Kutak za trudnice

Milicice drzite se.. Sjajno ste dogurale, i izborile se. Za divljenje svkako! <3 <3 <3
A dosao je i finish :)
Mozda i bolje tako, nego sto kaze Ata da ti pukne vodenjak u sred noci, pa hitan carski, pa ko je dezuran.. pa bla bla bla.. ovako ce i ti biti spremnija..
Cmokic za vas!

Imam kontrakcije do 60. Cekam uz i pregled mog dr. Mozda me i sutra porodi :D
I da te porodi sutra ti si nadomak 9. meseca, sto je super za blizance. :) A sad je daleko bitnije da taj porodjaj prodje u najboljem redu i bez rizika i po tebe i po njih, nego da zbog jurenja tih par dana upadnes u neki rizik, bolove, stres koji ti uopste ne trebaju.
Bitno da ste sada u sigurnim rukama, i jedva cekamo lepe vesti. :)

Poslao me kuci!!! :what:
Kaze da se vratim veceras, sutra, prekosutra...kad god osetim jake bolove. Jesu kontrakcije, ali bi i on jos par dana da izdrzimo. Kaze idealno 37, ali moze i 36 nedelja. Pokusace sve, zbog beba, ali da gleda mene pre svega. Od toga zavisi kada ce "zavrsavati".
Ovo je prvi put da se nisam radovala što idem kuci. Uvece kad me stisne stvarno mi nije dobro. Ali mozda to tako treba :-). Od kud ja da znam...
Zbunjena i umorna dodjoh kuci. Zabrinuta jer nije dosledan. A sa druge strane mi je objasnio da i pola dana vise kod kuce je bolje nego da sam kod njih jer brzo gubim tezinu, umorim se, i pokvarim krvnu sliku.
Njegov cilj se promenio i sada hoce bebe bez inkubatora :-). Kao da je mene pitao...

:lol: Sve naopako. Bas sam skoro pricala sa drugaricom koja je isla na sve kurseve za trudnice, dojenje i to je vrlo ozbiljno shvatila i dosta toga naucila i rece mi da se bas preporucuje da se do poslednjeg trenutka malte ne sedi kod kuce, da sto kasnije treba doci u bolnicu, sto meni nije delovalo logicno jer sam ja cuveni panicar, ali izgleda da jeste u pravu. :) Da je bolje po potrebi javiti se lekaru i ako nije nista da te vrati kuci, nego da danima lezis tamo.

Hvala na podrsci... I dalje mislim da je bila greska sto me je pustio kuci :-( Daj boze da gresim.
Drugo, trece rodke pomagajte... Stalno mi curi neka vodica. Cista. Ali s vremena na vreme, par puta dnevno, pojavi se i zucjasto beli sekret. Danas ga je bilo i onako blago zelenkastog. Ali samo malo kao zrno graska. Uvece sam imala jaku kontrakciju do suza nekih 2-3min. Jednu. Sada odoh do toaleta ali koliko god da se brisem opet nesto curne po malo. Uzela sam mrezasti ulozak pa cu videti za koliko cu ga napuniti.
E sad, babice misle da je to normalno čišćenje, a ja se plasim da nije vodenjak. Jos sam uzela bensedin mnogo ranije veceras pola doze, da bih prezivela do ponoci kad uzimam redovnu terapiju. Jesu se smirile kontrakcije, ali ne znam da li sam ih trebala smirivati ako je vodenjak taj koji curi.
Ps ja po prirodi nisam panicarka, ali ni najmanje. I mozda bi trebalo da panicim. Ali znam da imam neke intuicije. A sada nista ne znam :-D

Joj, Milice, ne znam šta da ti kažem...
Plodova voda je bistra, bez mirisa, bez boje, kao voda obična. Ali meni je sva tri puta jednosstavno prsnuo vodenjak i šljusnula voda, onako čini mi se oko litar vode odjednom. Sa tim curkanjem pomalo nemam iskustva.
Imala sam i ja kontrakcije, te pripremne, ali nisu toliko bolele, nikako o suza...
Ne znam šta bih ti rekla...
Kada treba da mu se javiš na kontrolu?

