Kutak za trudnice

Još uvek nisam. Ova moja dr sto idem privatno mi preporucuje Front samo zbog opremljenosti. Kaze sta god da mi se desi ili bebama da je tu najbolje... jer se svi plase kod mene prevremenog porodjaja... Stvarno ne znam sta da radim. Jeste to kao daleko alj volim da znam sve unapred

da vidite kako me pogledase kad sam zatrazila sudokrem......

uzela cam cinkovu mast, proizvodi je neka nasa apoteka.

sad je na svakoj crvenoj fleki veliki bijeli vrh. a boleee... uzasno izgleda.i sve je nateklo!

nikad mi se ovo nije desilo za tolike godine koristenja depilatorom, ladno sad se ne smijem usuditi depilirati nicim sem jebenim brijacem

bas kazem mm, oladila bi se da sam vidjela ovolike pristeve po nogama da ne znam od cega su.

euridika, bravoooo :)

Poslednja izmena:
Stevce, hvala ti!
Milice, najvažnije je da se ti osećaš sigurno. Ata je blizanačku vodila u Frontu, Sofa se tamo porodila sa 34+0 i po onome što je pisala čini mi se da su zadovoljne. A činjenica je da obe ustanove imaju vrhunske stručnjake i tvoja dokorka sigurno zna zašto kaže to što ti savetuje....
I da ne zaboravim, mame koje su ostale trudne vto primaju kortiko tokom trudnoće i zbog toga su neki od bebinih organa (prevashodno pluća) razvijeniji nego kod mama koje ih ne primaju, ako sam dobro razumela za 7-10 dana, a ni to nije malo. + blizanci brže sazrevaju.
Mazi bekice

na pragu 39. nedelje :brus:

1908363_1457720107811440_7408397813175935708_n.jpg

Bravo za sve naše trudnice koje još izdržavaju i odolevaju :super:
Euridika, Sofa, Milice, Insomnia... bravo za sve vas :heart:

Sofa, ti izgura skoro do kraja, a toliko si se plašila... jako mi je drago da je sve ok i da si izgurala do termina :zag:
Euridika, 34 nedelja je super, za 4-rotku, odlično!!! I još koju nedeljicu da izgurate i milina :zag:

Milice, Front i ne beri brigu! Za CR su najbolji! E, što ja nisam imala sreće da na kraju stignem tamo, to je druga priča... odugovlačio je moj dr sa uputom, da je bilo sreće, ja bih to pucanje vodenjaka dočekala u bolnici, gore na četvrtom, na patologiji... ali bilo je ovako, i šta sad da radim... rana mi i dalje curi, baš sam juče bila na previjanju, eto punih 20 dana od carskog danas, a rana curka. I nisam jedina, svima nama koje je dr Lola operisala, rana curi. Ne dozvoli tako nešto sebi, već idi kod stručnjaka! :zag:

Ata, da li te boli rana? Da li možes da dojis? Kako su bebice?

Ma ne boli, samo curi. Na mestu gde je bio čvor konca, malo, tek da uprlja gazu, ali curi. Izgleda da je to njen način vezivanja konca, krvnički ga zategne, da uraste, i onda posle rana tu curi.
Dojim normalno.
Malo me boli unutra, kao da osetim unutrašnji rez... ali ni to nije neki veliki bol...
A bebilice rastu... njupaju, spavaju i rastu... :heart:

Ata drago mi je sto ste svi dobro :):), a pogotovu bebice :). Jao trudnjace moje lepe, ja JEDVA CEKAM da vidim svoju bebanu :):):). Brojim dane kao da sam u corci, hehehehe. Jos 2 meseca, smorila sam se u ovom Beogradu, nigde ne idem na odmor i dani mi tako sporo prolaze. Evo juce od dosade hocu da operem nosiljku za bebe koju mi je mama uzela, i naravno sjebem je. Kreten, potopim je celu i polomim neki karton koji je ispod :(:(, i naravno pusti boju. Tako da moram drugu da kupim. Dosada je cudo. Mm radi po citav dan,dodje kuci,i kaze mi kako smaram,a ja po citav dan razgovaram sa komarcem kojeg danima lovim,al nikako da da ulovim :). Verovatno sam i njega smorila :):)

