Kutak za trudnice

..ne bi ni pokushala da okrenesh bebu?

pa da je netko od doktora s kojim sam ja bila u kontaktu opce
razmatrao tu opciju valjda bi mi bila predocena
sama kazes da oni to opce ne razmatraju
tako da u okolnostima u kojima sam bila...ne znam
ne vidim kako bi ishod bio drukciji, nazalost
jedino sto znam jeste da bi sam cr da je unaprijed dogovoren
i oporavak nakon toga za mene sigurno bio drukciji
e, sad da mi jest receno - situacija je takva i takva...
blesava kakva jesam sigurno bi to prvo probali
missim, ja sam se i s analizama kockala - odbila sam amnio
savrseno svjesna da time preuzimamo rizik u odredjenom smislu
a suprug me u tome podrzao
prosto, nismo mogli u tako odmakloj trudnoci zamisliti da opce razmatramo
prekid, ako me kapirash...
al kad nemas opcije, kao sto je ovo s porodjajem bilo - tek sam kasnije
shvatila da je to zapravo bila jos strasnija kocka
umjesto tog doce koji je super strucan i sve mogao je biti dezuran i neko ko nije toliko
dobar u svom poslu, recimo : (

Nemoj se sad s tim opterecivati...
Bilo proslo... ;)

Nek su deca ziva zdrava...
ja sam imala izbor... I njihova misljenja su me navela koji da izaberem...
nekad mislim da sam pogresila nekad da nisam... ko ce ga znati...
jedno znam a to je ono najbitnije... da sam sve uradila za njihovo I moje dobro

Nemoj se sad s tim opterecivati...
Bilo proslo... ;)

Nek su deca ziva zdrava...
ja sam imala izbor... I njihova misljenja su me navela koji da izaberem...
nekad mislim da sam pogresila nekad da nisam... ko ce ga znati...
jedno znam a to je ono najbitnije... da sam sve uradila za njihovo I moje dobro

bilo pa proslo
samo kazem da razumijem zene koje odluce drukcije
ili jednostavno odaberu unaprijed sta i kako

..okretanje bebe nije rizichno ni malo, ja sam alekseja okrenula, ata stefana..

..sa aleksejem mi dr nudi spisak analiza za epidural, ja govorim da se lako i brzo poradjam i da necu,
ali on opet gleda u monotor, pa u mene i kaze "uzmite ipak"..odmah sam ukapirala..pitala, on kaze "okrenuce se, valjda"..
..okrenuo se, nego shta sutra vec, ja sam samo pomogla..
..chesto uspeju same da se okrenu, nekad i kad porodjaj pochne vec..ali chesto i ne uspeju..

..na prijemu sam samo zamolila babicu da mi prepipa stomak da potvrdi, da mogu bez brige u salu..

To okretanje bebe neću zaboraviti nikada...
November i ja na pp vezi, ona mi sugeriše i savetuje kako da kleknem, kako da opustim stomak da bebi dam prostor... muž me gleda i pita se jesam li poludela, a ja se, s oproštenjem, guzim na podu... :rumenko: :lol:
I tako sam se guzila par minuta, licem skroz uz pod, a guza visoko, mis'iiiim, poza G7 iz "onih" filmova :rumenko:... i samo sam u jednom trenu osetila kako se praćaknuo u stomaku i znala sam da je uspeo da se okrene :lol: A, ako se dobro sećam, mada je sećanje varljiva kategorija, bilo je to max dve nedelje pred porodjaj, možda i manje.
A šta mi je pre toga radio... ceo stomak mi odvuče u desno, pa vuče, vuče... i vrati se. Nikako nije sam uspevao da se okrene, a pokušavao je danima. I kada sam mu dala taj cm prostora, ili manje, par mm, i odgovarajući položaj, praćaknuo se kao ribica u sekundi.
Ništa rizično, ništa teško, a znači puuuunooooo i bebi i mami. :ok:

Inače, mene je gorušica probudila u 4 jutros, i od onda ne spavam. :roll:
Popila sam litar Mg mivele, pojela punu mušku šaku badema... ma ne vredi :(
E, sad po principu "udario tuk na luk" pijem kafu, pa šta bude... :roll: Il ću ja da ubijem glupu gorušicu, ili će ona mene da dokusuri....

Ni.ja.ne.spavam
I mene muci nesanica zvana Vladeta
pa jbt u 15 do 5 se nadigao, prebacen.kod mene I spavao do 6 tacno I ni minut vise....
ne kontam sta se budi tako rano, ne znamo gde smo, eno jutros svi spavaju I baba I deda, jedini on budan
boli ga uvce, sad ce da dobije caj, gricka vec jabuku, gleda crtace jer. je okolina jos sklogirana da bi.se igrala s njim, ni.krmelje nismo povadili jos :-D

..okretanje bebe nije rizichno ni malo, ja sam alekseja okrenula, ata stefana..