Tek u cetvrtak. A tada je dezuran tako da me nece on ni gledati. Ali cu bar pokusati kod njegove zamene. Dr koja zna sve o mom slučaju i reci cu joj da me primi. Ako se do tada ne porodim. A sutra je oba dezurna. Ako mi bude opet ovako idem kod nje.

Tek u cetvrtak. A tada je dezuran tako da me nece on ni gledati. Ali cu bar pokusati kod njegove zamene. Dr koja zna sve o mom slučaju i reci cu joj da me primi. Ako se do tada ne porodim. A sutra je oba dezurna. Ako mi bude opet ovako idem kod nje.

Ne znam, Milice, ja bih otišla ranije od četvrtka. Veruj mi da bih ja otišla sutra. Jeste nezgodno što je vikend, ali.... to su tvoja deca i njihova sigurnost je najbitnija. Znaš i sama koliko se guraju, znaš i sama koliko im je usko. A ti imaš serklaž, i da krene porodjaj ti ne možeš da se otvaraš...
Ne znam, ja bih otišla sutra, a to i tebi toplo savetujem... eto, da te pogledaju, da ti kažu da su bebe ok, da imaju dovoljno vode i da ni jedna nije ugnječena...

Meni je Mihajlo prvi krenuo, ustvari njegov vodenjak mi je i puko, Nevenin su probušili na stolu. Prvi je krenuo i ugnjavio je Nevenu toliko, da su mi ceo sutrašnji dan posle carskog pričali kako je ona rodjena nezrela, kako je mladja od njega mesec dana ( života mi, došla mi pedijatar sa pričom da je ona začeta mesec dana posle MIhajla :eek: nebuloza, ali hajde, u onom trenu se pretvoriš u sušti strah za dete, ne razmišljaš racionalno uopšte )...

I ja razmišljam da odem sutra. Nije nezgodno. Vikend im je obicno laganica. Nema civila samo neke zakazane operacije...ako mi ne stane voda idem ranom zorom. Ali mi sada pise drugarica koja se porodila u 40toj sa blizancima. I njoj je curilo. Ali posle 10 dana stigla decica

milice ja imam problema sa tim svakodnevnim curenjem neke vode jos od samog pocetka, valjda do vaginalne primene utrogestana. Pri kraju trudnoce moze valjda da se javi da li pojacan sekret, da li to curenje, citala sam nesto o tome, ali nisam sigurna. U svakom slucaju, ako imas bilo kakvu dilemu kod lekara opet na pregled, pa se vrati kuci i tako svaki dan ako treba. Nemoj uopste da se ustezes, i dva puta dnevno ako treba. Ja sam se ovoj mojoj doktorki popela na vrh glave za mnogo vece gluposti, mislim da joj padne mrak na oci kad me vidi sa papiricem sa spiskom pitanja da neko ne zaboravim. :mrgreen:

Mozda si znala za ovo, ali eto za svaki slucaj da prekucam beleske moje drugarice iz skole za trudnice. Mozda moze da ti bude od pomoci.

Testiranje prsnuca posteljice
-Isece se 20 krpica velicine ulosaka, bele boje
-isprazni se besika do kraja
-legne se na ceo sat
-na svakih 5 minuta se menjaju krpice
Ako je vise od 70% mokro, a nije mokraca (mokraca je zuta i ima miris) onda je placenta napukla i curi plodova voda

Ukoliko nismo sigurni, ponovo ispraznimo besiku, i pola sata stojimo i menjamo krpice na 5 minuta
Od 20 krpica ako je 17 vlazno, hitno idemo u bolnicu.