Bravo za sve naše trudnice koje još izdržavaju i odolevaju :super:
Euridika, Sofa, Milice, Insomnia... bravo za sve vas :heart:

Sofa, ti izgura skoro do kraja, a toliko si se plašila... jako mi je drago da je sve ok i da si izgurala do termina :zag:
Euridika, 34 nedelja je super, za 4-rotku, odlično!!! I još koju nedeljicu da izgurate i milina :zag:

Milice, Front i ne beri brigu! Za CR su najbolji! E, što ja nisam imala sreće da na kraju stignem tamo, to je druga priča... odugovlačio je moj dr sa uputom, da je bilo sreće, ja bih to pucanje vodenjaka dočekala u bolnici, gore na četvrtom, na patologiji... ali bilo je ovako, i šta sad da radim... rana mi i dalje curi, baš sam juče bila na previjanju, eto punih 20 dana od carskog danas, a rana curka. I nisam jedina, svima nama koje je dr Lola operisala, rana curi. Ne dozvoli tako nešto sebi, već idi kod stručnjaka! :zag:

a sta su ti rekli - jel to reakcija na konce ili neka infekcija koju si pokupila kod njih
ako svim njenim pacijentima tako curi rana moguce da ste tamo skupili nesto...
nek urade bris pa ces znati
obicno se tako manifestira reakcija na konce, al onda ne bi bilo tako kod svih, mislim :think:
kod mene nista nije curilo i koci su mi skinuti pri izlasku
ostalo je vise manje zacijelilo skroz za tjedan, dva
jedino sam sitne ugruske pa lohije vukla skoro 5 tjedana : (
najgore je bilo sto mi niko nista nije objasnio
sve informacije sam napabircila ovako sama

Brojimo sitno!!! 34+1, ostali bez "čepa", a iz porodilišta traže da čekam bolove...i da ležim...
E sad, od leškarenja više nema neke koristi, lekove više ne pijem, po savetu dr.... konačno istuširana na tenane... slušam muziku i čekam da bebac definitivno krene :bye:

a sta su ti rekli - jel to reakcija na konce ili neka infekcija koju si pokupila kod njih
ako svim njenim pacijentima tako curi rana moguce da ste tamo skupili nesto...
nek urade bris pa ces znati
obicno se tako manifestira reakcija na konce, al onda ne bi bilo tako kod svih, mislim :think:
kod mene nista nije curilo i koci su mi skinuti pri izlasku
ostalo je vise manje zacijelilo skroz za tjedan, dva
jedino sam sitne ugruske pa lohije vukla skoro 5 tjedana : (
najgore je bilo sto mi niko nista nije objasnio
sve informacije sam napabircila ovako sama

RAdili su bris, sterilan je, nema ništa.
Rekli su da je reakcija na konce, ali mi tu nije baš najjasnije... reakcija na konce samo kod žena koje je ta jedna dr operisala... :think:
KOd mene je moguće da je zbog konaca. Imam iskustva sa prvog porodjaja, kada sam se prirodno porodila, ali su mi sekli epiziotomiju. Vukla sam temperaturicu 37 sa nešto puna dva meseca, sve dok zadnji konac nije ispao. I isto je rana vlažila, ali je to druga vrsta rane, potpuno druga priča...

DAnas mi je na previjanju rekla da skidamo gazu. Dublji pamučni veš preko rane, pa da se operem, istuširam, pa da naprskam bivacin puder ( nisam našla bivacin puder, ali sam našla Tyrosur puder, isto neki antibiotski, slično bivacinu, kojeg nema ) i ako curka neka curka na veš... pa uveče isti postupak, kupanje, pa antibiotski puder, pa pamučni veš... neka curi na gaćice, kaže, pre će zarasti nego ispod gaze...

