Kutak za trudnice

hvala insomnia na dobrodoslici .
cula sam a i tesim sebe da ce biti sve ok ,cula sam za puno takvih slucajeva .ali imam i drugarice koje su odbile ac ,ja nekako nemam snage da isteram 9 meseci a da nisam sigurna bar tih 97 posto da je moja beba ok ....misljenja su razlicita sto se tice ac .
treba mi iskustvo devojaka koje su radile ac u kc nis ,skoro ...

Kao Georgina u 8. mesecu- čep se "samo" pomerio, kontrakcije lažne, mada ritmične i ne baš bolne.... grlić prilično nepromenjen
Ležim... malo me je sramota kako sam poletela u porodilište, ali bebi svaki dan znači...
evo da te 'ureknem'
da ides mojim stopama :****
naqma jos 11 dana do punog termina ej :) hehehe
juce sam joj kupila i prve stvari 56, za izlazak, kupih dve, pa cu odluciti sta cu joj obuci tada za ovih par dana :)
inace, sve drugo smo dobili za curicu, pa nisam kupovala, al eto, bar za izlazak da ima nesto svoje... jos neku lepu trakicu da nadjem, i superiska
ma kad sam izasla iz lindexa sa ovom zekicom, zene, ja osmeh skidala nisam, leptirici u stomaku, kao zaljubljena, majke mi
cudan osecaj, valjda tek sad polako postajem svesna da cu biti mama jos jedne bebice pa plus curica :)
do sada se nisam ni osecala trudno, ma ne oseca se ni sada, nego, ne znam... bice mi valjda opipljivo sve tek kad je rodim
malo vise sam sada nestrpljiva i da je vidim <3

10547127_1458391374410980_7175275102555204524_o.jpg

hvala insomnia na dobrodoslici .
cula sam a i tesim sebe da ce biti sve ok ,cula sam za puno takvih slucajeva .ali imam i drugarice koje su odbile ac ,ja nekako nemam snage da isteram 9 meseci a da nisam sigurna bar tih 97 posto da je moja beba ok ....misljenja su razlicita sto se tice ac .
treba mi iskustvo devojaka koje su radile ac u kc nis ,skoro ...

Mogu samo da ti kazem jedno: Ako ti ne prepisu antibiotik nakon ac,uzmi sama neki koji smes da pijes.
Inace procedura nije neki bauk..jedino sto je prisutan faktor nelagodnosti samim tim sto znas da ti je igla zabodena u stomak.

Mogu samo da ti kazem jedno: Ako ti ne prepisu antibiotik nakon ac,uzmi sama neki koji smes da pijes.
Inace procedura nije neki bauk..jedino sto je prisutan faktor nelagodnosti samim tim sto znas da ti je igla zabodena u stomak.
ja cu traziti antibiotik ,obzirom da sam dugo godina imala ureaplazmu ...
a kazi mi ,ima li neka priprema pred ac ,tipa brisevi i sl ? dali si ti mozda radila u Nisu ?!

Pre procedure manji deo stomaka se čisti antiseptikom radi denzifekcije. Ne rade nikakve briseve.
Oko pola sata traje uz pregled,da bi se utvrdila tacna pozicija bebe i posteljice,a nakon toga samo 5 min traje plasiranje igle i uzimanje plodove vode(oko 2dl)
Nakon procedure,72h obavezno mirovanje,narednih 14 dana izbegavanje seksualnih odnosa i vecih napora .
Voditi racuna da se unosi dovoljno tecnosti.
Neki dr cak preporucuju da se nekoliko dana nakon procedure 'rupica ' od igle zastiti gazom pri tusiranju(nije zgoreg ;) )

Eto..i ne boj se,zaista nista strasno ;)

- - - - - - - - - -

Ne,nego u BG,ali procedura je svuda ista.

ja tog dana i nocim -kada se radi ac ostajem u bolnici ,sutradan krecem sa mm auto nazad kuci ,putujemo oko 200km ...nadam se da to putovanje sutradan nece smetati .
a kako gazu da stavim,zar se nece namokriti ,ili mogu da ne mokrim to mesto narednih par dana _! ?!
sex odnose nemamo od kada sam trudna ,strah me je ...samo se ponekad ...igramo ...:rumenko:
sto se tice antibiotika ,sta predlazete da se koristi ,ukoliko mi oni ne odrede ?! i koliko se cekaju reyultati ac ?!

ja tog dana i nocim -kada se radi ac ostajem u bolnici ,sutradan krecem sa mm auto nazad kuci ,putujemo oko 200km ...nadam se da to putovanje sutradan nece smetati .
a kako gazu da stavim,zar se nece namokriti ,ili mogu da ne mokrim to mesto narednih par dana _! ?!
sex odnose nemamo od kada sam trudna ,strah me je ...samo se ponekad ...igramo ...:rumenko:
sto se tice antibiotika ,sta predlazete da se koristi ,ukoliko mi oni ne odrede ?! i koliko se cekaju reyultati ac ?!
Tebi ce AC raditi tek za 3 nedelje ako si sada 15 nedelja. Imas vremena da se raspitas o svemu i vidis kako to izgleda. Ja koliko znam ceka se od 3 do 4 nedelje kada se radi u KC, a privatno brze. A putovanje ti bas ne bih preporucila dan posle AC, bar odmaraj u krevetu 2 dana.