Najgori scenario je zelenkasata plodova voda - beba je u patnji ili je prosla kroz patnju/
Plodova voda je providna ili cak i mlecno bela

Jedino je nejasno 20krpica * 5 minuta, dakle 100 minuta je potrebno za testiranje i u lezecem i stojecem polozaju, a ovde se pominje sat vremena lezanje i pola sata stajanja. :think:
To bih mogla da je pitam kakva je greska u pitanju, ako ti bude trebalo. Ona je imala visoko prsnuce i znam da je pomocu tih krpica i utvrdila da se radi o tome.

svaki savjet dobro dodje ali toliku scenu praviti u tom trenutku :lol:

te nadji stare krpe te iscjeci toliko komada, te stopaj vrijeme te mijenja..alaaaa

cini mi se da je milica pominjala uloske za ispitivanje plodne vode

ove prvo je stroga zajebancija

Pa to je vise za situacije kada nisi siguran da li ide plodova voda i da li je trenutak za dizanje frke ili moze da saceka dan- dva. Ne verujem da ga medicinsko osoblje preporucuje zato sto je zajebancija, niti meni izgleda mnogo komplikovano. Daje prilicno jasnu sliku o kolicini vode koja istice u sat vremena.

- - - - - - - - - -

E danas, tacnije vec juce sam usla u 7. mesec. 28.nedelja po kalenaru. Po UZ malo ide unapred pomerili su mi termin porodjaja za 5 dana ranije, ali pretpostavljam da ce se ti menjati.

- - - - - - - - - -

Imas li ti neke tegobe?

ma meni je zajebancija zestoka:lol:

ja sam 32+4.

kod mene je uz isao sedmicu unazad zbog kasnije ovulacije. ali su mi odredili termnim po zm bez obzira na to.

kaze tolerisace prenos za tih 7 dana.

vidjecemo sta beba odluci.

za sada sve ok, bez tegoba. osim sto otezah malo

Poslednja izmena:
ma meni je zajebancija zestoka:lol:
Zato sto nemas to curenje, da imas ne bi pravila pitanje. :mrgreen:
Meni je bila frka bas zato sto imam konstantno od glupog utrogestana (sve se nadam da ce mi vise ukinuti, u ponedeljak idem bas kod dr), i kada sam radila amniocentezu, jedan od simptoma kada nesto krene po zlu koji se moze javiti kada se obavezno treba javiti lekaru, je bas to curenje. Pa sam tih dana razbijala glavu dok nisam nasla resenje. Ne znam sta je sa tim uloscima koje pominjes, mozda je to lakse resenje, bas cu se raspitati za svaki slucaj koji je nacin pouzdaniji.

Pa taj vaginal discharge je normalna pojava u trudnoci, samo je razlika u kojoj se meri javlja i kada je razlog za brigu kada nije. Moze i milica da pojasni oko tih ulozaka kako ide ta prica.
Ne odgovori mi na gore postavljano pitanje, :) imas li ti neke trudnicke tegobe? Mislim ne moras sada posto je kasno, mozes i ujutru.

Pa taj vaginal discharge je normalna pojava u trudnoci, samo je razlika u kojoj se meri javlja i kada je razlog za brigu kada nije. Moze i milica da pojasni oko tih ulozaka kako ide ta prica.
Ne odgovori mi na gore postavljano pitanje, :) imas li ti neke trudnicke tegobe? Mislim ne moras sada posto je kasno, mozes i ujutru.

napisah ti al ti ne procita :lol:

za sada nemam. ne oticem, spavam odlicno, apetit kao i prije trudnoce, bez ikakvih bolova, udebljah se svega 8-9 kg

prije 3 sedmice mi se pocele povremeno javljati BH kontrakcije. kako sam uvela mg stale.

radim tako da nemam vremena razvijati teorije po glavi kako na pocetku dok nisam radila.

jedino sto sam otezala nekako sama sebi i brze se umaram.

e sad, vidjecemo kako ce biti kad odem na porodiljsko i zagazim u 9 ti

Poslednja izmena:
:lol: Nisam videla da si azurirala post.
Blago tebi. Ja se sve pitam da li sam toliko kilava trudnica, da imam toliko nizak prag bola i da se tako lose nosim sa trudnocom. Ali nije prosao dan da nesto ne kukam, da me nesto ne boli, ne probada. Sada sam u fazi da nemam vazduha i da mi i brus jako smeta.
Ja isto imam te BH kontrakcije, ali sam mislila da je to normalno i da treba samo pustiti, znaci da uvdem mg na podugacki spisak suplementacije.

Back