Kutak za trudnice

ajde i ja da se prijavim ovde,imam jos neke 3 nedelje do porodjaja,i naravno pocinje frka...sto vise citam i informisem se,sve mi je gore:)plus sto sam uglavnom sama jer mi je muz vojno lice a zna se sta to sve nosi sa sobom,plus od kad su ove poplave i nevidjam ga,a strah onda samo raste,iako se foliram i pravim-ma sve cool.vidim pisete i o kilazi,to me je dosta brinulo,ali eto teza sam svega 4 kg od pocetka,sto kad se sve sracuna dodje na to da sam oslabila,zbog cega sam isla i na neke analize,ali sve je ok,prosto nisam gladna,a i kad jesam nekako imam mesta za samo par zalogaja,obicno nesto vocno.beba je u 30.ned imala 2kg,vec pa se ocekuje veca beba...i o tome ne znam sta da mislim:: i tako...

ja sam se strasno bila zabrinula sto sam gubila kilazu iako sam zaista jela
moj ginekolog je bio odusevljen :neutral:
ako ti je lekar zadovoljan nemoj se brinuti, rtudi se da jedes raznoliko i redovno
potrazi podrsku bliskih ljudi, bice ti lakse :)

ja sam se strasno bila zabrinula sto sam gubila kilazu iako sam zaista jela
moj ginekolog je bio odusevljen :neutral:
ako ti je lekar zadovoljan nemoj se brinuti, rtudi se da jedes raznoliko i redovno
potrazi podrsku bliskih ljudi, bice ti lakse :)

tako i moj doktor prezadovoljan,kaze-citiram:vidis kako beba moze lapo da napreduje i kad mama ne zdere: ...uzasan termin ali on je takav...ma i on je cudan sav,znam da sam mu milionita,ali ne moram ja to da osetim,nisam u fazonu da me tretira kao jedinu,budimo realni,ali na mojih deset pitanja u toku cele trudnoce,nisam dobila ni jedan odgovor,sve sam trazila na netu i od drugih zena,a od njega-nemoj se samo nervirati i bice ok.a onda sam se bojala da promenim doktora ,kao ajde on me zna...bas sam smesna :)

CHERISH, ja da ti poželim dobrodošlicu, mada ćeš brzo i da se odjaviš :lol:
Ne razmišljaj o porodjaju, ne optrećuj se, biće kako bude. Prežvakana floskula - to je prirodan čin, ali zaista jeste i misli na taj način :ok:

Ja se ucrvljah od ležanja... :( Vruće mi je, nervira me što mm ne održava kuću kao ja, nervira me svašta nešto... a ja moram da ležim kao da mi nešto fali... :dash:
A od sutra mi majstori rade na terasi, ima da popi z dim :roll: Rade izolaciju, pa fasadu, a treba im 2-3 dana da završe ovu stranu kuće. Ima da odlepim, neću moći da otvorim prozor, neću moći da uključiim klimu, jedino mogu da spustim venecijanere i da ih ne vidim. :roll:
I ta izolacija, i fasada, i parno grejanje, koje je već odradjeno , i to me nervira... Nismo hteli da učestvujemo u tome, jer nemamo para, ali ostali zapeli da se radi cela kuća, nema smisla da se pola radi, a pola ne, pa na kraju iako nismo ni dinar učestvovali u materijalu i radovima, ima da platimo k'o vuk kožom... najgora varijanta - odradićeš mi.... kad ja kažem, kako ja kažem i koliko ja kažem... :dash:
Sve me nervira. :dash:

I stomak me boli... Sutra opet idem da mi pregleda grlić, ne mogu da dočekam da vidim da li stoji kako je i bilo, strah mi se uvukao u svaku poru...
I vadiću opet glukozu, s tim da ovaj put stvarno neću ni gricnuti ništa noćas, pa da vidim šta ću sa ogtt-om.

savjetujete koja je imala napade gladi svako malo :D

koliko vas je drzalo?

ja od petka tacno na dva sata umirem od gladi.sat moes navijati po meni.

i nikako slatkom casa mlijeka, jogurt ili zitarice ne dolaze u obzir...niti vocka.

vec samo slano, masno, zacinjeno.

upravo se zajeb sa mm, bolje da mucnine imam :mrgreen:

kakve/koliko obroke/a ste imale?

ja sam taj period imala u prvom trimestru i trajao je zaista kratko.jela sam stalno po par zalogaja bukvalno,recimo pola parceta hleba ta kolicina,i to bas to sto mi se jede.i onda stanem ...gooza mi je bila u frizideru stalno,znaci nisam sedala pa jela da se raspadnem,samo tri cetiri zalogaja i t je to.taj mesec nisam bila nista teza nego prethodni.,

savjetujete koja je imala napade gladi svako malo :D

koliko vas je drzalo?

ja od petka tacno na dva sata umirem od gladi.sat moes navijati po meni.

i nikako slatkom casa mlijeka, jogurt ili zitarice ne dolaze u obzir...niti vocka.

vec samo slano, masno, zacinjeno.

upravo se zajeb sa mm, bolje da mucnine imam :mrgreen:

kakve/koliko obroke/a ste imale?

ahahhaha
to su ti te nase dinarske bebe
nista slatko... cile mile...
nego pecenje (po mogucnosti janjece, ako nema dobro je i prase), mocha, kiselo, ljuto i slano
od salate bitno je jedno da ima luka, mladog...:P
kod mene tako bilo prvi i treci trimestar
u drugom sam i na slatko bila navalila ko blesava
mada, to je mozda do mame bilo,a ne do bebe : )))

- - - - - - - - - -

pljeske, giros, jao kada se setim

ja ne znam dal sam ukupno 5 tih gotovih rostilja pojela
meni se jelo pecenje...ono, vola pecenog
kad bi mogo stat u rernu :P

uh,dobro je bas sam se zabrinula,pocelo pre dve nedelje i ne prestaje a doktor mi na godisnjem odmoru,na netu se samo nacitam svega pa se nerviram.a toliko mi trnu ruke da sam pocela i da ispustam stvari jer nemam u jagodicama po nekada osecaj.....hvala vam devojke sad mi je malo lakse:heart:

Ja sve normalno, nit mi se sta od hrane gadilo, sem jaja, koja inace jedem jako retko I ne jedem I inace skoro....
A isto nisam imala ni posebne zelje i.prohteve za nekom hranom, sem povremeno povecan apetit, al tad samo jedem vise :-D

Ni ja nisam imala specijalne zelje, niti mi se ista gadilo, sve isto kao i pre. Jedino su mi jako prijale sljive u prvom trimestru dok sam imala mucnine, verovatno zato sto su tako vodenaste i osvezavajuce. Muz mi ih je donosio na tone i svi su mi se smejali, kako imam skromne prohteve :D Kome se jos jede sljiva, tako obicno i uvek dostupno voce, koje inace skoro nikad nisam jela? Kad su nestale, bila sam ocajna, kupovali smo neke spanske, ali te nisu bile te:zcepanje:

imam jedno pitanje, molim samo ozbiljne da odgovore

naime, trudna sam 12 meseci... iz vaseg iskustva, koliko ste vi dugo cekale na porodjaj?... neko kaze da se zena moze poroditi i za cak 9 meseci ali da je to rizicno
unapred hvala na odgovorima

..ni meni, u poslednjim nedeljama..
..disanje na rate, a jelo na par zalogaja svako malo..
..prodje kad se "spusti" beba, pred sam porodjaj, mada u prvoj trudnoci moze i neshto ranije (i dve nedelje ranije)..
..ali to spushtanje donosi malo drugachije probleme, tih poslednjih dana.. :lol:

Back