Kutak za trudnice

Meni su pomagali bademi, par komada se iskrcka, ne više. Pa Mg mivela. A sad isto ništa :(
Sinoć sam htela da plačem od požara koji je buktao od grla do želuca celom dužinom, Dao mi mm pola kašičice sode bikarbone i vode... pa kao bilo je nešto malko lakše, ako ništa malo sam podrigivala, ali kada sam legla nazad... isto :(
Svi mi kažu da mi je stomak nisko, a kako je onda mougće da ne mogu da jedem, spoje mi se materica i želudac, čini mi se... pa ne mogu bre da dišem posle jela, a ne pojedem mnogo uopšte. Tačno su se razbaškarili i pritiskaju sve što se može, uključujući želudac i dijafragmu.

imam jedno pitanje, molim samo ozbiljne da odgovore

naime, trudna sam 12 meseci... iz vaseg iskustva, koliko ste vi dugo cekale na porodjaj?... neko kaze da se zena moze poroditi i za cak 9 meseci ali da je to rizicno
unapred hvala na odgovorima

Zezala sam se na konto ovog posta i bilo mi je smešno.
A sad se zaista ozbiljno pitam šta je to što nagoni čoveka da, pored ovoliko tema koje i jesu za zezanje ili podhebavanje, dodje na jednu ovakvu temu i prosipa ovakve gluposti? :think:
Zaista zašto?

Dobila fraxiparin 0.6. Pa mi je hematolog spustio na 0.4. Videcemo koliko dugo je nece menjati. Uzasna je. Ne mogu sebi da dajem, pa idem svaki dan u dz. Vec sam plava I uzasno me bole ruke I noge. A tek je pocetak... Ja sam malo osetljivija nego drugi ljudi, pa valjda I ta terapija deluje tako bolno. Ne mogu da spavam na strani jer me bole ruke od modrica. U nogu je jos gore :)

Dobila fraxiparin 0.6. Pa mi je hematolog spustio na 0.4. Videcemo koliko dugo je nece menjati. Uzasna je. Ne mogu sebi da dajem, pa idem svaki dan u dz. Vec sam plava I uzasno me bole ruke I noge. A tek je pocetak... Ja sam malo osetljivija nego drugi ljudi, pa valjda I ta terapija deluje tako bolno. Ne mogu da spavam na strani jer me bole ruke od modrica. U nogu je jos gore :)

Probaj u stomak.
ja sam.davala u ruku I stomak

:rida: Sad sam se sk.....la :( A pijes li folnu?
Gde je November hemicarka :)? Ne da mi djavo mira pa malo istrazujem vezu izmedju MTHFR mutacije I svega I svacega. Ovu mutaciju ima 50% stanovnika zemljice ali se negde ispolji, a negde ne, ima raznih faktora I okidaca. E sad, stvar je u nemogucnosti da se iskoriste folati, da ne sirim pricu o enzimima I sl, rastvaranju folne kiseline itd. Dr uvek daju isto- folnu kiselinu I injekcije B12 na 3 meseca. Ovo zato sto prevelika kolicina folne kiseline onemogucava apsorpciju B12. I tako sve u krug. Na stranim sajtovima ne preporucuju folnu kiselinu u ovom obliku, a ovo je tako mlada I neistrazena oblast...Kuku, bolje da ne citam vise :) Odlepicu.

..ni meni, u poslednjim nedeljama..
..disanje na rate, a jelo na par zalogaja svako malo..
..prodje kad se "spusti" beba, pred sam porodjaj, mada u prvoj trudnoci moze i neshto ranije (i dve nedelje ranije)..
..ali to spushtanje donosi malo drugachije probleme, tih poslednjih dana.. :lol:

ova moja se nije ni spustila
samo se shirila po y i x osi
i zauzimala sve vise mjesta
pomagalo je jedino da jedem sto manje kolicine
pa iz nekoliko puta
a na kraju ni to :P

November, jesi li ti cula za ovo:

Methyl Folate L-5MTHF Tablete

Metilfolat umesto folne kiseline? Ebo nas internet...

..jako malo znam o MTHFR mutacijama, to je relativna novost..
..ako uhvatim vremena da malo prekopam, javicu bilo shta shto mi se uchini relevantno.. :zag:

- - - - - - - - - -

ova moja se nije ni spustila
samo se shirila po y i x osi
i zauzimala sve vise mjesta
pomagalo je jedino da jedem sto manje kolicine
pa iz nekoliko puta
a na kraju ni to :P

..znash li ti kako je ona bila okrenuta na samom porodjaju?
..tvoj opis porodjaja mi je jako lichio na posterior radjanje, a i ovo shto si napisala ide u prilog tome..

