- Poruka
- 185
Ma najbolje da Bosance zovemo jzma
Bosnjacke gluposti, kao sto neko rece Slovenci su zmajevi od kad znam za sebe, ne znam oko cega se vodi polemika.
bosanci su valjda bili ''zlatni ljiljani''...od kad zmajevi...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma najbolje da Bosance zovemo jzma
Bosnjacke gluposti, kao sto neko rece Slovenci su zmajevi od kad znam za sebe, ne znam oko cega se vodi polemika.
Nadam se i ja,ali svaki put kad smo se nadali,ispusili smo ono sto nas pol ne pusi..Sjebano smo ispali 98-e da smo usli u 1/4 finale druga prica bi se pricala.......cinjenica da danas nemamo ni priblizno takvu sredinu i navalu........istina odbrana je tada bila mnogo niza nego danas
sve se nesto nadam da mozemo da dobijemo italju u BG-u
Sjebano smo ispali 98-e da smo usli u 1/4 finale druga prica bi se pricala.......cinjenica da danas nemamo ni priblizno takvu sredinu i navalu........istina odbrana je tada bila mnogo niza nego danas
sve se nesto nadam da mozemo da dobijemo italju u BG-u
NAJBOLJI DRUGOPLASIRANI - NAUČNA FANTASTIKA
"Na Evropsko prvenstvo možemo i kao najbolji drugoplasirani", samo je jedan od naslova koje smo na krilima euforije mogli čitati jučer. Međutim, stvari izgledaju mnogo drugačije, odnosno Zmajevi na EP mogu samo kao prvoplasirani ili kroz baraž.
Računica je prosta, potrebno je samo malo bolje analizirati situaciju u ostalim grupama.
Kako pojedine grupe imaju samo pet momčadi, tako će se pri računanju za najbolju drugoplasiranu ovima koji se takmiče u grupama sa šest momčadi brisati rezultati sa posljednjeplasiranom.
Dakle, dva kola prije kraja kvalifikacija Zmajevi na tabeli najboljih drugoplasiranih momčadi imaju 13 bodova. Eventualna pobjeda protiv Luksemburga u 9. kolu ne donosi nam ništa, odnosno uoči posljednjeg susreta sa Francuskom opet ćemo imati 13 bodova.
Remi u Parizu naš bodovni saldo popravio bi za 1 bod i kvalifikacije bismo završili na 2. mjestu sa 20 bodova, ili ako gledamo tabelu drugoplasiranih sa 14 bodova, koliko gotovo sigurno neće biti dovoljno za najbolju drugoplasiranu momčad. Ukoliko dobijemo Francusku, onda ćemo kvalifikacije završiti na 1. mjestu, te ćemo se na EP prvenstvo direktno plasirati.
Najbliže odlasku na EP kao najbolji drugoplasirani nalaze se momčadi iz grupe H. Naime, u istoj se na čelu nalaze Portugal, Danska i Norveška. Sve tri momčadi imaju po 13 bodova, a kako se u grupi nalazi 5 reprezentacija brisanja bodova nema.
U dobroj poziciji su Švedska i Mađarska u Grupi E. Naime, obje momčadi trenutno imaju po 12 bodova na tabeli najboljih drugoplasiranih, s tim što Mađari imaju još samo jednu utakmicu i to kući sa Finskom. Pobjedom dolaze na 15 bodova, dok Šveđani gostuju kod Finske i igraju kući sa Holandijom, koja je već osigurala nastup na EP. Teško, u sferi naučne fantastike je očekivati da se rezultati mogu poklopiti, te da ćemo na kraju mi sa eventualnih 14 bodova biti najbolji drugoplasirani.
