Kutak za trudnice

Pozdrav svima koji nam se pridruzuju :-) stare nove....
Meni stomak raste ali kilogrami ostaju isti :-( nikako da pomerim skalu na gore. Jako malo sam dobila, i pocinjem da se malo plasim za bebice i njihovu tezinu. Ne znam kada ce ih meriti ali se nadam ove nedelje. Trebalo bi ove nedelje i na ctg da idem. A meni se ne ustaje tako rano :D
Sada smo 31+4. I lepo je biti kod kuce :-)

Guramo guramo. Evo guraju one mene! :-) ja sam kao kostur. Rebra na izvol'te, ruke imaju jos kožu, malo mesa na upalim obrazima i nikako da bar ja malo dobijem na tezini. Bas se norim ali ne ide mi. A ja bi jis 4 nedelje!!!! :-) :-) :-)
Isutale su me u sve organe i kosti :-D

Guramo guramo. Evo guraju one mene! :-) ja sam kao kostur. Rebra na izvol'te, ruke imaju jos kožu, malo mesa na upalim obrazima i nikako da bar ja malo dobijem na tezini. Bas se norim ali ne ide mi. A ja bi jis 4 nedelje!!!! :-) :-) :-)
Isutale su me u sve organe i kosti :-D

Interesantno, ali mene blizanci nisu tolilo "tukli"
Najnemirinija mi je bila MIlica, najstarije dete. Ona mi je prevrtala činijicu sa grickalicama sa stomaka - ležim i grickam semenke, npr, i ona šutne, tj prošeta nogom preko celog stomaka i sve prospe :lol:
Stefan je šutirao isto mi je izdizao stomak ohoho, ali manje nego Mic
A ovo dvoje nisu uopšte toliko. Da li što ih je bilo dvoje, pa im bilo tesno, ali nisu. Očekivala sam da me urnišu, da me ubiju od batina :lol:, a eto... :lol:

Jedna beba je mirnija nego druga. Ali kada se i malo pomeri ova prva, druga je isuta i izboksuje posteno. Pa se onda i druga pokrene da joj vrati. U jutarnjim satima jedna po jedna po bubrezima, plucima, rebrima... ma skroz su smesne. Sada me vec malo ubija radoznalost kakve ce biti kad izadju :-)

Ja uopste nisam svesna da je beba jos malo pa tu. Kao da cekam da trudnoca kako treba prodje, a onda sve po starom. :lol:
A uopste nisam imala problem da se ugojim, koliko sam lezala i bila nervoza dobro je da nije gore i srecom sto zeludac ne moze da primi vecu kolicinu hrane, kao da se prepolovi kada ga beba pritisne. Mogu misliti kako je kada dve bebe dignu zeludac, a cudila sam se sto su neke zene koje nose blizance mrsavice kroz celu trudnocu.

Bila sam danas na kontroli. Povrsnoj.... Uradili ctg, dr kad je video kaze pa tebi su bolji rezultati kod kuce nego kod nas. Pa naravno, kad se naspavam i odmorim! Uradio neki povrsni uz protok i vodu pogledao i kaze ok mozes kuci. Nego, kad smo se mi dogovorili da zavrsavamo? A jaaa... kao iz topa 36ta nedelja! A on u smeh. Kaze hajde dodji sl nedelje da vidimo koliko jos mozemo izdrzati. Ali on bi 2 nedelje i kraj. Pa sad, videcemo ko ce pobediti :-D Rekao mi da jedem i možda i izguramo do 36te :-) U pravu je kad kaze da sam slaba i mrsava ali bih volela stvarno da to bude posle 26tog novembra... Ne znam kolike su bebe mozda ih izmeri sl nedelje.
Ono sto mi je jako uvereno rekao je da ce biti carski.
Jos kad bih tacno znala kada, bilo bi extra da odem i na depilaciju :D pa da me oni ne diraju tamo....

Bila sam danas na kontroli. Povrsnoj.... Uradili ctg, dr kad je video kaze pa tebi su bolji rezultati kod kuce nego kod nas. Pa naravno, kad se naspavam i odmorim! Uradio neki povrsni uz protok i vodu pogledao i kaze ok mozes kuci. Nego, kad smo se mi dogovorili da zavrsavamo? A jaaa... kao iz topa 36ta nedelja! A on u smeh. Kaze hajde dodji sl nedelje da vidimo koliko jos mozemo izdrzati. Ali on bi 2 nedelje i kraj. Pa sad, videcemo ko ce pobediti :-D Rekao mi da jedem i možda i izguramo do 36te :-) U pravu je kad kaze da sam slaba i mrsava ali bih volela stvarno da to bude posle 26tog novembra... Ne znam kolike su bebe mozda ih izmeri sl nedelje.
Ono sto mi je jako uvereno rekao je da ce biti carski.
Jos kad bih tacno znala kada, bilo bi extra da odem i na depilaciju :D pa da me oni ne diraju tamo....

Nemoj na depilaciju, osim ako to inače ne praktikuješ. Šok je to za organizam, može da izazove nešto pre premena. Ako inače ideš, i ako si naviknuta na taj bol, onda ok.

I oslobodi se tog imperativa 36-te nedelje. I 33. ili 34. je sasvim ok, bitno je da su bebe dovoljno napredne, da dobro reaguju na spoljni svet, da ne izgube mnogo na težini i da fino krenu da napredjuju, bez nekih infekcija i slično. Evo, ja ti od srca želim da budu kao moje kada su se rodile!!!

I nemoj da odlažeš Ne dozvoli da ti krene porodjaj, pa da ideš na hitan carski. Bolje planiraj i dogovaraj sve sa doktorom kome veruješ, biće ti mnogo lakše i bolje.

Bas htedoh da pisem ali zaspah :-)
Elem, dosta ljudi me upozorilo na depilaciju ali tek sada, skoro na kraju a ja se depiliram od samog pocetka. Pred svaki ulazak u bolnicu ja prvo na depilaciju da me srede kompletno pa pregled u bolnicu ili hospitalizacija. Stvarno ne razumem sta bi moglo lose da bude :confused: Ne mogu da se brijem prvo sto ne vidim drugo sto sam osetljiva na brijač pa mi iskoce bubuljice kao da imam boginje. Depilacija mi je jos najprihvatljivija. Ali ste me uplasile pa ne znam sta da radim sada.

Ata, da li ti se povlaci koza? Da li imas pb sa njom?

Stvarno drugari, gde ste??? Sve ste se povukle?

pozdravic

evo i mene. stigoh s posla pa malo odmaram do rucka.

sutra puna 31. sedmica. jos 5 sedmica i porodiljsko, ako Bog da.

osjecam se tromijom i sporijom, nalazi ok. vec 3 sedmice imam po par BH kontrakcija denevno. uvela sam mg uz prenatal.

i da, beba mi je okrenuta glavom ka dole pa ne knam jel me vise suta po rebrima ili rukama ispod pupka.
zivahna je za medalju :lol:

milice, koja si ti sada? jesi li zakazala cr?

Poslednja izmena:
milice, depilacija hladnim voskom i nemas brige...ne znam sto bi bio problem? Jedino kod vruceg voska, koliko znam..

Ata, ne znam sta da pisem specijalno, mislim, drugi krug pa kao sve znam, a i od mucnina nisam ni za sta, cekam jos par nedelja da prodju pa da malo zivnem.
Double test me ceka 21., i tako, nista zanimljivo pre toga..a nadam se ni posle, tacnije nadam se da necu morati da radim amnio.

Back