Kvalifikacije za SP 2010 Juzna Afrika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovakvo sranje od suđenja nisam odavno vidio. Žao mi Iraca iskreno, a Francuzima želim da prođu kao 2002.

Portugalci imali bolju igru i to treba priznati. Ipak, ni tu suđenje nije bilo kako treba, pogotovo što je Salihović dobio crveni iz nepoznatih razloga, ali najbitnije da BiH ima mladu i jaku reprezentaciju sa ogromnim potencijalom. Optimizam je tu.

Srbiji puno sreće na SP, plasman je bez dvojbe zaslužen. Takođe sretno svim "malim" reprezentacijama sa željom da zgaze ove velike razmažene reprezentacije!

01. Brazil
02. Spain
03. Netherlands
04. Italy
05. Germany
06. Argentina
07. England
09. France
10. Portugal
11. USA
13. Switzerland
14. Cameroon
16. Greece
17. Chile
18. Mexico
19. Côte d'Ivoire
20. Serbia
21. Paraguay
24. Australia
25. Uruguay
27. Denmark
29. Algeria
32. Nigeria
33. Slovakia
35. Honduras
38. Ghana
40. Japan
48. Korea Republic
49. Slovenia
83. New Zealand
85. South Africa
91. Korea DPR

PO TRENUTNOJ LISTI.

Moguci izgled "sesira" za zreb, prognoziran od strane novinara sa sajta www.goal.com Naime, izgleda da se nece gledati samo plasman na rang listi, nego i geografski polozaj, kao i uspeh na prethodna dva svetska prvenstva

2a7e6fk.jpg

A evo ga i ceo tekst na sajtu, koga zanima

http://www.goal.com/en-gb/news/2578...orld-cup-draw-seeding-pots-the-possible-setup

Postovao sam Anrija ali vise ne!! ***** od coveka!! I sudije koje sude sve losije. Sve je izgleda namesteno u pm.

Pa normalno da je namesteno, zasto su ovi iz FIFE odjednom promenili pravila za baraz meceve, pa su napravili i odvojili nosioce, tj. one koji moraju da odu na Svetsko Prvenstvo...? Zato sto nisu ocekivali da Portugal i Francuska budu drugi u grupama, to ih je sjebalo i morali su brzo da reaguju i da menjaju pravila. SRAMOTA! Takav fudbal vise nema smisla. Sve jeste namesteno, i sve jeste samo za pare.

Irska trazi da se utakmica ponovi, samo cekam izjave ovih jadnika blatera i platinija.

Ovaj pederas anri je DVAPUT igrao rukom, ove retardirane svedske sudije mogu da se pozdrave sa internacionalnim sudjenjem...i nek im je sa srecom da ih ne sretne neki Irac.

Sramota za FIFU i za fudbal.

Ало бре одакле ти идеја да ће да се поздраве са суђењем. Па ко прави највећа судијска сра.ња Соренсен, Микелсен, онај норвежанин Овербо (тако нешто) - јел се сећа неко шта је урадио Челсију против Барсе, а мислим да сам га скоро видео да води неку битну текму, људи шта је са Вама то су бре људи са задатком, за то се добија награда а не казна!!!

Ало бре одакле ти идеја да ће да се поздраве са суђењем. Па ко прави највећа судијска сра.ња Соренсен, Микелсен, онај норвежанин Овербо (тако нешто) - јел се сећа неко шта је урадио Челсију против Барсе, а мислим да сам га скоро видео да води неку битну текму, људи шта је са Вама то су бре људи са задатком, за то се добија награда а не казна!!!

Jeste, ta skandinavska bagra je zaduzena za sve prljave poslove, 7ebem im mater robotizovanu...a ovo sto kazem da zaborave na sudjenje je vise da se nadam da ih nikad vise necu videti, nego sto mislim da ce da ih kazne.

Да поделим са Вама један мој синоћњи утисак.

