Kutak za trudnice

Za nadoknadu za nezaposlene porodilje nadležan je Grad, a ne Biro za zapošljlavanje, možda odatle zabuna... mislim da još stižeš da se prijaviš za istu, mislim da je rok oko mesec dana.
A BG bebi klub paketi su sadržali sve što je tebi i bebi potrebno za prvih par dana- sredstva za ličnu higijenu za mamu i bebu, pakovanje pelena, tetra i švedskih, dva, tri bodića, zeke, čarapice, kapice, portiklice,benkice, ćebence, torbu sa logom kluba, pavlovićevu ili neku sličnu kremu, mrežaste uloške. povidon jod..... Kako mi nije bila prva beba ja sam skoro sve to već imala, ali je bilo baš lepo I GRAD nije koštalo ništa pošto su se paketi obezbeđivali od donacija pravnih lica sa područja grada....
Dobija se i sada taj paketić. Možda je malo oskudniji od toga šta si navela, ali bude sve šta je na papiru koji se dobije unutra. Ne sjećam se da sam vidjela mrežaste uloške, al dobiju se pelene, jednokratne i tetra, one male košuljice za bebe (ne mogu nazive nikako da zapamtim) i još neke bebi stvari, kremice, vlažne maramice, neko sredstvo za dezinfekciju, za higijenu, torba za bebine stvari sa podmetačem za presvlačenje.
Ja sam posle kao dijete neko kad su me odvukli od bebe da bih prestala više da im smetam, raspakivala i razgledala: )

Dobija se i sada taj paketić. Možda je malo oskudniji od toga šta si navela, ali bude sve šta je na papiru koji se dobije unutra. Ne sjećam se da sam vidjela mrežaste uloške, al dobiju se pelene, jednokratne i tetra, one male košuljice za bebe (ne mogu nazive nikako da zapamtim) i još neke bebi stvari, kremice, vlažne maramice, neko sredstvo za dezinfekciju, za higijenu, torba za bebine stvari sa podmetačem za presvlačenje.
Ja sam posle kao dijete neko kad su me odvukli od bebe da bih prestala više da im smetam, raspakivala i razgledala: )

mi nismo dobili papiric sa sadrzajem :lol:

dalija gel za tusiranje za odrasle, 2 bodica bez rukava a ostalo reklamni uzorci ...
ni mi nismo dobili papir

torba se nama davno iskidala, rajferslus nije za torbu te volicine vec za dekoraciju- citiram snajderku :)

Meni je patronozna sestra rekla da ne kupujem nista sto se tice kozmetike za bebu, kupki sampona i to. jer cu sve to dobiti u bebi paketu, pa kao ona ce dolaziti u 10 dana svaki drugi dan pa mozemo da vidimo sta bebi odgovara pa da znam sta da kupujem dalje.. Jer ona kaze desava se da majke preteraju nakupuju bzv. Mislim hvala joj na tome, prvo mi je dete
ionako ne znam odakle bi krenula. Ovako bar znam da ne kupujem nista. A ako ne dobijem nista, mogu da zovnem muza da kupi cas :)

ima paketica tj bilo ih je jos pocetkom maja
samo su se skupili u pranju
al je sadrzaj zanimljiv izuzetno
eo, mi dobili dalija gel za tusiranje za odrasle
od nivea proizvoda smo dobili nista i "kompakt cd"
al nebitno, bitna je...paznja : )

za ove nadoknade za nezaposlene prvi put cujem
meni na zavodu rekli da to ne postoji : )))

nivea proizvoda nikad nije ni bilo u paketu iz porodilista

nivea proizvoda nikad nije ni bilo u paketu iz porodilista

nemoj tako
mi fino dobili nivea reklamni disk za...nesto
covjek bi pomislio da ce makar jedan uzorak neceg, bilo cega, spakirati u to, ali ne : )))

- - - - - - - - - -

ja jos koristim Ivanovu torbu za njegove stvari kad idemo negde, ni mrdnula nije

meni je torba skroz ok
i pelene su isto super fora
jesam nakupovala toga prije, al nikad ih nema dovoljno
torbu imamo neku graco, dobili smo, al ova je laksa
i nova je pa koristimo nju ; )

- - - - - - - - - -

Na njemu su nacrtane te bebeće stvari i torba, sve koliko čega dolazi i u kakvim bojama.
Ne sjećam se da li je tu evidentirano i kakve pelene stižu, one kreme i stvari za mamu.
Ako niste dobili papirić, onda je vama možda sa njim ispalo i još nešto: )

jok papiric :lol:

dalija gel za tusiranje za odrasle, 2 bodica bez rukava a ostalo reklamni uzorci ...
ni mi nismo dobili papir

torba se nama davno iskidala, rajferslus nije za torbu te volicine vec za dekoraciju- citiram snajderku :)

e, nesto se ne sjecam tih bodica
mada, to je mama raspakirala
ja nisam puno zavirivala
znam da je bilo neko bijelo odijelce dugih rukava
ne znam kako se to zove - ono sto je kao neka pidzamica iz jednog komada
i dosta proizvoda lilly brenda; onog mama i beba ili kako se vec zove
becolino maramice vlazne i kupkica, kremica...meni becolino inace sasvim ok
njihove maramice i koristimo
ovo ostalo nismo ni probali jos
bio je jedan onaj antisepticki sprej octennesto...
od aventa velikodusno uzorci umetaka za grudnjak, za dojenje, koji su btw ocajni
kazem da se neka ne zezne pa ne pazari to
i nemam pojma sta je jos bilo
mozda termometar neki u obliku patkice ili smo to dobili od drugara...pojma nemam sad

edit - i neko lagano cebence, zeleno

nemoj tako
mi fino dobili nivea reklamni disk za...nesto
covjek bi pomislio da ce makar jedan uzorak neceg, bilo cega, spakirati u to, ali ne : )))

