Kutak za trudnice

vragana, a ne cuvas za drugo dete? :p Ali dobra je ideja za temu, da :)

Jao te silikonske bradavice su nas sve valjda nagovorili da kupimo - a glupost. I ja imam nove, dala komsinici koja se porodila, ako joj zatreba. Inace sam isto voljna da prosledim stvari, doduse sad ne znam kog ce pola biti beba, ako ce biti musko, onda vecinu Sarinih nema potrebe da cuvam. Ako ce biti devojcica, ona ce naslediti.

a kupicu ako bas odlucimo da pravimo drugo dijete :P
ili ce neka od mojih ili muzevih sestara vec imat...mi svu
odjecu tako dobili (to moram cuvat da ide dalje, tako smo se dogovorile : ) )
a neke stvari jednostavno nema smisla cuvat
silikon npr ima rok trajanja 2 god mislim
mlijeko takodjer...mada, Iskru dojim pa bi i neko buduce dijete sigurno dojila
a te bradavice su ono...vecini zena skroz beskorisne
bacenih 800 din u momentu kad ljudima svaki dinar treba (fala iskusnom osoblju u porodilistu : ((( )
al ako neko ima ragade bas mozda su i upotrebljive, sta znam

e, imamo i sklopivi krevetac sa dva nivoa
koristen, ispravan, ali je rajferslus otisao na onom dijelu sto se otvara kad je beba vec velika
crveni je, ok je osim toga (ja sam to zasila do pola)
posto mi imamo jos jedan koji cemo proslijediti srdjanovom burazu kad zatreba
onda taj mozemo pokloniti ako nekom treba

ps aj nek nam neka od modica ovo iskpira u posebnu temu recimo
Stvari za bebe i mame - pokloni i razmena
tako nesto
fala : )

Poslednja izmena:
miliceeeeeeeeeeeeeeeeeeee :hej:

kod mene kontrakcije malo stale, uvela sam mg.

beba je show svaku noc pred spavanje. sav mi stomak u brezuljcima kako sta izbaci

onda mm cuci pored stomaka pa se ispricamo tako svo troje :lol:

sutra pune 32 nedelje. vec mi postaje problem sjediti na poslu..

stevca, jel to mislis nakon porodjaja?

Mrezaste gacice, samo da drze ulozak. Naravno da ce ti trebati i ulosci, gacice sluze samo da ga drze, jel. I mrezaste iskljucivo da moze rana da dise. U porodilistu ces biti bez njih manje vise uvek dok lezis, samo ti trebaju kad krenes negde da ne ides ko patka sa uloskom medj nogama a bez gacica :lol: mada i to se nauci lako.

Ali svakako kupi nekoliko mrezastih gacica, da ti se nadje.

- - - - - - - - - -

A ulozaka milion, nece se baciti :D

da, nakon poroda mi trebaju.

hvala na objasnjenju:lol:

kupicu u vceim kolicinama, trebace mi i kuci na pocetku

polako pravim spisak za bebine stvari i opremu i svoju torbu za porodiliste.

tako da samo kupujem po spisku da nesto ne zaboravim

:rida:Ja nemam pojma o cemu vi ovde pricate.
Cemu zapravo sluzi taj pojas? Ja sam mislila da ima neki pojas koji ima funkiciju da stiti ledja prebacujuci nekako tezinu, a, eto, cak mi nije palo na pamet da ga kupim prethodnih mesec dana kada su me ledja ubila. Vidim te silikonske bradavice sluze ako imas ragade i moras da ih imas kada ides u porodiliste, a gde se kupuju te mrezaste gacice, prvi put cujem da tako nesto postoji.
I vragana, zar ti nisi dobila sina? Bese Vuka? Sve sam pomesala. :(

Vuk je nas machor :lol:
ne trebaju ti silikonske bradavice za porodiliste
mrezaste gace ce ti bit korisne, ali nisu obavezne
postoje i trudnicki pojasevi za stomak
ja zelim pokloniti mekani steznik za nakon porodjaja, prvenstveno carskog reza, ako nekoj od vas treba da ne kupuje jer je prakticno nov