Искрено, али баш искрено сам навијао за Португалију, иако сам често нагињао симпатијама за Хрвате кад играју са неким, увек сам навијао за Партизан против ино клубова.... Да ли је за ово моје осећање крив Божо Сушец (ХРТ 2) који је био толико пристрасан да то боли, да ли је крив Харис Силајџић и остала братија који су ми огадили муслимане из БиХ, не знам, али ја сам синоћ искрено навијао за репрезентацију коју сматрам једном од најпрљавијих у свету фудбала, или сам можда навијао против БиХ, не знам.
Ал рватима што је било тешко што су Словенци прошли даље. Пази Божо који има све податке истог часа (ја видео на њиховом телетексту који сам пратио преко утакмице) ни једном речју не говори ко је прошао даље иако су Словенци завршили текму раније, после у спосртским вестима некако прозборише, ал снимка нема, иако је ишао снимак и голови са свих других терена!
Баш ми је драго што су Грци креснули Украјинце, и то не толико због Грка колико због Украјинаца, а за Словенце ми је драго баш због њих самих и што је то борба Давида против Голијата, а некако руски фудбал никад нисам мирисао!
Због Француза ми баш криво, имо сам жељу да им га Ирци метну у 119, е то би било баш, баш....

Ljudi vi ne shvatate da je moralo tako da bude, Francuska i Portugal morali su da prođu.
Pa kakvo bi to svetsko prvenstvo bilo bez najboljeg igrača na svetu, jel znate vi kakve će on pare da donese, kakav marketing. Taj Ronaldo košta koliko svi bosanski igrači.
I sad neka leva Bosna da se plasira za koju pola sveta nije čulo.

Uvezi FIFE imam mnogo zamerki i to manjih i većih pa i ogromnih. najmanja je ova - Ako je Egipat dobio Alžira 2-0 a u prvom meču 3-1 za ove druge , tu bi Egipat trebao ići na SP zbog gola u gostima ali je morao igrati majstoricu gde je ispao..a Slovenija je dobila Ruse 1-0 i to je ukupno 2-2 , onda bi i oni trebali igrati majstoricu. Ali u pravilniku FIFA se kaže da je drugčiji kriterijum za grupe i kontinente što je meni apsurdno jer je ipak to isto takmičenje pa bi trebala biti ista pravila..Veća zamerka- pravljenje 2 šešira za baraž kako se nebi susreli FRA i POR , naravno da je tako urađeno zbog marketinga,veće zarade i tako kontam da je sigurno namešteno :S iii NAJVEĆA zamerka je provlačenje FRA na SP što je čista krađa pa onaj gol što je postignut je nebuloza , 2 igrača u ofsajdu + ruka Anrija..jujuju imao sam osećaj pre meča da će nešto smisliti da Francuzi prođu.. Još se seljaci bune kako je reagovao Trapatoni. Pa da sam ja trener i da mi se to desi ja bi od muke zapalio pola grada :S I ovaj finalni baraž za SP će biti napravljen da u prvi šešir idu svi najjači (Argentina u prvom šeširu ! pa to je neverovatno ničim zasluženo ), ova FIFA je mafija i ovaj Platini koji gura francuze.. i za kraj čestitke svima koji su se plasirali na SP izuzev Portugala i Francuske kojima želim od srca sve najgore ;)

Bolji smo od Rusa definitivno, a bolji su i Slovenci. Tako da na Svetskom prvenstvu sledetje godine uchestvovatje Slovenija i Srbija a NETJE uchestvovati Rusija a ni Hrvatska. Kako ponizhavajutje po Ruse da izgube od male Slovenije i to sve sa Medevedom koji je to posmatrao sa tribina.

A zato chemo oni koji zhivimo u dezheli drhtati ko p**** kada se temperatura spuste ispod -8, jer che nam rusi zbog ovog poraza zatvoriti plin :lol: :hahaha:

Moguci izgled "sesira" za zreb, prognoziran od strane novinara sa sajta www.goal.com Naime, izgleda da se nece gledati samo plasman na rang listi, nego i geografski polozaj, kao i uspeh na prethodna dva svetska prvenstva

2a7e6fk.jpg

A evo ga i ceo tekst na sajtu, koga zanima

http://www.goal.com/en-gb/news/2578...orld-cup-draw-seeding-pots-the-possible-setup

iz ovoga ja mislim da bi najbolje bilo kad bi bili u grupi sa Juznom Afrikom, Novim Zelandom i Alzirom a najgora kombinacija bi bila Brazil, Obala Slonovace i Meksiko.
Mada realno koga god da dobijemo mi bi jednostavno morali da prodjemo dalje, ali eto bilo bi super kad bi izvukli makar jednog lakseg protivnika protiv koga bi bila malo izvesnija ta 3 boda (Recimo Novi Zeland, Alzir, Honduras il tako neko)
Sesir 4 je isto bas zajeban, tu su maltene sem Alzira sve jake ekipe

Irci traže da se utakmica ponovi?