Ne treba da pričam kako se osećam... prljavo, odvratno, cela rana je fino zarasla, samo taj jedan delić je zelene boje, i curka to zeleno... fuj... Odvratno se osećam, samo čekam kada će početi muve oko mene da lete... :(
Cedila mi je , ali to je toliko malo, da ne može ništa ni da iscedi, za ceo dan iscuri na gazu 2,3 kapi. Nije bolelo to cedjenje, nije to gnoj, to je prosto... limfa valjda, ne znam ni ja...
Ma fuj... odvratno... sama sam sebi odvratna... plačem ceo dan... bljak... :(

RAdili su bris, sterilan je, nema ništa.
Rekli su da je reakcija na konce, ali mi tu nije baš najjasnije... reakcija na konce samo kod žena koje je ta jedna dr operisala... :think:
KOd mene je moguće da je zbog konaca. Imam iskustva sa prvog porodjaja, kada sam se prirodno porodila, ali su mi sekli epiziotomiju. Vukla sam temperaturicu 37 sa nešto puna dva meseca, sve dok zadnji konac nije ispao. I isto je rana vlažila, ali je to druga vrsta rane, potpuno druga priča...

DAnas mi je na previjanju rekla da skidamo gazu. Dublji pamučni veš preko rane, pa da se operem, istuširam, pa da naprskam bivacin puder ( nisam našla bivacin puder, ali sam našla Tyrosur puder, isto neki antibiotski, slično bivacinu, kojeg nema ) i ako curka neka curka na veš... pa uveče isti postupak, kupanje, pa antibiotski puder, pa pamučni veš... neka curi na gaćice, kaže, pre će zarasti nego ispod gaze...

Ne treba da pričam kako se osećam... prljavo, odvratno, cela rana je fino zarasla, samo taj jedan delić je zelene boje, i curka to zeleno... fuj... Odvratno se osećam, samo čekam kada će početi muve oko mene da lete... :(
Cedila mi je , ali to je toliko malo, da ne može ništa ni da iscedi, za ceo dan iscuri na gazu 2,3 kapi. Nije bolelo to cedjenje, nije to gnoj, to je prosto... limfa valjda, ne znam ni ja...
Ma fuj... odvratno... sama sam sebi odvratna... plačem ceo dan... bljak... :(

nema potrebe da places
to je obicna reakcija na konce
proci ce cim se skroz apsorbiraju
najbitnije da nema nista u rani drugo tj da je bris dobar
bivacin se, mislim, vise ne proizvodi
ovo sto si kupila je na istu foru
ja sam samo pamucni ves i nosila
nista drugo nisam mogla podnijet osim dubokih pamucnih gacica
da se meni dogadja ja bi mazala kantarionovim uljem, al ne znam sta da ti kazem
nije to nesto sto bi ti doktor savjetovao...s druge strane, ovako ce samo mozda
trajat nesto duze to zacjeljivanje, a mozda ni to
i cim zadnji konac nestane cas posla ce proci

Euridika samo jos malo. cekamo bebicu sa tobom :-)

Ata, ja se upravo oporavka i plasim posle cr. Podlozna sam infekcijama, a taj oporavak bi me dotukao, obzirom da od prvog dana lezim i tesim se da cu biti super cim se bebe rode.
Bebe su i dalje jedna iznad druge, profilom, na ledjima leze. Kaze mi dr da ce tako najverovatnije ostati jer nema prostora da se okrecu i menjaju polozaj. Nisam jos pitala za opcije porodjaja jer su jos ucek okupirani grlicem i kako ga zadrzati na 33 mm.

Kao Georgina u 8. mesecu- čep se "samo" pomerio, kontrakcije lažne, mada ritmične i ne baš bolne.... grlić prilično nepromenjen
Ležim... malo me je sramota kako sam poletela u porodilište, ali bebi svaki dan znači...

Back