Kutak za trudnice

10366018_661827080556801_7544828113462851546_n.jpg

Živa istina... :roll:

Ha ha
Kada je žmu sreo bivše kolege i pohvalio im se da čeka četvrto dete, prvo što su ga pitali je kada se razveo. A kad su čuli da sa istom ženom čeka četvrto, svi su složno pitali: A zašto, kad već imate i dečake i devojčicu...
Ali stara narodna mudrost kaže da je svetu nemoguće ugoditi... i zato imali, nemali decu, nas baš briga....

E ovako, posle spontanog pobacaja 2010 ja sam trudna :D
Nije me bilo na forumu, jer sam bila okupirana poslom i novonastalom situacijom. A i inace, u 3em mesecu sam shvatila da sam trudna :) Ne znam dal` se to ikome dogodilo, mene svi pitaju kako nisi znala, pa lepo nisam. Inace imam neredovne menstruacije, a simptome nisam nikakve primetila nije mi ni muka ni nista bilo. OSECAM SE DIVNO. Prelepo je biti trudnica :) Jedini simptom pre nego sto sam saznala je bilo to sto sam se prolepsala :)
22 marta, slavili smo Mladence ja i mm, i to jutro uradila test posto sam "osecala" neku promenu u sebi, ne simptom - vise kao podsvest :) Mada sam i sama bila opterecena sa time da necu imati decu,tako da je mozda i to doprinelo jer sam par puta zbog toga bzv radila test..
E ovako sad, termin mi je 16 Septembar, porodicu se u KBC Dragisa Misovic bar se nadam :) Vezu nemam nikakvu, idem jer sam tamo bila kad sam dozivela spontani, i "provela" se bolje nego u neznamkojojprivatnoj bolnici.. Stvarno su divne sestre bile. Eto, nadam se da me primate u klub, imam milion pitanja. I iako sam na dosta njih procitala odgovor, cisto me zanima da cujem opet da se nesto nije promenilo :)
Pozdrav svima :)

dobar dan.imam jedno pitanje za vas e ovako,prosli mesec sam imala men,7sad nisam dobila a stomak me ubija kao da cu dobiti svaki cas ali nista cak sam trcala u wc da povracam i nista.da li to znaci da sam trudna ili nesto drugo?molim vas pomozite mi

dobar dan.imam jedno pitanje za vas e ovako,prosli mesec sam imala men,7sad nisam dobila a stomak me ubija kao da cu dobiti svaki cas ali nista cak sam trcala u wc da povracam i nista.da li to znaci da sam trudna ili nesto drugo?molim vas pomozite mi

Niko od nas ne može da zna da li si ti trudna ili nisi.
Ali mogu ti reći samo jedno - ja sam danima preventivno nosila uložak, i pitala se koji mi je vrag... toliko me boli stomak, odvaljuje, kao da sam već dobila, a nikako da dobijem....
... i sada mi dete ima 5 godina :)

Jedini savet koji imam za tebe je - uradi test što pre. Ako si trudna i želiš tu bebu, idi što pre kod dr-a, da ti da terapiju, taj bol obično znači da je potrebna terapija.

E ovako, posle spontanog pobacaja 2010 ja sam trudna :D
Nije me bilo na forumu, jer sam bila okupirana poslom i novonastalom situacijom. A i inace, u 3em mesecu sam shvatila da sam trudna :) Ne znam dal` se to ikome dogodilo, mene svi pitaju kako nisi znala, pa lepo nisam. Inace imam neredovne menstruacije, a simptome nisam nikakve primetila nije mi ni muka ni nista bilo. OSECAM SE DIVNO. Prelepo je biti trudnica :) Jedini simptom pre nego sto sam saznala je bilo to sto sam se prolepsala :)
22 marta, slavili smo Mladence ja i mm, i to jutro uradila test posto sam "osecala" neku promenu u sebi, ne simptom - vise kao podsvest :) Mada sam i sama bila opterecena sa time da necu imati decu,tako da je mozda i to doprinelo jer sam par puta zbog toga bzv radila test..
E ovako sad, termin mi je 16 Septembar, porodicu se u KBC Dragisa Misovic bar se nadam :) Vezu nemam nikakvu, idem jer sam tamo bila kad sam dozivela spontani, i "provela" se bolje nego u neznamkojojprivatnoj bolnici.. Stvarno su divne sestre bile. Eto, nadam se da me primate u klub, imam milion pitanja. I iako sam na dosta njih procitala odgovor, cisto me zanima da cujem opet da se nesto nije promenilo :)
Pozdrav svima :)