U grupi F je također situacija koja Zmajevima ne ide na ruku. Trenutno je Grčka ispod nas na tabeli najboljih drugoplasiranih sa 12 bodova. No, Grci su odigrali svoje dvije utakmice sa Maltom, te ih očekuju dueli sa Hrvatskom kući i Gruzijom na strani. Moguće je da oba puta izgube, no moramo biti realni, pa recimo Grcima upisati barem tri boda, što znači da će imati 15. S druge strane Grci sa dvije pobjede mogu i diretno na EP, a onda će drugoplasirana biti Hrvatska, koja trenutno na toj tabeli ima 13 bodova i osim duela sa Grčkom igra kući sa Latvijom. Može se desiti da u obje utakmice Hrvatska izgubi, ali... Trijumf sa Latvijom garantuje Hrvatskoj 16 bodova na tabeli najboljih drugoplasiranih.
Kada se sve sabere i oduzme i ukoliko smo realni, onda je vidljivo da se sa 14 bodova ne može biti najbolji drugoplasirani. Pardon, u nekim kombinacijama koje graniče sa naučnom fantastikom možda i može, ali budimo realni...
Vidim da nitko ne spominje da jedna od 9 drugoplasiranih reprezentacija ne ide u baraz. Dvije drugoplasirane sa najvise bodova idu direktno na EP.
Ne 2 nego 1 najbolja drugoplasirana ide direktno.....ostalih 8 u baraz.......to mesto objektivno vi mozete zauzeti ili neko od skandinavaca
Ma svaki put se ismijem...
Najjače mi je što nastavlja intervju mrtav 'ladan... ma volim ga, iako je Milovac teški!
Ne 2 nego 1 najbolja drugoplasirana ide direktno.....ostalih 8 u baraz.......to mesto objektivno vi mozete zauzeti ili neko od skandinavaca
Da imas pravo, ali sjecam se nekih proslih kvalifikacija, znam da su isle direktno i dvije druge najbolje plasirane reprezentacije a jedna drugoplasirana ekipa koja bi osvojila najmanje bodova nebi isla ni u baraz.
Ма врх.
А то што је Миловац се не опрашта никад. Но не бих у политичке воде. Не бих да ме неко нападне,али Савићевић у дресу репрезентације није одиграо неке значајније партије,реално је да у већини утакмица је био један од насјлабијих актера,последњу добру утакмицу коју је одиграо била је она против Мађара у Будимпешти у оном баражу колико се сјећам.
vi bar u baraz idete
Ako sam dobro izračuno Hrvati i Srbi bili bi u gornjem dijelu ždrijeba za baraž i mogući suparnici su
Turska, Irska, Češka (Škotska) i Crna Gora
Kako igraju jedni i drugi ne valjaju ništa pa je realno ispasti od svih. S druge strane to su sve prosječne repke....bio bi zanimljivo da Cico na našoj klupi igra protiv Crnogoraca
Ma sad sam se sjetil jučerašnje tekme nemremo mi nikog dobit džaba sam ovo pisao![]()
Manje drzave, a vise bodova od Crne Gore ne pamti se od kad se igra fudbal . . .
Proklet je mentalitet balkanskih krkana koji dođu mladi do para ko nogometaši. Gledam onog izgubljenog Bilića i mislim bježi čovječi dok nisi načisto ispalio na živce. A zašto. Jer im je bio dobar. Htio je ljudskim pristupom iz njih izvuć karakterne vrijednosti i na povjerenju i poštovanju graditi kult i motivaciju. E sve je šljakalo dok je na terenu ima produženu ruku u braći Kovač, naročito Niki. Ali kada su "posljednji domoljubi" otišli u penziju raspustila se bagra. Srna, Mandžukić, Ćorlukai društvo. Isisali su Bilića a zauzvrat koriste nacionalna okupljanja za bančenje, zajebanciju i općenito izlete od discipline u klubovima.
Bez batine nema discipline u balkanskoj krčmi...bilo i bit će... Poslal bi im Štimca ili Antu Kostelića na tretman do baraža pa da vidim kako bi se ona p... Kranjčar šetal terenom...
Objektivno Hrvatska je kvalitetom igrača 8-10 u Europi (Tottenham, Sevilla, Lyon, Šahtar, Bayern, Borussia D., Wolfsburg, HSV) i zato boli što igrama nismo ni top 20. Dovoljno je usporediti grčki i hrvatski kadar po klubovima![]()