye:

Studentkonjo,kako je na faksu,ima li predavanja kad su štrajkovi?
Ja se više ne igram,ali tebi moram da odgovorim:u pitanju je francuski skulptor,slikar i fotograf rodjen 1952.Osamdesetih je tri godine saradjivao sa vajarom Bazilom i izlagali su pod pseudonimom koji su činila njihova spojena prezimena.
Trenutno predaje medije na Visokoj nacionalnoj školi lepih umetnosti u Parizu,a od aprila 2010.je angažovan na minhenskoj likovnoj akademiji na katedri za grafiku i slikarstvo.

Za ovako lepu verbalnu sliku :zag:

Pitam se pitam ima li za tebe srodne duše...

Ukoliko treba da odgovorim i javno

u ovaj Odgovor sam najnesigurniji: NEMA.

:rumenko:

A znas SoFi

Lepo bi bilo nastaviti ovaj Kviz

zato sto jeste interesantan

& na(r)ocito edukativan

cak i za nas

koji ne ucestvujemo redovno u ovoj Igri

ILI nikada nismo postavili Pitanje..

:cmok:

Eto, hteo sam da budes sigurna - treba znati pitati.

Za ono da NEMA možda te uskoro neko ipak uveri da IMA.
Nemoguće da niko ne poželi da bolje upozna sve tvoje talente,širinu,suptilnost...
A za kviz ...pa,hvala na (pr)oceni (vidis,kopiram te),dobro je ako je ikom bilo edukativno,ali trenutno nemam volje,interesuje me mnogo toga drugog:strika::sije::telefon::telefon:
.A i nije bilo učesnika,besmisleno je da se dvoje igra.

I ne budi siguran nikad!
Uostalom,tolike reputacije ...biće jednom :ajmo:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back