Čestitam, Makice :)
I naravno da te primamo u klub, dobrodošla :)
Aj, sad, pucaj sa pitanjima, čekamo... ;) :lol:

Izgleda da je moja najveca greska u trudnoci bila sto sam se drala na sva usta kako mi je super i to, nisam povracala, nisam imala mucnine, padavice, nisu me bolele grudi, ma osecala se sjajno.. I danas mi prvi put otekle noge, vrucina isli na slavu neku tamo naroda koliko `oces, sedeci polozaj jedva sam cekala da odem kuci. Dal me to sad tek ceka i stize, bol u ledjima osecam pomalo, ali noge danas kao da nisu moje. Treba da odem da kupim sad nesto udobnije za leto, ne znam sta bi mi odgovaralo, a i procitah negde da ce mi noga otici i za broj veci? Jel to istina ili samo mit? Inace ovako nemam bolove, spavam lepo, radim sve po kuci, i vise nego pre jer sam pre radila pa nisam imala vremena bas svako malo da drndam po kuci. Sad lepo generalka ide, mogu da cucnem, da se sagnem sve da radim, ne smeta mi.. Ali da li bi trebalo to da radim? Da nije i to malo doprinelo bolovima i oticanju nogu? Ili je to sastavni deo trudnoce SVAKE trudnice dal ona radila, ili lezala?
E zene moje, ne biste mi verovale ali ovo je sve od danas :/ Kao da se sve srucilo na mene.

Izgleda da je moja najveca greska u trudnoci bila sto sam se drala na sva usta kako mi je super i to, nisam povracala, nisam imala mucnine, padavice, nisu me bolele grudi, ma osecala se sjajno.. I danas mi prvi put otekle noge, vrucina isli na slavu neku tamo naroda koliko `oces, sedeci polozaj jedva sam cekala da odem kuci. Dal me to sad tek ceka i stize, bol u ledjima osecam pomalo, ali noge danas kao da nisu moje. Treba da odem da kupim sad nesto udobnije za leto, ne znam sta bi mi odgovaralo, a i procitah negde da ce mi noga otici i za broj veci? Jel to istina ili samo mit? Inace ovako nemam bolove, spavam lepo, radim sve po kuci, i vise nego pre jer sam pre radila pa nisam imala vremena bas svako malo da drndam po kuci. Sad lepo generalka ide, mogu da cucnem, da se sagnem sve da radim, ne smeta mi.. Ali da li bi trebalo to da radim? Da nije i to malo doprinelo bolovima i oticanju nogu? Ili je to sastavni deo trudnoce SVAKE trudnice dal ona radila, ili lezala?
E zene moje, ne biste mi verovale ali ovo je sve od danas :/ Kao da se sve srucilo na mene.

kupi grubin papuce za leto
ja sam oticala najstrasnije
grubin me spasio

jexy ja narucih ove grubinove prosle sedmice.
http://www.grubin.rs/artikal.php?art=0953670

koliko mi je pametan ovaj model ukoliko postoji mogucnost oticanja?

kad je krenulo oticanje uopste? mami tek od 9og....

ja cu tek u septembru u 6ti ako sve bude ok..

mackice ti si sad negdje u 6tom jel tako?

moje su bile ovakve
http://www.grubin.rs/artikal.php?art=0043550

pa sam i popustala ovaj kao kais napred nosila sam ga na poslednjoj rupici
ja sam pocela da oticem u petom mesecu, u julu mi je bio termin i bila sam ogromna
tj stopala su mi bila ogromna
samo sam te papuce mogla da obujem
u njima sam posle i u porodiliste i u salu i sve

e sad kad krece oticanje, individualno
neko ne otice uopste
ja sam extrem

kasnije sam saznala za problem sa stitnom, pa mi je toliko oticanje mozda bilo i zbog toga, posto u drugoj trudnoci nisam oticala skoro uopste...
ali su mi i trudnoce bile u razlicito vreme, letnja i zimska
tako da nemam pojma sta je u stvari uzrok oticanja
bice da je skup vise faktora

al zakomplikovah odgovor :D

kod mene bilo obratno, u lenjoj nisam oticala u zimskoj sam bila ko slonica. na drugi porodjaj otisla u papucama (koje uzgred nisam mogla skroz da navucem)

ume magneziju da umanji oticanje. pa probajte da pijete ove vode sto imaju mg u sebi.