..sa aleksejem mi dr nudi spisak analiza za epidural, ja govorim da se lako i brzo poradjam i da necu,
ali on opet gleda u monotor, pa u mene i kaze "uzmite ipak"..odmah sam ukapirala..pitala, on kaze "okrenuce se, valjda"..
..okrenuo se, nego shta sutra vec, ja sam samo pomogla..
..chesto uspeju same da se okrenu, nekad i kad porodjaj pochne vec..ali chesto i ne uspeju..

..na prijemu sam samo zamolila babicu da mi prepipa stomak da potvrdi, da mogu bez brige u salu..

ma ne mislim ja da je sam postupak rizican
nego ajd nadji nekog da ti s tim pomogne
kapiras da meni to niko nije ni pomenuo kao potencijalni problem
a 5 doktora me gledalo u tih zadnjih 2 tjedna
ako je stvarno bilo to u pitanju onda je totalno tuzno da to niko nije pomenuo
a babica koja je bila sa mnom u sali (jer moja babica nije bila)
znala mi je jedino reci da se prenemazem i da se ona dva puta poradjala bez epidurala...
nasto sam je ja fino zahvalila i zamolila je da prestane
kad nije prestala podsjetila sam je i da su se zene u kamenom dobu poradjale, ali nisu dolazile
na zakazan epidural...koji je prestao raditi i niko ti ziv ne vjeruje da je to tako
ne znam sta da kazem stvarno
kad sve saberem, nisu oni tamo losa ekipa, naprotiv
meni je samo grah tako pao
da je sam porodaj nezgodan, da se ne otvaram opce i da mi epidural ne radi gdje i kako treba...
no, sve u svemu, ne bi ja to tako ponavljala nema tih para
i zato kazem da razumijem zene koje imaju potrebu makar pokusati stvari drzati pod kontrolom
pa nek se i o zakazanom cr radi

a ja bih vidiš volela da se ova moja budi ranije. ebote spava do 10,30. i naravno zaspi uveče oko 22-23...skroz smo pomerili dan, ne valja uopšte, dok ustanemo, doručkuje, noša, oblačenje...već je podne, a nemožeš po najvećem suncu napolje....sutra navijam sat. nema smisla ovako...

..posterior beba se moze okrenuti, tachnije moze joj se pomoci da se okrene jer ona to pokushava neprestano,
chak i ako se "spustila" tj pred sam porodjaj..
..samo treba znati da je tako okrenuta, a to ginekolozi, iz nekog razloga, ne smatraju loshim polozajem.. :neutral:
..a statistika pokazuje da je hitan carski neuporedivo cheshci kod posterior pozicije..da ne pricham o tome koliko se majka napati..
A šta raditi kada je beba karlično postavljena?

Ovdje su baš fino opisane vježbice za to namještanje bebe.
http://www.roda.hr/article/read/namjestanje-bebe-u-optimalan-polozaj-za-porod

Da li je na DIPu postojala tema korisnih linkova iz različitih oblasti? Kao što na računarskim forumima imaš ljepljive teme sa tutorijalina, linkovima za skidanje korisnih sadžaja, to i ovdje ne bi bio loše.
Bar roditeljstvo nije naivna i prelaka tema da je takva pomoć suvišna.

Opet ja, ... I moja pitanja...
Pratim vas svaki dan, ali nema sta da komentarisem jer sam daleko iza vas I sa trudnoćom i sa iskustvom koje bi imate.
Danas sam bila kod dr. Komentar je bio da su bebe na prednjem zidu I smestene jedna iznad druge (a ne jedna pored druge). Da li je neko imao ovakvo iskustvo I da li zna nesto o ovom polozaju? Da li to dodatno komplikuje, moju vec komplikovanu trudnocu?

trdunice, jeste se susretale sa umorom bez predhodne pretjerane aktivnosti? kad je stao?

juce sam bila na kontroli, 8,sedmica, srce kuca, sve ok.

blage mucnine i gadjene na hranu, ali umor... kao da ranim jutros stavim ruksak na ledja i dzogiram. maloprije par stvari ispegla i padam s nogu. sici do prodavnice sa drugog sprata ekskurzija, zadisem se ko konj.

inace nisam malokrvna, juce odradis kks, urin, glukozu sve ok... jedino mi je pristisak malo nizi pa kontam da i on ne ucestvuje u umaranju.