Jaooo, znaci i ti imas devojcicu, Iskru. A i delujes mi kao neko ko ima sinove, ne pitaj me sto i sta to znaci. :lol: Pozdravi puno Vuka! :maca: Macke pamtim pre nego decu. :rumenko:
Ako bude li taj pojas u ponudi nakon tri meseca, posto ja jos nisam resila da li cu carski ili prirodni, epidural mogu da se kladim da cu da propustim, javljam se. :)

ako i ne bude ovaj, bice neki drugi
zapravo bi bilo super kad bi zene jedna drugoj tako proslijedjivale stvari koje se kratko koriste

Postoji more stvari koje se koriste veoma kratko... i super je kad idu u krug...
Kako Iskra bude rasla biće ih sve više, a neke od njih nisu ni baš jeftine:
Bebi džim- od 2-6 meseci (dok ne sedi samostalno)
kengur
zvečke
bebi igračke koje se kače na kolica, krevetac, ogradicu...
guralice &co
sve Pogodi oblik igračke
slikovnice za vežbanje govora sa po jednom životinjom na strani.....
Kad kupiš kvalitetno ni ne pomere se, a čim dete preraste taj uzrast samo se gomilaju...
Zato je super kada neka od prijateljica, komšinica, rođaka ima klince približnog uzrasta ;).
Nas je puno i ovako ne možemo da hodamo od igračaka i da su tu i one koje nisu aktuelne definitivno bih poludela...

Nagutala se lekova i mirujem. Tu su, ali manjeg broja. Intenzitet je stadardano jake kad se pojave.

Dr sutra radi privatno. Nemam njegov br tako da komuniciramo samo preko sestara i licno jad odem. Ja cu ga pokusati sutra naci, ako ne, u cetvrtak sam svakako u bolnici :-). A od tada mislim da me nece pustati napolje.

Kako si ti?
Kako su ostale?

Opet ja :-)
Nisam stigla danas do mog dr privatno jer mu je haos ali sam pricala sa sestrom koja mi je objasnila da on nikada ne dokazi nocu i vikendom. Tako da mogu da zaboravim moj zamisljeni termin. Sutra ujutro idem kod njega, pa cu videti sta on kaze. Ako izdrzim do jutra...
Hake su mi kontrakcije kohe krecu oko 8-9 i dosta dugo drze. Ako su to kontrakcije (zgrci mi se stomak u donjem delu i tera me na veliku nuzdu). Danas sam 2 puta osetila kao da mi odjednom potekla neka mala kolicina tecnosti. Sigurno nije urin. Istina da pijem mnooogo tecnosti i mozda bebe imaju i previse, ali je činjenica da nesto curka. Probacu da prebrodim noc pa u bolnicu ranom zorom. Mene svakako nece san zbog svih bolova pluca zeludca grlica jajnika i bubrega...a krenula ozbiljnije i girusica.

Lepi sanjajte koje imate mirniju trudnocu :-)

Neizreciva, ne znam kako su te informisali ali u Su (ako mislis na Suboticu) ima epidurala i to godinama.
Mija prijateljica se porodila pod epiduralom, a moj anesteziolog iz Bg mi objasnio da je njegov najbolji prijatelj, anesteziolog davno odselio se u Su i tamo je nacelnik anestezije i da radi epidural. Mislim pricao mi i o drugim gradovima koji imaju tu , kako on kaze "privilegiju" da imaju anesteziologa koji zna da uradi epidural. A sve zbog mog pitanja koliko je siguran epidural za mene :-D Svi doktori ce odlepiti od mojih pitanja i podpitanja. ... :-) Slavice kad me porode i puste kuci

nama koji smo imali carski rez (mart 2013) nisu epidural ni predlozili....ja sam mogla da biram totalnu ili spinalnu anesteziju jer je beba bila ok, razlog za carski je bila ogromna beba koja nije mogla da se spusti ni malo....neke zene koje su imale drukciji ralog za carski nisu mogle ni da biraju ni ove dve opcije

Back