Kvalifikacije za EP 2012

• Začetnik teme Začetnik teme SQUID
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

-

• -

• -

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa to je reprezentacija koja može igrati najraznovrsniji fudbal trenutno na planeti. Sa Hernandezom, Alonsom i Inijestom koji organizuju napad ne moraju se ni oslanjati na krila. Ako je makar jedan od njih trojice u formi, to je već ogroman problem za protivničke igrače jer šta raditi protiv Hernandeza npr. koji može poslati loptu na koju god stranu terena zaželi.
Pa njima je jedan Fabregas na klupi.

Već sam dosta stvari zaboravio sa SP ali mislim da Vilja i Tores nisu na prvenstvu ni u jednom momentu igrali krilne napadače.
To su igrači koji čitavu karijeru igraju kao usamljeni napadači (posebno Vilja koji je izgradio ime i karijeru igrajući 451 u Valensiji) dok ulogu krilnih napadača u Španiji imaju Pedro, Krkić, Iniesta ponekad, možda i Hesus Navas. Ono što je činjenica - Bez obzira igrao Vilja ili Tores, to su toliko kvalitetni i nepredvidivi napadači da prave razliku, mogu jednim potezom da reše utakmicu, bez obzira da li je Španija pročitana ili ne.
Kod nas to nije slučaj jer imamo Žigića čije sam brojne mane već navodio i koristimo ga još onako kako ne treba.
Ako se već insistira na Žigiću u timu onda se mora promeniti koncepcija igre. Dakle, on mora biti usamljen u napadu i ne sme se trošiti suvišnim zalaganjem u sredini. U takvoj formaciji već dobijamo 5 igrača sredine terena i ne bi trebalo da duva toliko promaja. Sredina nam je ipak kvalitetnija od napada i ne razumem zašto onda ne bismo prilagodili igrače formaciji, a ne forsirali formaciju za koju očigledno nemamo igrače.
Ovde su problem i brojni "Stručnjaci" tipa Tole, Kosanović i ostala bagra koja će se javiti i ispljuvati sve redom jer se igra "Kukavički s jednim napadačem". Pošto ta bagra očigledno ne prati moderan fudbal, potrebno je nanizati nekoliko dobrih rezultata da bi sve to profunkcionisalo. I ja sam mislio, bio sam ubeđen, da ćemo posle SP zaigrati na ovaj način, ali Antić se ponovo vratio taktici koja nam ništa dobrog nije donela (osim u kvalifikacijama za SP dok nismo pročitani).

Napadače nemamo i to je činjenica. Sredina je šuplja iz nekoliko razloga.
Prvi razlog je što ne igraju igrači koji su u formi. Drugi razlog je što se igra previša bazira na Stankoviću koji očigledno čuva noge i ne igra onako kako igra u Interu. Treći razlog je što se forsira ta igra preko krila i ne pokušava se nikakvim uigranim akcijama preko sredine (ne računam soliranje Jovanovića i Krasića koje obično ničemu ne dovede). Četvrti razlog je što su igrači sredine terena izuzetno spori, posebno kada su upareni Stanković i Milijaš, i lako ih je pretrčati.
Rekao bih i da je problem u tome što pojedini igrači (Krasić, Jovanović, Stanković) imaju zagarantovano mesto u timu i suviše "Emotivan" odnos sa Antićem pa možda i to utiče na njihovo ukupno zalaganje na terenu.
To je neko moje subjektivno mišljenje i može biti da nisam u pravu.
E sad što se tiče bekova. Ja nisam rekao da su bekovi spori, već centralni bekovi iliti štoperi. U suštini takvi su svi štoperi osim par izuzetaka svetske klase (Pike, Lusio, Ferdinand itd).
Vidić manjak brzine nadoknađuje nekim drugim kvalitetima i spada u najbolje odbrambene igrače na svetu (po meni je i najbolji).
Ali on je igrač koji veliku muku muči sa kvalitetnim igračima koji su brži od njega i koji ga mogu pretrčati ako imaju višak prostora (Setimo se Eto-a, Toresa, Rodaljege). Pošto i Subotić nije poznat po eksplozivnoj brzini, zato i nije normalno da zadnja linija bude postavljena toliko visoko i usput da centralni bekovi iznose lopte preko polovine igrališta, jer svaka izgubljena lopta na tom delu terena značila bi kontru iz koje najverovatnije primamo gol (od ozbiljnijih reprezentacija).
Na papiru, mi imamo jako dobar igrački kadar. Možda najbolju zadnju liniju u Evropi, sasvim dobru sredinu terena i slab napad koji će se, nadam se, popraviti dolaskom Klea.
Nisam ja rekao da smo mi u rangu Španije, Nemačke, Engleske, ali uz pravo rukovodstvo i normalan savez neka realna pozicija sa ovakvim igračima bila bi top 8 u Evropi i niko me ne može ubediti u suprotno.