..stevca, sve smo prespavale prvi trimestar, manje vishe.. :lol:
..ja mislim da sam spavala po 20h dnevno..

..milice, ja mislim da to nema nikakve veze, ali verujem da ce ti ata reci vishe, chini mi se da su i njeni mishOvi bili tako u jednom trenutku.. :)

Moji mišovi su jedno na prednjem, a jedno na zadnjem zidu materice. A to što su jedno iznad drugog je, koliko ja znam, samo trenutni položaj, koji može da se promeni. Bez brige :ok:

Moram da se požalim, čini mi se da se u svom životu nisam ovako i ovoliko šokirala...
Pitala me popodne svekrva zašto toliko ležim ( inače nam je banula baš kada je mm sredjivao kuhinju ), i ja joj kažem - pa rekao mi je doktor da moram, znate i vi sami. Ih, pa toliko? Rekoh - pa toliko. Otprilike, od 24 sata, 20 sati bi trebalo da ležim.
I ona poče onako ironično da se smeje, u fazonu - koji idiot od doktora, i prokomentarisala je - iiiiih, pa šta on misli, bre? Pa jel možeš ti toliko da ležiš... ( u smislu, imam li ja vremena da priuštim sebi taj luksuz... )
:(
Inače, u pitanju je žena koja je u sedmom mesecu rodila blizance. Jedno joj je umrlo, a drugo oslepelo u inkubatoru....

Ne znam, neki mi put dodje da spakujem svoje i dečje prnje ,samo najosnovnije, i da odem jednom zauvek... a mm sam neka odluči... ali kako mi dodje, tako i prodje... a šokovi i ujedi za srce se i dalje redjaju...

• Podržavam
Reactions: Em.
A šta raditi kada je beba karlično postavljena?

..ne znam..verovatno je moguce neshto uraditi, ali do nekog sedmog-osmog meseca, ne verujem da je moguce kasnije..
..o OP znam dosta zbog iskustva moje sestre, koje je zamalo zakachilo i mene u poslednjoj trudnoci..

..ali znam nekoliko ljudi koji su rodjeni karlichno, prirodno, dodushe samo jedno od njih je prva beba, ima i sestu dve godine mladju pa verujem da nije ostavilo fizichkog traga u celoj prichi..
..i pamtim prichu s neta mame koja je prvo rodila carskim, drugo prirodno sa indukcijom, a trece prirodno karlichno bez indukcije i epidurala i koja kaze da joj je treci porodjaj i oporavak psihfizichki od njega bio najlakshi..

Moji mišovi su jedno na prednjem, a jedno na zadnjem zidu materice. A to što su jedno iznad drugog je, koliko ja znam, samo trenutni položaj, koji može da se promeni. Bez brige :ok:

Moram da se požalim, čini mi se da se u svom životu nisam ovako i ovoliko šokirala...
Pitala me popodne svekrva zašto toliko ležim ( inače nam je banula baš kada je mm sredjivao kuhinju ), i ja joj kažem - pa rekao mi je doktor da moram, znate i vi sami. Ih, pa toliko? Rekoh - pa toliko. Otprilike, od 24 sata, 20 sati bi trebalo da ležim.
I ona poče onako ironično da se smeje, u fazonu - koji idiot od doktora, i prokomentarisala je - iiiiih, pa šta on misli, bre? Pa jel možeš ti toliko da ležiš... ( u smislu, imam li ja vremena da priuštim sebi taj luksuz... )
Inače, u pitanju je žena koja je u sedmom mesecu rodila blizance. Jedno joj je umrlo, a drugo oslepelo u inkubatoru....

Ne znam, neki mi put dodje da spakujem svoje i dečje prnje ,samo najosnovnije, i da odem jednom zauvek... a mm sam neka odluči... ali kako mi dodje, tako i prodje... a šokovi i ujedi za srce se i dalje redjaju...
Probaj da se ne nerviraš...ništa nećeš promeniti, a potrebna si i sebi i dečici... Najgore kod ležanja i strepnje (van toga kad te neko baš zlonamerno zahebava) je kad ti kažu da iskoristiš priliku da odmaraš... a tebi svaka koščica otpada i svaki put se štrecneš da li je sve OK.
Držim vam palčeve da preživite babu!

sto bi rekla moja pok baba - nek ti na jedno uvo udje, na drugo izadje...
ko da je znas od jucer pa te iznenadila...:lol:

Samo da se javim :D, 28+2, oprala i ispeglala prvu turu bebećih stvari... pošto je moja porodica pteranodona otišla na odmor, požurila sam da što pre pozavršavam sve što me neminovno čeka pre nego što ja počnem da se odmaram...

Back