Kviz :}

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I dalje mi nije poznato. :( Izguglacu. Imam ja jos mnogo da ucim.

Imalo je nesto malo predavanja i dok je trajao strajk, ali uglavnom nije. Sakrili smo se par dana u muzej i neke zavucene prostorije, ali to svakako nisu bili pravi uslovi. Sad je vec sve normlano. Tek treba da ucim, nemam pojma kako i sta, sve me tek ceka. :P Uzbudjena sam. I tako... :}

Nasla sam vec i sama. Hvala, ipak. :}

Ko hoce da se igra... Cije je ovo?

Big-Book-Monument.jpg

Ne znam odgovor na pitanje vezano za ove džinovske knjige,pa dok Hladna ne svrati i odgovori evo jednog neobičnog pitanjca:čije delo je inspirisalo ovaj lubenica-rad?
odlubenice.jpg
[/IMG]

Neki Holandjanin,mozda Jan Sten?

Jeste Jan Sten :)

Izvinjavam se ako narušavam pravila kviza, ali bih zaista volela da znam šta je ovo:

jelen.jpg

Scena je iz Von Trierovog filma Melancholia, nemam bolji prikaz, na žalost. Po malo me podseća na Direra, ali izgleda da nije. Prema kontekstu u kome se pojavljuje u filmu, trebalo bi da je iz renesanse (uz ovu sliku prikazan je i Brojgel i Karavađo).
Neizrecivo bih bila zahvalna za svaku sugestiju.
z:)

Možda grešim,ali meni ovo ne liči na rad nekog umetnika,pomalo mi je naivan i netačan.No,fotografija je toliko mala da se i ne može dobiti tačan uvid u problem.
Sorry ako sam te razočarala.možda stigne bolji odgovor.:deda:

Hvala ti puno na sugestiji.
Na žalost, ne mogu da nađem bolju fotografiju (i ovo je screen shoot), ali kad se klikne na nju, nije baš tako mala.
Jako je malo verovatno da je reč o ne - umetničkom delu, s obzirom da u toj sceni glumica baca monografije Malevica i Kandinskog i zamenjuje ih renesansnim slikarima.

Hvala još jednom i puno lepih slika u ovoj godini! z:)

I tebi srećna nova! z:)
I puno ti hvala!
Mislim da će ti film biti zanimljiv, pun je nekih slika (mahom renesansnih) i aluzija na njih.
A ovo ne znam šta je. Podseća me malo na Rusoa, ali teško da je on. Slične oči su kod Matisa, ali ni on ne verujem da je. Ne znam, stvarno :(

Poslednja izmena:
Srecna Nova!

I mene ste zainteresovale za jelena (jos vise za film), ali po meni daleko je on od renesanse, pogotovu od Direra.. stavise, rekla bih da je cista avangarda! z:D
A sad ozbiljno, ako neko sazna o cemu se radi neka javi. I ja cu film svakako pogledati :)

Hladna,u pravu si za Le Korbizjea,pa postavi novo pitanje (kad odgledaš fon Trirovu Melanholiju;baš sam pročitala Luovu knjigu Volvo kamioni,pa se tu na jednom mestu spominje slika koja visi u fon Trirovoj kancelariji,u momentu sam pomislila da ima veze sa ovim jelenom,ali nema,bila bi nestvarna tolika koincidencija;mogla bi da pošalješ link za taj film da ga i ja pogledam)

Film je sjajan, svima ga preporučujem. Može da bude malo mučan, nekima je i bezveze. U svakom slučaju, ima puno aluzija na slikarstvo, naročito renesansno (ukoliko ova predstava jelena to ne bi bila, bilo bi baš zbunjujuće). Pisala sam na pf za film o tom filmu, pa kad ga pogledate, baš bih volela da podelite utiske.
Sofija, bi li mi, molim te, rekla koju to sliku Lu pominje u knjizi? Hvala ti unapred.

p.s. Izvinjavam se ako ovim uzurpiram temu.

Kaže da u filmu Pet prepreka Jergena Leta i Larsa fon Trira pažljivi gledalac može primetiti da se u već spomenutoj kancelariji nalazi mala reprodukcija istog portreta Baden Pauela (vodje svetskog udruženja izvidjača) kakav visi na odmorištu glavnog stepeništa fon Boringove kuće (lik iz romana,devedesotogodišnji izvidjač koji spava napolju tokom cele godine)

Kaže da u filmu Pet prepreka Jergena Leta i Larsa fon Trira pažljivi gledalac može primetiti da se u već spomenutoj kancelariji nalazi mala reprodukcija istog portreta Baden Pauela (vodje svetskog udruženja izvidjača) kakav visi na odmorištu glavnog stepeništa fon Boringove kuće (lik iz romana,devedesotogodišnji izvidjač koji spava napolju tokom cele godine)

Mnogo ti hvala!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back