Alal vera ako te nije mrzelo :mrgreen: :worth:
Podpisujem od reci do reci s tim sto bandera meni nebi igrala pa taman da igramo bez napadaca, bez obzira sto je dao gol protiv Slovenije!

Kako se kvalifikacije nastavljaju idući vikend red je da vratimo temu.:rtfm:

Hrvatska gostuje u Izraelu i klupsko stanje sa igračima prije tekme je u totalnom k..... (baš onakvo kakvo je bilo kad god je repka igrala dobro:mrgreen:)
Dakle redom, Runje brani ali slabo, Ćorluka i Olić igraju slabo pa preselili na klupu, Kranjčar i Mandžukić ne igraju uopće, a Pranjić i Dudu povremeno, Jelavić i Petrić ozlijeđeni, Srna kartoniran.Praktički trenutno nema igrača za pohvalu:rumenko:
Ipak, očekujem tri boda i sastav: Runje - Ćorluka, Lovren, Šimunić, Strinić - Rakitić, Vukojević, Modrić, Pranjić - Dudu, Olić

Mladi idu na Španjolce, bit će dobre tekme:super:

Duel Srbije i Estonije igra se danas 20.30 na stadionu Partizana. Četiri dana kasnije u Đenovi Srbija će igrati sa Italijom.Daju na balkaniyumu današnju utakmicu,a nadam se da će prenositi i sa Italijom.Protiv Estonaca ne treba kalkulisati,jer nisu kvalitetniji tim od Srbije,definitivno. ; )

znam ja to druze,no ne mogu vjerovat da neko moze rec da samo vucinic vrijedi kod nas.

Ono sto sam ja vidio pocetkom onih kvalifikacija, da ima samo jedan igrac u veznom redu da moze da mu daje sjajne lopte, Englezi bi imali razlog da se dooobro zabrinu pred mec u utorak. Jedino da cekamo da se Jovetic vrati.

E da, golman Bozovic je sjajan, mnogo je sigurniji od Poleksica, odbrana nam je mnogo bolja u odnosu na ranije, ali vezni red nam je nikakav. Kao ekipa smo mnogo napredovali, ali indivualno, Mirko je za klasu ispred drugih. Na proslim kvalifikacijama je bio ocajan, ali sad igra kao nikad u karijeri.

I ono najbitnije, sreca je ovaj put na nasoj strani sto nije bio slucaj na proslim kvalifikacijama.

Poslednja izmena:
Tooo!!!!:klap: Tri boda iz Izraela!!!:klap:
Do yaya nek se sad pokolju Židovi i Grci u utorak.

Sretna pobjeda, poklonjen penal za prvi gol (dobro bilo je nekog potezanja al ko to svira:rtfm:) i tri skinuta zicera Runje.
Dobar potez sa Pranjićem umjesto Vukojevića, loš sa Šifom prije Lovrena, s njim i Ćorlukom smo prespori u obrani:roll:
Vidi se da su igrači u lošoj formi generalno, ali i da se debeli zaželio nogometa:worth:

Klinci izvukli 1:2 sa Španjolcima vani bez 4 najbolja igrača (Lovren, Rakitić, Perišić, Jajalo kapetan) tako da u uzvratu imamo izgleda. Požutio Kalinić, al nema veze, ionako mali Vukušić trpa ko lud i u ligi i u Europi.

Definitvno obitelj Kranjčar obilježila europski vikend!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back