Kutak za trudnice

Zato sam ja toliko zapela za prirodni porodjaj, ako ikako može. Pa i da mi seku epiziotomiju, ili da se pocepam, opet je manja rana u odnosu na operaciju. Površinska je.
CR je klasična operacija, znači minumum dve nedelje terapije, a to odlaže i dojenje... i ko zna kako bi mi bilo...
Posle prvog porodjaja, kada su mi sekli epiziotomiiju, dobila sam sutradan temperaturu i nije mi prošla dva meseca, sve dok zadnji konac od ušivanja nije ispao. To sam tek posle povezala, tj. mm je povezao i tačno je tako, dokle god zadnji konac nije izašao, ja sam imala tegobe. A zamisli operaciju, koliko tu ima šivenja.... i da mi skoči temp, ko njima da objasni da se nije reaktivirao septični proces, već da je to prosta netolerancija na strano telo... :roll:

za dojenje ne brini
sto se cr tice
evo, mi izgurali to vise manje brzo i regularno
mada, ti ces imat dva bepca pa je to samo po sebi drukcije, kako mi se cini

a za hospitalizaciju - meni to isto grozna ideja bila, kad mi je doca prijetio zbog gd
al ako budes morala bas, sta da radis
ako nista drugo "odmorices se"

Injaaaaoooo, ala sam u nekom haaaaj raspoloženju :lol:
NIsam to radila tako rano, ali sada moram zbog objektivnih okolnosti... naime, počelo je izvlačenje kesa, džakova i kutija sa onim veeeeejiiiikiiim stvarima za vejike-maje ljude :heart::heart::heart: ( eto koliko sam odlepila, samo čitaj šta pišem i krsti se levom i desnom :lol: )
Prva mašina već oprana, mm sinoć raširio prvu turu bodića, benkica, zekica, portiklica... :heart::heart::heart: pa stao kada je sve raširio, i gleda sa onim blentavim izrazom kakav samo muškarci imaju... mislim tate... :heart: Samo sam čekala kada će da se pojavi barica :rumenko:...
A ja izvukla onu sakrivenu rolnu debelih papirnih tapeta, pa će mm popodne da ukroji za police u ormaru. Vršimo rokadu, bebe će u Mickin ormar i deo Stefanovog, Micka će u Stefanov, Stefan u naš, a mi.... a mi smo dobili stari... hmmm... nije ormar... kao deo onih nekadašnjih regala, ali samo deo... i to smo smestili u hodnik, na stepenišni prostor, u stanu nemamo mesta... tako da ćemo mi u hodnik :mrgreen: Izbacila nas deca iz stana :zcepanje:

Popodne će mm da mi donese još jedan džak, da preberem šta će prvo da se pere, mislim, šta je najmanje i šta je letnje. Neću prati sada džemperiće za 6 meseci starosti.
I tako... sva sam njanjava, sva sam raznežena, gledam bre ove čarapice pa mi... nemam pojma, plače mi se, a ne umem da objasnim... a istovremeno se cerim kao blesava.... :lol:
Ajd, odo' ja da prebiram po veeeejiiiikiiiiiim stvarčicama, pa da pustim još jednu mašinu da pere... da bude sve spremno, nikada se ne zna koliko još vremena imamo ....

Odlična ideja!
Ja čekam da moja porodica pteranodona otputuje na odmor sa tatom,za nekih desetak dana, pa da prepakujem oramane....i spremim sve za dolazak malog bića... Uvek mi se čini da nije prerano.... i imam taj blesavo -srećno-ushićeno-nestrpljivi izraz lica.....

Sad kopala po starim.izvestajima, on je sa 28+0 imao.1290 grama, a ona sa.29+4 1300
Manja je od njega, pazi na.liniju zenska.... I gledah tamo kad sam bila na.kontroli sa 31+ nesto, grlic bio skracen na.jedan.cm, prolazan za prst, sa 32+ dva prsta, centralizovan, pisalo da se pipa glavica il tako nesto?
Dobro... Taman imam kontrolu za.dve.nedelje, to je.to vreme.pa cemo videti....

mama, ona je damica od samog starta :)

inace ne zvuci optimisticno u dugim slucajevima, ali tebi zelim da jos duugo lezis da damica naraste :lol:

..sve ima svoje prednosti i mane.. :)
..moja majka ima nas troje na po 5 godina, kaze "sve je to lepo, dete poraste, bude samostalno, stabilno, dodje nova beba, razlichite aktivnosti i to,
ali brate - petnaest godina imash dete ispod pet godina u kuci.." :lol:

Danas 30+1
Nova nedelja jeeeeeeeej :-)

Bravo Bokice :ok:
Samo polako, nedelju po nedelju. Lezi i ne mrdaj :)

... a to ležanje... :roll: Utrnula sam sva, boli me svaki delić kičme... :roll: ali manje boli stomak, što jeste, jeste.
Ja sutra ulazim u novu nedelju, tačno mi "bežiš" dva dana :lol:

