Kutak za trudnice

jel uobicajena procedura da ginekolog salje trudnicu na komisiju za carski rez iako on preporucuje da se isti uradi?

Jeste u BG...
mislim jeste I u ns ali mnogo kraca procedura

- - - - - - - - - -

.. :lol: tachno

..doktor daje mishljenje i preporuku, konzilijum to razmatra i odluchuje..
..ako postoje objektivni razlozi, odobrice..
..ako ne postoje, odobrice da skinu odgovornost sa sebe..

Obrni okreni radice ti cr jer im je lakse I brze... cim imaju I jedan najmanji razlog za

sta lupas cicak
odobre svima, jeste
dodojes u porodiliste i akzes ja bih na cr, a oni svi potrce da te smeste ui salu
to kod tebe mozda, kad podmazes dr direktno za carski ili kad ga podmazujes mesecima pre toga
pa se napravi blesav, ti kao hoces prirodno, a svi znaju da neces prirodno itd itd...
ja jos ne cuh da salju tako na cr za dzabaka, bez neke veze debele, a da si zaobisao sve potrebne procedure, btw, iste su, bg, novi sad, nije bitno....

- - - - - - - - - -

e i ne kontam to sad kao ti ogorcena na drzavicu nam srbiju
pa grebala si prvi put za taj carski, kao da ti zivot zavisi od njega, a sada ti kao ne valja nesto oko tih rupa u zakonu i propisima koje su ti i omogucile da se porodis kako si se porodila, po zvojoj zelji...

Sofa, kako ste ti i malena trbićka? :)
Verovatno te boli kičma i ne znaš gde biješ više od ležanja... isto k'o i mene...
Mene su počele da piče kontrakcije, onako propisno bolne, već 5-6 dana. Ebem li ga, sve otpisujem na to da su pripremne, a one kao ne bole, a mene su bolele i sa Stefanom...
Uglavnom, ležim, smaram se, čitam, gledam tv... diFota od života... :roll: :lol:

..ja mislim da svima koji stignu do konzilijuma odobre, napisah vec,
samo shto za to mishljenje doktora da bi uopshte doshao do konzilijuma treba ili razlog ili pare..

..naravno, ne pricham o hitnom carskom, nego o zakazanom..

nisu pare u pitanju tj necu da platim,nego je ginekolog nasao indikaciju za cr,pa me samo zanima da li postoji mogucnost da konzilijum odbije ipak?cisto da znam..spremam se na sve opcije ali ipak...
hvala vam:heart:

- - - - - - - - - -

kakvu komisiju?
Uobicajeno je da ides na konzilijum pre cr, osim ako nisi Chichak
verovatno mislis na to

lapsus,zna se na sta sam mislila,u svakom slucaju hvala ti.

nisu pare u pitanju tj necu da platim,nego je ginekolog nasao indikaciju za cr,pa me samo zanima da li postoji mogucnost da konzilijum odbije ipak?cisto da znam..spremam se na sve opcije ali ipak...
hvala vam:heart:

- - - - - - - - - -

lapsus,zna se na sta sam mislila,u svakom slucaju hvala ti.

pa sad...ako vec stignes do konzilijuma, tesko da ce te odbiti, mada nikada se ne zna
oni i sluze tome da procene poslednji da li ima ili nema potrebe raditi cr

znala sam dve devojke koje nisu prosle konzilijum za cr u prvom krugu, kao da sacekaju prirodno
jedna se porodila prirodno, druga je zavrsila na cr posle drugog konzilijuma

meni nije jasno sto jure zene vezu za CR. bolje da jure vezu da ih doktor porodi. em laksi oporavak em manje sranja.

meni sad zao sto nisam odmah "jurila vezu za cr"
iskreno, ako je vec moralo ispasti tako bilo bi mi puuuno lakse
da sam sve zakazala unaprijed
kao sto zene rade
pa se ne bi kozila citav dan izlazuci dijete i sebe mogucim komplikacijama
i nepotrebnom stresu, znala bi ko me operira, a mozda
bi taj neko odvojio i pet minuta da mi pogleda ranu kako treba
objasni postoperativni tok i napravi detaljnu kontrolu
ne kazem, doca koji me primio i operirao je sasvim ok
imala sam srece pa je on bio dezurni

meni sad zao sto nisam odmah "jurila vezu za cr"
iskreno, ako je vec moralo ispasti tako bilo bi mi puuuno lakse
da sam sve zakazala unaprijed
kao sto zene rade
pa se ne bi kozila citav dan izlazuci dijete i sebe mogucim komplikacijama
i nepotrebnom stresu, znala bi ko me operira, a mozda
bi taj neko odvojio i pet minuta da mi pogleda ranu kako treba
objasni postoperativni tok i napravi detaljnu kontrolu
ne kazem, doca koji me primio i operirao je sasvim ok
imala sam srece pa je on bio dezurni

jbg i zub kad se vadi moze da se krepa.