..i kod mene..od chetiri trudnoce, oticala sam samo u onoj kad sam se porodila u martu..
..julska, avgustovska i septembarska nishta.. :lol:

..oticanje moze da ukazuje na GD, ali ne mora da bude uvek tako..uostalom, i da jeste, videce se kad bude vreme..

..prva pomoc - shto cheshce noge iznad nivoa srca (na svakih sat-dva po 10-15 min), shto manje stajanja, shto vishe shetnje..
..manje soli i slatkisha, vishe vode..

u sustini znaci nema pravila.

jedino da se nadam da cu povuci na mamu bar sto se tog tice.

mene to pijenje vode ebe.

inace popijem 2-3 case vode dnevno, poslije obroka. bas mi je i gin preporucila sto vise vode.

ne trazi mi se uopste.

drzacu je od sada na stolu pa bar po par gutljaja svaki put kad je ugledam

Poslednja izmena:
Ja sam u trudnoći sa Stefanom, 25 dana pred porodjaj obula i celo veče bila u uskim cipelama, štikla osmica :mrgreen: Pa, bre, NOva godina bila, a ja nisam oticala puno, i što da ne to jedno veče. Mogla sam, nije stezalo, nije bolelo.
Sa Mickom, najiskrenije - ne sećam se.

A sada... stopalo kao kod Jetija, noge kao savski stubovi, prsti kao ćevapčići... :mrgreen:
Kupila sam baletanke, one mekane, pa ih razgazila, eto taj jedan jedini par mogu da obujem. Sandale - teorije nema, stežu kaišići, urežu se i po pola cm u tkivo :( I, naravno, kineske kroksice mogu, dovoljno su široke :lol:

A pored oticanja, imam i tu ludu "sreću" da su mi poiskakale vene. Prepone, butine, naročito pozadi, guza, stopala i potkolenice... ne zna se gde više :( Ova vena na desnoj preponi je debljine onog trofaznog kabla, majke mi :(
A o hemoroidima da ne pričam, da nije Faktu masti, ja bih umrla od svraba i peckanja :(

A pored oticanja, imam i tu ludu "sreću" da su mi poiskakale vene. Prepone, butine, naročito pozadi, guza, stopala i potkolenice... ne zna se gde više :( Ova vena na desnoj preponi je debljine onog trofaznog kabla, majke mi :(
A o hemoroidima da ne pričam, da nije Faktu masti, ja bih umrla od svraba i peckanja :(

i posle kazu trudnoca blazeno stanje :rtfm:

Ja sam u 6tom mesecu da, inace cestitam ulazak u 8i :)
Ma meni ovo sad odjednom juce snadje me nespremnu :/ Bila u nekim ravnim sandalama koje su mi inace najudobnije na svetu bile, imam ih 3 godine... :/
Medjutim sta je tu je, pitacemo cika Grubina sta on kaze :D
Meni rekla gin da pijem Donat Mg zbog stolice i hemoroida, i ja kupila pijem, a kupila i onu Mivelu cisto da probam. Donat uzmem casu ujutru na prazan stomak, i preko dana pola
case ako se setim uvece, ili u podne svejedno.. I 2-3 dana je trebalo da se sve vrati u "normalu". Plus neke vitamine kombinovane, Pregnacare, ima Omega 3 i jos nesto nema sanse sad da se setim..

Ima cudan ukus,ali ja je drzim u frizideru i nekako mi bas odgovara ujutru na prazan stomak :D
Ali dobro, kao sto rekoh nista mi ne smeta, sve jedem sve pijem kao i pre.. Jedino kafu sam izbacila, popijem mozda 2x mesecno i to jedva.. Zato mi se mozda i poremetila stolica.

meni mivela bila super
i puno je jeftinija od donata
oticala sam malo zadnjih par tjedana
al sam bez frke nosila svoje starke do zadnjeg dana
samo sam japanke koje inace nosim po kuci
u tom periodu zamijenila fejk kroksicama : )

kavu sam pila regularno
mada se ja ni inace ne davim u kavi
i pijem instant kave

Back