ČItam na onoj temi o tome kako babe razmaze klince... ali ih bar čuvaju, pa može na miru da se legne, kad već mora da se leži.
Meni do 4 ili 5 popodne nema ko da pomogne, ma nema ko ni da me pita kako sam.
Cele nedelje mi je MIc bila kod kuće, zaradila neki virus pa nije išla u vrtić ( naravno da je dr rekla da je upaljeno grlo i naravno da je dala AB, Ospamox, i naravno da ga nisam ni razmutila, a kamoli da joj dajem... i naravno da je sve prošlo posle 3 dana, kada je protutnjao virus, ali sam je ostavila do kraja nedelje sa mnom... eto, da skroz ozdravi, da je ne obori odmah neki drugi virus. ), ponedeljak i utorak je i Stefan bio kući, pa sam ga posle dala u vrtić. Niko me ni telefonom nije pozvao, a kamoli da je ponudio neku pomoć. A svi su kod kuće, osim mm-a. Ok, deda je polomio kuk, ali je u fazi oporavka, hoda sa jednom štakom, super mu ide oporavak, danečujezlo. Babi oči nisam videla, nikome bre. Sama sa decom, kućom, ručkom...
Dobro, dobra stvar je što meni nema ko da razmazi decu :lol:
Ali definitivno je mnogo lakše sedeti, ne leći uopšte, nego ustajati iz ležećeg položaja svakih 10 minuta...
I sad sam sama sa klincima, mm radi, vrtić ne radi. Sad čekam babu da dodje sa pijace, pa da ih pričuva dok ja odem po injekciju progesterona. MM će zbrisati sa posla da me odveze i vrati, da ne idem peške, ima jedno 2 km u jednom pravcu, a nešto mi se ne ide taksijem zadnjeg dana u mesecu.... :roll:
I tako...

Ata, ja sam s klincem presla kod njih...
Da sam lezala. U stanu pola dana bih bila sama sigurno s njim...
Ovako trenutno.mora

Ma, znam.
I super je što možeš da ležiš i što ima ko da ti pomogne. Samo lezi i izguraj što duže :ok:

Ja sam samo iskoristila da se požalim, makar i tastaturi, ebga, živ sam čovek, lakše mi posle bar malo... Ja ne moram da budem sama ceo dan, ni sa klincima ni bez, ne moram da kuvam ručak i slično... tj. ne bih morala da ima bar malo razumevanja, jer je kuća puna ljudi, imao bi ko to da uradi samo da hoće... svekrva je na bolovanju, zbog svekra, da ga neguje, ali ja joj oči ne vidim po ceo dan, niti zove da pita da li sam živa. A ja da molim za pomoć - ni u ludilu. Jednom sam zamolila da mi ujutru, kad već ide u radnju, kupi hleb, a dobila sam njen bajat, od preključe, da se pojede. Od tada - hvala lepo, sve mogu sama, makar kuvala ovaj grašak do večeras, u 52 epizode...

Ata, verujem da ti je tesko... Lezanje pre svega ubija, ja lezim od 2 nedelje (od aspiracije). Prvo zbog bolova a sada zbog rizika jer mi se jos uvek povremeno pojavi malo sukrvice.
Kada se porodim bice haos. Sama, sa 2 bebe. A ja bukvalno nemam nikog u blizini od 200 km da mi pomogne. Olaksavajuca okolnost je sto jis nemam decu pa bar sada mirno lezim. Ali se osecam skrooooz nesposobnom!! :-( ne mogu ni do prodavnice po hleb sama, jer se srusim. A I da bi mirovala. Ja sam tek usla u 11tu, I ne znam da li ce me pustiti da ustanem do kraja.
Ali sam uzela one osnovne vezbe yoge za trudnice (10 min). Pa ne mogu vise da izdrzim lezanje I bolove u misicima...

Ma, znam.
I super je što možeš da ležiš i što ima ko da ti pomogne. Samo lezi i izguraj što duže :ok:

Ja sam samo iskoristila da se požalim, makar i tastaturi, ebga, živ sam čovek, lakše mi posle bar malo... Ja ne moram da budem sama ceo dan, ni sa klincima ni bez, ne moram da kuvam ručak i slično... tj. ne bih morala da ima bar malo razumevanja, jer je kuća puna ljudi, imao bi ko to da uradi samo da hoće... svekrva je na bolovanju, zbog svekra, da ga neguje, ali ja joj oči ne vidim po ceo dan, niti zove da pita da li sam živa. A ja da molim za pomoć - ni u ludilu. Jednom sam zamolila da mi ujutru, kad već ide u radnju, kupi hleb, a dobila sam njen bajat, od preključe, da se pojede. Od tada - hvala lepo, sve mogu sama, makar kuvala ovaj grašak do večeras, u 52 epizode...

nema rasipanja :malav:

Back