- - - - - - - - - -

meni je torba skroz ok
i pelene su isto super fora
jesam nakupovala toga prije, al nikad ih nema dovoljno
torbu imamo neku graco, dobili smo, al ova je laksa
i nova je pa koristimo nju ; )

taj disk sam dobila i ja kad sam isla u gzzzz da vadim ono za hepatitis
a nivea uzorke i nalepnicu za auto u finoj plavoj kutijici donela patronazna u prvoj poseti
kad je mm otisao da prijavi dete od opstine dobio paketic sa uzorcima

e nekad bilo, sad se spominjalo...
kad sam rodila Milju, nista od toga
samo paketic u porodilistu
koji se od Ivanovog razlikovao u tome sto su bile pufies pelene, a ne pampers. bio octanisept a ne povidon jod i nije bilo gaza. ostalo sve isto kao kad sam rodila Ivana

taj disk sam dobila i ja kad sam isla u gzzzz da vadim ono za hepatitis
a nivea uzorke i nalepnicu za auto u finoj plavoj kutijici donela patronazna u prvoj poseti
kad je mm otisao da prijavi dete od opstine dobio paketic sa uzorcima

e nekad bilo, sad se spominjalo...
kad sam rodila Milju, nista od toga
samo paketic u porodilistu
koji se od Ivanovog razlikovao u tome sto su bile pufies pelene, a ne pampers. bio octanisept a ne povidon jod i nije bilo gaza. ostalo sve isto kao kad sam rodila Ivana

e, da puffies pelene
nismo ih stigli isprobati
ova mala vec presla na narednu velicinu

ili smo te bodice dobili od poslovnih partnera sa legom, da od njih!
mi smo termometar kupili
a ima cebence zeleno-belo :)

prvo nam je na torbi otisao rajf., koji smo promenili
pa je ispucala postava, da bi na kraju otisao kais ...
a pelenama smo se radovali, i dm-ovim :)

32+0
10343662_1443118335938284_8110741821615612119_n.jpg

Queen kako divno izgledas :) Uopste nemas viska kilograma i to :) Ja sam sama sebi smesna, nisam se ugojila ali sam mala i stomak mi je bar meni neobicno veliki..Razmisljam ako je sad ovakav, kakav ce biti u 9tom :) Moja mama rodila 3 dece, ima 52 godine i ravan stomak bez ijedne strije, cak ima onako one dve linije po stomaku od misica :O
Nadam se da cu ja delimicno proci kao ona :) Inace cime se mazete? Ja mazem neku pregnacare kremu kupila u apoteci kad sam kupovala vitamine, pa je ista marka kao.. Ali generalno mazem sta stignem, i ne bas svako vece..

Hvala :-)
Obicnom niveom se mazem... Nista specijalno...
A ugojila se jesam, oko 11 kila :-) al se rasporedilo valjda na moju visinu... Mada se ne opeterecujem, nekako se osecam ok, s obzirom da moram da lezim, I da se ne krecem kao ranije, super....
Ne brinem nesto, tako sam I sa sincicem...
Strija nemam, pu pu

Malo skrećem sa teme, ali skoro sve imate malu decu i bebce u stomaku, pa me interesuje da li neko ima iskustva sa žalbom na rang-lisu za upis dece u vrtić? Danas popodne smo videli da nismo prošli.... a to bi nam značilo...

Malo skrećem sa teme, ali skoro sve imate malu decu i bebce u stomaku, pa me interesuje da li neko ima iskustva sa žalbom na rang-lisu za upis dece u vrtić? Danas popodne smo videli da nismo prošli.... a to bi nam značilo...

nama rekose da je bolje da idemo licno i budemo fini
ali ce najverovatnije samo reci da nema mesta ....
ako ne nadjemo vezu, koje nemamo

ne znam koja je opstina u pitanju ali treba da idete kod njih, trebalo bi da upisna komisija jos uvek radi svaki dan
odete i popricate sa njima
moja komsinica je tako otisla i bez blama joj zena kaze ok, jel odgovara taj i taj vrtic :eek:
a nije prosla bila
pisala molbu jednom i otisla je licno i bez ikakvih problema upisala dete

- - - - - - - - - -

u neki novi vrtic
imala je dve opcije....odnosno u dva je bilo mesta
a navodno kao nema

mi u paketu dobili pelene jednokratne i tetra i svedske.....benkice...zekicu, bodi bez rukava, pamucni pokrivac, kapicu, portiklu
becolino kremu, maramice, kupku(ili sampon ili oba,zaboravila sam)
onda onu lilijevu kremu i kupku neku
daliju za tusiranje
oktanisept mali sprej
peskir za bebu
torbu
bilo je jos nesto al se ne secam

ali gledajte nove komentare iz ove godine sto su mame pisale
sramota
http://www.bebac.com/vesti/komentari/novi-program-grada-beogradski-bebi-klub

32+0 :zurka:
Zvanično i knjiški - još 8 nedelja :)

Slike trudne slonice sam stavila u spojler, eto, da ne prepada pošten svet... :zcepanje:

Ubrzano spremamo bebeće stvarčice, treba da iznesemo TA peć i da oslobodimo mesto za krevetac, pa da montiramo krevetac... da sve bude spremno... :heart:
Treba oprati prozore, vrata, sve oribati... eeeeeeh, sve bih ja to sama, ali ne daju mi, kažu - lezi bre! :lol:
Ma, koliko stignemo - stignemo... a stići ćemo, nemam ja nameru još :ok:

Back