3659616014b0555e34a924005747615_big.jpg

Irski ministar pravde Dermot Ahern zatražio je da se revanš meč baraža za SP između fudbalskih reprezentacija Irske i Francuske (1:1) ponovo odigra.

Ahern je od Fudbalskog saveza Irske zatražio da uputi zvaničan protest zbog toga što je Francuska do remija i plasmana na Mundijal stigla neregularnim golom. Izjednačujući gol za ’trikolore’ postigao je Vilijam Galas nakon očiglednog ofsajda i igranja rukom kapitena Tijerija Anrija.

"Ako se rezultat ne promeni to će ići u prilog mišljenju da ćeš pobediti ako varaš", rekao je Ahern i istakao da je ceo svet video da je priznavanje gola Galasa bila velika greška.

"Međunarodna fudbalska federacija verovatno neće ponoviti taj meč, jer Irska nije uticajna zemlja u svetskom fudbalu, ali zašto je ne bismo stavili na probu", ocenio je Ahem.

Pošto je u prvom meču u Dablinu Francuska slavila rezultatom 1:0, ’trikolori’ su remijem u Parizu izborili nastup na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Sa druge strane, Irska je poslednji put učestvovala na Mundijalu 2002. godine, u Japanu i Južnoj Koreji, kada je eliminisana u osmini finala od selekcije Španije.

Anri: Priznajem, bila je ruka....

00014424.jpg

Šta sada vredi Ircima priznanje Tjerija Anrija da je koristio levu ruku prilikom prijema lopte, neposredno pre nego što će asistirati Galasu kod izjednačujućeg gola koji je Francuze odveo na Svetsko prvenstvo? Ništa, Irci su razočarani, tužni, a najviše besni, manje na Anrija, MNOGO na švedskog arbitra Martina Hansona, koji je, prvo prevideo ofsajd, zatim i igranje rukom kapitena "galskih petlova", pre nego što je pokazao na centar.

- Da, postojao je kontakt rukom, ali nisam ja sudija - rekao je Anri. - Bio sam u petercu, iza su bila dva igrača Irske, lopta je došla do mene, odbila mi se o ruku, sudija to, međutim, nije video, akcija se nastavila i mi smo postigli gol. Način na koji smo to učinili uopšte ne umanjuje moju radost zbog plasmana na Svetsko prvenstvo - stavio je tačku as Barselone na priču o njegovom kontraverznom potezu koji je spaso "trikolore" i njegovog selektora naročito.

A šta kažu Irci? Naravno, oni su deprimirani. A kako i ne bi, igrali su sjajno, vodili 1:0, uveli meč u produžetke, a onda su zahvaljujući velikom previdu švedskog arbitra bačeni u očaj...

- Rekao sam sudiji da se i takve, velike greške, mogu dogoditi - izjavio je selektor Iraca Đovani Trapatoni. - Mislim da je, ipak, morao da se konsultuje sa pomoćnikom pre nego što je pokazao na centar, tužan sam što nije tako postupio, a siguran sam i da je isto trebalo da pita Anrija. Svi su videli šta se desilo, Francuzi su igrali dobro u Dablinu, bili su tada bolji, ali smo mi u revanšu pokazali više i generalno gledano zaslužili smo da se kvalifikujemo u Južnu Afriku.

I defanzivac "galskih petlova", Sebastien Skilaći, svestan je da je gol koji su njegovi saigrači postigli neregularan.

- To je deo igre, ovoga puta sreća je bila na našoj strani, možda sledeći put neće. Znam da Irci nisu srećni, ali mi jesmo jer je sudija priznao gol.

Rajmond Domenek je, verovatno, bio najsrećniji na stadionu kada je Galas izjednačio i obezbedio domaćinu plasman na Mondijal, jer je na taj način i njemu produžen "rok" na klupi Francuza.

- Nisam video usporeni snimak, iz pozicije u kojoj sam bio teško je bilo da uopšte vidim nešto, uglavnom, sve što znam je da je sudija priznao gol i to je najvažnije - konstatovao je Domenek posle meča.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back