..jako malo znam o MTHFR mutacijama, to je relativna novost..
..ako uhvatim vremena da malo prekopam, javicu bilo shta shto mi se uchini relevantno.. :zag:

- - - - - - - - - -

..znash li ti kako je ona bila okrenuta na samom porodjaju?
..tvoj opis porodjaja mi je jako lichio na posterior radjanje, a i ovo shto si napisala ide u prilog tome..

pa rekli su mi da je okrenuta kako treba
tu nije bio problem
posteljica, kazu, na zadnjem zidu
problem je sto se ona opce nije spustila
i sto sam se ja sa sve indukcijom za citav dan otvorila samo 4 cm
moja majka je imala isti problem
ja sam se radjala bukvalno citavu noc (sad mi kaze majka - od 9 navecer do jutra)
s tim daje njoj vodenjak pukao, a kod mene je probusen
i ona je uspjela na kraju roditi prirodno, a ja (sreca moja) nisam
tako da to je genetika, izgleda, sta da se radi

ps sad sam procitala opis tog polozaja - moguce
ja sam njene rucice i nozice bukvalno osjecala naprijed zadnjih tjedana
i udarala me posred stomaka
a kontrakcije su bile grozne te uvodne
bukvalno su dolazile u kratkim intervalima 30 do 60 sekundi
i trajale poprilicno
zato su me i primili na kraju
a bili mi rekli da idem kuci dok to ne postane ozbiljno :P

Poslednja izmena:
..ma njima je ok chim prednjachi glava..
..ali nema veze, sve se dobro zavrshilo.. :)

..meni samo lichilo na to, nespushtanje, dugo otvaranje, neproduktivne kontrakcije, veliki broj napona..

pa moguce da i jeste to
po svemu sto sam sad procitala
mada meni to niko nije pomenuo, al sta su mi opce pomenuli
nije mi receno ni kako da tretiram rez poslije, al nema veze
vazno da smo zive i zdrave na kraju cijele te price

evo me
grlic u duzinu isti, 18 mm, ali sad pocela tunelizacija, koliko skontah to je blago otvaranje unutrasnjeg usca grlica...
uglavnom, lezanje do daljneg uz terapiju, napomenuo ako osetim tri kontrakcije u pola sata ili sest za sat, pravac u betaniju da odem...
mala je glavom jako nisko, kad me rucno pregledao samo.me pogledo I reko, znate sve hehe, posto sam kukala da pod prstom osetim kako je blizu :-D

mala ima 1300 grama, po uz je 29+7
I tako...

evo me
grlic u duzinu isti, 18 mm, ali sad pocela tunelizacija, koliko skontah to je blago otvaranje unutrasnjeg usca grlica...
uglavnom, lezanje do daljneg uz terapiju, napomenuo ako osetim tri kontrakcije u pola sata ili sest za sat, pravac u betaniju da odem...
mala je glavom jako nisko, kad me rucno pregledao samo.me pogledo I reko, znate sve hehe, posto sam kukala da pod prstom osetim kako je blizu :-D

mala ima 1300 grama, po uz je 29+7
I tako...
boki, držim fige da što duže izguraš! koliko je vlajko imao kad se rodio i u kojoj nedelji? jesi li dogurala do 34?

34+0 tacno bilo na dan porodjaja, on imao 2500 kile I 48 duzine...
Bio je inace po uz napredniji desetak dana valjda, sto je super, jer je.posle normalno.ono.kalirao kao I svi, kuci je.dosao sa 2370 ? Tako nekako....
Samo sto je on dva.meseca siroma malo dobijao na gramazi sto je mene.dovodilo.do.suza, secamo se :-D

Sad kopala po starim.izvestajima, on je sa 28+0 imao.1290 grama, a ona sa.29+4 1300
Manja je od njega, pazi na.liniju zenska.... I gledah tamo kad sam bila na.kontroli sa 31+ nesto, grlic bio skracen na.jedan.cm, prolazan za prst, sa 32+ dva prsta, centralizovan, pisalo da se pipa glavica il tako nesto?
Dobro... Taman imam kontrolu za.dve.nedelje, to je.to vreme.pa cemo videti....

Back