kad imas pored sebe dobrog doktora, napravio bi procenu ranije i ne bi pustio da se mucite...

jbg i zub kad se vadi moze da se krepa.

kad imas pored sebe dobrog doktora, napravio bi procenu ranije i ne bi pustio da se mucite...

sta znam, nisam sigurna da je mogao znati
da cu se ja tako sporo otvarati
4 cm za citav dan, sa sve indukcijom
i da mi epidural nece odraditi posao vec ce u jednom
trenutku jednostavno prestati djelovati tamo gdje je trebalo...
na kraju je trazio uz da mu donesu i poslao me na cr
u kartonu je pisalo da je bebac 3800 otprilike
bila je puno veca...i tako...nije to sve ni do doktora
priroda je priroda, sta da se radi
medjutim, kad usporedim ovo svoje iskustvo
sa ugovorenim cr muzeve sestre od ujaka
jasno mi je zasto sam napisala ono gore

pa nije dobar doktor vidovnjak, ako nema indikacija za cr kako on moze da zna da ce nesto krenuti lose?

i kada ne krene sve odmah skolski ne salju odmah na cr nego rade na tome da bude prirodan porodjaj valjda je i to ok, pa kad vise nema kud ide se na cr, ali tu je sreca vrlo bitan momenat

pa to i kazem
ne mogu ni oni sve znat unaprijed
kod mene je i moj doktor bio u fazonu - ti ces to lako, imas odlicnu gradju...
i doca u misovicu je bio istog stava
kako da zna unaprijed da ce sve ici tako kako je islo
al ono sto ja jesam znala je da je moja majka imala jednako zeznut porodjaj
ali i 10tak godina manje nego ja sad...tako da sam mozda trebala razmisljati
o dogovorenom cr bez obzira na misljenje mog doktora

..posterior beba se moze okrenuti, tachnije moze joj se pomoci da se okrene jer ona to pokushava neprestano,
chak i ako se "spustila" tj pred sam porodjaj..
..samo treba znati da je tako okrenuta, a to ginekolozi, iz nekog razloga, ne smatraju loshim polozajem.. :neutral:
..a statistika pokazuje da je hitan carski neuporedivo cheshci kod posterior pozicije..da ne pricham o tome koliko se majka napati..

..posterior beba se moze okrenuti, tachnije moze joj se pomoci da se okrene jer ona to pokushava neprestano,
chak i ako se "spustila" tj pred sam porodjaj..
..samo treba znati da je tako okrenuta, a to ginekolozi, iz nekog razloga, ne smatraju loshim polozajem.. :neutral:
..a statistika pokazuje da je hitan carski neuporedivo cheshci kod posterior pozicije..da ne pricham o tome koliko se majka napati..

ma, meni to niko ni pomenuo nije do naseg razgovora ovdje
a ako je stvarno to bilo, sto je moguce, da mi je receno na vrijeme
napravila bi drukciji izbor u startu
tj potrudila bi se da imam izbor pa makar platila, ukoliko kod nas ne moze drukcije
u drzavnom porodilistu, formalno
i sad kad razmisljam o tome - istog sam stava kao sto sam i bila
zenu treba pustiti da sama odabere nacin na koji ce se poroditi
pa makar to bio i cr
bez obzira na razloge

Devojke, mamice, treba mi vasa pomoc... iskustvo.
Ja sam u 11toj nedelji I vec 10 dana imam uzasne glavobolje periodicno. Uglavnom ovako kad padne vece. Da li ste I vi to imale? Imate li bilo kakav savet? 2 x sam popila paracetamol ali mi apsolutno nije pomagao.

Devojke, mamice, treba mi vasa pomoc... iskustvo.
Ja sam u 11toj nedelji I vec 10 dana imam uzasne glavobolje periodicno. Uglavnom ovako kad padne vece. Da li ste I vi to imale? Imate li bilo kakav savet? 2 x sam popila paracetamol ali mi apsolutno nije pomagao.

Znam da ce zvuchati glupo, ali vode vode vode ... puno vode ... nalivaj se ceo dan .. ja tako ponekad i migrenu zaustavim da se ne za'ukava ... chestitam na bebcu inache :zag:

Back