Kvalifikacije za SP 2010 Juzna Afrika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Parizu uhapšene 63 osobe

Francuska policija uhapsila je 63 osobe koje su na ulicama i trgovima Pariza slavile plasman reprezentacije Alžira na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.
U odlučujućem meču za plasman na to takmičenje Alžir je pobedio Egipat sa 1:0, a taj trijumf je proslavilo oko 15.000 navijača u Parizu. Simpatizeri Alžira pobedu su slavili na centralnom gradskim ulicama, a sa policijom su se sukobili u najpoznatojoj gradskoj aveniji Šanzelize.
Predstavnici policije naveli su da je veliki broj navijača bio pod dejstvom alkohola, da prilikom intervencije nije bilo povređenih, kao i da je tom prilikom nekoliko izloga potpuno demolirano.

Ovo mu dodje isto kao kad Srbi iz RS slave plasman Srbije na SP. ;)

iz ovoga ja mislim da bi najbolje bilo kad bi bili u grupi sa Juznom Afrikom, Novim Zelandom i Alzirom a najgora kombinacija bi bila Brazil, Obala Slonovace i Meksiko.
Mada realno koga god da dobijemo mi bi jednostavno morali da prodjemo dalje, ali eto bilo bi super kad bi izvukli makar jednog lakseg protivnika protiv koga bi bila malo izvesnija ta 3 boda (Recimo Novi Zeland, Alzir, Honduras il tako neko)
Sesir 4 je isto bas zajeban, tu su maltene sem Alzira sve jake ekipe

Mislim da nije dobro da upadnemo sa J.Afrikom, njoj tje biti nameshten put do bar chetvrtfinala, kao domatjinu. U prvom sheshiru nama najvishe odgovaraju Italija i Engleska, u tretjem bi nam legle SAD i S. Koreja, a najvishe se plashim sheshira D, tu bih uzeo Alzhir ili Paragvaj.

Irci traže da se utakmica ponovi?
Beta
Beta
Irski ministar pravde Dermot Ahern zatražio je da se revanš meč baraža za SP između fudbalskih reprezentacija Irske i Francuske (1:1) ponovo odigra.

Ahern je od Fudbalskog saveza Irske zatražio da uputi zvaničan protest zbog toga što je Francuska do remija i plasmana na Mundijal stigla neregularnim golom. Izjednačujući gol za ’trikolore’ postigao je Vilijam Galas nakon očiglednog ofsajda i igranja rukom kapitena Tijerija Anrija.

"Ako se rezultat ne promeni to će ići u prilog mišljenju da ćeš pobediti ako varaš", rekao je Ahern i istakao da je ceo svet video da je priznavanje gola Galasa bila velika greška.

"Međunarodna fudbalska federacija verovatno neće ponoviti taj meč, jer Irska nije uticajna zemlja u svetskom fudbalu, ali zašto je ne bismo stavili na probu", ocenio je Ahem.

Pošto je u prvom meču u Dablinu Francuska slavila rezultatom 1:0, ’trikolori’ su remijem u Parizu izborili nastup na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Sa druge strane, Irska je poslednji put učestvovala na Mundijalu 2002. godine, u Japanu i Južnoj Koreji, kada je eliminisana u osmini finala od selekcije Španije.
Fudbalska federacija Irske uputila zvaničan zahtev FIFA

Fudbalska federacija Irske u četvrtak je i zvanično zatražila od FIFA da ne regustruje revanš meč baraža za Svetsko prvenstvo protiv Francuske, već da naloži ponavljanje te utakmice.

"Očigledno je da je pogrešna odluka glavnog sudije da prizna neregularan gol nanela ozbiljnu štetu integritetu našeg sporta i zbog toga pozivamo FIFA da naloži odigravanje nove utakmice", navodi se u saopštenju Fudbalske federacije Irske.

U saopštenju se dodaje i da je Međunarodna fudbalska federacija u obavezi da ne prizna rezultat utakmice Francuska-Irska zbog materijalne povrede pravila.

Savez je naveo i da su i komesar FIFA i kontrolor suđenja, kao i svi zvaničnici na meču priznali da je asistent kod izjednačujućeg gola Francuske, Tijeri Anri, rukom primio loptu koju je potom prosledio ka strelcu Vilijamu Galasu.

Igranje rukom, koje je irski savez nazvao namernim, priznao je i sam Anri, ali je rekao da je to bilo slučajno, rekavši da on nije sudija. Golu Galasa prethodio je i ofsajd francuskih fudbalera, koji su sudije iz Švedske takođe previdele.

izvor: b92

Ja još uvek ne mogu da verujem da su francuzi prošli...imam osećaj kao da smo mi ispali.
Platini čini čuda.
Ne verujem da je Platini umešao prste, jer mogli su im dati penal par minuta pre ovog gola, kad je Anelka pao preko Givena ... To je bilo lakše za svirati nego ovo, i ne verujem da bi se tolika prašina digla da su prošli pomoću takvog penala ...

Uglavnom, sudija je idiot što je priznao onaj gol, Domenek još veći iz više razloga, te je zbog toga vrlo verovatan kolaps Francuza u Africi ... Sigurno će im se vratiti ovo kad im namanje bude odgovaralo ...

Ne verujem da je Platini umešao prste, jer mogli su im dati penal par minuta pre ovog gola, kad je Anelka pao preko Givena ... To je bilo lakše za svirati nego ovo, i ne verujem da bi se tolika prašina digla da su prošli pomoću takvog penala ...

Uglavnom, sudija je idiot što je priznao onaj gol, Domenek još veći iz više razloga, te je zbog toga vrlo verovatan kolaps Francuza u Africi ... Sigurno će im se vratiti ovo kad im namanje bude odgovaralo ...

ma taman kad nalete na nas u 1/4 finala na SP
i onda Pantelija daje gol iz sumnjive pozicije i izjavljuje "Ovo je za Irce" :mrgreen:

Mislim da je ovo sa Francuzima skandal i to veeeeeliki.Irci imaju pravo sto traze da se utakmica ponovi,mada od ta posla verovatno nema nista.Anrija gotivim kao fudblera,ali kao covek je 0!!! Taj stav:"Dao sam gol rukom i **** me zabole za to",pokazuje kakav je karakter

Irci su vec podneli zahtev da se utakmica ponovi, ali gamad iz FIFA je naravno odbila...jedina varijanta je da fudbalski savez francuske podnese isti zahtev.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back