Drage drugarice, primili me u front. Za 2 nedelje mi se vise nego prepolovio grlic. Sada je 14mm. Jako sam tuzna. Jedva da se krecem, stalno lezim. Jastuk ispod kukova, terapija uredna (iako bolna!, i opet nista ne vredi... Ako ne budem imala kontrakcije, serklaž. Ali najgore je sto ne znam koliko cu lezati tu. Min 10 dana... smrc. :-(

Bolji je serklaz. Ne brini. Moja drugarica je isto imala serkaz, iznela je 2bebe...ja bih insisfirala na serklazu, meni je dr na početku rekla da ce mi staviti serklaz posto bile. Dve. Bebe,,, ali jedna stala sa razvojem u 10 nedelji... Tako da mi osfao drmesak, a dr beba je ok... Tada u 6 nedelji na prvom uz je meni grlic bio 30mm..od tada nadalje neznam.. Idemza nedelju dana na kontrolu pa cu videti. A recite mi. 15 . nedelja Plus 1 koji je to mesec, posto mi jutros dr internita napisala - 5 mesec??? Ne bih rekla...
I dali si radila amniocentozu, meni dabl nije ok...

Bolji je serklaz. Ne brini. Moja drugarica je isto imala serkaz, iznela je 2bebe...ja bih insisfirala na serklazu, meni je dr na početku rekla da ce mi staviti serklaz posto bile. Dve. Bebe,,, ali jedna stala sa razvojem u 10 nedelji... Tako da mi osfao drmesak, a dr beba je ok... Tada u 6 nedelji na prvom uz je meni grlic bio 30mm..od tada nadalje neznam.. Idemza nedelju dana na kontrolu pa cu videti. A recite mi. 15 . nedelja Plus 1 koji je to mesec, posto mi jutros dr internita napisala - 5 mesec??? Ne bih rekla...
I dali si radila amniocentozu, meni dabl nije ok...

Nisam radila ac zbog visokog rizika:ivf, blizanvi, trombofilije, ja sva krhka... zato razmatraju i serklaz da li da rade.

15+1 je 16ta nedelja. 1 mesec=4 nedelje...

Drage drugarice, primili me u front. Za 2 nedelje mi se vise nego prepolovio grlic. Sada je 14mm. Jako sam tuzna. Jedva da se krecem, stalno lezim. Jastuk ispod kukova, terapija uredna (iako bolna!, i opet nista ne vredi... Ako ne budem imala kontrakcije, serklaž. Ali najgore je sto ne znam koliko cu lezati tu. Min 10 dana... smrc. :-(
O, draga!!! Ako ikako možeš trudi se da misliš pozitivno... super je što nemaš kontrakcije. Važno je i da ne ustaješ (mogla bi da razmisliš da jedeš ležeći na boku kao stare Rimljanke). Olakšavajuća stvar je što grlić može i da se povrati, odnosno da se malo produži ili opusti kada nije pod pritiskom...
Držim ti palčeve za serklaž i mislim na tebe i bebice! Javljaj šta se dešava

Milice, ne budi tuzna to bebice osecaju :(. Znam da je tesko ali ima i gorih situacija i budi optimista.Znam da ce to sve biti u redu i kako kaze Euridika drzim i ja palceve za serklaz. Javljaj sta se desava, uz tebe sam. Malazvezdo ti si u 4-om mesecu :)

Milice, izdrži :zag:
Lezi koliko god treba, slušaj ih sve što ti kažu i biće ok. Samo misli pozitivno i biće pozitivno :zag:

I meni su spominjali serklaž, ali nikada nisu uradili. I izgurah blizance do 35+6, skoro 36 nedelja. I to 2400 i 2500 teški. Čoveče, koliko sam ja sreće imala, nisam ni svesna... Luda sreća...

Milice, izdrži :zag:
Lezi koliko god treba, slušaj ih sve što ti kažu i biće ok. Samo misli pozitivno i biće pozitivno :zag:

I meni su spominjali serklaž, ali nikada nisu uradili. I izgurah blizance do 35+6, skoro 36 nedelja. I to 2400 i 2500 teški. Čoveče, koliko sam ja sreće imala, nisam ni svesna... Luda sreća...

Joj, samo da znam da ovo sve ima smisla i da vredi. Kad bih znala da ce sve biti ok, ne bi mi ni tesko palo sve ovo

Joj, samo da znam da ovo sve ima smisla i da vredi. Kad bih znala da ce sve biti ok, ne bi mi ni tesko palo sve ovo

Vredi, Milice, veruj da vredi.
To je meni moj dr rekao, a njemu zaista verujem. Kaže - ja mogu da ti dam sve moguće lekove, i dajem ti sve lekove za održavanje, ali džabe je sve ako ti ne ležiš. Sedenje nije dovoljno, svejedno se vrši pritisak na grlić materice, bebe leže na grliću i on pod pritiskom popušta i otvara se. Ležanje jedino može da pomogne, jer rastereti grlić i bebe leže na boku, ledjima, zavisi kako ti ležiš, a ne opterećuju grlić.
E, i ja sam to slušala, ucrvljala sam se ležeći, ali sam izgurala skoro do devetog.
Pomaže, veruj na reč. Samo lezi i misli pozitivno i slušaj sve što ti lekari kažu i biće ok sve :zag:

Draga moja Ata, izgleda da sam propustila tvoj veliki događaj! evo svratih da vidim kako ste i gle čuda!!! ČESTITAM OD SRCA!

vrtela sam unazada da pročitam kako je bilo...ja sam stvarno mislila da ćeš ti to prirodno u liftu bolnice obaviti i oma pritisnuti dugme i ajmo kući :)
Imena su divna....kad budeš imala vremena postavi nam slikice da se malo divimo i zavidimo! kako su veći prihvatili male bebaće? joj puna kuća dece, kako je to divno....

a ti Bokice još ćeš na kraju preneti termin :P

Back